MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Witam serdecznie wszystkie mamusie grudniowe 2010 może czas rozpocząć nasz wątek bo nas przybywa :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

asienkaj - a jakie badanie wykryło tego krwiaka? ja też miałam niewielkie plamienie (pomimo, iż biorę Duphaston)... zrobili mi usg (który wykazał żywą ciążę) oraz wymaz z pochwy... i wypuścili do domu jako, iż nie ma żadnego zagrożenia dla ciąży...

Cześć dziewczynki widzę Asienkaj założyła wątek o tym nieszczęsnym krwiaku.Trzymam za ciebie kciuki aby wszystko było ok.I idz jak najszybciej do swojego lekarza na konsultacje.On ci doradzi co dalej może faktycznie musisz jak najszybciej brać zwolnienie i leżeć.

Mar-chew, no-spa forte różni się od zwykłej no-spy tylko dawką. Zwykła ma 40 mg drotaweryny a forte 80 mg tej samej substancji. Łatwo więc przyjmować zwykłą w zastępstwie forte. Po prostu łykasz 2 tabletki zamiast jednej.

właśnie policzyłam, że powinno mi starczyć prawie do końca maja... także bez problemu... powinnam się w końcu ruszyć i zgłosić się do mojego lekarza... aby dostać skierowanie do położnej:)

2x dziennie - jutro jak przylecę to będzie już po rozprawie... chce zmienić na bilet dzisiaj w nocy... ale za cholerę nie mogę się dodzwonić do nich... za chwilę się wkurzę i po prostu kupię ten bilet;P

Uuuu, cholipka. A jutro nie będą latać samoloty?
W Polsce już zaczynają latać.

Nie wiedziałam, że nospe forte tylko na receptę hmm. Dobrze wiedzieć.
A jak często ją bierzesz?

a jutro powinnam być na rozprawie w sądzie:/

no fakt:)
no-spe forte tylko na receptę... ale od biedy można się zwykłą ratować:)

To chyba Agusia miała gdzieś lecieć ;-)

Mar-chew, a kiedy wznowią loty? Do i z UK?
Nie możesz troszkę później przylecieć?
Kochana, nospę można kupić bez recepty. Jeśli nie ma kto Ci jej kupić, daj znać, to ja ci kupię i prześlę pocztą.

Mam suwaczek ;-))))

ja nigdzie nie lece to jakaś pomyłka :)

eh... ja nigdzie nie poleciałam... lot odwołany...
asienkaj - Ty to już się raczej załapiesz na sobotę... też nic nie wiem na ten temat... ale wiem, że lepiej nie czytać czasem co jest w necie bo można na serce paść... a tak w ogóle do której części UK lecisz?
nie wiem tylko co ja zrobię jak mi się no-spa skończy;/

Hello!
Asienkaj - nie pomogę, nic na ten temat nie wiem.

Wczoraj byłam w Gamecie. Słyszałam bicie serduszka małej fasolki, która ma 7 mm ;-). Niesamowite uczucie!
Póki co rośnie ładnie, wyniki badań też ok. Beta mogłaby być wyższa, ale mieści się w normach i rośnie, także dr nie kazał mi się denerowować, bo tak widocznie mam i tyle. Ważne, że rośnie.
No i mam przyjść za 3 tyg. Mam barć cały czas luteinę i dbać o siebie ;-).

dziewczyny a wiecie coś może o krwiaku podkosmówkowym bo wcześniej nie czytałam a teraz weszłam na ten cudowny internet i przeczytałam że to coś poważnego i że może dojść do poronienia a lekarz na izbie powiedział że to nic takiego i nie wiem co myśleć przestraszyłam się

Jest dokładnie tak jak pisze piggy :D

To fajnie że coraz to korzystniejsze przepisy wprowadzają.

jeśli chodzi o becikowe, to potrzebne jest zaświadczenie od lekarza, a nie karta ciąży.
I teraz jest zmieniony przepis, nie musi być wizyta do 10 tc, ale przynajmniej jedna udokumentowana wizyta lekarska w czasie trwanie ciąży.

Witam nadal mi tak lekko pobolewa właśnie tak jakby w jajnikach to takie uczucie jakbym miała dostać okres wydaje mi się to normalne nie mam żadnych plamień.Jak zacznie mocniej boleć to dla świętego spokoju pójdę jutro do lekarza.Mi lekarz już założył kartę ciąży w piątek.To był7tc. Dziewczyny nie wiem dokładnie jak to jest ale żeby dostać becikowe to przypadkiem nie trzeba mieć karty ciąży założonej do 10t.c.?Bo póżniej chyba nie dają a może wystarczy jakieś zaświadczenie że się wcześniej chodziło do lekarza?Jak to jest?

oj przepraszam, coś mi się źle napisało, kartę miałam założoną w 11 tc

Michalowa, to powodzenia, zobaczysz swojego maluszka i jego serduszko na USG:)
A jeśli chodzi o kartę ciąży , to ja tez miałam założoną późno, bo w 13 tygodniu. Widocznie tak to już jest przy wspomaganym zajściu w ciążę.
Chociaż panie z rejestracji już po pierwszej wizycie (kiedy jeszcze nawet nie było widać pęcherzyka płodowego) pytały czy doktor założył kartę ciąży i kazały mi przypilnować go żeby zrobił to następnym razem. A ja chyba jeszcze ze 3 wizyty miałam zanim otrzymałam kartę.

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?