MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Witam serdecznie wszystkie mamusie grudniowe 2010 może czas rozpocząć nasz wątek bo nas przybywa :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Ja miałam pierwsze USG zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży w 5tyg. Lekarz potwierdził prawidłowe zagnieżdżenie i potwierdził obecność ciałka żółtego, więcej nic nie było widać.

Tak się zastanawiam - podczas pierwszej wizyty moja Ginekolog nie robiła mi USG, czy u Was było podobnie? W którym tygodniu ciąży miałyście robione pierwsze USG? I czy założono Wam kartę ciąży?

U mnie też brzuszek już nieco odstaje, coprawda dopinam jeszcze spodnie ale z trudem, dlatego noszę takie z wysokim stanem, co wygląda jeszcze całkiem ok. Na wadze nic nie drgnęło, ale brzusio widać :) Mi to zupełnie nie przeszkadza, a wręcz dumna jestem :)

Polecam spodnie z wstawkami materiału z boku tam gdzie kieszenie. Wyglądają jak normalne jeansy:) Spodnie z szerokim pasem to u mnie jeszcze sporo odstają i wygląda to trochę komicznie:)

Kurcze, jakoś byłam przekonana, że ciasno może być w spodniach ok 4 m-ca.
No nic, co zrobić? Muszę iść na zakupy i chociaż jedne spodnie sobie kupić.

Dzięki dziewczyny! ;-*

U mnie też troszkę brzuch wywaliło szczególnie fajnie wygląda na wieczór:) Michałowa nie przejmuj się u mnie też wymioty nie występują a schudłam 2,5kg a brzuszek jest wzdęty, miałam bardzo podobnie w pierwszej ciąży także chyba to norma:)

Co do kupowania odzieży ciążowej nie widzę nic w tym złego a w przesądy nie wierzę bo jak ma się coś stać to się stanie i tak czy kupisz sobie parę spodni czy pięć par. Ja mam parę ciuszków z poprzedniej ciąży i je zakładam bo jest mi po prostu wygodnie i nigdzie mnie nic nie uciska:)

ja też niby nie przybrałam na wadze ale brzuszek troche wiekszy i spodnie juz uciskaja i mysle wlasnie czy nie kupic juz ciazowych bo po co mam sciskac brzuszek ,

Hej dziewczyny!
Mam doła strasznego, zupełnie bez sensu, bo z powodu szybkiego tycia.
Jestem załamana/w szoku? że już tyję. I to w brzuchu. Wiem, że to dużo za wcześnie na takie akcje. Ale ja już spodni nie mogę zapiąć i mam problem co ubrać do pracy. A pracę mam biurową i muszę elegancko wyglądać.
Już tylko jedne spodnie są ok, z wyższym stanem gdzie i tak nie zapinam górnych guzików.
No przecież głupio już kupować spodnie ciążowe? I to gadanie wszystkich, że mam już brzuch itd. Czuję się jak grubas jakiś. No i wszyscy gadają żebym nie kupowała ubrań ciążowych, bo to pech przyniesie, bo za szybko. Ale w czym ja mam chodzić do pracy????

Powiedzcie jak u Was?

To przez to, że ja mdłości nie mam i apetyt mi dopisuje. Na wadze co prawda tylko pół kg na plusie, ale brzuch duży...

Cześć dziewczyny bardzo serdecznie witam nowe grudniowe mamy.Fajnie że jest nas coraz więcej.Ja nie wymiotuję aż tak często tylko trzy razy to było.Najgorsze te mdłości teraz jest trochę lepiej,zobaczymy co będzie pózniej.

dziękuje za odpowiedz juz sie nie moge doczekac nastepnego usg :) orientujecie sie moze jezeli ojciec dziecka ma cukrzyce czy to moze wplynac na malenstwo?

dzisiaj był pierwszy dzień w którym nie mdliło mnie rano :) mam nadzieje że to może początek końca mdłości

Jeśli chodzi o usg to więcej wyczytasz jak maluch będzie większy.....wtedy to można zmierzyc obwód brzuszka,główki oraz długość kończyn i samego maluszka....ale na to to jeszcze poczekać trzeba.....

justa2684 ja mam taką samą date porodu wyznaczoną :) 6 grudnia

aha dziekuje za odpowiedź :) jeszcze jakies wazne rzeczy moge znalesc na usg?

GS oznacza wielkość pęcherzyka ciążowego czyli zarodek z otoczką:-)

a to znalazlam 7w5d a jakies GS 2.52 cm to wielkosc malenstwa?

zalezy jaki dostałaś zwykle tygodnie i dni są określane w języku angielskim.Są takie np.6w4d czyli 6 tygodni i 4 dni:-) znalazłaś?

Witam wszystkie mamusie ;) Dziś byłam pierwszy raz na usg i mój maluszek ma dokładnie 7 tygodni i 5 dni:) przynajmniej tak wyszło z usg. nie wiem tylko gdzie mam wyczytac na tym wydruku jaki ma rozmiar może wy sie orientujecie?

Sylwia80..Jezeli te wymioty trwają cały dzień i nie chcą ustąpić to skontaktuj się z lekarzem,bo o ile same nudności i wymioty sa w sumie normą to jeżeli trwaja długo i powodują utratę masy ciała ciężarnej mogą doprowadzić do odwodnienia i utraty elektrolitów z organizmu.Mówimy wtedy o niepowściągliwych wymiotach ciężarnych i czasem konieczne są kroplówki.....
wiem bo jestem położną....

witam:) ale fajnie coraz więcej nas... w następnym wątku trzeba będzie wypunktować grudniowe mamy z przewidywaną datą narodzin:)

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...