MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ.5 (44)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) - Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) - Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) - Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09 ) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-I-DZIECIACZKI-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-CZ-4-43-t194515,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ.5 (44)

ja nie mam rozstępów na brzuchu i ogólnie dla innych wygląda tak jak bym nie była nigdy w ciąży, ale wcześniej miałam wklęsły, a teraz trochę wystaje jak siedzę i to chyba wina mięśni, a nie tłuszczu bo jest twardy. Muszę się zmobilizować do brzuszków.
Ale żeby nie było za dobrze, to mam pełno rozstępów na biuście, całe poorane piersi. Smaruje się dwa razy dziennie, ale nic to nie pomaga, niektóre zaczęły się robić białe, czyli już po zawodach
ogólnie to mam stresa jak będą wyglądać po karmieniu, bo jak się do tego wszystkiego zrobią obwisłe to już w ogóle katastrofa

a ten mały przystojniak w koszuli w krate to Kostek?? :)

hehhe:) została mi jedna niezidentyfikowana osoba:), a nie w sumie 2:)

kurcze ja od wczoraj mam megaa marude....ryk, prezonko i jedzolenie...znowu miescimy sie w tabelce na skoku rozwojowym...eh masakra jakas

Ja mam nadzieję że ten brzuch jeszcze trochę się cofnie. Choć i tak już nigdy nie założę dwu częściowego kostiumu kąpielowego. w sumie i tak nie zakładałam więc dużo się nie zmieni. A póki co i tak brzuch mam mniejszy niż przed ciążą a jak ubiorę kostium jednoczęściowy i go ścisnę to będzie płaski:))) więc nie jest tak źle:)

Piszecie o macie - moja młoda dopiero od czasu kiedy chwyta przedmioty to bawi się na macie. tak mata ją nie interesowała a teraz szapie zabawki i się cieszy:)

A co do tego podwójnego pieluchowania to mówił że to po prostu ogranicza maluchowi ruchy. więc lepiej trenować niż ograniczać:) tak zrozumiałam.

u mnie waga bez zmian :( 8 na plusie i odstajacy brzuch :( na szczescie nie mam ani 1 rozstepu...

Aśku - masz zadatki na detektywa ;)

bleeee mój brzuch też jest ohydny...chociaz juz troche z nim lepiej:)

nyzosia to trafiłas na tego samego neurologa co ja:) aha chciałam Ci powiedziec ze "rozpykałam to zdjęcie...i poznałam Ciebie, Sabinke i chyba Gosiaro????

A co do smoka - nawet nie chcę myśleć o odstawieniu go.. Zasypia tylko ze smoczkiem i jak marudzi, to też go smoczek uspokaja.. No, ale jak przyjdzie cxzas, to odstawimy.

Nyzosia - no to jesteś już spokojna. Super, że wszystko ok. Jak Silewończyk powiedział, że ok, to nie masz się o co już martwić :) Fajne jest też to, że pokazuje, jak pielęgnować maluchy, żeby im niczego nie popsuć :)

Co do rozstępów i kilogramów.... Na brzuchu mi się nie zrobiły, ale żeby było sprawiedliwie, to zrobiły mi się na udach, już po ciąży od... chudnięcia. Bez sensu ktoś to wymyślił... Jak sobie wyobrażam siebie w stroju kąpielowym, to aż mi się smutno robi.

ja uzywalam tetry takiej ja chyba synek Sabinki miał taka we wzorki - ona jest grubsza niz zwykla tetra, składałam ją i na pampka pod bodziaka. Dziwne z tym Sieliwończukiem - niby nie poleca pieluszkowania a ja mam ulotke od niego a tam jest o pileuszkowaniu ze to dobre dziwne ;/

Yecath - dzięki za zaproszenie całej "bandy" do siebie :) Ja się piszę na taką wycieczkę - to nie tak daleko, a zupełnie inna okolica :)

Madziulka - u mnie było podobnie z matą, teraz jest trochę lepiej, czasem nawet Kostek sam się nią bawi (ale najlepiej jest, oczywiście, jak mama siada na podłodze i się męczy obok ;)

Co do mojej chusty - faktycznie wygląda na "wąską", ale to dlatego, że to elastyk. W tkanej wyglądam właśnie jakbym się zawinęła w kimono :)

Ssabinka - z Lamaze kupiłam takiego pieska z melodyjkami, ale to dopiero pod choinkę Młody dostanie. Mało używam teraz wózka i szukałam czegoś "więcej" niż przywieszka, ale ten ptaszek niezmiennie mi się podoba :)

Madziulka
a możesz mi powiedzieć jak powinno wyglądać to podwójne pieluszkowanie? Ile warstw tej tetry powinno być?

A moja dziś całą godzinę bawiła się sama z sobą :P Ja poszłam na zakupy, zostawiłam ją w łóżeczku i tak sobie sama siedziała ...Mąż nawet zaglądać do niej nie musiał ...

Biedny - jest przeziębiony i pani doktor zaleciła aby w maseczce chodził aby małej nie zaraził ... No i musi spać w innym pokoju.

Ja też nie myślę o odstawieniu smoka. Bo mała już odkryła kciuka :( więc albo smok albo kciuk.

Helo - jestem i ja:)

Z bioderkami Helki jednak wszystko ok:))) piękne i zdrowe - pan dr nie chce nas więcej oglądać:) ale gaduła z niego:) bardzo sympatyczny pan. no i on nie jest za podwójnym pieluchowaniem - uważa że lepiej nosić w chuście i robić ćwiczenia. no i my będziemy młodą ćwiczyć - tak profilaktycznie.

Co do rozstępów to ja mam jeszcze na brzuchu - nie są czerwone są już blade ale skóra jest bardzo brzydka. nie wiem czy kiedyś zrobi się bardziej elastyczna. a kg to mi już dawno spadły wszystkie i z ciąży i sprzed ciąży:)

Panna Kostek mało przybrał ale jak waży 6 kto to tylko 300 gram mniej od mojej miesiąc starszej Helki....no więc w sumie waży ok. problem pewnie jest tylko taki że mało przybrał. zobaczysz następnym razem najwyżej będziesz dawała mu mm.

A co do smoczka to moja niby była niesmoczkowa ale teraz jej się poprzestawiało i super ją ten smoczek uspokaja i pomaga w zaśnięciu. z tego co gdzieś czytałam to od smoczka chyba odzwyczaja się starsze dzieci - chyba jest jakiś moment kiedy one już nie chcą, nie potrzebują smoka i dobrze go wychwycić i odstawić. ale nie pamiętam kiedy to było.

Aśku - zostawiłam dok. w samochodzie i nie pamiętam nazwiska dr. taki w średnim wieku, łysy chudy facet. zimny z obycia:)
A na zdjęciach ja to ta w ciemnych włosach w ciemnym sweterku z kołnierzykiem z młodą w jeansach i czerwonej koszulce:)

Byłam z młodą u mojego męża w pracy u jego koleżanek (ja tam kiedyś też pracowałam więc mnie też znają) i młoda super się zachowywała - postrzelała uśmiechy do wszystkich i chętnie szła na ręce:)

ja wcale nie ukrywam, ze mi ze smoczkiem jest wygodnie- tzn nie jak ja mam smoczek tylko jak daję go małej- ja gdzieś wyczytałam, że jak się pojawią pierwsze ząbki to powinno się odstawić.
Ja tylko się zmartwiłam widząc, że moje dziecię potrzebuje go żeby zasnąć, a jak smoka nie ma to marudzi, trze oczka, ale nie zasypia :(
chociaż nie wiem czy wytrwam w tym odstawianiu :))

Gabi mam nadzieje że się kiedyś zainteresuje mata ;) Karuzelką się interesuje ale tylko wieczorami i w nocy - a w dzień łóżeczko po prostu ją chyba gryzie!!!

Co do smoczka - to ja też mam wrazenie że to ja go bardziej potrzebuje niż Pati hehe. Modern Lady - może jeszcze za wczesnie na odstawianie?? choć przyznam też się boje że się uzależni i będzie problem. A kiedy najlepiej odstawić - myśle że max do roczku co??

Dzięki za info ze stronką, na pewno się zarejestruje :)

Madziulka, jeszcze troszkę i będzie lepiej z karuzelą i matą, Mikołaj też niedawno odkrył, że może być fajnie na macie i że karuzela jest całkiem ciekawa :P (na 10min :P)

Annia, ja też miałam cholestaze i to ostrą, po prodzie robili mi badania i było lepiej, ale potem nie powtarzałam, to może faktycznie najpierw powinnam to sprawdzić przed wzięciem tabletki? Dziwne, że lekarz mi o tym nie powiedział. Co do spirali, to my chcemy się starać o następne dziecko gdzieś za dwa lata i wtedy bym ją ściągnęła. A Wy kiedy planujecie?

Zuzko, dzięki za informację o tabletkach

Mjakmama, ja też właśnie wcześniej używałam evry i byłam bardzo zadowolona, ale przy karmieniu odpadają :/

Modern_Lady, ja na razie nie myślę o odstawieniu smoczka i chyba tak naprawdę jak go bardziej potrzebuje niż Mikołaj :P bo jest to zapychacz jak jest głodny, a nie mogę go od razu nakarmić no i szybciej z nim zasypia, ale jak mu nie dam, to nie robi tragedii, więc myślę, że nie będzie źle z całkowitym nie używaniem ;-)

Już się wyjaśniła zagadka, czemu odwiedziła mnie pielęgniarka środowiskowa, wygadała się, że to dlatego, że nie szczepiłam dziecka i nie odwiedzam przychodzi. Przyszła zobaczyć czy to nie patologiczna rodzina. Ja chodzę regularnie do neonatologa z Mikołajem, a to więcej niż pediatra, jest ważony, mierzony, ma przepisane witaminy, ustalaną dietę, więc bezsensu dla mnie iść jeszcze do przychodni żeby się tylko pokazać. A z tymi szczepieniami widzę, że nie będzie tak łatwo, ale do stycznia mam nadzieje, że wytrzymają :P jak Miki skończy pół roczku to go zaszczepimy.

my po spacerku - czyli czas tylko dla siebie :))

nilkaa my podwojnie pieluszkowalismy przez 6 tyg i byla znaczna poprawa i teraz juz nie musimy. Mała też nie miała dysplazji tylko coś tam na granicy normy.

Co do rozstępów - nienawidze patrzeć na swój brzuch :((( kiedy to ścierwo zbleknie?? szlag mnie juz trafia jak je widze!!!! Ja smaruje kremem na rozstępy a g... daje ;/ A jak tam w Waszymi kg?? jak mi zeszlo w ciagu 2tyg 10-11 kg tak dalej ani rusz!! jeszcze 2-3 kg zostalo :((( Sorki za slownictwo ale jak tylko pomysle o tych cholernych rozstepach to mi się nóz w kieszeni otwiera ;)

No właśnie też muszę kupić jakieś zabawki z lamaze :). Ostatnio w tesco widziałam ośmiornicę - niestety słonika nie mieli :(- szkoda, bo bym teraz w tej promocji nocnej 20% kupiła :).

A moja z kolei cały czas prawie się śmieje :). Ale najbardziej to do cycka :P Do mnie ani do męża aż tak pięknie się nie uśmiecha jak na widok cycka :P Ale mi żarłok rośnie :) - mam wrażenie, że ja całe dnie karmię ... Dziwne tylko, że po wadze tego nie widać.
Chociaż już będzie wchodzić powoli w rozmiar 68 - ale to bardziej po długości.

ehh- nie wiem co z tym ortopedą. Też wcześniej czytałam, że podwójne pieluszkowanie dobre nie jest :(. Tym bardziej, że ona jeszcze żadnej dysplazji nie ma, tylko nie w pełni rozwinięte bioderka. Co, jak czytałam, nie wymaga leczenia, tylko kontroli po 3 miesiącu - a nie za 3 miesiące jak on ustalił.

My wrocilismy ze spacerku ja mam czas dla siebie. Maly na macie przywiesilam mu tam tego ptaszka lamaze i sie na nim wyzywa zaraz chyba skrzydelka mu urwie:P

halo halo :)

dlugo nas nie bylo ale juz nadrobilam watki :)

u nas wszystko ok, maly ladnie spi w nocy, je jabuszko 2x dziennie i do tego wszystkiego nauczyl sie gadac :):) buzia mu sie nie zamyka caly czas cos gaworzy :) maly gadula :)

moj smoka jak nie chcial tak nie chce..woli niestety swoje paluszki.

czesc czesc :)
ja ostatnio jestem z wami biernie :) tzn czytam, ale jak juz zabieram sie za pisanie to ryk mnie od tego odciaga :))) mam mała marudę w domu ostatnie 2 dni :( moze to ta pogoda, a moze ambitny plan oduczenia malej od smoczka?? w sumie wydawało mi się, że wcale tak dużo tego smoczka nie dostaje, ale ostatnio zauważyłam, że mała juz bez niego nie umie zasnąć i stwierdziłam, że może czas przystopować- nistety nie udaje mi się (póki co) wyelilinowac go całkowicie, bo mała naprawdę wtedy męczy się z zasypianiem- dziś dopiero niedawno zasnęła (i też dałam jej smoka, bo płacz niemiłosierny) a normalnie do tego czasu ma już dwie 15-minutowe drzemki za sobą. ach....

dziewczyny dzieciaczków smoczkowych- czesto dajecie?? kiedy chcecie odstawic?? no i może znacie jakiś magiczny na to sposób??

podejrzałam też zdjęcia na stronie klubu mam :)) ale fajnie wyglądacie- a dzieciaczki jak marzenie- szkoda, ze jeszcze nie udało mi się z Wami spotkać- no, ale co się odwlecze to nie uciecze :))

panna jaka mała/wąska ta Twoja chusta na zdjęciu się wydaje- ja kupiłam tkaną z LL i jak się w niej zamotałam to wyglądam jak wieeelka gejsza :)) albo inne cudo :))

my jutro do neurologa- ja tez sie strasznie sfilmowałam, ze z mała coś nie tak :( na dodatek ona ciągle ma podkurczone paluszki przy stopach- czuję, że nie obędzie się bez rehabilitacji :(

buziaczki

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...