MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Zapisałam sie do szkoły rodzenia w Invikcie 17 września pierwsze zajęcia:)

Aniewa dziękuje ze trzymanie kciuków:)
Malutka waży już 632gramy:) a ja dopiero 5kg na plusie od początku ciąży także nie jest źle, za to ciśnienie miałam zabójcze 95/62 nie wiem jakim sposobem nie śpię na stojąco:)
skierowania na glukozę nie dostałam bo prywatnie to nie dają niestety ale mam zrobić do następnej wizyty także ta nieprzyjemność przede mną...
ale najważniejsze ze z dzidzią wszystko dobrze i kopie jak szalona a najbardziej to po pęcherzu:)

Ja już po glukozie jakoś dało się przeżyć chociaż senna po niej byłam masakra :/ teraz tylko żeby wyniki były dobre :)

mi też w pośladki no i twarz zaokrąglona (mam drugi podbródek)... i też 8kg na +
a w ogóle zaczęłam wcinać pomidory codziennie i skurcze łydek mnie już nie łapią:) i ostatnio śpię znowu jak suseł :)

dagmarko trzymamy kciuki i pamietaj o skierowaniu...ja tez sama poprosiłam :)

dobrze ze zrobiłaś dziś...wynik nie będzie fałszywy, bo jesteś w 24 tyg :p

tak, tak...zeby nie zemdliło...nalezy ten proszek-glukozę rozpuścić w szklance wody i dodac do tego soku z połówki cytryny... ja idę w pon. na bad:)
ps. tez już przytyłam 8 kg..ale muszę przyznać, ze jakoś koszmarnie tego nie dostrzegam.... jak przed ciaza przytyłam 2-3 kg, to widziałam i czułam to od razu...a teraz 8 ledwo zauwazam - poszło w brzuch, piersi i niestety pośladki :P

:)

kurcze - piszecie, że to badanie na glukozę 50 gram robi się od 24 tygodnia, ja robiłam dzisiaj, jeszcze nie mam wyniku, obrzydlistwo do wypicia.

Lekarka dała mi skierowanie na to badanie 4 tygodnie temu i nic nie mówiła, że mam je zrobić dopiero od 24 tygodnia. Hmm co lekarz to obyczaj.

Ja zaraz do lekarza jadę w końcu wyczekana wizyta:) mam nadzieję że wszystko z dzidzią dobrze i że ładnie rośnie:)

ojej ja się martwie jak tak czytam was o tym badaniu z glukoza bo ja ide w przyszlym tygodniu , boje sie ze tez nie dam rady i zwymiotuje a ja jestem podatna na takie rzeczy , hmm moze faktycznie wezme ta cytryne bedzie lepsze

smakuje jak cukier puder rozpuszczony w niewielkiej ilości wody i ma dziwny zapach...ale da sięwypić. Gorzej potem, bo ja zwymiatowałam po 1,5h tak mnie zemdliło.

ja badanie glukozy mam 13 wrzesnia.. slyszalam ze jest to strasznie obrzydliwe i zeby wziasc ze soba cytryne wtedy lepiej smakuje :) zapamietajcie :)

Aniewa tak właśnie jutro zrobię poproszę o skierowanie

lepiej zrobić na czczo ale jak nie wytrzymasz to zjedz lekkie śniadanie....a jaka masz ilość glukozy?bo pierwsze badanie robi sie z 50g.to wazne....raczej twoja waga nie wynika z cukrów....ale warto sprawdzić

glukozę mam nawet w domu... a poziom cukru mogę zmierzyć w pracy... a musiałabym to zrobić na czczo? czy mogę coś zjeść... ja chyba zasugeruję, że trochę w ciąży przytyłam (już mam 8kg) - myślę, że to sporo... więc może...

Hej Mar-chew namawiałabym Cię abys jednak domagała sie tego badania bo cukrzyca ciężarnych niewykryta może powodować ciężkie powikłania u płodu....Jeżeli nie chcą to kup w aptece 50g glukozy i rozpuść w niecałej szklance ciepłej wody wypij i po 1godz pojedz do laboratorium jakiegokolwiek i powiedz że chciałaś badanie cukru prywatnie.....najlepiej jeszcze jak znasz kogoś kto ma glukometr(choruje na cukrzycę) wtedy wszystko tak samo tyko nakłuwasz palec dajesz kropelkę krwi na pasek i po kilku sekundach masz wynik....norma to mniej niż 140

akurat sera pleśniowego nie jadam w ciąży i nie polecałabym :)

Dagmarko..upomnij się o skierowanie na badanie..glukoza 50g poniewaz robi się je tylko od 24-28 tc, dzięki temu sprawdzasz czy nie nabawilas sie cukrzycy ciazowej...a jesli jest to scisla, okreslona dieta

Hejka,na basen chodzilam w pierzwszej ciazy i teraz tez,ale moze mam to szczescie i nie jestem datna na infekcje.

grzybow nie jem, ale za to pdjadalamser plesniowy , a nie jestem pewna cwy go mzna jesc. pisze z bledqmi, bo nie mam polskich liter.

mi w ogóle tego badania nie zrobią...
a tak mi ściąga skórę pod biustem, miejsca sobie znaleźć nie mogę... ale niech rośnie:) nie przeszkadza mi to (no jest mi niewygodnie) ale zniosę wszystko :) niech tylko rośnie zdrowo...

Wy już to obciążenie macie a ja mam w piątek wizytę a moja nic nie wspominała wiec będę miała pewnie za miesiąc, chyba nie za późno mam nadzieje

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...