MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

jeju - czy wszystkie dzieciaczki przesypiają całą noc?

Mój Bartus jak zasnie 19.30 to budzi się 23-23.30 i potem kolo 2-3.00 ipotem nzowu co 3h.

Witam piątkowo i w dodatku trzynastego ale nie jestem przesądna:)
u nas jest tak że bez względu o której Filuś zaśnie czy to 18 czy 20 to i tak śpi do 6 lub 7 ale ostatnio zasypia pózniej niż zwykle po 20
męczy go jeszcze brzuszek nie tak okropnie jak wcześniej ale jednak jestem umówiona do lekarza w tygodni

Dagmarka - tzn. ze mała nie budzi Ci się w nocy? Przesypia bez przerw?

Witam pogoda okropna:( spacerku nie będzie czyli zapowiada sie długi dzień w domku

Laura już tak ładnie spala od 20-21-22 do 7.30-8 a od kilku dni zasypia 19 a wczoraj nawet o 18 ( o 20.30 ja obudziłam bo bałam sie ze obudzi mi sie o 4 i co wtedy robić?) ale już o 21.30 zasnęła taka zmęczona i o 6 pobudka;/ a mi sie tak chce spać w taka pogodę ehh

a my dzisiaj kończymy 5 m-cy;-)))

Hej,
witam deszczowym rankiem....
Filipek śliczny- rzeczywiście wygląda dorośle...fajniutki

Jesli chodzi o fotelik to myślę o zmianie dopiero na jesień.
Z krzesełkiem też się jeszcze wstrzymuję, poza tym chyba gdzieś jest jeszcze po pierwszym dziecku - tylko ono dość sporo miejsca zajmuje. Kiedyś widziałam takie fajne w IKEA, ael to było dawno - wiem że nie zajmowało dużo miejsca, co w mojej sytuacji jest bardzo ważne.

Jeśli chodzi o ubieranie to ja zakladam body z krótkim i na to cienki pajac i w śpiworek potem na to kocyk i chyba jest ok.

Dzisiaj pogoda okropna!!!

Ja ubieram pajacyk i przykrywam kocykiem, Laura sie prawie wcale nie rozkopuje także jak ja przykryje to tak spi:) dziś założyłam jej tylko body z krótkim i na to cienki pajacyk bo nie grzeją juz i zimno sie zrobiło, przynajmniej mi zimno w nocy

Aniewa następny to chyba od 13kg to jeszcze troszeczkę:)

dzięki dziewczyny
ja na noc zakładam rajstopki i body z długim i przykrywam kocykiem z mikrofibry śpimy razem i często go przykrywam bo niestety ciągle rozkopany
ja już rozglądam się za krzesełkiem do karmienia i myślę już o kojcu
fotelik robi się za mały ale do jesieni powinien wystarczyć
spokojnej nocki babeczki

a ja mam pytanie co do nastepnego fotelika? nie musimy juz czasem rozgladac sie za kolejnym fotelikiem do auta?
jaki polecacie i dlaczego..moze znacie opiniie od rodziny itp.

Przystojniak z Filusia! ;)
Moja niunia to kruszynka i nie ma siły zeby podnieść się i usiąść..chociaz bardzo się do tego pcha i podnnosi się wysoko do tego siadu ale jeszcze troszkę brakuje ;)

mamy już krzesełko doo karmienia bo dostalismy na chrzciny..ale jeszcze nie rozpakowalismy :P

ps. co ubieracie maluchom na noc terazi jak przykrywacie? zwlaszcza pytanie do tych, ktore klada w spiworku. ja musze bo nie chce mi sie co 5 min wstawac i przykrywac malej..

Śliczny ten Filipek. Taki ''dorosły'' :)

Sylwia Filipek już taaaaaaaaki duży!!! i jaka mina poważna:)

filipek

image

Uploaded with ImageShack.us

hej hej
u mnie też Filipek na macie długo nie leży i myślę by spakować a ja mam taki chodzik pchacz z melodyjkami to się interesuje tym ale muszę go przytrzymywać by mógł dotknąć
a czy wasze bobasy siadają mój już w wózku sam siedzi ja go sadzam w pozycji pół leżącej a on chwyta pałąk z zabawkami podciąga się i już siedzi szczęśliwy a w domu czasem wkładam go do fotelika samochodowego i też nie wiadomo kiedy myk i siedzi

Ja sie jeszcze nie zastanawiałam, jakoś mi sie nie spieszy z tym krzesełkiem:) może po chrzcie kupimy pod koniec czerwca, na pewno jest ogromny wybór

Cześć laski!
Lenka jeszcze na macie leży, ale szybko się nudzi. Max 15 min się bawi. Ale cały czas lubi leżaczek-bujaczek. Mam "las deszczowy FP" i uwielbia te zabaweczki i muzyczkę. Także często w nim siedzi i się bawi. No i cały czas rano mam 30min luzu, bo mała lezy w koszu z karuzelą. Wpatruje się w zabwki, a ja mam czas żeby się ogarnąć. W ciągu dnia już tylko trochę chce tak lezeć. Póki co innych zabwek nie mamy - oczywiście nie liczę grzechotek i gryzaków. Pewnie coś będzie trzeba jej kupić - w lipcu chrzciny i może wtedy coś wybiorę w prezencie dla niej.

Powiedzcie mi czy zastanawiałyscie sie nad krzesełkiem do karmienia? Wiem, że można jak tylko dziecko stabilnie samo siedzi, czyli pewnie za miesiąc, dwa już będzie można kupować. Ale jaki chcecie kupić?

u nas mata też już jest spakowana :)

Dzięki za opinie - w takim razie zamawiam stoliczek:-))
Czasami trudno się zdecydować....

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...