MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

a mi sie wczoraj zaczęły jakies straszne zakwasy w łydkach :( normalnie chodzę jak staruszka utykając ;/ Wyczytałam ze to moze brak magnezu lub potasu - miałyście cos podobnego?

tak ja też się cieszę,że doktor wybił mi skutecznie moją dziewuszkę z głowy,chociaż i tak czułam,że będzie facet robiłam z mamą i siostrami zakłady,że będzie chłop,a mój synek mówił,że brat będzie więc jakoś byłam oswojona dla u teściów to już czwarty wnuk więc liczyli też trochę na dziewuszkę;)

Jeśli chodzi o motylki to ja nic jeszcze nie czuje chociaż synek na usg fikał niesamowicie. W ogóle jak się przypatrzeć nie mam brzucha praktycznie nic nie widać tylko wieczorem wyglądam jak bym się najadła.

A jak wasze mdłości dziewczyny? Mi (odpukać) chyba mijają już.

AAaaaa Agusia:) Jak fajnie, że już wiesz:)

Słuchajcie, dziewczyny z początku lipca, czujecie już jakieś motylki w brzuchu?:)

Hej dziewczyny.
Jestem po wizycie u nas drugi synek jak się okazało , całe 9cm szczęścia z
6 mm przyrodzeniem widocznym bardzo dobrze;) pozostałe wymiary też w normie także wszystko ok i rośniemy dalej. Przynajmniej nie będę potrzebowała dodatkowego pokoju bo chłopaki będą mogły razem mieć pokój hi hi. Troszkę miałam nadzieję na córkę no,ale najażniejsze,ze zdrowe .
Czekam na wieści jakie tam u Was bobasy się kryją;)))
powodzenia!

Mnie kłuło wyżej, raczej jakby mi żebra od środka rozsadzało :( nawet myślałam że może maluch przewędrował i mnie kopie ;)

mTusia a kłuje Cię tak po bokach w dole? ja wczoraj gin pokazywałam gdzie mam takie klucia, sprawdziła i powiedziała, że to naturalne i są to bóle wzrostowe może u Ciebie to to samo :)

no moja koleżanka, jak była w zaawansowanej ciąży pokazywała jak mały reaguję na słodkie. Zjadła trochę ptasiego mleczka a po kilku minutach jej brzuch zaczął szaleć :D Widać było jak się rusza:)

mTusia nie mam pojęcia co to mogło być ale może coś Ci się tam rozciągało? Oby to było jednorazowe

Pillotka a możesz podać swój przepis na chińszczyznę ? Skoro tak pyszna że wyjadałaś ja w trakcie ?
:)

To tym bardziej muszę spróbować, chcoiaż czekolady nie lubię :( ale colę uwielbiam :) Wypróbuję w poniedziałek i zdam relację :) i jeśli zadziała to napewno przed 4D też się posilę :)
Mnie dzisiaj w nocy coś kłuło przez pół nocy, spać nie mogłam bo nie mogłam znaleść pozycji by mnie nie bolało :( miałam wrażenie jakby mi ktoś probował rozsadzić żebra z prawej strony, kłuło od środka strasznie :( i ta prawa strona brzucha jakby twardsza była, nie wiecie dziewczyny co to może być ?? teraz też mnie kłuje tylko troszkę mniej niż w nocy :( a co tam u Was dziewczyny ?? jak samopoczucie ??

oczywiście, że czekolada da maluszkowi kopa, zastrzyk energii;) może też pomóc zimna woda, ale trzeba uważać na gardło, tak mnie załatwili w irlandzkim szpitalu. natomiast jak jechałam na 3d do irlandzkiej kliniki to 15 min przed dostałam od nich 2 batony i puszkę coli, aby maluch współpracował...no i współpracowała, ale niestety buźkę i tak łożysko zakrywało

ja przez pierwsze tygodnie ciąży miałam bóle brzucha ale takie skurczowe, baaardzo silne i nagłe. Zginało mnie w pół i trzymało kilka dobrych sekund. Właśnie wtedy brałam nospę. A takie bóle jak na miesiączkę to mam dopiero od jakiego czasu :) no i oczywiście gdzieś mnie ukłuje czy rwie:) ale tym się nie przejmuję:)

mnie dziś wzięło znienacka na chińszczyznę.. nie wiem, gdzie w Gdyni można zjeść jakieś dobre chińskie/tajskie makarony/nudle, niestety. Dobrze, że miałam w domu wszystkie składniki - 10 minut i było gotowe :D ale rany, głód przyszedł tak nagle, i taki mocny, że musiałam podjadać w trakcie robienia :D
aaa i w nocy (po 6tej - to dla mnie wciąż noc, hehehe) znów musiałam wstać coś zjeść. Obudził mnie taki wielki głód, że nawet się nie zastanawiałam, czy dam radę go wodą oszukać, tylko grzecznie pomaszerowałam do lodówki i chlebaka :D
na razie mam 3kg na plusie :)

Sensimilia - Witamy :)
ja też miałam bóle brzucha jak na miesiączke i wszystko było ok, przynajmniej na razie jest ok :)
u mnie rano energii mnóstwo, rano tzn jak zwlekę się o 8, zjem coś to wtedy spacer i przypływ energii, trzyma się tak do 15 a potem masakra, brak sił, spać się chce, siedzę na kanapie i mam wyrzuty sumienia że będę gruba w ciązy jak tak będę zalegać i do tego boli mnie głowa ostatnie dwa wieczory :( może ten sen to nadrobienie z pierwszego trymestru bo wtedy cierpiałam na bezsenność wręcz :)
Ja raczej nadal nie mam ochoty na jedzenie, mogę jeść non stop bułki z masłem i serem żółtym i nic więcej mi nie jest potrzebne do szczęścia, zachcianek na szczęście brak :) słodyczy nie jem i nie mam ochoty za to owoce pochłaniam tonami, no i piję wszystko co mi wpadnie w ręce, herbatę, soki, wodę, mleko oczywiście bez gazowanych i bez alkoholu :) z tą czekoladą lub colą to muszę spróbować bo ostatnio średnio się maluch ruszał :) a ja bym chciała zobaczyć kto jest w brzuszku więc może jak się będzie wiercić to jakoś zobaczymy :)

Basieniak serio z tą czekoladą? :)) muszę spróbować na następnym usg ;) fakt, że usg miałam z samego rana i przed nie jadłam nic a wieczorem przed snem jedynie zwymiotowałam kolację.....

a ja wczoraj i dzisiaj szaleję z jedzeniem, ostatnio taki głód czułam zanim się mdłości zaczęły :) i ciągle mam na coś ochotę, chodzę i szukam po domu co można zjeść :) a wczoraj wieczorem naszła mnie ochota na placki ziemniaczane ze śmietaną i musiałam sobie zrobić :))) no czuję, że szybko nadrobię straty w wadze:)

no i staram się wypić codziennie co najmniej jeden kubek wody z wyciśniętą połówką cytryny ( to mi kuzynka poleciła żeby pić w ciąży, podobno dzięki temu nie chorowała) i tak samo codziennie przynajmniej jeden kubek mleka żeby mi kości nie odwapniło :)

Sensimilia bierz nospę, powinna pomóc...no i witamy

ja w pierwszej ciąży czułam już ruchy w 16 tc, teraz też jak się schylę to mam taki ucisk:)

dziś czuję się super, mąż stoi tylko przy patelni i smaży placki po cygańsku, no nie mogę się najeść:D:D:D a on załamany hahaha

nie wiem co ja mam z tymi plackami, ale smakują najlepiej:)))

Kamyczek przed kolejną wizytą zjedz czekoladę + ewentualnie trochę coli i zobaczysz co Twój maluszek potrafi, tak 15 min przed

ja też miałam bóle i kłucia, dziś na fotelu musiałam dokładnie pokazywać gdzie boli ;) Pani Dr sprawdziła i powiedziała, że to wszystko jest naturalne, rośnie nam macica :))

Sensimilia witamy:)

jeżeli chodzi o ból brzucha to też miałam, lekarz mi kazał brać nospe forte 3 razy dziennie. Ale od jakiegoś czasu już nie biorę bo nie boli tak skurczowo :)

co do tego syropu dla kobiet w ciąży to też go piłam jak byłam chora :)

pilotka mi aż głupio się przyznać bo rozum mi mówi, że to niemożliwe ale tak z 3 razy czułam w miejscu gdzie maluszek takie delikatne muśnięcie jakby ktoś mi leciutko palcem przejechał od środka. Kopnięcie to na pewno nie było ale takie delikatne... coś jakby motylek :D a jak powiedziałam o tym koleżance to stwierdziła, że to możliwe bo ona synka czuła już tak normalnie w 15 tygodniu :)

Witam,
po pierwszym usg - 15mm szczęścia i pięknie bijące serduszko :D

Nudności mnie dobijają... Lodówki nie otwieram, bo zapachy mnie odrzucają. Najchętniej nic bym nie jadła, ale wtedy jest jeszcze gorzej :( a już mięso - tragedia - nawet widok przeszkadza! I spaaaać! ;)

Mówicie, że tak szybko brzuszki widać? Fajnie :) czekam z niecierpliwością :D
Pozdrawiam!

Kamyczek - Ty się ciesz, że fasolka była spokojna - moja uciekała i nie chciała się pokazać :D

Sensimilia - witamy w wątku :)

mi się jeszcze przypomniało, że gin powiedziała, że w drugiej ciąży mogę czuć ruchy już w 17. tygodniu :D no to niedługo już :D w pierwszej ciąży w 19. się zaczęły. A któregoś dnia byłam w spodniach i schylałam się z minutę do synka i tak w dole brzucha poczułam w środku łaskotanie.. więc tak teraz myślę, że to już mogło być Maleństwo, może je uciskałam i się wierciło, żeby zmienić pozycję :D
nie mogę się doczekać pierwszych ruchów - niezapomniane wrażenie :)

Inne tematy z forum

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...