MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Niby amoniaki inne takie, przenika do krwi matki-nie bardzo w to wierzę.
A w razie "w" , są zastępcze preparaty, w dobrych salonach fryz.

Ja farbowałam normalnie.

Agusia - to dla Ciebie
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-uroda-w-ciazy/Co-znaczy-plamienie.html

Agusia - a wzięłaś ze sobą dokument potwierdzający Twoje ubezpieczenie w Polsce? Jeśli tak, to możesz jechać na pogotowie... Wzięłaś Duphaston?
A czemu wizyta u fryzjera może zaszkodzić? Bo w sumie też chciałam iść za tydzień...

Misica3 a ty może z racji zawodu wiesz może czy takie brudzenia czasami się zdarzają i co może być ich przyczyną?

a ja też odliczam dni do usg na 14.06 no i w końcu do fryzjera pójdę,bo moje maleństwo będzie już na tyle dojrzałe(16 tyg)aby krótka wizyta w zakładzie fryzjerskim mu nie zaszkodziła!!!

Ja też powoli odliczam dni do wizyty, niedługo wracam do Polski i mam nadzieję że wizyta nie pokaże nic złego. Zaczynam się trochę denerwować bo wczoraj przez pół dnia miałam lekkie brązowe ślady na bieliźnie, które na szczęście dziś ustąpiły nie wiem co to mogło być, a żadnych bóli nie było.

witam!
Ja odliczam dni do wizyty u ginekologa... oby wszystko było dobrze...

Hehe, no Wy już niektóre parę tygodni wyżej, więc narazie poczekam na listę na styczeń:)

Hej koleżanki-ciężarówki!co się dzieje,że nasz wątek milczy?jak się czujecie?

hej a ja chyba zbyt wcześnie pochwaliłam się dobrym samopoczuciem,wczoraj wieczorem wymiotowałam i dzisiaj rano też to samo,nadal mam mdłości fuj okropne to jest.

Byłam dzisiaj na usg :) wszystko jest ok:) tylko szkoda ze odwrocila sie dupka i plecami i przewrocila sie tylko na chwilke :( niestety plci nie dojrzelismy musze poczekac jeszcze ... lekarz zmierzyl wszystko i jest dobrze:) termin mi sie przesunal na 8 grudzien ale zobaczymny jak to bedzie moze urodze szybciej moze pozniej ;)

Koniecznie Mar-chew pogadaj o nockach. Kobieta w ciąży nie może pracowac w nocy. Nie wiem jakie prawo pracy jest w Angli, ale chyba jeśli o to chodzi to jest podobnie jak w PL?

ach, jak ja się nie mogę doczekać tego pierwszego kopniaka...
Ja nie dostałam listu ze szpitala to oznacza, że dzidzia zdrowa i wyniki krwi są ok...
a czuje się chyba gorzej niż w pierwszym trymestrze... zmęczona jestem - ale nie wiem może to przez luteinę?
Wczorajsza nocka to byłą dla mnie istna tragedia - tak mnie głowa bolała, że aż płakałam z bólu i do tego jeszcze zwymiotowałam... Chcę w czwartek pogadać, że nie daję rady pracować na nocki i tak samo 5 zmian pod rząd też mi nie odpowiada...

Asienkaj nie martw się płeć nie jest aż tak bardzo ważna najważniejsze aby dziecko było zdrowe przyciśnijcie dziewczyny mocniej dłoń do brzucha na pewno każda z was poczuje dzidzię.A ja czuję jakby trzepotanie motyla takie bąbelki smyranie trudno określić,to nie są jeszcze typowe kopniaki.Prawdopodobnie szczupłe kobiety odczuwają szybciej ruchy(ja jestem szczupła)i też słyszałam że jak to chłopczyk to jest silniejszy i bardziej fika.

Ja czuję się doskonale, nie mam mdłości, spać już mi się tak nie chce i nie biegam tak często do kibelka.
Kolejne USG mam 21 czerwca i wtedy też lekarz sprawdzi, czy dzidzia nie ma wad wrodzonych. Jestem dobrej myśli i staram się nie stresować.
Ogólnie przyjęłam zasadę, aby cieszyć się każdym dniem, który mija bez złych dolegliwości.
Właściwie niewiele się moje życie zmieniło, ciągle pracuję, w domku wszystkie obowiązki wykonuję tak jak dawniej (tylko męża poprosiłam o mycie okien), właściwie gdyby nie wielkie piersi i rosnący brzuszek... no i brak okresu... trudno byłoby odgadnąć, że jestem w ciąży.
Staram się mniej stresować, z wielu spraw po prostu się śmieję - tak jest łatwiej i przyjemniej :)
Pozdrawiam Was Forumki bardzo optymistycznie i życzę dużo uśmiechów no i ... słoneczka :)

jejku czuje się jakaś opóxniona ja ani nie czuje ruchów ani nie znam płci :( smutno mi , mam wizyte 14 czerwca mam nadzieję ze lekarz mi powie coś już czy to chłopiec czy dziewczynka

No hej! U mnie bez zmian, czuję się dobrze ;-). Jeszcze 4 dni biorę leki na infekcję. 15 czerwca mam wizytę u gina i zrobi mi wymaz zeby sprawdzic czy w koncu sie z tym uporałam...

Sylwia, naprawdę czujesz ruchy???? Szok!!! Nie mogę się tego doczekać!

Cześć dziewczynki oj coś ostatnio słabo się udzielamy nasz wątek ciągle spada.Co u was jak samopoczucie?Ja czuję się bardzo dobrze oczywiście jestem na lekach leczę swoją infekcję jeszcze 10 dni.A dzidzia w brzuszku fika czuję takie delikatne ruchy.

Ale nasz wątek spadł.... Idę 16.06 do endokrynologa więc zobaczę co mi powie. Byłam ostatnio na usg i termin mi się przesunął na 31.12 ale niech już tak zostanie, zobaczymy kiery tak na prawdę urodzę. Z pierwszą córką w 36 tyg. Czas pokarze......

Hej! Fajnie, że się odezwałam Mar-chew, bo już miałam czarne myśli.

Kurcze, słabo z tymi twoimi nockami...rozumiem, że nie da się nic zmienić? Uważaj na siebie koniecznie!

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie