MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

No właśnie też mi się wydaje, że góra do 4 m-ca w tym pośpi.

Chodziło mi mi oczywiście o kosz :)

Moja córka spała mniej więcej do pawie 5 miesiąca ale była bardzo malutka przy urodzeniu 51cm, podejrzewam że w przypadku "normalnego" dziecka tzn normalnych wymiarów :-D dziecko mieści się góra do 3-4 miesiąca.

Justa2684 będziesz dzisiaj na szkole rodzenia ?

Agusia
a jak długo mała spała w tym koszu?
Ja mam równiez łóżeczko po synku, ale na początek taki kosz lub kołyska jest fajny :-)) i mniej miejsca zajmuje i można go przemieszczać po mieszkaniu. Tylko trochę drogi :-(

Mamka śliczny ten kosz :)
ale ja chyba zostanę przy łóżeczku...

Mamka ja bym chyba wolała kołyskę nie kosz:)
Kołyska jest na 100% stabilniejsza i większa. Miałam taki kosz dla córki w Anglii i powiem że na początku był super jednak potem bałam się że mała z nim poleci :(

Chodzi mi o kołyskę tego typu :)
http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-coneco-simplicity-3w1-bonusy-i1223878768.html

Hej dziewczyny,
śledzę wpisy i widzę, że na topie jest temat łóżeczek.
A co myslicie o koszach wiklinowych, czy któraś korzystała z takiego lub zamierza korzystać?

http://allegro.pl/obaby-cudny-kosz-mojzesza-kolyska-hit-na-rynku-i1222773230.html

ja się zastanawiam nad zakupem...

czesc, zapisalyscie sie juz do szkoly rodzenia? Macie moze namiary na szkole na klinicznej? moglaby sie ktoras podzielic doswiadczeniami z tej szkoly?

No niestety dziewczyny, musimy teraz na siebie uważać. Wirusy są wszędzie. Nawet w sklepie jak ktoś za blisko mnie stoi to mam film że lecą na mnie, zwłaszcza ktoś zakatarzony ;/

Wczoraj byłam na zakupach po coś cieplejszego, jakiś płaszczyk i powiem wam że jest ciężko. W swoje się nie dopinam już :) i na szczęście udało mi się kupić w rozmiarze XL (ciekawe na jak długo). Typowo ciążowych ubrań oprócz spodni nie szukam bo są po prostu mega drogie ;/

Hej mamusie:)
Ja mam również łóżeczko drewniane z szufladą po córce, stoi u nas w sypialni. A łóżeczko turystyczne z przewijakiem odkupiłam od jednej forumki i będzie stało w dużym pokoju :) A potem przyda się na ewentualne wyjazdy :)

Pościel kupowałam osobno :)

kup sobie PROPOLKI takie super tabletki do ssania ja brałam

oststnio doradzałam w sprawie bolącego gardła, a teraz mi samej boli okropnie :(
pozdrawiam wszystkie "chorowite" :)

my jednak kupilismy w innym sklepie internetowym łóżeczko i w innym pościel,(a i tak wyszło nam taniej niz w zwyklym sklepie)

a wszystko to, ze uparliśmy się na konkretny kolor i chcielismy posciel z ochraniaczami tylko, a większośc kompletow sprzedajae sie razem z baldachimem czy moskitierą

oj sylwia, szybciutko do lekarza i daj znać :)

my kupiliśmy łóżeczko z netu - sklep more4kids (taniej niż w sklepie, razem z przesyłką o 25 zl), zamawialiśmy w necie bo nigdzie w sklepach nie mieli na stanie zwykłego białego łóżeczka. kupilismy radek II białe i bardzo nam się podoba :)
mamy bardzo małą sypialnię i mielibśmy problemy z wysuwaniem szuflady pod łożeczkiem i zdecydowalismy się ze umiescimy pod łóżeczkiem kartoniki ozdobne, w których bede mogla trzymac dodatkowe rzeczy:)

na allegro i w sklepie internetowym- bardziej opłaca się kupić całe komplety (łóżeczko, matereac i posciel), porownywalam ceny ze sklepami i jest naprawdę taniej:)

my mamy drewniane,chcieliśmy kupić turystyczne,ale teściowa wpadł na pomysł,że możemy odnowić to po moim Jacku.....wyszło fajnie no i teściowa się cieszy:-)

my kupujemy łóżeczko turystyczne z przewijakiem firmy Graco- praktyczne no i zabrać je ze sobą będę mogła jak pojedziemy do moich rodziców - bez problemu zmieści się w bagażniku a i dzidzia wykorzysta je dość długo

Ja będę miała łóżeczko drewniane z szufladą, tylko właśnie się zastanawiam, czy postawie je w pokoiku dziecka, czy w sypialni. Zawsze myślałam, że od początku będzie osobno ale widzę, że wiele z was będzie spało w jedym pokoju z dzidziusiem.

Cześć dziewczyny ja dopiero dzisiaj wybieram się do mojego lekarza prowadzącego z tymi moimi skurczami.Myślałam że przejdzie ale jest ciągle to samo.I jeszcze na dodatek przeziębiłam się to ten mój wczorajszy spacerek.Boli gardło i lekki stan podgorączkowy.Najchętniej położyłabym się do szpitala wtedy bym odpoczęła a w domu niestety bez przerwy muszę chodzić i coś robić(brak wyrozumiałości otoczenia),niestety tak bywa:(

kołyska super, my tez będziemy mieli na pierwsze półrocze kołyskę, ale na noc maleństwo będzie spało w łóżeczku.

Na pierwszy miesiąc dzidziuś chyba będzie spał w rożku.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?