MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

kurcze, ja tez zgłodniałam:)

no, mowie ze pogoda cudna:)

Ja byłam na bulwarze bo musiałam w centrum coś załatwić i powiem wam że pogoda jest cudna! ciepło, zero wiatru akurat nie padało. super się spacerowało.
Ja wróciłyśmy to padłyśmy obydwie...

Przyszła mamo my nie mamy konta na wp dlatego Ci żadnego nie podałam:) a wysyłałaś na ten stary na gmailu co ci podałam czy na ten co jest teraz na stronie? bo jak na ten co jest na stronie to zdjęcia nie dojdą a na gmaila Kiciuchna wysłała i doszły bez problemu.

Jejku ale zglodniałam juz hehe

heheh, opetało Cię:)
wiesz, zawsze robiłam tarte, ale naczynie mi spadło:p i nawet lepiej bo super to wygladało i duzo wiecej wyszło:)

farsz: opakowanie szpinaku, pół opakowania fety, łyżka śmietany, masło, jajo, czosneczek:) to wiadomo jak to połaczyc na patelni nie...najpierw czosnek....na masle bla bla....

ciasto francuskie z biedry:) ot co...ja miałam 2 opakowania...i normalnie jak je rozwinełam to nozem na 6 równych kwadratów...na środek łyżka farszu i zamykasz boki kwardarcika...pakujesz je tak, ze na srodku wychodzi mały kwadracik z którego widac szpinak... i do pieca na 20 minut...ja jeszcze ciasto posmarowałam białkiem zeby ładnie sie zarumieniło...uwaga bo te boki mega rosną:) i tak mozna zostawic...ale one takie duze wyszły...wiec na skos przekroiłam i podałam w sumie 24 juz trójkąty:) i wszystkie poszły:DDD

Mniami:) A te tartelinki jak robilas??
Ja dzisiaj mam zamrazary ciag dalszy haha. Wiec mam szaszlyki i pieke schab na chlebek, uwielbiam:)

na co? te niby "kebaby"?
ja kupiłam 0.5 kg woł-wiepz miesa...do tego dodałam 1/3 zółtej, czerwonej i zielonej papryki mega rozdrobnionej...stad super kolorowe miesko i jedna posiekana czerwona chilli:) sól, czosnek wyciśniety, piepz, jajo i bułka...-tak jak na mielone...stało noc w lodówie, a potem tylko rano wyciagasz nabijasz na patyk od szaszłyka, formujesz takie podłuzne kotlety i nabijasz- nie za duze...to na rozgrzany piekarnik na papier do pieczenia i wsio pieczesz 20 minut...ja dodałam kapke oleju do mieska zeby fajniej sie formowało:ppp
najlepsze jest to, że smakuja rewelacyjnie na podgrzaniu...ja poszłam na łatwizne upiekłam je rano, a popołudniu jeszcze raz wstawiłam na chwile do pieca na podgrzanie i były super:)

Asku nie gadaj tylko dawaj przepisy!:P

eee tam....słuchajcie ja juz o 9 byłam na cmentarzu na witominie i jeszcze w kacku, takze...było super, troche mżylo, ale było cieplutko...teraz maz na zakupki pojechał odwiezc kolege co na weekend z wawy do nas wpadł na urodzinki...

potem obiadzik i kolejne cmentarze...zeby jutro tylko dwa zostały:)

nyzosia pisałam ze nie mogę wysłać foto na gmail dlatego prosiłam o pocztę na wp - tam bez problemu przesyłają się zdjęcia i filmy

Liwia już 2 noc przesypia całą !!:)) śpi od 19 do 8-9

pogoda fatalna, non stop kropi, ale liście na chodniku wyglądają prześlicznie ;) wczoraj na spacerze Liwia była zdziwiona ze non stop liście jej lecą do wózka ;)

Hubcio wstał o 6:00. Na szczęście mąż miał dzisiaj dyżur, więc pospałam do starej 9:00 :-)

My też darujemy dziś sobie spacer. Muszę załatwić po południu trochę spraw związanych z pracą, a na razie czuję, że kompletnie nie mam na nic siły. Normalnie bym tylko spała. Nawet na Klif nie ma ochoty ;-)

ja narazie siedze w domku cos mnie brzuch zaczyna boleć i cheć na słodkie ogromna echhh hormony

a mój mąż dzwonił że dzisiaj wróci szybciej super:-)

mała spi więc chwila ciszy...

Ja dzisiaj strajkuje i na spacer nie ide, jade do klifu;) Musze kupic pampersy w rossmanie no i chyba dokupie Ami jeszcze kilka ksiazeczek tych z empiku bo doslownie oszalala na ich punkcie, ciagle chodzi i chce zeby z nia czytac:)

No ja mowie tylko co czytalam, zobaczymy jak bedzie u nas jak zostawimy Ami u rodzicow;) Bo tesciowa i mama usypialy ja juz ale zawsze u nas a teraz chcemy zeby spala u moich rodzicow.

Co do spania mojej młodej to może faktycznie tak było ale mąż ją usypiał więc nie mieliśmy jak jej powiedzieć że wychodzimy. może babcia musiałaby ją położyć no ale jej nie położyła i było jak było:) no nic poczekamy...

Idę na spacer...

echhh a u nas pobudka 5:30 mała sie jeszcze chyba nieprzestawiła masakra i juz głodna była ale dałam jej kaszke jak maż przed 7 do przcy wychodził

pogoda masakra mam nadzieje ze jutro bedzie ładnie bo czeka nas wycieczka na witomiński cmentarz

Dzynka tak, ciemna bluzka w kropeczki to moja Ami;)
Cow&gate Ami jadla jak bylismy na wakacjach i tez sie zorientowalam ze to nasza bobovita, wiec wsuwala;)
Panna- P. ma urodziny, ostatnie z 2 na przedzie:D Wiec imprezke trzeba zrobic;) I planuje wlasnie wtedy Ami zostawic pierwszy raz u moich rodzicow na noc. Blisko mieszkaja wiec w razie czego sie szybko podjedzie do nich. Nyzosia wydaje mi sie ze MOnika dobrze mowi z tym ze Hela nie widziala jak wychodziliscie, ja zawsze robie tak zeby Ami wiedziala ze wychodzimy, robimy jej papa i idziemy. Czytalam jakis artykul ze dla dziecka to bardzo wazne, bo nie czuje sie oszukane, ze rodzice albo mama gdzies nagle znikaja. I zeby zegnac sie z dzieckiem za kazdym razem, wtedy wie ze mama wychodzi ale niedlugo wroci.
To ponoc nie zaburza jego poczucia bezpieczenstwa.
Ami sie ladnie przestawila na nowy czas, zasnela o 19.40 nowego czasu, wstala o 7.15 wiec jest ok.
Kurcze ja to pierwszy raz od porodu wyrwalam sie do klifu na zakupy 3 dni po wyjsciu ze szpitala hehe. Wprawdzie zakupy to raczej dla Ami bo okazalo sie ze brakowalo paru bodziakow itp. Ale jak sobie przypomne wtedy to z ulga wyszlam z domu, w ogole nie tesknilam. A teraz? Jak wyjde na 2 h to juz chce wracac do niej:)

Właśnie obejrzałam zdjęcia z waszego spotkania. Zazdroszczę Wam!
Mam pytank, a ta urocza blondyneczka w czarnej bluzeczce z groszki to Ami? Filipka, Helę i Kostka poznałam, ale reszty nie bardzo:))

Monika ten cow&gate to nasza bobovita. Poznałam po słoiczkach z owocami:)

Ciekawe dlaczego jednym się wyświetla a innym nie. u mnie jest normalnie...

Co tu robić w taką pogodę o 8 rano...na dodatek nie mogę nigdzie jechać autem...

No to ja was przebijam :) Pobudka o 4:30 i później nic spania :( Jestem mega śpiąca, zła, rozdrażniona i humorzasta. Mężowi już się z rana oberwało.
No i cieszę się, że jestem w pracy:-) Jest mocna kawka, cisza, spokój. Muszę dojść do siebie, żeby po powrocie z roboty nie zabić wzrokiem, hihihi.

A tak wogóle to coś dziwnego jest z tym wątkiem. Nie mogłam go znaleźć.

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...