MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Kamyczku my tak samo, sami w domku, zrobię nam pizzę do picia mamy piccolo i będzie fajnie:) jakieś filmy sobie puścimy :) ja jeszcze nie czuję się najlepiej po tej infekcji, mąż też chory więc nie ma co szaleć ;)

a jak Wasze plany sylwestrowe, co dziś porabiacie? :) my na spokojnie....siedzimy sami w domku zresztą pewnie nie dotrwam do 24 ;)

ok, czyli trzymam się swoich wyliczeń :) Jejku jak ten czas leci :D
Dzięki za polecenie kremu, muszę zacząć działać, póki nie jest za późno :P

ahhh dziewczyny, ja się staram nie nastawiać jeszcze na tego chłopca ale serducho mi podpowiada, że lekarze się nie mylili.. :) teraz następna wizyta w 17 tygodniu :) pożyjemy zobaczymy :):):)

Aniulek ja się smaruję mustellą - brzuch i piersi. Ale nie powiem żeby to było regularnie, raczej jak mi się przypomni ;p

Aniulek jeżeli masz w miarę regularne cykle to wiek ciąży najlepiej liczyć z terminu miesiączki bo wymiary z usg nie są jak dla mnie wiarygodne. w 11 tygodniu lekarz na podstawie wymiarów obliczył termin porodu na 06.07 a w 12 tygodniu inny lekarz na 12.07 :)

Fajnie macie, niektóre z Was że już znacie płeć dziecka, ja natoiast nie mogą się doczekać aż zobaczę dobrze rozwinięte nóżki i rączki, bo póki co widziałam tylko dużą główkę i bijące serduszko.
Już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty a mam 4 stycznia. Zastanawia mnie jeszcze jedno jak to jest z ustalaniem dokładnego tygodnia ciąży, byłam u lekarza 17 grudnia wg wymiarów fasolka miała 7 tydzień i 2 dzień a mierzyła 8 mm, na kolejnej wizycie byłam u innego lekarza po 5 dniach i fasolka miała już 1,22 cm i nadal pokazywało 7 tydzień i 2 dzień i zgłupiałam jak to jest, czy dokładniej określa się tygodnie, jak już dzieciątko jest większe ?

I jeszcze jedno pytanko, czym smarujecie piersi ? Mnie czasem strasznie pieką, szczególnie w nocy jak śpię na którymś boku :( brzuszka myślę, że nie muszę jeszcze smarować, bo póki co widzę tylko fałdki tłuszczyku po Świętach :D

Ja też chciałabym wiedzieć:) Nie lubię do brzucha zwracać się bezosobowo:) Póki co mówimy Bąbelek:) Z czego najczęściej tak mówi moja córcia całując i tuląc się do brzucha:) Słodkie to strasznie:)

Przy Oliwce wiedziałam bardzo wcześnie, a później na różnych innych sprzętach przez różnych lekarzy zostało to potwierdzone.

Teraz będę mieć dużo mniej USG więc nie wiem kiedy się dowiem, a jak się dowiem, to i tak będę ostrożna w kupowaniu ciuszków, żeby później chłopak nie musiał chodzić w różowych śpioszkach;)

Za to drugi dzień z rzędu śni mi się że rodzę córkę:)

ja do tego 20 tygodnia na pewno nie będę chciała poznać płci, niby dopiero wtedy najlepiej widać. A czy wtedy już będziemy chcieli wiedzieć, to się okaże :) Na razie wciąż nastawiam się na niewiedzę i niespodziankę :D

no, dziś Sylwester. Udanej zabawy, Dziewczyny!!

Nam lekarz delikatnie zasugerował ze może byc dziewczynka ale napewno nic nie chciał mówić :) napewno powie dopiero ok 20 tyg ale ja mam nadzieje ze jak pójdę w połowie stycznia w 15 tygodniu to juz coś zobaczy :) albo raczej nie zobaczy ;) bo chciałabym dziewczynkę :)

my też już czekamy na wizytę z niecierpliwością. Jeszcze tylko poniedziałek, wtorek i ... w środę popołudniu idziemy!! jeszcze dwa i pół dnia, uuuuuf... :D

Mentorka super wieści...gratuluję synka:) my może dowiemy się 19 stycznia:D

No tak, to niesamowite, że to maleństwo nie tylko nie płacze, ale po prostu słodko zasnęło :)

Ale zobaczcie, to dziecko w ogóle nie płacze:) Zasnęło tak słodko! Przecież moja córa, to darła się jak jej głowę trzeba było zamoczyć, to chyba całe osiedle zawsze słyszało;/;)

Poza tym świetna umywalka. Rozwiązuje problem noszenia wanienki:)

..ale śliczny filmik :)
też bym tak chciała:
-wykąpać
-być wykąpaną :D

Nie mam oryginalnego linku do filmu tylko do FB:) Ale warto zobaczyć:) Cudowne!
https://www.facebook.com/photo.php?v=274414125997504

Co do wózka, to właśnie my chcemy właśnie na 4 kołach i pompowanych. Żadne skrętne czy też węższe z przodu szersze z tyłu u nas nie wchodzą w rachubę. No i chcemy komplet. Spacerówka gondola i fotelik, który można używać jako samochodowy a później włożyć w stelaż wózka.
Wstępnie podpatrzyłam taki Maxi Cosi u koleżanki, ale nie pamietam jak się nazywał model

Kamyczek - mnie nic takiego nie dolega.. w tamtej ciąży też nie miałam takich bóli, ale wiesz, co ciąża to inna historia :)

-mTusia- jak masz pytania, to pisz :) ja też długo szukałam wózka :) byliśmy strasznie wybredni jeśli chodzi o jakość :) i dużo wózków, które brałam pod uwagę nie przeszło 'testów' w sklepie, dlatego uważam, że trzeba się wybrać i obmacać wózki, które się bierze pod uwagę :D ja to nawet moją torebkę (no dobra, torba to była raczej, a nie torebeczka, bo noszę sporo rzeczy, które "mogą się przecież przydać") woziłam w wózkach, żeby wiedzieć, jak się prowadzą/skręcają/podbijają nawet przy takim niewielkim obciążeniu.
Jeszcze mi przyszło do głowy, że miałam dylemat: czy cięższy wózek ale na pompowanych kołach, które super amortyzują, czy może lżejszy na piankowych, ale tu już nie ma takiej amortyzacji w kołach. Wybrałam koła pompowane. Uważam, że są lepsze dla niemowlaka i wydaje mi się, że są cichsze oraz bardziej trwałe. :D

ciężko wybrać wózek, dobrze, że mam to za sobą :D bo my zostawiliśmy naszego navingtona :) teraz używam jeszcze spacerówki dla synka, no a latem będzie znów zamontowana gondolka dla następnego potomka :)

Kamyczek, ja tak mam praktycznie od początku ciąży i też myślę że macica się rozciąga. Hehe i dokładnie tak jak u Ciebie przy kichaniu jest najgorzej ;)

Pillotka dziękuję za informację odnośnie Mutsy, w sumie co do tej gondoli to może fakt, że się gibie, muszę jeszcze popatrzeć popytać i poszukać czegoś ciekawego :( nie jest to łatwy wybór, dobrze, że chociaż wiem jaki chcę fotelik :)
Kamyczek spokojnie, ja też miałam i mam lekkie kłucia, czasami jak się źle jakoś ułoże to są one całkiem silne, ale podobno to normalne :)

ufff Mentorko ulżyło mi bo od wczoraj się straaasznie denerwuje. Najmocniej kłuje przy jakimś wysiłku np. wstawaniu, kichnięciu

Kamyczku ja też tak mam i z tego co się orientowałam jest to normalne, maluszek rośnie a macica i więzadła się rozciągają :)

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...