MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

witam!
W końcu mam internet:) sama się martwię... dzisiaj idę na nockę... Próbowałam się dodzwonić do mojej położnej ale nie odbierała telefonu (nawet nie oddzwoniła) - dobrze, że ją zmieniam...
Za tydzień będę w Polsce idę do lekarza od patologii ciąży i mam nadzieję, że on mi wszystko powie co i jak...

Ale macie fajnie, ja mam usg prenatalne 7 czerwca i strasznie sie denerwuję. Chciałabym, żeby to już było za mną.

Cześć!
U mnie wszystko ok. Bez zmian - brzuch rośnie ;-). To już początek 14 tygodnia u mnie ;-).

Mar-chew!!!!! Co u Ciebie??? Odezwij się, bo martwię się o Ciebie po tych ostatnich badaniach.

Gratuluję świetnego wyniku USG!

BlueBel jakie szczęście jest gdy dowiadujemy się że wszystko ok.Super że z dzidzią dobrze.Pozdrawiam:)

A u mnie USG super, dzidziunia ma 2,05 cm, dużo się rusza, serduszko mocno i szybciutko bije. Jestem szczęśliwa :)

Trotka, to dla Ciebie z moich badań:

FT4 w ciąży zależy od trymestru:
I 12.1 - 19.6 pmol/l
II 9.63 - 17.0
III 8.39 - 15.6

Trotka ja tez Ci nie pomoge bo nei mialam robionego tego badania.. Nigdy nie mialam problemow z tarczyca.. moze dlatego mi nei zlecila..

trotka ft4 w ciazy powinno byc w gornej granicy normy, u ciebie jest w dolnej. to jeszcze wczesna ciaza, w miare uplywu czasu zauwazysz ze poziom ft4 bedzie spadal- dziecko bedzie "wyciagac" z ciebie hormon tarczycy i dlatego konieczna bedzie jego suplementacja.bardzo dobrze ze lekarka zlecila ci to badanie, rzadko ktory lekarz ogolny by zwrocil na to uwage- szacunek dla lekarki. pozdrawiam.

Trotka ja niestety ci nie pomogę ponieważ nie miałam robionego tego badania i nie wiem jakie są normy.

No ja dziś o 11:30 mam pierwsze USG. Troszkę się denerwuję, ale wierzę, że wszystko będzie ok.

Dzisiaj miałam wizytę u lekarza. Widziałam mojego maluszka, wszystko ok. Powiedzcie dziewczyny jakie macie wyniki FT4? Ja mam 13,0 a norma jest 9,0-24,0. Moja lekarz ogólna(bo to ona robiła mi te badania ze względu na długi czas oczekiwania na wizytę u gin.) stwierdziła,że mam niedoczynność tarczycy. Mam już umówioną wizytę do endokrynologa na sobotę, żeby mnie zbadała. Ale tak się zastanawiam skąd taki wniosek skoro wynik mieści się w normie??? Jak tam u was napiszcie proszę.

Teoretycznie niby tak jest ale ja mam córkę ze stycznia i też są problemy a mianowicie chodzi o przedszkole, niestety gdyby była z grudnia dostałaby się już w zeszłym roku niestety była o miesiąc za młoda bo liczył się rok urodzenia. Także są i plusy i minusy.

No właśnie, ja też o tym myślałam. Będzie miał trudniej na początku, bo rok różnicy to sporo. No i nasze biedne dzieci już w wieku 6 lat zaczynać będą szkołę...czyli de facto nasze będą miały tylko 5 lat.

Mi grudzień nie przeszkadza te 3 miesiace do wiosny szybko miną i akurat dzieciaczek bedzie gotowy na długie wiosenne wycieczki. Jedyne co, to wolałabym chociaż 1 stycznia ale nowy rok a nie tak z końca i wszedzie będzie najmłodszy.

Cześć!
No ja też liczyłam na inny termin ;-). Ale nie wybrzydzam ;-).
Najbardziej chciałabym rodzić na wiosnę, żeby szybciej wyjść z dzieckiem.
Liczę na to, że skoro teraz była taka ostra i długa zima, to ta będzie łagodniejsza. Nie chciałabym siedzieć z dzieckiem parę m-cy w domu tylko. No ale zobaczymy jak to będzie.

Ja też liczyłam po cichu troszkę inny termin na inny termin, jesienny ale cóż wyszedł grudzień:)
Moja córa jest z końca stycznia i jakoś nie wspominam tego zimowego terminu zbyt miło, było straszliwie zimno i siedziałam z córką długo w domu zanim wyszłam na pierwszy spacerek, mam nadzieję że tegoroczna zima będzie łagodna:)

Trudno sobie zamówić termin :) Ja też nie wybrzydzam, raczej się śmieję, że mogłam sobie planować a życie życiem :)

szkoda.. tak daleko jezdzic nie bede :) chce pojsc na usg nt ale nie wiem gdzie chcialabym tam gdzie dobry sprzet..

panna z mokra glowa a ja jestem z sierpnia chyba wolalabym urodzic w innej porze niz grudzien ale ciesze sie ze jestem w ciazy i napewno kazde dzidzie sa fantastyczne ;)

Cześć Dziewczyny,
Ja tylko zaglądam na Wasz wątek jako gość, bo planowałam sobie grudniową dzidzię i bardzo się uparłam na poród jeszcze przed świętami. No, ale że ja sobie mogę chcieć, a natura swoje, więc urodzę Maluszka w sierpniu :) Też dobrze.

Pozdrawiam wszystkie grudniówki, u mnie większość osób w rodzinie jest z grudnia i są fantastyczne, więc macie naprawdę bardzo fajnie z Waszym terminem :)

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?