MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

a w ogóle to muszę pochwalić Dr Brzóska w 15 tygodniu celnie powiedziała, ze to dziewczynka... później u innych słyszałam, że wygląda jak dziewczynka - ale tak jakoś bez przekonania mówili... wczoraj sobie dokładnie obejrzeliśmy (może stąd ten środkowy palec ;P) jej narządy - i nie da się ukryć - dziewucha jak nic:)

no tak co kraj to obyczaj... - ale nie ma na to wpływu ;)
Mar-chew - będzie dobrze, takie bicie serduszka dziecka wywołuje dreszcze szczęścia ;)

wczoraj byłam prywatnie - normalnie w 20 tygodniu żegna się tutaj z usg... a kontrole to będę miała - u położnej i jedyne co będę mogła usłyszeć, to bicie serca swojego dziecka... a czy dziecko prawidłowo się rozwija sprawdzają miarką krawiecką... za tydzień idę właśnie do położnej...

Mar-chew - dlaczego ostatni raz miałaś usg i do grudnia żadnego? Czy to znaczy, że nie będziesz chodzić na kontrolę co miesiąc do lekarza?... Szczerze powiem, że gdzieś wyczytałam iż im bliżej porodu tym częściej chodzi się do lekarza a przed samym porodem to nawet co 1-2 tygodnie... A może już nie robią 'USG w tak zaawansowanej ciąży i tylko obserwują szyjkę macicy czy jest zamknięta?...

ja wczoraj zobaczyłam swoją dzidzię na usg... moje ostatnie - już do grudnia jej nie zobaczę (no chyba, że urodzi się wcześniej)... nasza mała jest bardzo zbuntowaną dziewczynką... na dzień dobry pokazała nam środkowy palec... i waży już ponad kilogram:)

Witajcie dziewczyny,
jakbym czytała o swoich problemach :)

Sylwia ja podobnie jak Ty nie mieszcze sie w majtki.. Wczoraj w H&M kupilam sobie 6 nowych par, rozmiar 40, juz nie 38 ;)
Co do snu, nie dosc ze męczą mnie koszmary to budzie sie ok 3:30-4:30 i rzucam sie z boku na bok. Wstaje po godzinie i ok 7 rano kłade sie z powrotem do łóża zamulona.
No i waga :) hehe z 63 na stracie teraz równiotkie 70 i w życiu nie miałam takiego apetytu!!

Pozdriwionka i miłego dnia :)

Hej,
dziewczynki bardzo się cieszę, że maluszki rosną zdrowo:-)) to najważniejsze, te które przejmują się wagą, niech się nie martwią...po ciąży spacery i karmienie zrobią swoje.. wiem to z własnego doświadczenia, bo po ciąży wyglądałam tak szczupło jak nigdy, także głowy do góry/
BlueBell jeśli chodzi o nastroje, to mnie to też dopada, niestety!
Zaczynam łapać jakieś jesienne depresje brrrr
Dzisiaj ładne słoneczko także można wyjść na jakiś spacerek, po drodze zjeść jeszcze jakieś pyszne lody i chociaż na chwilkę będzie lepiej.
Jeśli chodzi o spanie, to mam ten sam problem....także byle do grudnia :-))
Pozdrawiam cieplutko Was wszystkie ;-))

Miłego dnia Babeczki - oby słoneczka dzisiaj było więcej, bo ta pogoda strasznie wpływa na mój nastrój. Też to teraz tak mocno odczuwacie?

ja narazie 4.5 kg na plusie- ciekawe ile bedzie na koniec miesiaca....
co do problemów jakie mnie nękają podczas ciąży i ta nieszczęsna zgaga... no i od czasu do czasu mam migreny... na przykład wczoraj brrr...

co do snu - nie mam z nim problemów - no chyba, że zjem za późno - ale to nie trzeba być w ciąży by w tm wypadku wiercić się w nocy... ale poduszki nie kupuje...jak mnie boli troszkę brzuszek podczas leżenia podkładam sobie na króki czas zwykłą poduszke pod brzuszek - na chwilę mniejszą bądź większą pomaga...
niekiedy robię sobie ciepły prysznic -ale nie gorący, nasmaruje sie oliwką przed wytarciem ciała.... wywietrzony pokój, świeża pościel, pachnąca - taki mały relaks..no ale to nie codziennie..;)

zauważyłam też, że Zuźka strasznie się wierci i kręci - wczesniej leżała po jednej stronie brzucha a kopała po druiej a wczoraj jakieś harce mi odalała...oj musi sie nieźle bawić i mieć sporo miejsca bo raz po prawej raz po lewej czułam niezłe kopniaki....ale do końca jescze daleko...oby do grudnia..ale by było gdyby jednak na stycznia termin sie przesunął..

Dziewczyny gratuluje zdrowych dzidziusiów :)

Co do problemów ze spaniem od kiedy zakupiłam sobie poduszkę do spania jest o niebo lepiej :) Miałam straszne bóle kręgosłupa, dzięki poduszce przesypiam prawie całą noc bez bólu :) Polecam

Dziewczynki gratulacje zdrowych bobasków oby tak dalej.
Michałowa nie martw się swoją wagą to wcale nie tak dużo u mnie jest niewiele mniej.W środę mam wizytę ostatnio było 8+ ale na bank przytyłam ze dwa kilo może i więcej czuję to po sobie a szczególnie po swoim tyłeczku,nie mieszczę się już w majtki sprzed ciąży uciskają mnie.A po za tym mam taki apetyt że bez przerwy coś jem ciągle jestem głodna i nie mogę tego powstrzymać.
Czy wy też macie problemy ze snem ja już z tydzień się męczę przewracam się z boku na bok ciągle mi niewygodnie a jak już uda mi się usnąć to na chwilę i znów się budzę.

Aniewa dopiero doczytałam że twój maluszek też prawie kilogram waży dlaczego słabo mi się wydaje że to sporo :)

Michałowa super, że wszystko oki gratulacje dziewczynki :P Spora panna już prawie kilogram pozazdrościć :)

Aniewa, nic mi o wadze nie mów. Ja masakra, przytyłam już 12 kg!!!!!!!!!! Aż się boję co będzie dalej!

Hej!
No ja zobaczyłam dziś swój skarb! I potwierdziła się dziewczynka ;-). Wciąż nie mogę w to uwierzyć ;-). Leży główką w dół i dzięki temu można było podziwiać jej wdzięki ;-). Rozkraczyła się wzorowo i nie ma wątpliwości, że to cipka ;-)))).
Waży 998g. I rozwinięta jest prawidłowo. Ogólnie jest ok.

Mam od jutra zwolnienie. Cały czas walczę z paskudną infekcją. 20 dni brałam antybiotyk i po tygodniu od odstawienia znowu coś się dzieje. Dr zrobił posiew i w piątek wyniki. Zobaczymy co to za cholerstwo się mnie trzyma.

hej:) to już 27 tydz... ja szybko przybieram na wadze..bo już 9,6 kg..a maleństwo słabo...waży 928 g.ale wygląda na too,ze wszystko jest ok:) az wzruszyłam się przy usg:) slodka kruszynka:)

Aniak tak tylko body plus pajacyk. Body świetnie trzymają pieluszkę dlatego bardzo lubiłam zakładać je córce do ponad 2 roku życia. Po za tym w body masz pewność że dziecku nie odsłonią się plecki zawsze wszystko jest na miejscu i się nie podwija. Kaftanik czasami był zrulowany pod szyjka użyłam ich raz i podziękowałam :)

Dzięki Dziewczyny :)
Agusia a powiedz zamiast kaftanikóf to używałaś body z długim rękawem poprostu ? czy jakiś koszulek ?

Jeżeli pozwolicie to potem wstawie liste z akcesoriami i kosmetykami do kupienia to zerkniecie :)

Aniak Twoja lista jest jak najbardziej ok :) Jedynie co ja bym dokupiła to jeszcze z 3-4 szt łapek niedrapek bo z doświadczenia wiem, że się szybko brudzą a koszt nie duży więc można kupić więcej:) A jeśli chodzi o kaftaniki w ogóle ich nie używałam dla mnie okazały się zupełnie nie praktyczne. Kombinezon ortalionowy zastąpiłabym grubym bawełnianym :)

Aniak, chyba lista jest wystarczająca? Ale tu już może nasza Agusia pomoże, bo ja sama nie wiem ile na początek ciuszków kupić. No i jaki rozmiar?

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...