MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Witamy witamy:) ja tez 12.12 :)

Witamy nową grudniową ciężarówkę:-)

Witam wszystkie szczęśliwe mamusie grudniowych maleństw!
Ja również spodziewam się dzidziusia (12.12.2010). Podobno ma być to chłopczyk?
Czy mogę tu popisać czasem z Wami?

Asienkaj dziekuje za informacje. Dzisiaj jednak nie dam rady podjechać, ale zadzwonie i się zapytam czy jutro będe mogła sie zapisać. Nie daj się chorobie, zajęcia nie uciekną i bedziesz miała na pewno okazje odrobić, wiec lepiej w domku zostań i się wygrzej. Zreszta sama widzisz jaka pogoda...mało głowy nie urwie...brrr!!
Pozdrowionka

Cześć dziewczynki.
Asienkaj masz rację leż w łóżeczku to najlepsze rozwiązanie.
Ja się ciągle zastanawiam czy zapisać się do szkoły rodzenia.Jestem jakaś leniwa nie chce mi się chodzić,mieszkam po za miastem i musiałabym dojeżdżać tylko do szkoły.
Czy wszystkie będziecie chodzić do szkoły rodzenia,czy też są tu dziewczyny które nie zdecydują się?

Justa2684 zapisy są codziennie w godzinach od 15 do 16 a własciwie 15.50 bo jak sie przyjdzie o 16 to podobno nie zawsze chca zapisac ,
w okresie wakacyjnym chyba jakies dni wypadly ale nie pamietam jakie wiem ze w piatek nie ma zapisow podaje telefon mozna sie dowiedziec 587684446

może spotkamy się w poniedziałek na zajęciach :)

ja dzisiaj powinnam iśc na ćwiczenia ale nie mogę leżę w łóżku wczoraj bolalo mnie tylko gardlo a dzisiaj jakieś przeziębienie doszło i wolałam zostać w domu , nie poszlam do pracy więc i na ćwiczenia nie pojdę , jestem ciekawa tylko czy będe mogła je pożniej odrobic , dowiem się, jak nie to trudno i tak zdrowie ważniejsze

A ja potwierdzam córeczka ;DDD

Ja sie właśnie zastanawiałam gdzie są u nas możliwe porody rodzinne... mowie o naturalnych i o cesarkach tych bez znieczulenia ogólnego, może wiecie coś na ten temat?

Witajcie dwupaki,
byłam dzisiaj u gina. Niestety nie był zachwycony moim cukrem i kazal się dietowac, zero słodyczy, koniec z jasnym pieczywem i zapomnieć o słodzeniu kawki :( Przytyłam dokładnie 4,300kg a malutka waży 900g. Ma się super i mocno kopie. dzisiaj lekarz miał problem aby jej zdjęcie cyknąć tak skakała :)
Dostałam skierowanie do szkoły rodzenia i jutro śmigam na Zaspę się zapisac.

Asienkaj w jakich godzinach tam mogę podjechac?wiesz moze?pewnie pisałas już o tym, ale nie mogę odszukać tych info.
Jak już pisałam wcześniej dopadły mnie skurcze łydek i opuchlizna a doszła jeszcze zgaga i bezsenność :(
Pomarudziłam pomarudziałam i od razu mi lepiej :)

Ach! Dziewczyny! Kiedy nasze spotkanie??? :)

Niestety muszelka nie pomogę ci ponieważ ja pracuję w Wałbrzychu na dolnym śląsku :-)

mamamarysi - pozazdrościć tak szybkiej akcji porodowej ;) - też się zastanawiam nad Kliniczną..

misica3 - jestem świadoma tego, że dla personelu medycznego czy piatek, śiwątek czy niedziela to żadna różnica - robicie swoje...ale środowisko medyczne..szpital to nie moje klimaty - byłam tylko raz w szpitalu mając 19 lat - na urologii... Patrząc na to, ze dla Was personelu medycznego to chleb powszedni dla mnie to czysta niewiadoma...
Z ciekawości - w którym szpitalu pracujesz?... Może mogłabyś dać dobrą radę jeśli chodzi o wybór szpitala...Zaspa, Kliniczna, wojewódzki? - bo mój wybór to będzie czysty przypadek..a opinii jest tyle samo co rodzących niestety.... mętlik w głowie ma tylko kobieta....a los i tak zrobi swoje zapewne...

oby każda z nas mogła tak wspaniale wspominać przyjście na świat swojej kruszynki :)

Rodziłam w Swissmedzie bo na Klinicznej wstrzymali porody rodzinne. Poród trwał 3 h, akcja porodowa (postęp rozwarcia) ok 10 min. Chciałam rodzić z ZZO więc w pewnym momencie lekarz mówi, że idzie po anestezjologa, a ja na to - panie doktorze ale ja mam parte ... Mania urodziła się przy trzecim skurczu partym, mąż w szoku, ja po pół godzinie byłam pod prysznicem. To był mój pierwszy poród, jestem raczej drobna - więc cuda świąteczne się zdarzają :) I tylko tych niezjedzonych pierogów szkoda (w szpitalu czekałam na kolację, a że urodziłam o 14.50 to chwilę to trwało). Mąż przed wyjazdem do szpitala zrobił tylko kanapki z serkiem...czosnkowym :)

Misica 3 - dzięki za te słowa :) Mam nadzieję, że w grudniu potwierdzę to co napisałaś!

Agusia dzięki że wrzuciłaś listę potrzebnych rzeczy.No to już czas na zakupy.

Hej dziewczynki myślę,że nie macie podstaw obawiać się porodu w święta czy sylwestra....takie obawy mogły miec nasze mamy te 20-30 lat temu....w dzisiejszych czasach nie jest juz tak powszechne picie alkoholu na oddziałach czy podobne straszne historie......sama miałam dyżur w tego sylwestra oraz noc wigilijną(jestem położną w szpitalu)w naszym szpitalu rodzi się średnio 6 dzieci na nocy i tyle samo w dzień a w te dni nasza praca nie różniła się od pracy w normalne dni......Ja w pracy nie myśl,ę czy to niedziela czy święta bo to praca i dni nie maja tu nic do rzeczy.....ale wiem zdarzają się wyjątki.....więc paniętajcie pacjent ma SWOJE PRAWA....

dzisiaj byłam u lekarza bo złapała mnie infekcja gardła i lekkie przeziębienie , dostałam lekarstwo mam nadzieję że bedzie dobrze,
zrobiłam kompot i miałam go w lodówce i pewnie od tego zimnego kompotu boli mnie dzisiaj gardło

My już po USG połówkowym, będzie chłopiec, termin wg USG 24 grudnia:) Pod choinkę:P

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Fiipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dzieczynka Natalka
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

Mamamarysi- prosze opowiedz jak u ciebie toczył sie poród tego 24 grudnia i gdzie rodziłaś -przyszła pełna obaw mama wigilijna ;)

Przez przypadek znalazłam Grudnióweczki 2010. Sama jestem 2009 :) Aż się ciepło na sercu robi, jak sobie człowiek przypomni ::)) Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkich, bezbolesnych porodów i zdrowych bobasków, szczególnie tych, która mają się urodzić w Wigilię jak moja Marysia :)

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...