MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Cześć!
Mamka i Maja gratulacje dla Waszych dzieci ;-)). Fajnie, że wszytsko się udało.

Lenka czuje się lepiej. W ogóle ona w dzień nie wygląda na chorą. Ale znacznie mniej kaszle jak śpi. Położyłam ją o 20 i ani razu jeszcze nie zakasłała. Także syropki działają ;-). Oczywiście Elofen niesmakuje i większość jest wypluwana...no ale coż ;-).

Także jutro idziemy już na spacerek.

Co do rozwoju Lenki, tak jak pisałam wyżej od paru dni bawi się stopami i je pcha do buzi. Dziś była marudna i podejrzewam, że to dziąsełka ją swędziały i miałam już dość noszenia - zdjęłam jej skarpetki i miałam pół godziny spokoju, bo Lenka bawiła się super stopami.
Poza tym przekręca się z pleców na brzuszek - odwrotnie nie potrafi. Ale to nie za często.
Gada dużo od dłuższego czasu. Od paru dni piszczy - niestety. Spodobało jej się to i tak "jęczy" cały dzień. Praktycznie co parę dni co innego "mówi" i tak przez parę dni i znowu coś nowego.
Ogólnie Lenka jest super grzeczna i spokojna. Wszyscy są zdziwnieni ;-). Nawet lekarka się dziwiła, że zmęczone dziecko, które od godziny powinno spać i chore jest takie grzeczne ;-). Wygrałam los na loterii normalnie.

No i ostatnio ma mega apetyt. Wiecznie je - co 1,5-2 godz., jak nie cyca to obiadek, deserek lub kaszkę - uwielbia kaszkę i tylko dziobek otwiera i czeka ;-). No i chyba jak do tej pory słabo przybierała, to teraz nadrobi.

Mamka - czemu już nie chodzisz do Sass? Coś jednak nie tak? NIe polecasz?

sbj - moja zasypia o 20, śpi tak do 8 czy 9. Czasami zdarzy jej się obudzić wcześniej ale zawsze mamy jedno karmienie nocne. Wtedy biorę ją do siebie do wyrka daję cycka i... czasami jest tak, że się budzę rano a Zuzia jet przy mnie:-)

To moje szczęścia

image

Uploaded with ImageShack.us

gratulujemy udanej uroczystości....my dopiero w lipcu razem z naszym ślubem.....już się boję jakoś sobie tego nie wyobrażam z małym dzieckiem:-)

sylwiah - cialka redukujące wychodzą w ogólnym badaniu kału.

mamka - super że imprezka się udała.

zazdroszczę Wam, że dzieciczki Wam śpia od 20 do 5 - 6 rano. Mój zasypia około 21 i w nocy ma jedną lub dwie pobudki, a wstaje między 6-8 raną

Hej,
ufffff juz po uroczystościach, fajnie było, jednak nie ma to jak knajpa, wszystko zrobia za Ciebie i wracasz do czystego domku :-)))
Torty zrobily wrażenie nie tylko na rodzinie ale też na obsłudze lokalu.
Były smaczne i super, podeślę kilka zdjęć za chwilkę.
Bartuś byl grzeczny i obaj ślicznie wyglądali, ach jaka jestem szczęśliwa, że juz po i że wszystkim sie podobało.

Ja też jem czekoladę już od dłuższego czasu i małej nic nie jest a kładę ją spać o 20. Wczoraj zrobiła pobudkę o 5 a dzisiaj jak jechałam do szkoły to musiałam ją budzić o 8 i była bardzo niezadowolona.
Sylwiah a może twój mały budzi się tak wcześnie, bo jest już widno. Ja tak miałam z Zuzią i teraz spuszczam roletę antywłamaniową, przez to jest ciemno w pokoju i młoda śpi do 8 a nawet czasami do 9.

Witam
u nas dzisiaj ciut lepiej myśle że to po delicolu
badania na te ciała redukujące niestety nie mogę zrobić bo u nas w Suwałkach nigdzie nie robią zacofane miasto:(
wcześniej przez pierwsze trzy m-ce dawałam małemu delicol i przestałam było ok a teraz nagle znów to samo się dzieje co kiedyś a już dwa m-ce było ok może jelitka wyczyściły się z dobrych bakterii przez antybiotyki daję mu też dwa razy dziennie prebiotyk+probiotyk no zobaczymy co będzie dalej
ja karmię cycem tylko
dziewczyny o której kładziecie swoje maluszki spać?
ja kładę Filusia około 19 -20 i śpi do6 czasem 5 lub7 a chciałabym pospać dłużej ale zauważyłam że bez względu o której go położę on i tak wstaje wcześnie
Mamka trzymam kciuki żeby imprezka się udała
ja jadłam kakao i zawsze było ok ale to zależy jak kawałek murzynka zjesz to nic się nie stanie
pozdrawiam mamy i dzidzie

mMajaa - ja od początku jem czekoladę i nie ma problemów, ale to chyba zależy od dziecka.

mMaja ja już jadłam czekoladę, co prawda karmie mieszanie ale jak jadłam za pierwszym razem to mała miała bóle brzuszka ale później już za kolejnym nic sie nie działo, oczywiście jadłam małe porcje nie cala czekoladę od razu:) a murzynka tez juz jadłam kiedyś:)

Poradźćie proszę, czy jak karmię piersią to mogę zjeść murzynka, czyli takie ciasto w którym jest kakao... kurcze sama nie wiem, bo niby czekolady nie można za bardzo...

Dziewczyny, witam nowym, dopiero teraz zdołałam przeczytac wpisy... zdrowia dla malutków!

my po chrzcinach, Mały nawet został pochwalony przez ksiedza, mszy nie przespał, pieknie uczestniczyl, a polewany woda usmiechal sie szeroko ;)
trochę tylko zawiodłam sie na "fajnych tortach", tort miał jednak troszke inaczej wygladac, zabraklo bezy o która prosilam, jedyny pozytyw to, ze gosciom sie nawet podobal i czesc truskawkowa byla naprawde dobra

kupilam malemu klue vtech do nauki raczkowania kula smiga po calym pokoju a maly wzrokiem za nia az probuje pelzac swietna zabawa polecam wam ona spiewa wydaje odglosy swieci sie tanczy http://www.youtube.com/watch?v=8AMMmfs_OrY&feature=related

hej wczoraj bylam z malym na szczepieniu oczywiscie bardzo marudzi ma bardzo gorace cialko i temp 37.9 podalam mu pracetamol wiem ze powinnam podac jak temp przekroczy 38,5 ale nie moglam patrzec jak sie meczy

czy ja moge z nim popoludniu wyjsc na spacerek jak myslicie z taka temp mam nadzieje ze po paracetamolu spadnie dzisiaj taka ladna pogoda

Brrr
hej ja tylko na chwilę i w mega tempie przeczytałam Wasze dzisiejsze wpisy. zaraz musze uciekać,żeby choć trochę sie wyspać , bo jutro wielki dzień - wszystko wisi na wieszakach i wszystko gotowe!

Bardzo dziękuje sylwia za komplementy - rzeczywiście mój Bartuś ma śliczne oczka! Współczuję tych bóli brzuszka, może rzeczywiście zrób badanie kału. To dziwne,że dopiero teraz miałyby sie poajwić bóle, skoro wcześniej było ok????dziwne? ale trzeba to sprawdzić dlaczego tak się dzieje.

Sbj - fajnie , że choroba opanowana!

Mój też się nie przewraca z pleckow na brzuszek i odwrotnie, ale sie tym nie martwie, przyjdzie na to czas. za to gaworzy całą buźką - po mamusi haahahah.

Jeśli chodzi o pediatrę to ja moge polecić dr Marzannę Ławicką - ma gabinet na Suchym Dworze , ale przyjmuje krótko i tylko w wybrane dni, trzeba dzwonić i się rejestrować. Kobieta złoto - mam ostatnio pomogła.

Dobrej nocki- lecę , co bym za dużych sińcow pod oczami jutro nie miała, pa

Anula przejrzyj nasz poprzedni watek dziewczyny polecały kogoś

Witam.

Czy ktoras z mam moze mi polecic dobrego pediatre w Gdyni,ktory przyjmuje prywatnie.Bo moja pani dokor co szczepienie,to mowi mi co innego o zmianach na skorze u mojego malucha, wiec juz sama nie wiem co mam o tym myslec.A wiadomo prywatnie,to prywatnie...

Dziewczyny, mam pytanko. mam chrzciny za tydzien. po kosciele jest obiad w restauracji dla dziadkow i chrzestnych. czy zaprasza sie innych do kosciola czy niekoniecznie, bo potem glupia sytacja - czesc do knajpy, a czesc do domu?

Sylwiah koniecznie musisz zbadać maluszka czy nie ma ciał redukujących w kupce, pH kału oraz czy nie ma krwi utajonej. Objawy u Twojego maluszka moim zdaniem świadczą o nietolerancji laktozy. Jeżeli dziecko nie wytważa odpowiedniej ilości laktazy do trawienia laktozy(obecnej w każdym mleku) , następuje fermentacja, czego efektem jest obecność dużej ilości gazów, wzmożonej perystaltyki jelit i co za tym idzie bulów brzuszka. Kupki są często luźne o kwaśnym zapachu. Niekturzy podają delicol z laktazą mi lekarz odradził aby nie rozleniwiać organizmu do produkcji laktazy. Życzę zdrówka dla małego brzuszka.

Dziękujemy za gratulacje:) ja kupiłam kaszkę manna bobovity na mleku modyfikowanym

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...