MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

No nie wiem ja bym nie wychodzila jakby mial 38-38,5. Ja nie wychodzilam jak przy zebach miala wlasnie taka temperature ze musialam zbijac, jak juz po paru dniach zeszlo ponizej 38 to szlam na spacer.

wydaje mi sie ze mu jeszcze podskoczy...kurcze mam juz torbe spakowana do rodziców...:) jaka jest granica temp, ze trzeba siedziec w chacie?

Asku wydaje mi sie ze mozesz spokojnie isc, 37.1 u dziecka to nawet nie jest stan podgoraczkowy, chillout:)

U nas podobnie jak u Dzynki pobudki są bardzo wcześnie. Zazwyczaj tak koło 5:30, czasami zdarza się do 6, a już naprawdę wyjątkowo do 7. Może jak nie będę wstawać wcześnie do pracy to uda mi się jakoś to wydłużyć. A usypia kolo 20. Kurcze jakoś mało. Tylko w południe śpi po 2/2,5h. Ja dzisiaj do lekarza , okaże się czy będę miała już wolne :)

U nas zwykle Ami spi tak dlugo jak my bo rano jest juz u nas w lozku. Wiec po 7 wstajemy. W weekend czasem pospi do 8 ale zdarza sie tez ze robi nam pobudke o 7:P
Zmiana czasu u nas wyszla na plus bo idzie spac o 19.30 i wstaje wlasnie po 7.

moj niunik słabo przeszedł szczepionke....najpierw 20 minut na golasa czekalismy az ktos raczy go zbadac, jak sie wku....i powiedziałam ze my wychodzimy i ubrałam go do połowy, to inna lekarka nagle sie pojawiła, ale M. juz był wsciekły...

bardzo boli go nózka, lekko dotknie i mega płacze, po za tym pokazuje na nia ze boli....od kad wstał od 7 marudzi, śniadanka nie zjadł...a o 8.30 poszedł spac...szok! ma 37.1....czy moge z nim wychodzić??

Może któraś z Was jest chętna na małe spotkanie w baby cafe?
Przyszła mamo może się umówimy?

Hela po tej zmianie czasu budzi się wcześniej..dzisiaj 6:45. no ale to zawsze lepiej niż 6:00:)

A Martynka od 3 dni lata po domu na niedźwiedzia! Śmiesznie to wygląda a ona w sumie nie chodzi tylko prawie biegnie.

Dzień dobry!

Przyszła mamo pogadaj z mamą szczerze, od serca. Niech powie o co tak naprawdę chodzi. Bo jak znam życie to pewnie o coś chodzi. Ja z mamą co jakiś czas na spokojnie sobie mówimy co mamy do siebie. Bardzo liczę się z jej zdaniem ale czasem też chodzi i coś tak mówi pod nosem i wkurza aż w końcu ją przycisnę i zacznie mówić :)

Morela super że mężowi udało się tak szybko pracę znaleźć :)

Dzynka nieźle z tym wstawaniem o 4:40. Martyna dziś się obudziła o 6:45 z płaczem. Wzięłam ją, potuliłam dałam smoka i zaraz usnęła. My jesteśmy śpiochy i dzieci wiedzą że przed 7 to nie ma co wstawać. Wstajemy o 7:30 i chłopaki do przedszkola i pracy a my sobie w domku w ciszy i spokoju :)

Nie no ja jej juz w ogole nie probuje dawac tego mleka, Nie to nie;)
Trojka sie u nas juz przebila
Jade zaraz zalatwic pare spraw na uczelni. Jestem wkurzona bo mam do wyrobienia na ten rok 280 godzin praktyk i nie wiem jak ja mam to zrobic? To sa prawie 2 miesiace pracy na caly etat po 8h dziennie. Powariowali. A najlepsze jest to ze wszystko czego masz sie nauczyc to jakies 40godzin max juz z zapasem a potem to tylko wyzysk studentow...

Co do śpięć małżeńskich podczas remontów (u nas wykończenia domu) to ja też mogę dłuuuuuugo opowiadać. Teraz jak już praktycznie skończyliśmy to się śmiejemy, że jeszcze trochę, a musielibyśmy się rozwieść. Iskrzyło:))) jak nigdy. My z mężem przez 13 lat znajomości praktycznie się nie kłóciliśmy, a podczas budowy to jak głupki :D

Jeśli chodzi o podejmowanie decyzji w kwestii wystroju domu itp. to robimy to wspólnie, chyba, że któreś nie ma wizji to dajemy sobie wolną rękę. Mój mąż uwielbia zakupy. Jak chodzimy np. do biedronki to ja już stoję przy kasie, a on dalej grzebie w tych koszach:)) I tak jest praktycznie ze wszystkimi sklepami ;-)

Nie wiem co zrobić z tym moim niedobrotą. Dzisiaj też obudził się o 4:40. No jasny gwint... chodzę już jak neptyk :(

Hela to mega pieszczoch:)

Jak Ami nie chce mleka to widocznie nie potrzebuje.ja bym olała dawanie mleka jak nie chce.

A co do zębów to u nas idą wszystkie trójki ale strasznie długo się przebijają. jedna, góra trójka już jest na wylocie od jakiegoś czasu i przebić się nie może...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hehe to fajnie Nyzosia, u nas Ami w ogole nie chce dawac buziakow a jak my jej dajemy to sie odwraca:P Ale przytulac sie lubi;)
U nas pare dni temu pojawila sie dolna trojka, i mam wrazenie ze gorne dwojki tez sie szykuja do ataku.
W ogole Ami od jakiegos tygodnia juz nie pije mleka na noc. Wieczorem kaszka a mleko to tylko rano i czasem mala porcja w ciagu dnia.

Jeszcze raz dziękuję Wam dziewczyny za życzenia:)

Za nami całkiem spokojna nocka a bałam się że po wczorajszych wrażeniach będą pobudki co 30 min. a tu niespodzianka bo Hela spała bardzo ładnie - obudziła się chyba 2 razy - jak na nią to bardzo mało:)
A rano się przebudziła, dała mi buziaka (sama z siebie i jeszcze tak słodko cmoka) i poszła dalej spać. boska jest!!!:)

Cześć dziewczyny!
Wpadałam tylko na chwilkę złożyć Nyzosi najszczersze życzenia urodzinowe! Chyba jeszcze zdążę przed północą:) Dużo szczęścia, zdrówka, spełnienia marzeń...
Może jutro uda mi się wszystko nadrobić, bo dzisiaj to już zasypiam na siedząco.
Dobranoc!

ja też tak mam że jak sobie odpuszcze to nie chce mi się później iść na fitness P dziś też nie poszłam ale jutro już muszę - zresztą i tak karnet muszę wykorzystać :)
A co robicie u tych kosmetyczek? ja też nigdy nie byłam :P tzn kiedyś byłam na paznokciach

A co do kryzysów to myślę że my jesteśmy na etapie jakiegoś dziwnego kryzysu, w sumie nie wiem co jest, ale widzę że i ja i on wolimy czas spędzać inaczej :( U nas też ja raczej decydowałam co w domu, a mąż przytakiwał, ale większe rzeczy razem wybieraliśmy.

Ja sobie juz zycia bez kosmetyczki nie wyobrazam:P Raz na miesiac musze isc:)
Co do mieszkania to my takie wieksze rzeczy wybieramy razem, mamy podobny gust wiec nie ma problemu:) Jak bedziemy kiedys urzadzali dom to tez wynajme architekta zeby zaprojektowal napewno kuchnie i lazienke no i moze ogolny zarys reszty.
Ja musze jutro z ranca isc zrobic badania, wkoncu sie musze wybrac do mojego endokrynologa. No i musze jechac na uczelnie pare spraw zalatwic. Na fitnessie wkoncu dzis nie bylam bo maz pozno wrocil ale jutro musze isc bo jak sobie odpuszcze to juz tam nie wroce hehehe

matko, ssabinka, własnie sobie uswiadomiłam, ze ja tez nigdy u kosmetyczki nie byłam:)

Ja bym projektanta też mogła mieć ale takiego co by się mnie słuchał:)))))

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...