MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

My tez mamy mate mała troszkę na niej leżała jak była mniejsza i patrzyła na zabawki, próbowała je łapać, teraz chwile poleży ale zaraz jej sie nudzi, wiec wydaje mi sie ze juz nie będzie sie nia bawić, poza tym ta mata nam pól pokoju zajmuje:) my kupujemy stoliczek, tek który ma aniewa i który wklejała Mamka, tylko czerwony model, babci sie bardziej podoba i kupuje na dzień dziecka:)

ja mam i mate i stoliczek..wiec ponownie wydam swoja opinie:P

u nas mata powoli idzie w odstawke... mala chce siedziec i nie za dlugo mata jeszcze posluzy...a ten stoliczek to pewnie do 2-3 lat

kup stoliczek;0)

pewnie większość z Was ma już maty edukacyjne, ja nie kupiłam do tej pory...ale teraz się zastanawiam nad kupnem maty lub tego stoliczka.Nie wiem na co sie zdecyzować, co polecacie?
Ta mata mi sie podoba

http://allegro.pl/tiny-love-mata-kick-discover-wyprz-sk-wa-i1600719390.html

LidkaJ- też fajne!
twoje i sbj są z tych sztywniejszych nosidełek- wyprofilowanych, moje jest bardzo miękkie, taka szmatka przeszyta, dzieki temu dziecko siedzi jak w worku z szeroko rozstawionymi nóżkami.

Przyznam że na początku też chciałam takie, ale potem znalazłam Tuli i je wybrałam.

image

Uploaded with ImageShack.us

Przepraszam, moze teraz sie uda :)image

image

u nas wyglada to tak. to byly pierwsze przymiarki, Madzia wolala miec wtedy raczki w srodku teraz juz normalnie i nadal jest szczesliwa i zadowolona. Tylko w tym Mamki fajny jest ten kapturek, słoneczko wtedy niestraszne.
Ja za kaskę z chrztu kupię ten stoliczek co ma z drugiej strony miejsce do malowania. Moja siostra to miała i mówiła ze to zielone mozna zdjąc i pozniej sadzala dzieci na nocniczku i to im przysuwala itd. korzystala z tego na wiele sposobow. Sluzylo do trzech latek.

sbj-tez fajne!
My dzisiaj po szczepieniu, dopiero trzecie, bo choroba przesunęła ostatni termin. Waży juz 8380gr i mierzy 66cm, takze klopsik mi rosnie. Ogolnie ok, żadnych sensacji nie było!
Mały dzisiaj zjadl cały słoiczek zupki jarzynowej, smakowała mu. Za to ja miałam cycki jak balony, bo karmiłam o 11-tej a potem dopiero o 17-tej. Teraz jak wprowadzam nowe pokarmy to cycuś trochę pójdzie na bok - także trochę czasu minie zanim się unormuje pokarm.

My mamie takie nosiedłko:
http://krasnolandia.pl/nosidelka/15-nosidelko-womar-n15-rainbow-zaffiro.html
i maly też uwielbia w nim chodzić - może się rozglądać na boki. Po domu używałam tego już wcześniej, ale na spacer wyszliśmy w nim dopiero wczoraji było super. Mały waży 7,5 kg i nie ma co ukrywać choc byłam z nim tylko godzinkę, on caly czas wpatrzony na boki, że szok, to ja czulam kręgoslupek :)

Wiesz co ja torby nie mam i chyba troche szkoda kasy:-)) Ale jeśli Tobie sie podoba i nie szkoda Ci to bierz - bo ładna!
Mamy to od niedawna i trudno mi powiedziec czy mu się podoba, nie placze w nim i chyba jest zadowolony bo sie rozgląda jak idziemy na wycieczkę.Dzisiaj bylam w akpolu i tez wzięłam, wygodnie bo rachu ciachu i mały juz w nosidelku i zakupy przyjemnie się robi:-))
Ostatnio na osiedlu też widzialam dzidziusia w Tuli - fajnie sobie siedziało:-))
Nie mam porównania z innymi nosiedełkami takze trudno mi powiedzieć czy ono jest the best - ale mi się podoba!

Jeju, Mamka, dzięki wielkie! Super wyglądacie. Właśnie zastanawiam się które wybrać, naprawdę są śliczne. Wygodnie Wam w nim? Synek lubi w tym siedzieć? Kurcze i jeszcze kusi mnie torba do niego, ale też kosztuje sporo jak na taką torbę, bo 65 zł :(

Aniewa- dzięki za opinie, mój nie ma maty nie ma.
Jeśli chodzi o gondolę, to moj juz sie w nią nie mieści - jeździmy juz spacerówką, może tak spróbuj???

to było zdjęcie dla chrzestnego bo był ciekawy jak wygląda Bartus w Tuli :-))

nie ma sprawy mMajaa- tak to wygląda w realu, kapturek jest dopinany na zatrzaski i jest kieszonka z przodu w pasie do ktorej możesz go schować
a tak wygląda moj mały

image

Aniewa moje tez juz nie chciała leżeć w gondoli wiec ja przesadziłam do spacerówki i bardzo chętnie jeździ :) czasami jej podwyższam do półleżącej pozycji i jest bardzo zadowolona, ale głownie to jeździ na płasko

Mamka, oj bede Cie teraz zameczac pytaniami ;) kurcze, piekne te nosidelka... my na chrzest dostalismy pieniadze wlasnie z mysla o nosidelku :) napisz mi prosze jak sprawdza sie ten kapturek? jakiego jest koloru, jest jakos przymocowany?

mamka...jeszcze jedno..zastanow sie nad uzywanym..
ja zaluje ze kupilam nnowy..bo praktycznie nie bierze dziecko nic do buzi i plastki mozna umyc:) no i polowa zaoszczedzone:)ppapa

mamka..

to czy dziecko bedzie zainteresowane..mysle ze zalezy od dziecka..ja tez na poczatku się bałam ze nie bedzie chciala się bawić, ale dostala pieniązki od babci i chrzestnego więc chcieliśmy coś kupić...

ja to mam inny problem..moja nie chce lezec w gondoli..i na dwor moge isc tylko jak jest pora spania i co tu zrobic??

a czy twoje dzieciatko bawi sie na macie edukacyjnej?
moja bawi siee na macie wiec wiedzialam ze ten stolik ją zainteresuje... oczywiscie wszystko w swoich granicach..nie lezy pod nim godzinami.troszkę na macie, pod stoliczkiem, na bujaku itp :)

aniewa - ja tez mam pytanie czy Twoje dzieciątko bawi sie tym stoliczkiem? Zastanawiam się czy dzisiaj je kupić?? Czy dziecko będzie zainteresowane?

mMajaa
tu kupisz to nosidełko - ale przyznam, że jest dość drogie (ja dostałam na Chrzciny;-))
http://www.babytuli.pl/collections/nosideka-ergonomiczne

Ja dowiedziałam się o takim nosidełku z Dzien dobry TVN - był wywiad z producentka i Reni Jusis na tamat tych nosidełek - spodobalo mi się i poprosiłam Chrzestnego co by zakupił ;

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...