MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

Układ rozrodczy :) słownik w telefonie mi poprawia wyrazy :)

Dziewczyny mi wcale nie chodzi o to by lekarz leciał specjalnie dla mnie z domu do szpitala czy zostawał po godzinach ale czasami jego telefon do przyjaciela który jest akurat na dyżurze coś tam może pomoc. Ale i tak mam nadzieje ze to nie bedzie potrzebne :) ja chodzę do doktora Mielcarka, przyjmuje w swoim gabinecie na oruni górnej, gabinet nazywa sie intermed jego strona to http://www.doktorginekolog.pl bierze 150 pln za wizytę, na razie chodzę co 4 tygodnie, na każdej robi usg, ostatnie dwie wizyty wręcz podwójne :) przez brzuch przy mężu i dopochwowe jak wyjdzie, za pierwszym razem bo przez dopochwowe było lepiej widać a za drugim razem bo chciałam by poszukal płci :) odpowiada jak dla mnie bardzo obszernie na pytania, czasami wręcz go zasypuje nimi :) doradza, mówi co np robił jak jego zona była w ciazy itd zdarzało mi sie dzwonić do niego poza wizytami zawsze odpowiedział lub oddzwanial jak nie mógł odebrać. Mi juz raz pomógł w sprawach pracy a dzwoniłam wtedy do niego o 21 :) ale on nie pracuje na poloznictwie tylko na ginekologii onkologicznej ale to ten sam budynek:) jego położna która jest w gabinecie tez opowiadała mnóstwo historii o tym ze pacjentki mogą na niego liczyć a i ja słyszałam kilka i to całkiem przypadkiem Np. Od pani magister w aptece ze jej uratował układ rozdzielcza gdy inni spisywali juz wszystko na straty :) ja polecam :) chodzę juz do niego z 5 lat :)
A co do wzdec to ja tez mam ale rano przechodzi :)

Jakbym miała chodzić prywatnie, to może i bym się zastanowiła, żeby już jak płacę to chociaż taką będę miała korzyść że może się mną mój lekarz bardziej przy porodzie zainteresuje...ale i to nigdy nie jest pewne niestety...ja znam osobiście przypadek taki, że pomimo komplikacji Lekarz się nie zjawił...a mówił wcześniej, że będzie przy porodzie... więc ja się nie napalam...

A co do porodu - ja też miałam wywoływany i w sumie nie było dramatu, jak dla mnie mogłoby być tak drugi raz ;)

Więc pierworódki - kompletnie się nie stresujcie tym co piszą Dziewczyny, bo naprawdę każdy przypadek jest inny...

Ja życzę NAM WSZYSTKIM szybkich i łatwych porodów, przy których lekarze nie będą potrzebni ;)

Do mnie przyszedł lekarz przebić worek (jakieś 2 h przed porodem) a potem dopiero na szycie, bo wszystko poszło super...więc położna w zupełności wystarczyła do odbioru porodu :)

mTusia, napisz mi proszę, jeżeli to nie tajemnica, do jakiego lekarza chodzisz, gdzie przyjmuje i ile sobie życzy za wizytę, czy odpowiada szczegółowo na pytania, co ile chodzisz na wizytę i czy na każdej robi usg. Ależ zbombardowałam Cię pytaniami ;) Zainteresowałaś mnie tą kliniczną, chcę tam się zapisać do szkoły rodzenia, a może i rodzić, choć słyszałam, że bardzo często odsyłają z powodu braku miejsc.

dziewczyny też macie takie problemy z wzdętym brzuchem? mi codziennie zaczyna się tak dziać już po południu i trzyma do wieczora....mam wrażenie, że brzuch za chwilkę pęknie.....

eni_a ja bym w życiu nie wymagała żeby lekarz zostawał po pracy w momencie jak np nie ma dyżuru. Przynajmniej mi nie o to chodzi.

pilotka tak jak prosiłaś spytałam się jednej z osób które mi tak poradziły dlaczego tak uważają. Akurat jest to lekarz tylko innej specjalności niż ginekologia. Stwierdził, że jeżeli np. dany pacjent leczy się u niego od raku czy dwóch, jest jego stałym pacjentem, bierze od niego kasę itd to w momencie kiedy trafia do niego na odział czuje się zobowiązany się nim zainteresować nawet jeżeli jego lekarzem prowadzącym jest inny lekarz. Powiedzieć swojemu koledze "słuchaj stary to mój pacjent... ". Zajrzeć do niego czasem czy sprawdzić czy wszystko jest ok. Pacjent wcale nawet nie musi o tym wiedzieć czy tego specjalnie odczuć.
Powiedział, że jak jego żona rodziła i poród się przedłużał, ona strasznie cierpiała, zadzwonili do swojego lekarza i po 5 min od rozmowy był już u nich lekarz dyżurujący który po zbadaniu zlecił od razu cesarkę.

A propos porodu w stylu - aż mi główka nie będzie wystawać, to nie jadę do szpitala. Znajoma w drugiej ciąży też nie chciała za szybko trafić do szpitala. W nocy jej się coś zaczęło, ale stwierdziła, że to nic poważnego i idzie spać. Obudził ją ból, ale była jeszcze noc, poszła więc pod prysznic cichutko, wszyscy domownicy spali i kiedy zaczęło się rozkręcać na dobre myślała, że urodzi w domu. Karetką ją zawieźli do szpitala i po 15 min urodziła córkę ;)
Ja też się nie dam drugi raz wkręcić w psychozę terminu i wywoływanie porodu (trzy razy miałam test z oxy). W końcu urodziłam w 43. tygodniu ciąży ;) Po wszelkich możliwych zabiegach. mało brakowało, a skończyłoby się cc, ale się zaparłam, że urodzę naturalnie i w końcu udało mi się zwiększyć rozwarcie. W sumie długo nie rodziłam - tylko 12 godzin :)

Oczywiście życzę Wam dziewczyny, aby Wasi lekarze byli przy porodach tak jak obiecują. Jednak osobiście nie jestem do tego przekonana, że jeśli skończy im się dyżur to oni ofiarnie zostaną w szpitalu. Przepraszam, że tak brutalnie, nie chcę nikogo zdołować :-)

Aknahh dziękuję bardzo :)
Muszę popatrzeć i w końcu jakieś spodnie zamówić :)
Ja mam lekarza, który pracuje na Klinicznej, ale chodze do niego od bardzo dawna, jeszcze zanim zaczęłam się interesować ciążą :) A mi się wydaje, że to czy mamy lekarza ze szpitala czy nie, to nie a specjalnie znaczenia w podejściu do nas w szpitalu, ale ja np. wiem, że moge do niego zadzwonić i o ile będzie mógł to pomoże, nie sprawi by traktowali mie jakos inaczej, ale czasami wiecie na pewno same, trafia się na różnych lekarzy a tutaj jest jakaś ostatnia deska ratunku :)

ale wam zazdroszczę że już wiecie co macie , ja czekam do usg dopiero mam 12 lutego , chyba sie nie doczekam :)

Hej dziewczyny;))
Jestem po wizycie na 100% chłopak więc nic się nie zmieniło.
Wszystko jest ok jest nawet duży jak na swój wiek,ale oczywiście wyniki moczu do bani tradycyjnie leczę się żurawitem póki co.

Co do lekarza w pierwszej ciąży chodziłam na nfz,teraz już nie przyjmuje na nfz,a przyjmuje tylko gdzieś w Gdyni więc za daleko dla mnie.
Teraz chodzę prywatnie i właśnie do doktora,który pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić.
Wczoraj coś zaczęliśmy sobie rozmawiać o porodzie i powiedziałam doktorowi,że póki "główka nie będzie mi wystawać"nie pójdę rodzić tym razem. Oczywiście nie chcę Was straszyć te które rodzą pierwszy raz,bo każdy poród jest inny. A wracając do rozmowy z lekarzem powiedział,że nie da mi się teraz męczyć 15 godzin jak za pierwszym razem(poród wywoływany),że przyjadę wtedy kiedy on będzie w pracy w szpitalu i mi pomoże,że będzie przy moim porodzie,więc bardzo mnie uspokoił,bo niczego w tej ciąży się tak nie bałam jak kolejnego porodu.
Czekam w końcu na resztę wieści z pozostałych USG.

Super ta strona z ciuszkami na prawdę duża różnica w cenach jeśli porównać ceny ze sklepami.

Miłego słonecznego dnia!

mTusia - proszę :) http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3714507

pilotka obiecuję, że się spytam jak będę miała okazję:) ja absolutnie nie sądzę żeby to była jakaś konieczność, ale jeżeli ktoś ma możliwość to czemu nie?:) a nad swoim lekarzem i tak się zastanawiałam czy go wybrać a to że pracuje w szpitalu w którym chce rodzić tylko ułatwiło mi wybór:)

mu mamy usg we wtorek, już się nie mogę doczekać, odliczam dni ...:D:D:D

Aaaa....jeszcze się chciałam odnieść do tego chodzenia do lekarza, który pracuje w szpitalu w którym się będzie rodziło - ja też uważam że to wcale niepotrzebne :)

Za pierwszym razem rodziłam bez znajomego lekarza, a zaopiekowali sie mną bardzo dobrze, moje usg w dniu porodu konsultował sam ordynator z zastępcą...i Oni podejmowali decyzje co i jak... więc nie czułam sie zaniedbana...

Do takiego lekarza warto iść jak są jakieś komplikacje, np jak wiadomo że będzie cesarka...a tak to nie widzę powodu...

Ja chodzę do LuxMed bo mam opiekę z pracy, jakbym tego nie miała to bym chodziła na nfz na Wzgórzu ;) Widzę, że tu jakieś Dziewczyny w sąsiedztwie mieszkają ;)

Cześć Dziewczyny :)

Jak Wy to robicie że tyle piszecie ;)

Ja jakoś weny nie mam...wogóle mam MEGA LENIA....

Moje usg 8-go lutego więc liczę, że wtedy się dowiemy KTO tam w środku siedzi :)

Ja już pierwsze bulgotania czułam od 2 tyg...ale wczoraj w nocy po północy, czyli akurat na rozpoczęcie 18 tc dostałam 3 pierwsze prawdziwe kopy w rękę którą miałam położoną na brzuchu...ależ sie wzruszyłam :)

Ja na razie nic nie kupuję...czekan na wieść o płci...wczoraj widziałam promocję na pieluszki 1 pampersa, ale że przed wypłatą jestem to się jeszcze powstrzymałam...bo pierwsze co chcę pokupować to pieluchy...w pierwszej ciąży kupowałam już własnie od połowy ciąży i bardzo się przydał ten wielki zapas...bo na początku znikają jak szalone...

No i potwierdzam, że przy drugiej ciąży się człowiek tak jakoś mniej przejmuje ;)

A jeszcze o imionach pisałyście - u nas 100% Natalka dla dziewczynki, a dla chłopca - ja chce Szymka, ale Mąż ciągle ma jakieś obiekcje, ale na razie nic lepszego nie wymyślił ;) więc jakby co będę walczyć ;)

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam do lekarki na nfz, która pracowała w szpitalu, w którym rodziłam. To był przypadek, a poza tym pracowała na ginekologii, ale na chirurgii, czyli na innym oddziale. I kiedy trafiłam do szpitala na patologię, to zajrzała do mnie (sama z siebie), a potem po porodzie jeszcze raz spytać się, jak się czuję i czy czegoś mi nie trzeba. Podkreślam, że chodziłam do niej na nfz, więc to po prostu lekarka z powołania była. Niestety nie może mi prowadził drugiej ciąży, bo jest na długim zwolnieniu teraz.
Na patologii leżały dziewczyny, które chodziły prywatnie do niektórych lekarzy pracujących na porodówce i patologii, ale nia zauważyłam, że miały lepiej, czy co.

Dumulek, dzięki za info, poczytam o niej opinie, ja póki co chodzę na morenę do dr Legan do swissmedu. Badania zleca raz na 3 miesiące i w ogóle jest antypatyczna, idę do niej 30.01 ale jak wizyta będzie wyglądała jak do tej pory, to zmieniam, nie ma się co denerwować. Nadrobiłam wczoraj forum także wiem co i jak, co w trawie piszczy ;)

Dziewczyny ja jestem z gdańska i chodzę na nfz do doktor Januszewskiej. Ona przyjmuje w przychodni na Jeleniogórskiej.
Jest miła, może nie jakaś wylewna, ale zleca badania (na toxo niestety nie), z L4 raczej też nie będzie robić problemu z tego co mówiła. Jedyny minus to długie kolejki do niej. Z tego co wiem nie pracuje w żadnym szpitalu.

Jejku jak się cieszę że dziś piątek i w końcu weekend! Jestem wykończona tym tygodniem, tym mrozem i chce odpocząć :)

Ja mam lekarza który pracuje w szpitalu i będzie mi robił cesarkę.
Z pierwszyn synkiem też byłam z nim umówiona na dany dzien i godzinę obylo się bez komplikacji. Dlatego pierszy poród przez cesarkę wspominam bardzo dobrze. Zaznaczam jeszcze fakt ze lekarzowi za tą opcje nic nie zapłaciłam.

mentorka - a zapytaj przy okazji tych, co tak mówili, dlaczego tak sądzą, czym to argumentują. Bo ja jestem ciekawa. Proszę :)

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...