MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Witam serdecznie wszystkie mamusie grudniowe 2010 może czas rozpocząć nasz wątek bo nas przybywa :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Oj u mnie zaczął się etap permanentnego zmęczenia ;-/
I dziś w południe miałam lekkie mdłości. Ale w sumie nie jest źle.

Wczoraj natomiast byłam tam śpiąca, że poszłam spać już o 20 i spałam do 6 rano. Oczywiście z przerwą na wc. I nie powiem żebym była wyspana. Rano ledwo wstałam.
Dobrze, że już weekend to się wyśpię porządnie! ;-)

a co sie stalo ze sie nad tym zastanawiasz ?

ja właśnie się zastanawiam czy jechać do szpitala - czy w ogóle jest sens... ?

to przynajmniej nie jestem sama :) oczywiście żartuje to jest nieprzyjemne ja tak już mam od kilku dni a najbardziej jak jakis niepasujacy mi zapach poczuje to odrazu jest mi niedobrze

a mi było lekko niedobrze dzisiaj rano...

a tam wkońcu taka zima jak ta przeszła zdarza się raz na jakiś czas więc napewno przyszła będzie ładna , wiadomo nie ma co liczyć na ciepło ale śniegów może nie bedzie , wtedy bedziemy chodziły na spacerki

Hehe, ja też. Bo na spacerki chcę chodzić z wózeczkiem. A przy mocnych mrozach i śniegu jest to niemożliwe. Jak widziałam matki męczące się, żeby z wózkiem po chodniku przejechać, to mi żal ich było. No a teraz może się okazać, że i mnie to czeka brrr!

Zgadzam się, nawet nie chcę sobie wyobrażać że kolejna zima miałaby być tak długa. W tym roku chciałabym aby była wyjątkowo łagodna:)

tz zima łagodna to mi bardzo odpowiada :) szczegolnie ze akurat wtedy by sie nam przydała zobaczymy , byleby nie byla taka jak w tym roku :)

taaak, może się okazać, że i tak nigdzie nie polecę przez tą erupcję wulkanu... swoją drogą tyle CO2 do atmosfery na raz... lata chyba będzie gorące... i może i zima będzie łagodna:)

Cześć dziewczyny. Tak jak Sara weszłam tutaj z sentymentu. Gratuluję Wam :) i zazdroszczę brzusiów :)
Aguś, tym razem oficjalnie GRATULUJĘ !

o ja mam mdłości to wypróbuje ten przepis może pomoże :)

ale mam sentyment hihi,

Mar-chew , Michalowa, grudniowe dzidzie sa supci i pomyslcie swieta BN i babies beda z wami , jak fajnie, choc ja 3 tyg po porodzie wtedy bylMam, i ledwo oczy otwieralam, ale na sylwestra bylo juz oki...

no a torszke podrozowalam i nic u mnie nie stalo sie, ja podchodzilam , ze jak ma sie cos zlego stac, to i tak stanie sie, Marchew uwazaj w pracy, nie przesilaj sie, bo sama musialam pracowac tak dlugo itp, choc ja chcialam akurat...

Mar-chew w takim razie rozumiem Twoje obawy, ale będzie dobrze lepsze chyba 2 godz. samolotem niż ponad dobę w aucie tak mi się wydaje.

no właśnie - a moja ciąża jest zagrożona bo poprzednią poroniłam - przyczyna poronienia nie znana... są tylko przypuszczenia...

Mnie lekarz mówił o tym,że jeśli jest zagrożona ciąża to fakt latanie jest nie wskazane:)

Fajny ten przepis Mar-chew jeśli wymioty mnie dopadną na pewno wypróbuję:)

Mnie lekarz datę porodu wyliczył z OM na 8.12 a z USG na 5.12 ale to jeszcze się pewnie zmieni w trakcie:)

podobno zmiana ciśnienia może spowodować poronienie... wiem, że dużo też kobiet lata w ciąży i nic im się nie dzieje... ale strach jest... tak samo jak nie powinno się podróżować za długo samochodem (a ja już mam za sobą dwie ponad 24 - godzinne podróże) - o ciąży dowiedziałam się praktycznie na chwilę przed wyjazdem...

a dla koleżanek, które męczą mdłości mam taki przepis

Wypróbuj go – w każdym razie mi pomogło, gdy nudności nie opuszczały mnie przez 7 tygodni. Woda imbirowa: obierz dwucentymetrowy kawałek świeżego korzenia imbirowego i drobno pokrój. Do ¾ litra wody dodaj pokrojony imbir, skórkę z 1 cytryny i ew. 1 łyżeczkę anyżu. Gotuj przez10 minut. Przecedź, osłodź miodem. Schłodzony napój popijaj przez cały dzień. z rodzice.pl

Mar-chew a powiedz mi czemu nie wolno latać? Ja latałam całą poprzednią ciążę do 7 miesiąca, teraz lekarz też nie widzi w lataniu samolotem nic złego.

o jak dziwnie..ja ez bylam grudniowa,mała urodzila sie 25 grudnia:),świeta w szpitalu:)

ja się smaruję oliwką - ale w sumie od dawna jej używam... właśnie póki co jakoś za specjalnie nie zmieniłam trybu odżywiania (piję tylko więcej mleka) bo podobno jest bardzo ważne na początku... mi wszyscy mówią, że jestem bardzo blada (w sumie zawsze byłam - taka uroda) ale tak na wszelki wypadek sprawdzę sobie morfologię krwi... no i witam nową mamę:)

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....