MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Kamyczku my tak samo, sami w domku, zrobię nam pizzę do picia mamy piccolo i będzie fajnie:) jakieś filmy sobie puścimy :) ja jeszcze nie czuję się najlepiej po tej infekcji, mąż też chory więc nie ma co szaleć ;)

a jak Wasze plany sylwestrowe, co dziś porabiacie? :) my na spokojnie....siedzimy sami w domku zresztą pewnie nie dotrwam do 24 ;)

ok, czyli trzymam się swoich wyliczeń :) Jejku jak ten czas leci :D
Dzięki za polecenie kremu, muszę zacząć działać, póki nie jest za późno :P

ahhh dziewczyny, ja się staram nie nastawiać jeszcze na tego chłopca ale serducho mi podpowiada, że lekarze się nie mylili.. :) teraz następna wizyta w 17 tygodniu :) pożyjemy zobaczymy :):):)

Aniulek ja się smaruję mustellą - brzuch i piersi. Ale nie powiem żeby to było regularnie, raczej jak mi się przypomni ;p

Aniulek jeżeli masz w miarę regularne cykle to wiek ciąży najlepiej liczyć z terminu miesiączki bo wymiary z usg nie są jak dla mnie wiarygodne. w 11 tygodniu lekarz na podstawie wymiarów obliczył termin porodu na 06.07 a w 12 tygodniu inny lekarz na 12.07 :)

Fajnie macie, niektóre z Was że już znacie płeć dziecka, ja natoiast nie mogą się doczekać aż zobaczę dobrze rozwinięte nóżki i rączki, bo póki co widziałam tylko dużą główkę i bijące serduszko.
Już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty a mam 4 stycznia. Zastanawia mnie jeszcze jedno jak to jest z ustalaniem dokładnego tygodnia ciąży, byłam u lekarza 17 grudnia wg wymiarów fasolka miała 7 tydzień i 2 dzień a mierzyła 8 mm, na kolejnej wizycie byłam u innego lekarza po 5 dniach i fasolka miała już 1,22 cm i nadal pokazywało 7 tydzień i 2 dzień i zgłupiałam jak to jest, czy dokładniej określa się tygodnie, jak już dzieciątko jest większe ?

I jeszcze jedno pytanko, czym smarujecie piersi ? Mnie czasem strasznie pieką, szczególnie w nocy jak śpię na którymś boku :( brzuszka myślę, że nie muszę jeszcze smarować, bo póki co widzę tylko fałdki tłuszczyku po Świętach :D

Ja też chciałabym wiedzieć:) Nie lubię do brzucha zwracać się bezosobowo:) Póki co mówimy Bąbelek:) Z czego najczęściej tak mówi moja córcia całując i tuląc się do brzucha:) Słodkie to strasznie:)

Przy Oliwce wiedziałam bardzo wcześnie, a później na różnych innych sprzętach przez różnych lekarzy zostało to potwierdzone.

Teraz będę mieć dużo mniej USG więc nie wiem kiedy się dowiem, a jak się dowiem, to i tak będę ostrożna w kupowaniu ciuszków, żeby później chłopak nie musiał chodzić w różowych śpioszkach;)

Za to drugi dzień z rzędu śni mi się że rodzę córkę:)

ja do tego 20 tygodnia na pewno nie będę chciała poznać płci, niby dopiero wtedy najlepiej widać. A czy wtedy już będziemy chcieli wiedzieć, to się okaże :) Na razie wciąż nastawiam się na niewiedzę i niespodziankę :D

no, dziś Sylwester. Udanej zabawy, Dziewczyny!!

Nam lekarz delikatnie zasugerował ze może byc dziewczynka ale napewno nic nie chciał mówić :) napewno powie dopiero ok 20 tyg ale ja mam nadzieje ze jak pójdę w połowie stycznia w 15 tygodniu to juz coś zobaczy :) albo raczej nie zobaczy ;) bo chciałabym dziewczynkę :)

my też już czekamy na wizytę z niecierpliwością. Jeszcze tylko poniedziałek, wtorek i ... w środę popołudniu idziemy!! jeszcze dwa i pół dnia, uuuuuf... :D

Mentorka super wieści...gratuluję synka:) my może dowiemy się 19 stycznia:D

No tak, to niesamowite, że to maleństwo nie tylko nie płacze, ale po prostu słodko zasnęło :)

Ale zobaczcie, to dziecko w ogóle nie płacze:) Zasnęło tak słodko! Przecież moja córa, to darła się jak jej głowę trzeba było zamoczyć, to chyba całe osiedle zawsze słyszało;/;)

Poza tym świetna umywalka. Rozwiązuje problem noszenia wanienki:)

..ale śliczny filmik :)
też bym tak chciała:
-wykąpać
-być wykąpaną :D

Nie mam oryginalnego linku do filmu tylko do FB:) Ale warto zobaczyć:) Cudowne!
https://www.facebook.com/photo.php?v=274414125997504

Co do wózka, to właśnie my chcemy właśnie na 4 kołach i pompowanych. Żadne skrętne czy też węższe z przodu szersze z tyłu u nas nie wchodzą w rachubę. No i chcemy komplet. Spacerówka gondola i fotelik, który można używać jako samochodowy a później włożyć w stelaż wózka.
Wstępnie podpatrzyłam taki Maxi Cosi u koleżanki, ale nie pamietam jak się nazywał model

Kamyczek - mnie nic takiego nie dolega.. w tamtej ciąży też nie miałam takich bóli, ale wiesz, co ciąża to inna historia :)

-mTusia- jak masz pytania, to pisz :) ja też długo szukałam wózka :) byliśmy strasznie wybredni jeśli chodzi o jakość :) i dużo wózków, które brałam pod uwagę nie przeszło 'testów' w sklepie, dlatego uważam, że trzeba się wybrać i obmacać wózki, które się bierze pod uwagę :D ja to nawet moją torebkę (no dobra, torba to była raczej, a nie torebeczka, bo noszę sporo rzeczy, które "mogą się przecież przydać") woziłam w wózkach, żeby wiedzieć, jak się prowadzą/skręcają/podbijają nawet przy takim niewielkim obciążeniu.
Jeszcze mi przyszło do głowy, że miałam dylemat: czy cięższy wózek ale na pompowanych kołach, które super amortyzują, czy może lżejszy na piankowych, ale tu już nie ma takiej amortyzacji w kołach. Wybrałam koła pompowane. Uważam, że są lepsze dla niemowlaka i wydaje mi się, że są cichsze oraz bardziej trwałe. :D

ciężko wybrać wózek, dobrze, że mam to za sobą :D bo my zostawiliśmy naszego navingtona :) teraz używam jeszcze spacerówki dla synka, no a latem będzie znów zamontowana gondolka dla następnego potomka :)

Kamyczek, ja tak mam praktycznie od początku ciąży i też myślę że macica się rozciąga. Hehe i dokładnie tak jak u Ciebie przy kichaniu jest najgorzej ;)

Pillotka dziękuję za informację odnośnie Mutsy, w sumie co do tej gondoli to może fakt, że się gibie, muszę jeszcze popatrzeć popytać i poszukać czegoś ciekawego :( nie jest to łatwy wybór, dobrze, że chociaż wiem jaki chcę fotelik :)
Kamyczek spokojnie, ja też miałam i mam lekkie kłucia, czasami jak się źle jakoś ułoże to są one całkiem silne, ale podobno to normalne :)

ufff Mentorko ulżyło mi bo od wczoraj się straaasznie denerwuje. Najmocniej kłuje przy jakimś wysiłku np. wstawaniu, kichnięciu

Kamyczku ja też tak mam i z tego co się orientowałam jest to normalne, maluszek rośnie a macica i więzadła się rozciągają :)

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?