MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Moja koleżanka miksuje 3 cytryny, 3 ząbki czosnku i 3 łyżki miodu i na ból gardła dobre i na przeziębienie

na gardełko tantum verde i halset tabletki:) ja brałam w pierwszym trymestrze tez:)

podobno można tartum verde w ciąży - a to lek skuteczny:) jeszcze czosnek! sok malinowy? nic więcej nie przychodzi mi do głowy...

Rozumiem Wasz strach doskonale, u mnie to już drugie maleństwo, ale teraz boje się jeszcze bardziej. Ostatnio nawet śnił mi się poród i że urodziłam w domu.

hej dziewczyny,
jako doświadczona mamusia mogę z całą pewnością powiedzieć każdej z Was - DACIE RADĘ! I to Wy będziecie najlepiej wiedziały co i jak zrobić z maluszkiem :-))
Ja np. pamiętam, słowa położnej ze szkoły rodzenia, MATKA WIE NAJLEPIEJ CZEGO POTRZEBUJE JEJ DZIECKO! Zapamiętałam to bardzo dobrze i przy pierwszej wizycie mojej mamy i teściowej i ich uwagach, że nie tak się nosi dziecko - tylko tak jak one na podusi- powtórzyłam delikatnie im zapamiętane słowa. Chyba zrozumiały, bo dały spokój i oszczędziły mi swoich rad....Daliśmy z mężem radę ze wszystkim, fakt, że też sie baliśmy pierwszej kąpieli, nocek, karmienia itd. to normalne, ale dacie radę dziewczyny napewno.

Tak z innej beczki jaie macie sposoby na ból gardła,. wczoraj byłam w przychodni z synkiem i było mnóstwo dzieciaczków w poczekalni chorych, dzisiaj budzę się z palącym gardłem.
Mam jakieś leki homeopatyczne i miód, cytrynkę, ale może któraś zna lepsze sposoby?

Pozdrawiam

Ja też czasem zastanawiam się czy poradzę sobie z obowiązkami młodej mamy, ale potem mówię sobie że nie ma wyjścia :)
Co do szpitala to ja byłam tam ostatnio jako dwutygodniowe dziecko :) więc też zastanawiam się jak to będzie. Trzeba być dobrej myśli że wszystko pójdzie jak po maśle :)

wszystkie sobie poradzimy:) ja już też pisałam o tych napadach strachu...
a za niski cukier - to też nie jest rodzaj cukrzycy? No chyba, że ktoś ma trzustkę jak się patrzy ;P

Hej Dziewczyny, czy Wy też miewacie takie nagłe napady strachu? Wczoraj spacerowałam sobie z pieskiem pod blokiem i tak myślałam o ciąży, maleństwie i porodzie i naszedł mnie straszny strach przed tym co mnie czeka. Jakiś taki nieokreślony niepokój. Ponoć to w ciąży normalne, ale teraz jakoś mi tak smutno. Troszkę boję się porodu, bo nigdy w życiu nie byłam w szpitalu poza odwiedzianmi u rodziny czy znajomych. Wiem, że wszystko jest do przeżycia, zwłaszcza kiedy na świat ma przyjść tak wyczekiwana istotka, ale mimo wszystko strach jest. Czy sobie poradzę?

Ja po raz drugi wybrałam Kliniczna po pierwsze mam tam lekarza, który prowadzi już moją drugą ciążę po za tym po pierwszym porodzie byłam bardzo zadowolona :)

Linaa dużo zdrówka. Ja tez mam tą książke ale jeszcze nie zaczęłam czytać :/

Dagmarka glukoza 79, jak Ty to zrobiłaś ja taki wynik miałam jeszcze przed wypiciem tego świństwa a potem o zgrozo 152 :/ jesz słodycze ??

Co do szpitala to ja zastanawiam się nad Zaspą właśnie i Kliniczną. Mam lekarza z Klinicznej i w sumie jak leżałam na patologii to nie było jakoś strasznie, położne miłe...no ale zobaczymy jak wyjdzie.

Queen co do Wojewódzkiego to moje dwie kumpele rodziły tam w ostatnim czasie i w sumie były zadowolone.

Cześć dziewczyny,

A ja dziś byłam u lekarza i w końcu po miesiącu zobaczyłam mojego maluszka :) waży już ok 900gr :) cieszę się że wszystko jest w porządku.
Lekarz powiedział mi że jeśli chcę iść do szkoły rodzenia to powinnam zastanowić się gdzie będę rodzić, bo to najlepsze rozwiązanie.
A ja nie wiem ;/ jak tak patrzę to większość wybiera się na Zaspę.
Co sądzicie na temat Wojewódzkiego? słyszałam różne opinie ;/

ja chce iśc w piatek na glukoze, krew, mocz i toxo... - Mąz może będzie miał wolne ;) i nie będę musiała iśc ponad godzinę z przychodni

Dagmarka - rewelacja :)

Ja dziś po wizycie malutka już 959gram wazy a mamusia 7kg na plusie hihi ale nie wiem gdzie mi sie to mieści bo jak mnie znajomi spotykają to mówią ze chyba nic nie przytyłam oprócz brzuszka oczywiście:) nawet po ciuchach widzę ze we wszystko sie mieszczę wszędzie tylko nie na brzuszku oczywiście :) a brzusio dość duży ale taki fajny :)

glukoza mi wyszła 79 także nie ma co sie martwic a i nie było tak źle tylko bardzo słodko:)

u mnie też ten brzuszek już spoory - wczoraj sie zastanawiałam jak będzie wyglądać w grudniu skoro juz teraz jest sporawy - a dzieciątko niby w tych miesiącach nie za duże jeszcze...ale na szczęście kopie - więc ma się dobrze ;) poza tym już gorzej z długimi maratonami - nogi bolą, plecy, stopy i brzusio od długiego chodzenia...za ciężko mi..a co będzie dalej..hmm

co do nuuudy - to jak narazie całymi dniami - jesli pogoda dopisuje siedze przed domem...(ale niedługo to się skończy, bo odbieramy mieszkanko na początku października i pozostanie ewentualnie balkon).... no i przeprowadzka...

pochłonieta jestem teraz naszym mieszkankiem - spooooro pracy nas czeka a grudzień już zapasem...więc zaczęliśmy wędrówki po sklepach...niestety jak narazie budowlanych....

co do ciuszków, też będę miała pożyczone od szwagierki, więc pozostanie dokupić to i owo - ale bez przesady...;)
ostatnio byliśmy z Mężem w Real'u- i z ciekawosci zerknęłam na cene Realowskich bodziaków.... o zgrozo!!! 18zł/szt !!!!! i aktycznie allegro przebija nawet te markety! no i o wiele lepsze gatunkowo (mam parę z uk bodziaków i śpiochów - od szwagierki i faktycznie jakość super)

Ja siedzę w domu chora, ale chociaz mam czas na czytanie książek o dzieciach, bo jak byłam zdrowa to ciagle gdzies biegałam teraz relaxxx a tak na powaznie to okropnie jest byc chorym i cieszę się, że juz dziś czuje sie o niebo lepiej :)
Dla chętnych to mam książkę "język niemowląt" w wersji elektronicznej - dostałam od przyjaciółki i chętnie się podzielę jak chcecie poczytać.

No ja to mam brzusio jak w 8 miesiącu, ale za to tyłeczek straciłam i tak śmiesznie to wygląda, że teraz przód mam większy :)

Hej,
u mnie bez zmian ciąglę leżakuję :) w weekend była fajna pogoda to trochę zmienilam otoczenie i z sypialni przeniosłam się na balkonik super było :)

Sylwia ja też sporo ciuszków dostałam a dziś mama mnie odwiedziła i wyprała pierwszą partię.

Mar-chew jak zakupki ?? udane ??

Pozostałe forumnki jak się czujecie ?? Macie już duże brzuchy ??
Ja dzisiaj zmierzyłam swoją "piłeczkę" i nie powiem całkiem sporych rozmiarów :)

Dziewczyny, które chodzą na SR może podzielicie się info o czym ciekawym tam mówią ??

Witam was babeczki jak się macie?
Ja już rozglądam się za najpotrzebniejszymi rzeczami dla maluszka,i tak myślę że prawie wszystko będę zamawiać z allegro.Ceny są o wiele niższe niż w sklepach.
Sortuję też ciuszki od szwagierki tylko pranie mi zostanie ale tego jest na szczęście prawie nic nie muszę kupować.I moja siostra też przywiezie mi ciuszków dopiero w grudniu co prawda do pożyczenia ale dziecko tak szybko rośnie że nawet nie zdąży zniszczyć.Gdyby tak trzeba było wszystko kupić to ja nie wiem można zbankrutować,ale niestety pewnie większość z was musi.

Justa2684 będziesz dzisiaj w szkole rodzenia ? Może dzisiaj uda nam sięspotkać ?

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?