MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Cześć dziewczyny!

Wczoraj byłam u lekarza - znowu paskudna infekcja! Skąd to cholerstwo się bierze? Już nie wiem co robić. Bardziej uważać się nie da... W każdym razie nie wyglada to dobrze. Dostałam antybiotyk na 20 dni i mam na siebie uwazać, bo nie ma z tym zartow...moja kol. urodziła w 24 t.c. z powodu infekcji, o której nie wiedziała.
Jak tylko mnie coś zaniepokoi to mam się zgłosić. I chyba niebawem pójdę na zwolnienie. Do tej pory czułam się super, a od tygodnia zaczęły się schody. Strasznie boli mnie kręgosłup na odcinku piersiowym - mam skoliozę i teraz widocznie jest jakiś ucisk. Wczoraj byłam u masazysty, ale pomogło na chwilę. Dziś znowu boli - może nieco mniej. Dodatkowo od 2 dni puchną mi stopy...ech siedząca praca wychodz. Teraz szkolę nową dziewczynę i jak tylko stwierdzę, że da sobie sama radę idę na zwolnienie. No i zgaga mi dokucza...
Oj zaczyna się!

A mój dr też powiedział "może to być dziewczynka". Że może, to ja wiem...ale czy będzie? Jakoś staram się nie nastawiać.

Aaaa i najgorsze, że przytyłam już 10 kg!!! Przez ostatnie 3 tyg. aż 3 kg - ale to dlatego, że byliśmy na urlopie i sobie pofolgowałam. Także nie ma się co dziwić, że mam rozstępy na tyłku...

A maluch kopie mnie bardzo wyraznie - widać przez brzuch. Mąż też czuje.

Suwaczek dodany już nie muszę Wam zazdrościć:) ja jak na razie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych i oby jak najdłużej!
byłam dziś sie zapytać na morenie o szkole rodzenia i wymyślili ze ma być płatna! zapisy będą teraz na wrzesień ale co i jak i za ile to dopiero trzeba sie dowiadywać

hihi udało sie!:)

Próba dodania suwaczka:)

Cześć a więc dziewczynka okazała się na 100 % chłopcem ,ale na wszystko jest dobrze nawet moje łożysko jest już na miejscu ,teraz tylko imię muszę jakieś wymyślić w domu mam Marcela a drugi hmmm.

U mnie też na szczęście zgagi już nie ma miałam tylko na początku przez 8 tyg masakra jak sobie przypomnę brrrr...
Skurczu łydek także nie doświadczam :)
A ruchy czuję dość mocno są zarówno rano, wieczorem jak i po południu dobrze ze w nocy córka chociaż daje spać :)

więc tak... na zgagę mleko nie pomogło,,ani woda..dzisiaj chyba mietę sobie zaparzę....ehh
Nasze dziecię niestety na ostatnim usg 29 lipca skrzyzowało nóżki i nie chce ujawnić płci - ale ja jakoś czuję, ze będzie chłopach a może jednak dziewczynka? ;)ale niekiedy kopie jak szalone - po Tatusiu nie może znaleźc sobie wygodnego miejsca wiercipięta straszna jest...;)Za to dziadkowie już zaczynają oglądać się za sklepami dla dzieciaczka...zaczeło się jaka wanienka...jaki wózek...kocych taki czy inny bym chciała...ehh a ja jeszcze nie myśle o zakupach - w szafie mam jedynie 2x body z krótkim rękawkiem i 2xpajacyka - dostałam od szwagierki i to narazie wystarczy...jedynie po mału zaczynam patrzeć co jest na rynku i czytać co z tych specjałów faktycznie opłaca się mieć :)

A ja jutro wybieram się do lekarza zrobię sobie usg w3D żeby lepiej dzidzię obejrzeć.
Ciekawa jestem czy faktycznie to chłopczyk już parę razy lekarz potwierdził ale kto wie,może być jak u Michałowej.
Nareszcie wybraliśmy imię najprawdopodobniej to będzie Filip chyba że cos nam się odmieni.

Hejka
z tymi łydkami to spróbujcie palce od stóp do kolana przyciągać. Ja obecnie nie mam tych skurczy bo tak robię nawet w nocy, broń boże wyprostować palce.

zgaga - obalam mit, albo jestem wyjątkiem w pierwszej ciąży zgagi nie było - no może prze 3 dni, a mała urodziła się z bujna czupryną.

wczoraj byłam na USG - mały ma już 500gram i narazie wszystko ok.
wątroba rozwinięta, nerki na swoim miejscu, obie półkule mózgowe ok, serce prawidłowe, wargi pełne.

A u mnie ani zgagi, ani puchnących nóg nie ma, ale za to poranne i nocne skurcze łydek :(
Ruchów małej nadal nie czuję :( a już nie mogę się doczekać.
Pozdrawiam Was Babeczki, obyśmy się czuły jak najlepiej!

same pannice :)))) gratuluje Wam serdecznie i zyczę zdrówka :))))

Mi też stopy mocno puchną, wyglądają jak racice... ;d
Niom i skurcze w nocy łapią, ale w tylko w okolicach kostek.
Ale fajne to forum :) można się wyżalić i podzielić radością! :)

W zeszłym roku było więcej chłopców wiec jakoś sobie poradzą:)
ja to jestem ciekawa ile już na plusie hihi ostatnio 3kg... ale powiem Wam szczerze ze mi sie bardzo podoba moja obecna figura brzusio jeszcze mały i tak fajnie kobieco sie wygląda:)

tylko 3 chłopczyków:) jak one sie nimi podzielą ;p

dziewczynki... gorą :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
muszelka - 24.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12 - dziewczynka

heh...przypomniała mi się Michałowa...bo dziś byłam na usg i myślałam że sytuacja będzie podobna...ale jednak jest córeczka ;] zaraz dopiszę nas do listy...dzidziuś ma już 557 g ładnie rośnie, tak jak mamusia:)

oj niestety muszę przystopować z jedzeniem...zwłaszcza słodyczy i owoców...bo już 7kg do przodu..(A wydawało mi się, ze tak dużo nie jem :P ) no własnie wydawało mi się :P :P :P a to wszystko przez to ze w przeciwieństwie do was..nie meczy mnie zgaga i inne nieprzyjemnosci:)

Ja tez mam skurcze łydek, ale na razie takie delikatne. Oby zgaga mnie nie odpadła!

Hehe ja uwielbiam sok pomidorowy i nawet banany mi zasmakowały w ciąży potrafię 3 naraz wciągnąć:) może dlatego nie mam skurczów i mam nadzieje ze nie będę miała bo wiem z przeszłości jaki to potworny ból szczególnie gdy budzi w nocy:/

fuj sok pomidorowy! na banany w ciąży mam wtręt... no ale chyba będę musiała coś wykombinować bo mnie wykończą te skurcze!

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...