MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

ehhh kurcze Dziewczyny muszę się uzewnętrznić..... normalnie mam dość swojej pracy, mam tak serdecznie dość, że popadam w jakąś deprechę. po pierwsze dojazd do pracy tak mnie męczy...najpierw autobus, potem zapchana skmka 40 minut, w samej pracy ciągle siedzę jak na szpilkach, stres i wchodzenie mi na głowę. Chyba spodziewałam się, że jak będę w ciąży będę miała jakąś taryfę ulgową, nie wiem czemu tak myślałam, przecież firma żyje swoim życiem a nie moim i jest to zrozumiałe.
Mam pod sobą 10 osób i wyobraźcie sobie, że cały dzień wysłuchuje żali....za mało zarabiamy.... złe godziny pracy, za dużo obowiązków. Ja już jakoś teraz nie mam na to siły, na wieczne odpieranie ataków, jestem zwyczajnie zmęczona :(:(

eh sorki, że Was zanudzam, ale normalnie mam dziś deprechę z tego powodu :(

skoro już był poruszony temat wyprawki, to ja jeszcze dodam, że mi się super sprawdzały body rozpinane wzdłuż ciała, takie, których nie trzeba przez głowę nakładać :) Przy pierwszym dziecku to fajne ułatwienie - myślę, że przy drugim nadal takie body są ułatwieniem, ale bez stresu można używać te zwykłe :) Przy pierwszym dzieciazku naprawdę polecam :)

ja już nabrałam zwyczaju smarowania brzuszka :D strasznie się z tego cieszę, bo nie lubię się niczym smarować, więc to było wyzwanie :D motywacja spora, więc nie było ciężko zrobić z tego nawyku :D

Ja smarowałam się Mustellą przez pierwszy trymestr, bo nią można od pierwszego dnia plus drugi raz oliwka, teraz w 4. miesiącu przeszłam na Pharmaceris, bo Mustella wkurzała mnie bo mi się kulkowała ;) a Pharmaceris fajny, mam ten typowo na rozstępy plus dodatkowo na specjalny na biust, on też jest na rozstępy plus olwika drugi raz i zobaczymy. Ja mam trochę rozstepów na biodrach i na biuście z młodości ;) na biodrach to w sumie nie wiem czemu a na biuście bo rósł mi dosyć szybko i do dosyć pokaźnych rozmiarów, natomiast moja mama nie miała wcale rozstępów po dwóch ciążach, więc po ciąży zdam wam relacje ;)

a ja do usG mogłabym być podłączona caly czas, wtedy naprawdę wierzę, że jestem w ciązy :)
ja co zakupowych szaleństw to jeszcze powoli, na razie tworzę listę ;) ale ja jestem z tych co wyjazd na narty w marcu planują w październiku, uwielbiam mieć wszystko zaplanowane, chociaz potem to różnie wychodzi :)

Ja mam prawie wszystko po starszym, więc raczej czeka mnie tylko tour the lump po drobiazgi. W Tesco mają całkiem fajne ciuszki dla dzieci i warto wyczekać na promocję, albo przeceny, albo taką, jak mieli ostatnio - nie dość, że było 30 proc. off to jeszcze za każde wydane 50 zł na ciuchy odejmowali 25 zł. Ale drugiemu jeszcze nic nie kupuję, bo po pierwsze: mam wszystko od łóżeczka przez zabawki i ciuszki po wózek, po drugie też nie chce zapeszać ;)

Ja dostałam na imieniny całą serię kremów i balsamów Pharmaceris na rozstępy - śmiałam się z tego prezentu bo i mąż mi kupił i teściowa :)
Zaczęłąm juz korzystac, ale jeszcze nie pamiętam by regularnie wmasowywać.
Dumelku - Ty sie nie stresuj! Chociaż łatwo się mówi, a trudniej robi bo ja też od USG do USG zyję i pomiedzy to sam stres, czy aby na pewno wszystko jest w porządku. Zwariowac mozna.
A szaleństwo zakupowe mnie jeszcze nie owładnęło i już (patrząc na Wasze posty) zaczęłam się zastanawiac, czy ze mną wszystko ok:) Na razie jakoś boje sie zapeszać chyba ;/

jeżeli chodzi o rozstępy to dam przykład moich dwóch koleżanek. Jedna smarowała się ciągle najdroższymi kremami - a po ciąży mimo wszystko ma pełno rozstępów. Druga nie smarowała się wcale i nie miała ani jednego. Ale fakt, że u pierwszej w rodzinie rozstępy mają wszystkie kobiety a u drugiej żadna. Więc tak naprawdę dużo robi genetyka. Z drugiej strony nie wiadomo jakby wyglądała ta pierwsza koleżanka jakby się nie smarowała... może dużo gorzej:) Ale tego się chyba już nie dowie;p

Basieniak - ja też mam łozysko na przedniej ścianie i do tego pierwsza ciąża, więc chyba na ruchy malucha to sobie jeszcze poczekam :( ja tez odliczam dni do USG u mnie dopiero 11 lutego :( bo byłam tydzień temu, a na razie chodze co 4 tygodnie :) Mi już ginekolog mówił 2 razy że dziewczynka, zobaczymy jak będzie dalej, no i zastanawiam się nad 4D i u kogo, mój ginekolog polecał :)

Dziewczyny, przy drugim już tak się nie wariuje :) Ale przyznam, że w pierwszej ciąży bardzo się bałam i też czekałam, czy serduszko bije, czy maluch rośnie, czy ma wszystkie rączki i nóżki itp. Ale tak jest zawsze z wyczekaną ciążą.
Polecam smarowanie się od początku i to wcale nie musi być drogi krem. Znam dziewczyny, które smarowały się Mustellą i i tak miały rozstępy jak i te, co stosowały tylko oliwkę i rozstępów uniknęły. Ja się smaruję kremem z Pharmaceris i oliwką. Rada od znajomej kosmetyczki (stosowałam z pierwszym i chyba pomogło) to szorowanie brzucha takim mydłem "ściernym", czyli do peelingu, natłuszczanie i powinno wystarczyć. W pierwszej ciąży rozstępów faktycznie nie miałam. Zobaczymy, jak teraz ;)
Ale w praktyce najwięcej zależy od predyspozycji skóry. Łatwiej też mają młodsze dziewczyny :)

Gratuluję córeczki!

hihi :) dobrze wiedzieć że nie tylko ja jestem lekko szalona w tym temacie :) to odliczamy :D mam nadzieję że mi też w końcu powiedzą kto tam w brzuszku się kryje

Dumelek no to odliczamy razem dni do 6.02 ;) a to moje urodziny więc mam nadzieję na prezent w postaci odpowiedzi na pytanie: chłopczyk czy dziewczynka ;)
ja odliczam każdy dzień do kolejnego usg, to już mała obsesja.....dziś w pracy pod kalenadrzem na biurku zrobiłam sobie karteczkę do skreślania dni do kolejnego usg heh śmiać mi się chce z samej siebie ;P

Basieniak ja również gratuluję córci :)

w H&M ubrania mi się nie podobają, a nie dam 140 zl za na spodnie byle były:) bardzo podobają mi się ubrania w HappyMum ale ceny wysokie...

Co do kremu na rozstępy to ja używam Mustele rano a oliwkę Bambino wieczorem :) Mojej koleżance zrobiły się rozstępy już w 4 miesiącu ;/

Basieniak, gratuluję córeczki! :) trzymaj się ciepło i zdrowiej, wiem co to znaczy mieć infekcję dróg moczowych brrrrrr

ja spodnie kupowałam w h&m w GB i był spory wybór, w tym całkiem duża wyprzedaż :)

Hej dziewczyny,
ale dużo było tego do czytania po weekendzie.
Panna z Mokra Głowa - taka lista jest nieoceniona :)
~Kamyczek1234 - ja też mam usg 6 lutego

Widzę, że niektóre z was szaleją :) ja w ogóle nie patrzyłam jeszcze na wózki itp, na ubranka troszkę, ale jakoś tak nie mam jeszcze śmiałości kupować. Ja właśnie tak żyje od USG do USG, czekam tylko żeby zobaczyć mojego maluszka :) Czasami to mi się wydaje jakbym wcale nie była w ciąży heh i mąż wtedy na mnie "krzyczy" i mówi że ja chyba nie mogę żyć nie zamartwiając się czymś :P Także teraz każdy dodatkowy centymetr w objętości mojego brzuszka jest witany z radością :)

Co do badań, to miałam ostatnio robione TSH i było ono na samym dole granicy więc potem robiłam Ft4 i jest trochę powyżej normy dla II trymestru i już oczywiście sobie wymyślam. Któraś z Was miała może takie wyniki?

Aaaa i miałam zapytać czy smarujecie się czymś na rozstępy?
Kupiłam krem AA JA I MAMA, ale jest napisane że od 4 msc więc jeszcze chwilę czekam żeby się smarować. Tak dla pewności :P

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Witam
my po prenatalnym i wszystko jest ok, dzidzia ma 78,5, termin z usg pozostaje taki sam i na 90% jest dziewczynka:) tak jak mówiłam hehehe mąż mówi, że jak się upewni na 100% to wtedy dopiero imię będziemy wybierać, ale nasza ginka raczej się nie myli:)
Ruchy mogę później odczuwać, bo łożysko na przedniej ścianie jest...
no i do tego infekcja dróg moczowych i przeziębienie:/

dobranoc

Kurcze ja dziś byłam w H&M w dziale mama. po pierwsze to nic tam nie ma, 3 swetry, 2 bluzki i kilka par spodni. Para jeansów ciążowych 150 zł - masakra......chyba zostaje allegro ;)

Dzięki za info :) Muszę je zrobić prywatnie, bo na nfz lekarz się o nich nawet nie zająknął. Ale te akurat na toxo i żółtaczkę można chyba robić po śniadaniu, orientujecie się?
No i super, że jest nowy wątek, od razu łatwiej się czyta :)

ja robiłam toxoplasmozę, cytomegalię, różyczkę, TSH, HIV, HCV, VDRL, glukozę, morfologię, mocz. Przed następną wizyta mam tylko zrobić morfologię i mocz.

panna z mokrą głową: ja robiłam tylko na toxo, gin jeszcze sugerowała: HIV, różyczka i jeszcze żółtaczka, nie pamiętam którego typu.

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...