MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
23.07. Aknah
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia

Maruszka
Mangolia
Gosia

W tej klinice u mnie co ja będę robić jest napisane, że między 24-32 tygodniem. W 20 tyg będę mieć połówkowe więc ja bym sobie tak na 30 tydzień wzięła:) A później już tylko 10 i zobaczę maluszka:)

dziewczyny a orientujecie się kiedy najlepiej na usg 3d? słyszałam, że jak się pójdzie za późno, kiedy maluch już spory to mało będzie widać...

fajny pomysł, to ja się wpisuję :D 29.01 kolejne usg, więc zobaczymy czy giny się nie myliły :))

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka / SYNEK
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
23.07. Aknah
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia

Maruszka
Mangolia
Gosia

Mój mąż też ciągle przytulony jak dziecko do mnie więc protestuje przeciwko poduszce,ale sprawie sobie taka w pierwszej ciąży nie miałam takiego cuda.
Myślę,ze to fajny pomysł z pisaniem tych płci obok dat ciekawe ile razy trzeba będzie zmienić;) ja pytałam doktora czy może mi się zrobić dziewczynka jeszcze,ale było tak widoczne ze Chlop,ze sama w to nie
wierze;) pójdę na 4D dla pewności,ale to chyba w połowie ciąży czy dalej najlepiej robić? Nie pamiętam już.
U mnie śniegu po kolana także zima na całego!;)

chyba pisałam przez sen, miało być:
wyjadałam w czasie robienia, a NIE dlatego, że taką pyszną chińszczyznę robię

dzień dobry, nieźle sypnęło śniegiem.. :)

-mTusia- ja byłam taka głodna, że wyjadałam w czasie robienia, a dlatego, że taką pyszną chińszczyznę robię :D bo to nic szczególnego - mrożone warzywa (ale nie każda mieszanka ma fajny skład), mięsko (drób lub wieprzowina, co tam akurat mam w lodówce), sos sojowy i mieszanka przypraw 5 smaków kamisa chyba. Najważniejsze, żeby mięsko szybko usmażyć na dużym ogniu, a warzywa żeby były chrupkie :) aha, i robię z makaronem ;] kupuję taki zwykły, typu krajanka, jak do rosołu :D

ooo, następny synek - agsia :D

a może będziemy wpisywać obok dat, jaka płeć jest przewidziana przez gina, i zobaczymy na koniec ile się sprawdziło? :D

ja z witaminek łykam tylko kwas foliowy, a ostatnio magnez, bo coś mi powieki skaczą ;/ muszę sobie kupić jakiś zestaw dla kobiet w ciąży..

poduchę do spania mam, po tamtej ciąży ją zostawiłam, ale na razie wciąż leży w szafie. Na razie śpi mi się wygodnie, chyba tak, jak mówicie - na półbrzuchu :D ale bez dyskomfortu.
-mTusia- jak już Ci się źle śpi, to kup sobie taką poduchę, jest mega różnica :) ja swoją wyjmę, gdy poczuję, że jest już potrzebna :) i rzeczywiście, używałam mojej do karmienia.
ja nie mam kształtu C, jak ta z linka mentorki. Mam podobnie długą i grubą, ale nie jest w zaokrąglonym kształcie, tylko prosta.
co do sposobu, żeby się zmieścić w łóżku - ponieważ lepiej jest spać na lewym boku, to z poduszką zajmowałam (i będę zajmować, hehehe) lewą stronę łóżka (patrząc z pozycji leżenia na plecach) i wtedy poduszka jest na zewnątrz, a mąż się może przytulać :D

..a teraz czas spać! udanego weekendu!

wiecie co ja mam taką alę o wiele mniej zwiniętą jakby, można ją wyprostować i miejsca dużo nie zajmuje w łóżku 140 cm mieścimy się wszyscy ;)

No właśnie ta wielkość mnie przeraża :( nie wiem jak pomiescimy sie z nią w łóżku ;) a mój mąż ostro protestuje bo on uwielbia sie do mnie przytulac :)

jeny ale ona wielka jest :) na razie mi się dobrze śpi, nie narzekam. Ale jak polecacie to pomyślę za jakiś czas, jak brzuszek urośnie i będzie mi niewygodnie :)

Tak, dokładnie w tym stylu:)

dziewczyny chodzi o taką poduszkę? http://www.zapytajpolozna.pl/inne/produkty-dla-kobiety-w-ciazy/wygodne-spanie-w-ciazy.html

ja mam poduchę od ok. tygodnia i polecam :):) jest o niebo wygodniej w nocy a nawet przed tv na kanapie ;)

Dokładnie, ja też nogę zawsze zarzucam na mojego T, ale on głównie pracuje na nocki;) I muszę go zastąpić poduszką:)

Chyba mniej więcej wiem co to znaczy na pół brzuchu :) bo ja śpie tak samo właśnie, z nogą ew zarzuconą na męża, a na boku średnio mi wygodnie, ostatnio musiałam podpierać juz plecy poduszką bo mi niewygodnie było :) a na pół brzuchu już mnie brzuch kłuje jak się tak położę, chyba maluchowi się to nie podoba :(

Ja chciałam napisać, że od kiedy przeszła mi grypa żołądkowa to i mdłości minęły a później mój T zrobił sobie jedzenie, które mi jak zwykle nie pachnie i żołądek mi podszedł do gardła;/

Ja tą poduszkę muszę sobie do spania kupić, ponieważ śpię w pozycji na pół brzuchu;) Nie wiem jak to opisać. Ale nie wygodnie mi już tak, przez co długo się kręcę w łóżku.

Mi lekarza kazał łykać witaminki od drugiego trymestru jak już mdłości przejdą, bo mówił, że niestety takie witaminki mogą je tylko potęgować, więc do końca 3 miesiąca brałam sam kwas a teras komplecik :) z resztą również z kwasem :) Dziewczyny ale macie fajnie, że już znacie płeć, ja też bym chciała, może w poniedziałek się uda coś podejrzeć :) Czy czuję motyle w brzuchu ? czasami wydaje mi się że tak, ale to chyba dlatego, że już tak bardzo bym chciała miec jakiś odzew z wewnątrz :) ja mam bardziej jakieś kłucia pojedyncze, czasami nisko, a czasami jakby mi ktoś żebra rozsadza,l od środka :( Macie poduchy do spania? bo ja się właśnie zastanawiam czy sobie nie kupić i nie wiem, nie wiem czy to rzeczywiście da się potem wykorzystać do karmienia ? może ktoś jest już oświadczony albo zna mamy które mają i sobie chwalą ? będę wdzięczna za opinię :)

aknah to może rzeczywiście warto ten magnez łykać .. Ja pamiętam, że w pierwszych tygodniach ciąży mimo tego, że brałam witaminy odchodziły mi skórki przy paznokciach co u mnie jest zawsze oznaką braku witamin. Mocno mnie to wtedy zdziwiło. Zaczęłam wzbogacać dietę w warzywa i owoce i jest ok :)

Mentorka - ja na razie tylko kwas foliowy biore i lekarka powiedziala ze do konca 3 m-ca nie mam nic wiecej brac. Za tydzien mam wizyte wiec moze zaoytam o cos dodatkowo. W macicy tez czasami mam skurcze - szczegolnie w nocy.

Za to mdłości nie mam prawie wcale. Czasami jest mi słabo, ale nie wymiotuję. az dziwnie mi z tym, ale sie ciesze :)

aknah, ja nie miałam. A bierzesz jakiś zestaw witamin i minerałów? Ja do 9 tygodnia, miałam silne skurcze macicy więc dodatkowo brałam magnez.

agusia u mnie mdłości już nie ma, chyba że się mocno najem to mnie zemdli ale tak na 5 minut :) I zaczynam ogólnie więcej jeść, chodzę i szukam po mieszkaniu co mam ciekawego :) fajnie znowu odczuwać głód :)

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...