MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.8

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mam:

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.8

Aniak, a u jakiego sprzedawcy w końcu zamówiłaś? Ja też muszę zrobić takie mega zamówienie ;-).

A Agusia, powiedz mi, jak doświadczona mama ;-), bardzo chcę karmić piersią i zastanawiam się ile butelek mam kupić w takiej sytuacji. Czy tylko w razie czego jedna wystarczy? W sumie zawsze mogę dokupić. I jakiej wielkości?

A ja mam dużo rzeczy na 56 a to dlatego, ze moja córka miała tylko 51 cm jak się urodziła, ciuszki na 62 zakładałam jej dopiero ok. 3-4 miesiąca. Teraz moja druga córeczka też nie zapowiada się, że będzie długa :)

Mi się wydaje, że 62 będzie oki. Zawsze lepiej kupić ciut większe maluchy tak szybko rosną a tak to styknie na dłużej :)
Ja mam tylko kilka ciuszków w rozmairze 56, reszta w 62 i większe. Muszę tylko coś na zimę dokupić kombinezon i jakąś czapkę. I chyba też kupie w rozmiarze 62 mam nadzieje, że styknie.

Ja dziś się w końcu zmobilizowałam i złożyłam mega zamówienie na allegro począwszy od butelek kończąc na rzeczach potrzebnych do porodu :) Czas leci jak szalony a ja ciągle daleko w tyle :)

Co do wagi czuje sie jakbym utyla 10 kilko albo i wiecej..
Na razie z 64 na starcie mam teraz prawie 71kg. Nie jest zle, tyle ze ciezko juz mi jest..brzucho troche ciąży i przeszkadza. Mała mocno wierci się w brzuchu od wczoraj, mam nadzieje ze próbuje sie przekręcić.
Jutro mój mężuś wraca! jupi!! :)

Oj dziewczyny ja mam to samo...czasem tak boli że nie moge majtek na pupe ubrac tzn nogi podniesc. No i jak podnosze cos ciezkiego, tzn nie dźwigam ale mieszkając samej cięzko zaniesc mi zakupy na górę.
Mam pytanko do Was.
Byłam dzisiaj w sklepie Smyk i kupilam dla małej śliczny komplecik, bluzeczka, spodenki i bluza w rozmiarze 62 i zastanawiam sie czy nie za duży ten komplecik będzie. Jest ogromna różnica pomiędzy rozmiarem 56 a 62 a na metce jest napisane od 0-3 miesiecy (na obu rozmiarach).
Kupowałyście może jakies ciuszki w Smyku? Jaki rozmiar?

Ciągle mam problem z tymi rozmiarami...Ciezko przewidziec jaka dzidzia mi sie urodzi, czy klopsik czy kruszynka :)
A te ciuszki takie ładne teraz są ze nie moge sie opanowac :)

Hej,
ja na ostatniej wizycie ważyłam 66 kg. Na początku bardzo szybko mi przybywało kilogramów ale teraz to waga ledwo drgnie do góry, co wizyte mam + 1 kg czasami mniej. Najgorzej, że piersi przestały rosnąć i takie trochę flakowate się zrobiły :/ a nie piękne jędrne jak na początku. Jakby o rozmiar urosły to bym się nie pogniewała :D

Mnie też strasznie bolą pachwiny. Mój maluch też główką w dół wogóe bardzo nisko go czuję.

Muszelko mam nadzieję, że glukoza 75 wyjdzie Ci lepiej i nie będziesz musiała się kłuć kilka razy dziennie jak ja.

ja ostatni tydzień tak miałam...nie mogłam nawet kroku zrobić, a założenie skarpetek to była masakra...bolało jak cholera zwłaszcza po lewej stronie pachwiny - teraz się unormowało...ale nawet z przekręceniem się na drugi bok był problem bo bolało.... - w nagroszym dniu pomyslałam sobie, że dzieciak sie odwrócil i mi coś tam ponaciągał - no i moja intuicja mnie nie zawiodła, nasza mała jest już główką na dół.... a i na słodkie tez jak nigdy mam ochote- ale postanowiłam, że teraz tylko warzywa a cukier- i słodkie w postaci owoców i soków..ehh wczoraj nakupiłam 3 małe koski ciast z cukierni -jakby na pożegnanie słodyczy a wymówką był "dzień chłopaka" ;)

też tak mam normalnie łażę jak połamana.......

dziewczyny a czy wy tez tak macie że na dole was boli szczególnie przy chodzeniu , to się pewnie wszystko rozrasta ale ja poporostu momentami nawet dobrze iść nie mogę , troche sie martwie

to chyba ja jestem jedyna która schudła w ciązy 6 kg i od tego czasu jak schudlam przytylam dopiero 1 kilogram czyli w sumie w ciazy 5 kilogramow na minusie ,

ja sie akurat ciesze bo i tak mam tego ciałka duzo a lekarz powiedzial ze tak moze byc takze niczym sie nie martwie

Hej!
Ja też ważę 77 kg - zważyłam się jednak na swoeje wadze. Ale jeszcze sprawdzę w poniedziałek u lekarza.

Mi się dużo wody zatrzymuje...ale też duzo tłuszczu ;-), bo mam mega ochotę na słodkie - gdzie przed ciążą mogło to dla mnie nie istnieć.

ja ważę nie wiele mniej - 75kg.... co zrobić puchnę ;P

po wczorajszej wizycie u lekarza:
1. wazy pani 78kg - to za dużo
2. cukier o wiele za wysoki po próbie 50g glukozyv-165 ; woli Pani kolejną próbe ale juz na 75g czy glukometr? Odp., że kolejna próbe i co usłyszała - jesli wyjdzie xle zapraszam do mnie bedziemy omawiać stosowanie glukometru - ehh
3. ciąża w porządku
4. mała zdrowa
5. odwrócona już główką na dół - oby tak pozostało ;)

aaa ja przezebiona...cytryna, mód, sok malinowy i ubrana na cebulke
a dzisiaj rano przymrozek- ehh idzie zima- tylko dlaczego juz teraz...

Wtrącę się Wam dziewczyny w wątek :) z apelem do Lidki:) to ja Magda O. wreszcie Cię odnalazłam:) bo usunęłam konto na nk i nie wiedzialam jak tam rośnie moja imienniczka:) odezwij się na maila duszka83@interia.pl

Tak swoją drogą to grudniowe dzieciaczki są super, coś o tym wiem :) urodzilam w sylwestra, więc zmieściłam sie w sam raz hehe:)

Cześć dziewczyny! Dawno nie pisałam. Jakoś pomimo tego, że jestem na zwolnieniu, brakuje na wszystko czasu. No i czas zapierdzidela! ;-)

Muszę zabrać się w końcu za "porządki" w domu - tzn. muszę przeorganizować wnętrze szaf. Część rzeczy wyrzucić, część przenieść itp. żeby zrobić miejsce na rzeczy małej w szafie w sypialni.
Poza tym jestem daleko w tyle za wami - własciwie nic nie mam. Muszę dokupić ubranka i wszytsko inne ;-). Ech!
Dzieki że dałyście namiary na sprzedawców na allegro - muszę wybrać któregoś.

Cały czas zastanawiam sie jaki monitor oddechu kupić - bo kupię na pewno.

No i na pewno kupię laktator przed porodem - jak nie wykorzystam to sprzedam. Ale chcę bardzo karmić, wieć może będę musiała pobudzać laktację jak przyjdzie kryzys - na pewno nie poddam się tak łatwo ;-).

A co do samopoczucia - jest coraz gorzej, coraz cieżej. Brzuch mam spory i dużo utyłam - dowiem się dokładnie ile w poniedziałek, bo mam wizytę.
Nogi mam okropne - rozstępy, popękane naczynka i celulit - ble!!!! Mam rozstępy nawet na łydkach!!!
No ale cóż...coś za coś. Spełniło się moje największe marzenie i będę mamą, więc nie mogę narzekać.

Anula no wiesz normalni to pojęcie względne :-D Położne niektóre to prawdziwe zołzy tzn bardzo dobre w swoim fachu ale mało miłe :( Niektóre wręcz do rany przyłóż. Lekarze normalni, chociaż widzisz ich rzadko bo tylko na obchodach, ja mam swojego lekarza na Klinicznej tzn tego u którego prowadzę ciążę i jest super:) Nie martw się ja wspominam mój pobyt na prawdę miło :)

Ja chodzę normalnie co miesiąc. Co 2 tyg, będę chodziła od 36 tc :)

ja położną od 32 tc też będę widywać co dwa tygodnie...

A w ogóle dziewczyny, to mam pytanie do wszystkich:
Jestem w 31 tygodniu i moja gin. powiedziała, że teraz będziemy się widywać co 2 tygodnie.
Ciąża od początku przebiega prawidłowo, więc nie wiem czy to taka troska o moje i malucha zdrowie czy zwykłe naciągactwo na kasę???
Nie wiem co o tym myśleć..., jak często Wy chodzicie na wizyty do lekarza?

Cześć mamusie!

Agusia:) piszesz, że rodziłaś już na Klinicznej, czy tam są "normalni" lekarze i pielęgniarki?
To mój pierwszy raz i trochę się obawiam (ja w ogóle mam awersję do szpitala) jak to będzie...

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...