MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 8

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-8-t183174,1,16.html

Lista grudniowych mam:

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

Dzięki Agusia :)

Aniak ja prałam wypełnienie po pościel mam po córce i chciałam ją odświeżyć :) Zapewniam, że nic się nie dzieje :)

Co do ochraniacza to zależy jaki się ma bo ja mam np. taki jednoczęściowy bez powłoczki i nie da się go inaczej wyprać jak w całości.

Rożek też wyprałam i nic się nie stało :)

Michałowa: ja ochraniacza nie prałam, bałam się że zepsuje, ale rożek już rtak i nic się nie stało. Potem przeprasowałam i było ok :)

Co do termometra, to nie kupujcie TOPCOM 200, masakra ;/ co chwilę pokazuje inną temp. Walczę ze sprzedawcą o zwrot pieniędzy. Nie wiem czy mi się uda.

Lidka ja śpiworka do wózka też nie kupuję, uważam jak Michałowa, że zawsze można dokupić :) na razie klupiłam tylko kombinezon i ciepły kocyk do wózka.

Queen ja staram się jeść dużo jogurtów i pije też kompot z jabłek, żeby tak jakoś łatwiej było :) bo czasami też mam problemy.

Dziewczyny czy ja Was dobrze rozumiem jeżeli chodzi o pranie pościeli. Pierzecie poszwe i wypełnienie też ?? myślałam, że wystarczy wyprać same poszewki ?? iściągnąć poszewkę z ochraniaczy i też wyprać i wsio ... ???

Mnie się nic z nim nie zrobiło, potem prasowałam lub jak chcesz aby był mocno sztywny możesz zanieść do magla. Na początku możesz wyprać go ręcznie jeśli się boisz.

Ochraniacz ;-)

Dzięki! ;-)
A ochrtaniacz mi sie nie zepsuje jak wypiorę? Jak potem go wyprasować?

Michałowa ja piorę wszystkie elementy w pralce, kołderkę, poduszkę i ochraniacz na łóżeczko z tym, że ustawiam pralkę bez wirowania.

Co do śpiworka do wózka ja kupiłam zarówno do gondoli i spacerówki, okaże się w trakcie użytkowania czy to dobry zakup :) Wiem, że do spacerówki się sprawdza natomiast w gondoli okaże się w grudniu :)

Termometr mam zwykły elektroniczny oraz drugi elektroniczny, który przykłada się do ucha lub czoła ale nie jest on na podczerwień. Stwierdziłam, że jest to rzecz, której nie używa się często więc te dwa zwykłe mi wystarczą :)

Lidka - ja chyba nie kupuję. Zresztą zobaczymy jaka zima będzie. Zawsze można dokupić.

A powiedzcie jaki termometr kupujecie - na podczerwień? Jakiej firmy? W szkole rodzenia polozna mówiła, że dobry termometr nie kosztuje mniej niż 100 zł i że ona poleca taki co się przykłada do czoła. Ale ja już sama nie wiem jaki kupić.

Cześć!
Ja wstaję średnio 2 razy w nocy na siku. Czyli nie byłoby tak źle z tą teorią o karmieniu ;-).

Moja mała też dużo się rusza. Już wyraźnie czuję kiedy ma czkawkę. Czasem jak mnie kopnie w zebra to aż podskoczę.

A dziś w końcu byliśmy z mężem w Akpolu na zakupach. Kupiliśmy dużo rzeczy, ale jeszcze parę dużych nam zostało. Już nie miałam siły.
Kupiliśmy piękną posciel Feretti - 2 zmiany. Była fajna promocja - 20%. Także nie wyszło tak drogo, a pościel jest super gatunkowo...no i jest śliczna, różowa ;-)))).
Mamy karę zniżkową -6% do Akpolu także opłacało się nam.
Musimy jeszcze m.in kupić łóżeczko + materac (nic nam się nie podobało),klin, rożek, termometr, fridę, monitor oddechu i parę kosmetyków. No i wózek. Także jestem zadowolona, bo dużo już mamy. Ciuszki już mam wszytskie na początek.

A powiedzcie mi dziewczyny, wiem że wszytskie ciuszki trzeba wyprać i wyprasować, pewnie to samo z pościelą i kocykami. A czy trzeba i czy można prać ochraniacz do łóżeczka? I rożek? A kołderkę i poduszkę?

Hej dziewczyny. Mam pytanie, czy kupujecie śpiworek do wózka? Bo tak się zastanawiam czy kombinezon sam to jednak nie za mało... Pozdrawiam i zdrówka życzę.

Sbj chciałabym żeby to co napisałaś było prawda z tym siusianiem w nocy i jedzeniem dzidziusia, ja jak sie kładę np o 12 to do 7, 8 śpię spokojnie i w sumie tylko co którąś noc wstaje z rana na siusiu ale to by było za piękne:)

HEj,

sbj
- dzięki za troskę, jeśli chodzi o leki to jeszcze mnie trochę telepie! Ale nie jest już tak źle jak po pierwszych tabletkach, tylko apetyt trochę straciłam, też tak masz? i spać mi się chce.

Dzisiaj wysiedziałam się prawie 3 godziny z moim synkiem u alergologa i masakra potwierdziły się moje obawy i mały jest na wiele rzeczy uczulony m.in.na roztocza! Lekarz zaleca odczulanie ale to dorga przez mękę przez 7 m-cy co tydzień na zastrzyk biegać do tej zatłoczonej przychodni!!! Masakra! A potem raz w m-cu itd.....szok!

Pozdrawiam wszystkie i lecę leżakować

Hej,

Idę dziś na kontrolę żeby zobaczyć jak mój organizm zareagował na passera. Mam go mieć do co najmniej 37 tc ;/ chyba zwariuje.
Nie wiem nawet czy jest lepiej, bo w pochwie ciągnie mnie cały czas. Za to nie biegam do łazienki co 5 min i dzięki temu przesypiam praktycznie całą noc.
Jeśli to z tym sikaniem to prawda, to mały będzie spał całą noc :)
Ja też śpię na prawym boku, całą noc zazwyczaj. Aż mnie bok boli czasami.

Jak radzicie sobie z zatwardzeniem? ja od czasu załażenia tego krążka mam straszne problemy ;/

aniak - ja też mam takie klucia na dole - jakby w pochwie i się zastanawiam czy to szyjka czy coś innego, dużo leżę i brzuch raczej się nie stawia, a wizyta dopiero za tydzień.

queen - na jak długo masz tego passera założonego - tzn, w którym tygodniu ciąży planują go zdjąć.

mamka i jak leki - mam nadzieję, że organizm się przyzwyczaił już i dużo leżakuj i odpoczywaj.

mi też się najlepiej śpi na prawym boku...

Hej dziewczynki ;0
jeżeli chodzi o samopoczucie to u mnie średnio. Mały leży bardzo nisko i mam takie dziwne kłucia w środku, trochę boję się, że to ta szyjka daje o sobie znać :/ jutro idę do lekarza to zobaczymy co mi powie ...

Zaczynam się zastanawiać czy wytrzymam w dwupaku do grudnia...ostatnio non stop mi się wydaje, że wody mi odchodzą. Mąż ma ze mnie niezłą bekę bo non stop do kibelka latam sprawdzać :D

Co do spania to wcześniej przesypiałam całe noce - tylko na śpiocha tabletki brałam. A teraz turlam się z boku na bok bo niewygodnie, wstaje do wc :/ ale pocieszam się, że później będzie jeszcze gorzej :D

muszelka odpoczywaj więcej, żeby na fenoterolku nie wylądować.

Co do spania - to dziewczyny mam taka informację, która przypomniała mi się z pierwszej ciąży i która się u nas sprawdziła, a mianowicie:

czy słyszałyście, że tyle razy ile w nocy wstajecie na siku do łazienki tyle razy będzie się budziło Wasze dziecko na jedzenie.

Moja królewna czekająca na braciszka mnie rozbraja - wczoraj przyszła do brzuszka i pokazuje mu i mówi do braciszka, że ma pierścionek na ręce i mówi, wychodź już - to się pobawimy. Jest słodka i czeka na brata, jakież będzie rozczarowanie jak to maleństwo braciszek będzie całkiem nieprzystosowane do współpracy z siostrzyczką. Macie pomysły jak jej oszczędzić rozczarowania.

Miłego dnia

Hej hej
jeśli chodzi o spanie to mam tak jak ty muszelka też mogę tylko na prawym boku i ciągle się budzę jestem po prostu niewyspana.
Dzisiaj mam wizytę u lekarza jestem bardzo ciekawa co powie lekarz jak dziecko ułożone no zobaczymy.
Moje łóżeczko i materac zamówione z allegro są właśnie w trakcie dostawy,mam nadzieję że będą ok.

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

księgowa?? czy warto? (44 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...