MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

ja też tylko pajace:) no i sweterki :)
co do firmy next - to jeszcze mają fajne udogodnienie w pajacach itp. a mianowicie wbudowane niedrapki:)

dzięki Agusia...puki co leżę sobie w domku...
co do ubranek to ja mam wszystkiego po trochę i pajace i kaftaniki itp....

Misica całe szczęście że już u Ciebie ok i jesteś już w domku :) Co do pajaców to ja też tylko takich ubranek używam żadnych kaftaników ani śpioszków, mam ok 12 szt pajaców:)

Na glukozę idę w poniedziałek :)

Hej Dziewczyny,
Czas leci szybko, ja jestem coraz większa, przez dwa dni było mi ciężko się poruszać, chodzić, miałam skurcze podbrzusza, chodziłam bardzo powoli. Jeśli chodzi o skórę to miałałam w ostatnim czasie straszne swędzenie po kąpieli, mimo że oliwką bardzo mocno i grubo się smaruje, powiedziałam to lekarzowi. Glukoza jest do przejścia, nie jest to straszne, choć za słodkim nie szaleje, choć czułam się po takiej dawce, senna, zmęczona.

Może i dziene, ale chyba normalne u każdej ciężarnej, przynajmniej ja mam tak samo.

zaczynam zakupowe szaleństwo... na ten miesiąc przeznaczone mam 140Ł na wydatki (ciekawe czy się zmieszczę ;P)... wraz z postanowieniem o zakupach naszedł mnie jakiś strach przed tym co będzie... nawet nie wiem czego konkretnie się boję... po prostu się boję... strach zmieszany z ekscytacją... jakieś to dziwne

Co do leków to biorę Fenoterol,staveran,Aspargin,No-spę,Luteinę dopochwowo,a właśnie skończyłam brać antybiotyk(ze względu na bakterie w szyjce macicy:-( ) no i jeszcze Nystatyne dopochwowo.....dużo tego ale jak trzeba to trzeba...

Dziękuję koleżanki!Wierzę,że najgorsze już za nami...:-)

Misica 3-maj się, jesteśmy z Tobą.
Ja na obciążenie glukozą idę w poniedziałek, mam nadzieję, że przeżyję, zwłaszcza że całe życie miałam awersję do słodkości :(

Misica trzymaj się i leż trzeba wierzyć że się dotrwa do końca.Będzie dobrze.
A ja robiłam dzisiaj test z obciążeniem glukozy i ta glukoza nie była taka straszna do wypicia byłam przygotowana na najgorsze i cytrynkę wzięłam a było całkiem dobrze.

misica3 super, że już jesteś w domu - napewno będzie dobrze.

aniak - ja w pierwszej ciąży też od 24 tygodnia byłam na fenoterolu i isoptinie bo miałam rozwarcie i skórcze, które nie odpuszczały nawet jak się położyłam, ale urodziłam dopiero w 39 tygodniu, po tygodniu od odstawienia leków. Będzie dobrze

Witam piątkowo :)

U mnie dziś zaczął się 28 tydzień i oby tak dalej. Brzuch dale swędzi niemiłosiernie :/

Ja dostałam mnóstwo ubranek od psiapsiółki i tak się cieszę bo pewnie w najbliższym czasie na zakupy się nie wybiorę a tak to już przynajmniej coś jest :) trochę mnie to uspokoiło.

Misica3 nie martw się nie stresuj na pewno dasz radę. Mi też groził poród przedwczesny i muszę leżeć. Jeżeli może to napisz czy jesteś na jakiś lekach ?? ja jade na fenoterolu i nospie :/

jeśli chodzi o ubranka to ja narazie mam 2xbody z krótkim rekawkiem i 2xśpiochy w długim rękawkiem... w ten weekend wybieramy się po ubranka jakie zechciała nam uprzejmie pozyczyć moja szwagierka - jest tego cały worek super ubranek...także dokupię nowy śpiworek na noc, z 2xczapeczki i niedrapki na pazurki małej...może skarpeteczki...chciałam jeszcze ze 2xpajac rozpinany od góry na dól jakis lepszy- i to raczej wsio z ubranek na poczatek... zreszta zawsze mozna dokupić na bierząco..a na sam początek to starczy tego....bo co ja z tym później zrobie jak dugiego nie planujemy w najbliższych 8 latach ;P
kocyk dostałam od Babci, pozostaje dokupić ciepły kombinezonik na zimę...ale z nim mam problem bo kurcze nie wiem jaki rozmiar bo niby dziecko nie powinno mieć za dużego by mu sie nic nie stało a taki w sam raz akuratny to za długo w nim nie "pochodzi" -a widziałam śliczne w cocodrillo...i w wójciku ;)

wklejam jeszcze raz listę, gdyż ostatnio gin. pow, ze raczej bardziej rawdopodobny termin porodu to 11.12 :) a i tak wolałabym szybciej:)

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

cieszymy się misica3 ze już w domku i trzymamy kciuki dalej.bedzie dobrze, bo najgorsze juz minęło...
a wytrwasz, bo masz nas...forum..pomoze na nudę:)

misica - a co się działo? dobrze, że już jest lepiej... czytałam, że po 28 tygodniu dzieci mają dużą szanse na przeżycie... ale oczywiście, lepiej żeby siedziały tyle ile trzeba...

mój kolega ma taką córkę... kładli ją w kołysce w miejscu gdzie odbywała się impreza... ludzie krzyczeli, głośna muzyka - a ta się przebudzała jak było za cicho! np w przerwach pomiędzy piosenkami... nie mogłam się na to napatrzeć... może ja aż tak ekstremalnie nie będę dziecka trenować;P ale na palcach nie będę chodzić... z resztą dla gości to też jest upierdliwe jak przyjeżdżają a tu trzeba szeptem mówić i najlepiej przemieszczać się bezszelestnie...

ok, mam takie pytanie ile powinnam kupić pajacy, skoro nie planuje kupowania śpiochów, bodziaków ani kaftanów? Na początku chce jechać na samych pajacach, rozpinanych od przodu...

Witajcie koleżanki!Melduje się po 2 tygodniowym pobycie w szpitalu na patologi ciąży.Zagrażał nam poród przedwczesny w 25 tygodniu ciąży:-(ale na szczęście wszystko puki co się wyciszyło a już miałam ogromnego stracha.......dziś to już skończone 27tygodni i mała Hania ma się dobrze,waży juz ok 1100g.teraz niestety czekanas lezenie plackiem do końca ciąży....ale wytrwamy.....

o tak muszelka - masz rację - koniecznie chowajcie dzidzie przyzwyczajając je do umiarkowanego hałasu. Mnie rodzice zamykalii w trzecim pokoju i jeszcze cisza w mieszkaniu była, jak byłam mała, żebym się wyspała i efekty są takie, że przeszkadza mi najmniejszy szept w zasypianiu.

a filmik ściągam z chomika :)

co do rozstępów to smaruje się oliwką lub kremem ziajki na rozstępy, na udach zawsze coś było w innych miejscach narazie nie ma. Lecz podobno jak ktoś ma tendencje do rozstępów to czy się smaruje czy nie to się pojawiają.

bardzo się cieszę, że udało Ci się ściągnąc...
a to co ja wypociłam może komuś innemu się przyda ;)

oglądając ten filmik zastanawialam się jak moja dzidzia będzie się poddawać takim rewelacją podczas ubierania i rozbierania...

no ale oni tam skomentowali to tak, że ten maluszek już jest przyzwyczajony do takich kontrolowanych obrotów i się nie boi a wręcz traktuje to jako zabawę....

a, że podczas spania można z nim tak działać uważam za sukces...
pamietam gdy moi rodzice opowiadali, ze jak byłam takim maluszkiem, tez mogli ze mna działać cuda...a po kąpieli wkładali do łózeczka puszczali bajke na gramofonie i wychodzili z pokoju...gdy zasnełam mogli robic imprezy co tylko chcieli a ja się nie obudziłam...
ja planuje też wychiwywać naszą dzidzę tak by nie trzeba było chodzić przy niej na paluszkach.. oby się udało ;)

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (76 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...