MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Dzięki dzięki - drugi mały irokezik rośnie.

A dzisiaj byłam u lekarza, ogolnie pediatra powiedziała, że nie może to być alergia wziewna, bo u takich dzieci to może być tylko pokarmowa. Natomiast zgodziła sie ze mną, że wysypka na brzuszku może byc objawem uczulenia na coś - tylko na co? Odstawiłam wszystko tzn.słoiczki - i tylko cycus, poczekam tydzień i zobaczymy czy minie. Kazała przepłukiwac oczka - bo je strasznie trze i nosek oraz po spacerze mys mu buźkę, bo pyłki sie osadzają.
Maly ewidentnie kicha i kaszle na dworze, także jednak cos w tym jest!
Ja za to sie dalej mecze, katar leci z nosa i przeciwalergicznego nic wziąć nie mogę, bo przechodzi z pokarmem! Masakra jakaś brrr! Wychodzi na to , ze najbezpieczniejsze w przyszłym tygodniu będą spacery nad morzem, bo tam alergenów nie ma!!!!!
dobrej nocki!

Mamka, ale super zdjęcie ;-). Naprwdę jakby razem grali. I w ogóle do siebie strasznie podobni są chłopcy. Już Ci kiedyś pisałam, że przystojniacy ;-).

Mamka - dzięks ;-).

Aniewa - szok, jakie włoski długie ;-). I obcinałaś...Lenka ma takie króciutkie - prawie łysolek ;-).
A na tym zdjęciu na rękach to wygląda jakby roczek miała ;-).

Mali gracze :-))

image

Uploaded with ImageShack.us

Michalowa i aniewa - super dziewczynki.
Michalowa Ty też super wyglądasz.
Aniewa - moglabys też się ujawnić hahhaha:-)) a Twoja córcia to taka doroślejsza - taka mała paniunia z bujną czupryną.
Mojego nie trzeba strzyc na irokeza to tak mu rośnie przez środek hahaha.

a i wiecie ze musiałam już obciąć małej włoski?!?
wchodziły jej do oczu/..a spinki spadają :P hihi

a inni wierza w zabobony, ze niby do roku sie nie obcina i takie tam i na mnie krzyczą :P
a ja w to nie wierze:P:P:P ;]
dobrej nocki

image

a tu w czapie..ale miesiąc temu... w czapach dzieci wygladają bardziej
"purcelkowo" :P
nie mam jednak aktualnego w czapie wiec to:)

[URL=http://imageshack.us/photo/m

no troszkę to trwa...czytam instrukcje:P
image

Dzięki ;-). No ma już fajne policzki ;-). Czyli trochę przybiera ;-).
Aniewa to teraz ty wstaw ;-).

ŚLICZNE DZIEWCZYNY ;]

ale Lenka ma też takie ffajowe poliki juz :)

super ;)

Zdjęcie zrobione tydzień temu.

image

No moja też już na styk w gondoli...przymierzam sie do zmiany na spacerówkę - oczywiście rozłożoną na płasko. Ale czekam aż będzie naprawdę ciepło, a nie taka pogoda w kratkę.

No to jak przybiera to się nie martw ;-). Je tyle ile potrzebuje.

No szok, prawie pół roku...kiedy to zleciało!? Zaraz wkleje jakieś zdjęcie ;-)

no mój też klopsik się zrobił ciężko mi gonosić normalnie i jakiś długi strasznie bo niektóre ubranka 74 za małe ...

a i wyrósł z gondoli jak jeździmy na spacer to czasami nogi kładzie na na górę gondoli ... komicznie to wygląda ... ale jeszcze dobrze nie siedzi i jakoś boję się go do spacerówki dawać

No kurcze, straszne to ząbkowanie. A za pewne to jeszcze nie wszytsko, a dopiero początek. Hmm. I cały czas tylko się domyślam, że to właśnie to. Widzę spuchniete dziąsła, widzę nawet taki biały guzieczek pod dziąsłem - i tu zdziwienie, bo na górnym dziąsełku. Pcha wszytsko co się da do buzi, gryzie, ślinie się strasznie - no to chyba to ząbki? Ech! No i właśnie podczas wieczornego karmienia przed snem zaczyna się wiercić, jęczęć, stękać i się zaczyna zabawa - raz cycek, raz smoczek i tak w kółko. Smaruje dziąsła uspokaja się i znowu cycek i znowu stęka...masakra. Lenka niestety nie potrafi zasypiać sama tylko na rękach i wieczorem zasypiała przy karmieniu, lub zaraz po przytulona do piersi - nie musiałam jej nosić, tylko trzymać. A od paru dni jakby nie mogła zasnąć. Oczy zamknięte, widzę że śpiąca, a stęka i w końcu muszę ją kołysać na rękach, przytulać itd. i wtedy zasypia. No a dziś to już w ogóle jęczała...no i przez sen płakała i się wybudziła i też płakała nawet na rękach.

a co powiecie zeby powklejac troszkę aktualnych zdj maluszkow.??? .w koncu niedlugo pol roczku (u nas:P )

a no i jak czytam ile wypijają wasze dzieci to tez sie dziwie..
zeby sprawdzic dalam mojej mm i pije 100ml sztucznego...a tak z cycuia -no i tam to nie wiem ile leci :P

ale powiem szczerze, ze ona ostatnio niezle przybrala na wadze...do tej pory taka krusynka z niej była tj Lenka :) a teraz do Lenki nawet podobna nie jest:) klopsik moj maly kochany:)

Aniewa - bo pewno za dużo w sumie zjadła i tyle. Moja też czasem tak robi, że nie chce obiadku i daję pierś, albo po obiadku jeszcze domaga się piersi i wtedy często uleje razem z obiadkiem. Ale to nic. Zauważyłam że im częsciej i im dłuzej je już obiadki, tym rzadziej ulewa.
Ja nie mam pojęcia ile ona zjada na raz mleka bo je tylko z piersi...ale trochę tego jest ;-).

Inne tematy z forum

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...