MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

no właśnie chciałam się tam przejść ostatnio - ale mi czasu nie starczyło... ja poluje na przeceny - swoje spodnie kupiłam za 10Ł a kosztowały 25:) jak się wkurzę to kupię na ebayu używane... tylko zawsze jest ryzyko, że nie będą pasować...
dziewczyny - czy czasami robi się Wam słabo? Ja dzisiaj miałam drugi raz taką sytuację;/

Ja przede wszystkim stawiam na ciuszki używane, lubię mieć w czym chodzić dlatego kupuję dość dużo:) Fajne ciuszki ciążowe widziałam na hali w Gdańsku.

Zgadzam sie z Wami dziewczyny. Ja kupilam tylko to co mi jest teraz potrzebne, sportowe szare spodnie na lato z cienkiego materiału i spódnice białą.

tak ja też uwazam ze przesada , fajne dzinsy mozna juz za 60 zl nawet a viazowe kupilam za 160 zl
poprostu żeruja na tym bo i tak wiedza ze sie cos kupi

mnie troszkę przerażają ceny ciążowych ciuszków, np. zwykłe czarne spodnie na kant, w Orsayu czy Reserved są od 40 do 90 zł całkiem fajne. A takie same tylko ciążowe są dużo droższe. Ostatnio kupiłam zwykłą czarną ciążową ołówkową spódnicę w sklepie na hali w Gdańsku i zapłaciłam za nią 129zł - mogłabym mieć dwie za tą cenę :( nie uważacie że trochę przesadzają z tymi cenami?

też polecam ten sklep - super obsługa. a ciuszki są zaprojektowane tak, że można je nosić i po ciąży:)

Witajcie dziewczyny:)
a ja polecam sklep w Alfie Centrum na Przymorzu "happy mum"
ciuszki nie są tanie, ale same zobaczcie jakie ładne :)

http://www.happymum.pl/

oj, mi już dwie osoby opowiedziały historie typu chowający się bliźniak - nawet serca podobno się zgrywają... ciekawe... ale moja koleżanka miała taki przypadek w rodzinie...

Ja dziś weszłam na wagę i... +2,5 kg więc chyba jest to w normie, chociaż brzuszek mam ogromny jak na ten czas.
Wczoraj stałam w kolejce do kasy i zagadała mnie jedna Pani z dzidziusiem, który czarował mnie oczkami... :) i mówi do mnie ta Pani... uuu u Pani to już chyba końcówka !?! a ja na to: tak - końcówka trzeciego miesiąca :) to już druga osoba która myślała, że to ok. 7 miesiąc. Zastanawiam się czy to ok, że mam taki brzusio skoro na USG wyraźnie widać jedną dzidzię no i nie przytyłam jakoś strasznie dużo.

Hej!

No ja też pracuję i myślę, że do 7 miesiąca popracuje. A może jeszcze dłużej...kto to wie ;-). Zobaczymy.

Ja w zadne spodnie i sukienki nie wchodzę. Mam kupione 2 pary eleganckich spodni ciążowych do pracy, pozyczone jeansy i 2 pary rybaczek i musi mi to wystarczyć ;-).
A bluzki to kupilam sobie w Orsayu. Takie tunikowe, czy bombkowe w rozmiarze L, czyli luźniejsze. Myślę, że spokojnie na długo starczą.

A ciążowe rzeczy fajne są w CH Batory w Gdyni.

hej dziewczyny jak ja dawno tu nie bylam ile wiadomosci :) gratuluje wszystkim plci i tego ze wszystko jest ok :) ja bylam u lekarza i jak narazie tylko zelaza mam malo... i mam znowu robic badania krwi poraz 3 czy nie ma konfliktu serologicznego z dzidziusiem..
Ja za to czuje ze dziewczynka bedzie i juz powoli przekonuje do tego meza :)
Wizyte mam za miesiac i pani gin powiedziala ze sie dowiem juz kto w moim brzuszku mieszka :)
a i przytylam tek ok 5 kg.. w spodnie sie mieszcze ale nei zapinam wiec musze sie wybrac na zakupy bo juz brzuszek sie robi okragly :)
W jakich sklepach najlepiej kupowac??

ja będę pracować do 8 miesiąca, jeśli zdrowie pozwoli...

narazie jestem na zwolnieniu ale tylko do konca tego tygodnia , pozniej wracam do pracy i chce pracowac tak dlugo jak zdrowie na to pozwoli bo w domu sie nudze , szczegolnie ze duzo rzeczy ktore robilabym normalnie ( np wieksze sprzatanie ) niestety odpada,

jakos mam przeczucie ze w brzuszku mam chlopca i tak bysmy bardzo chieli , oczywiscie co bedzie to bedzie , jakos szczegolnie zawiedzeni nie bedziemy , byleby bylo zdrowe,

Ja byłam w Inviccie u Dr. Brzóski - i bardzo ją polecam... przesympatyczna kobieta i podobno bardzo dobry fachowiec...
ale asienkaj prędzej czy później się dowiesz:) masz jakieś przeczucia co do płci? Ja od początku wiedziałam, że to dziewczyna i się sprawdziło:)

Hej Mamusie :) Zastanawiam się jak długo pracować, narazie czuję się idealnie więc nie w głowie mi zwolnienie i chciałabym popracować tak do 7 miesiąca, jeśli oczywiście zdrowie i samopoczucie pozwoli. A jak jest z Wami, pracujecie czy siedzicie w domku? Jak długo zamierzanie pracować?

a ja sobie czasami myślę czy nie ywbrać sie do jakiegos waszego lekarza bo moj powiedzial ze za szybko zeby wiedziec plec a wy juz wiecie , moze polecicie jakiegos gdzie maja dobry sprzet ?

cieszylam sie ze przechodza mi juz mdlosci ale jak mąż wział orzeszki to odrazu wylądowalam w toalecie :) chociaz i tak przyznaje ze jest lepiej

ja narazie schudlam 5 kg od poczatku ciazy ale lekarz mowi ze tak moze byc a maluszkowi nie zaszkodzi bo ja najszczuplejsza nie bylam :)

wczoraj bylam w sklepie i nie moglam sie powstrzymac i kupilam dwa pierwsze ciuszki dla malenstwa , w kolorach neutralnych zeby nie bylo problemu jak bedzie chlopiec albo dziewczynka :)

ja miałam robione pierwsze usg przez brzuch i muszę przyznać, że widać lepiej dzidzie niż na robionych przez pochwę... więc pewnie dobry sprzęt to podstawa...

Ja też miałam robione usg przez brzuch, i było widać wszystko rewelacyjnie, chyba zależy to w dużej mierze od jakości sprzętu.

No ja wczoraj miałam już przez brzuch usg. Niestety nie jest tak wyraźne jak przez pochwę, ale widać było to co trzeba. A że to było usg tylko tak dla przyjemności i z ciekawości, to nie było problemu. No i przede wszystkim mąż był ze mną ;-).

Cześć dziewczynki cieszę się że u was wszystko ok.Ja mam wizytę za tydzien i wcześniej lekarz mówił że nie będzie robił usg tylko mierzył wody płodowe a ja poproszę go aby zrobił jednak usg już tak dawno nie widziałam dzidzi że stęskniłam się za nią.U mnie już w 13tyg. lekarz robił usg przez brzuch.Ale jak szybko teraz u mnie brzuszek rośnie z dnia na dzień coraz większy.

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?