MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

jejku dziewczyny, podziwiam was za zapał do gotowania i pieczenia, jato pewnie kupię pączki i faworki i sama zeżrę ;) chyba że któraś mi wyśle :D

Pillotka - ale ze mnie speca od pierogów zrobiłaś ;) Dzisiaj akurat na obiad były ruskie, mrożone ale domowe, bo jak się dużo narobi, to zawsze zostaje na później. Robię tak z leniwymi i ruskimi - dzięki temu mam zawsze porcję na dzień lenia ;)
Byłam na szybkich zakupach, jaka pogoda... Pada śnieg, który od razu się topi, brr.
Ja już powoli myślę o zapisaniu się na usg połówkowe, to za trzy tygodnie. Jakoś szybko mi ten czas leci, ostatnio dostałam kilka solidnych kopów, bo się schyliłam nie tak ;) Mały złośnik.

Czy Wy macie już ustalone imię? My nie możemy dojść do porozumienia, więc nie wiem zupełnie, na czym się skończy..

koniecznie muszę spróbować tych kokosanek :D a macie może przepis na jakieś smaczne ciasto czekoladowe?

Proszę :)
Mój ukochany blog :)
http://www.mojewypieki.com/przepis/kokosanki-przepis-ii
Tylko ja daję 250g wiórków kokosowych i wrzucam bardzo wysoko do piekarnika i proponuję zwiększyć temperature przez pierwsze 5 min do 180st, ale nawet jak się rozleją to sa przepyszne :)

Dziewczyny nabawiam się przy Was kompleksów, chyba już wiem czemu nie tyję hehe :P idę zrobić kanapkę :)

-mTusia- - masz sprawdzony przepis na kokosanki? podaj proszę jeśli tak;)))

Mentorka - bomba ten komiks :)
Pillotka - ja mam tak samo, rozdaję, zapraszam gości lub daję mężowi do pracy :)
Agusia - szybkie i proste?? Jakies preferencje, polecam babke majonezową, babke marmurkową, mufinnki czekoladowo-wisniowe, ciasto czekoladowo-wisniowe, kokosanki, ciasteczka pomarańczowe, sernik, sernik na zimno, piernik ?? pprawie wszystko się robi mikserem :)

hej hej :)

ja dzisiaj przespałam popołudnie bo mnie coś brzuch zaczął boleć, wzięłam nospę , położyłam się i zasnęłam:)

u nas na obiadek kurczaczek duszony w przyprawach. Dzisiaj postawiłam na słodką i ostrą paprykę;))) mąż wraca z pracy dopiero za godzinkę więc to będzie raczej obiado-kolacja;)

a tak to ostatnio wygląda u nas :)))

image

Uploaded with ImageShack.us

mój Mąż też jest niesłodyczowy. Piekę a później rozdaję :D żeby samej wszystkiego nie jeść ;] albo daję Mężowi do pracy większą porcję, żeby się podzielił z kumplami. Najczęściej piekę, jak sproszę rodzinkę, albo jak jadę z wizytą :D
ale czytałam, że pączki można mrozić.. mam przepis na 20 sztuk, to może zamrożę i zobaczę co z tego wyniknie :)

agusia-gdansk -tak, mrożone :) czyli te same :)

a co do ciast... może dacie mi jakiś fajny przepis na szybkie ciasto,żeby poczęstować gości na imieniny?;)))

pillotka-te pierogi truskawkowe to mrożone 1 kg tak? rzeczywiście złe nie są nawet mój mąż je lubi a on jest dopiero wybredny:D

Faworki to raz dwa :) najdłużej trwa bicie ciasta wałkiem :) ale wyżyc się można :D
A pączków jeszcze nie obiłam, teraz chciałam ale i tak zaboniono mi :( Ja to w ogóle mam szlaban na ciasta :) bo mąż twierdzi że on to potem musi jeśc i jest gruby, ale z drugiej stony wynosić mi ciasta też nie pozwala :) bo ja to moge piec i np. wywożę dziewczynom jak się widujemy :) a do wałkowania mam plan wypóbować mój mikse, mam przystawkę do wałkowania i do makaronu sie sprawdza :) może rzeczywiście zaproponuję mężowi na słono? musze pogadać, no i zakupię pierogi z biedronki przy najbliższej wizycie :) ogólnie robię raczej sama, ale truskawek teraz nie ma :(
ja leniwe z masełkiem rozpuszczonym i cukrem, czasami cukrem i cynamonem :)
Dziewczyny za tydzień mam USG, nie moge się już doczekać, jupi :) przekonam sie czy to co buszuje w brzuchu to naprawde maluch, bo bąbelkowanie i przewalania mam niezłe po jedzeniu, aż czasami sobie wkręcam, że może jest cos nie tak a ja tylko sobie wmawiam :(

Kamyczek - pączki są ambitne..? hm.. no nie wiem.. znaczy ja tam jakimś super kucharzem nie jestem, ale to tylko ciasto drożdżowe.. no i dużo roboty nie jest :) zagniatasz i same rosną :D będę robiła chyba 3 raz w życiu, znów z nowego przepisu, bo poprzednie nas nie usatysfakcjonowały. Raz w roku można zrobić własnoręcznie pączki :D

i tu ukłon w stronę -mTusi- i agusi-gdansk: fawooooorki!! to jest ambitne! a ile wałkowania, wycinania, przewlekania.. to jak pierogi Panny z mokrą głową - sporo roboty, to jest ambitne kucharzenie :D

ja uwielbiam i piec słodkie i wcinać słodkie, ale na obiad raczej wolę na słono, dziś to naprawdę wyjątek z tymi słodkimi pierogami. Kupnymi ;] trafiłam jakiś czas temu w biedrze, w 1 kg opakowaniu, bardzo nam smakują! a jesteśmy raczej wybredni :) pewnie Panna robi lepsze :D bo nie ma to jak domowe, ale jak się nie ma co się lubi to i biedronkowe polubiliśmy :) lepszych kupnych nie jadłam.

-mTusia- ja leniwe jem z bułeczką tartą smażoną na masełku i z solą! A mój Mąż z bułeczką tartą smażoną na masełku i z cukrem :) a Synkowi dajemy pół porcji na słodko, a pół na słono, żeby sam kiedyś zdecydował, co woli :)

U mnie w weekend był kurczak z ziemniakami pieczonymi z biedronki;))
A w piątek byliśmy z mężem na kolacji w barze przystań na granicy Sopotu i Gdańska. Polecam! Zupa rybna pierwsza klasa !

Dzisiaj zrobiłam zupę jarzynową i kotlety mielone z groszkiem i marchewką i ziemniaki.Jutro mam imieniny i goście mi się proszą więc znowu muszę coś pomyśleć,a pączki...nigdy nie robiłam sama tylko faworki:DDD

Kamyczku - trzymaj sie i zdrowiej nam w końcu :)
Pillotka - ja zamierzam smażyć faworki, mój mąz powiedział, że i tak dobze wygląda i 20 pączków to on nie zje :) a ja tylko uwielbiam piec a jeść słodkie to nie bardzo, słodkie jest fujj :) więc zostaje pzy faworkach :) a pieogi sama robiłaś czy kupne??ja dzisiaj zupa pomidorowa i resztki z weekendu :) a jutro mi się chce leniwych, tylko mam problem bo mój mąz nie lubi obiadów na słodko, a chodza za mną jeszcze racuchy z jabłkami :)

o maj gudnes Pilotko zazdroszczę Ci weny do gotowania :P ja zawsze lubiłam, a teraz leniwiec przeze mnie przemawia a widzę, że tu ambitnie pączki nawet :)) ja wczoraj zrobiłam zupę cygańską na obiad błagając męża żeby pomógł tak mi się nie chciało gotować ;)

Mój kaszel już się uspokoił, brałam jakiś syrop homeopatyczny, a teraz przeszło mi to w gigantyczny katar, zatkany nos, uszy i ból głowy bleeeee

Cześć, Dziewczyny
wreszcie się dobrze czuję - dziś głowa nie boli. W sumie bolała mnie dwa dni i w nocy pomiędzy tymi dniami.. Nie bolała przez kilka godzin po wypiciu kawy.. ciekawe dlaczego.. ;]

emimar - jakiś tydzień temu przypadkiem trafiłam gdzieś w necie na temat przodującego łożyska - nigdy wcześniej o tym nie słyszałam (a ciąża druga, hehehe). Było napisane, że wiele się może zdażyć. Tak naprawdę macica jeszcze sporo się rozciągnie- jeszcze sporo czasu do terminu!, a łożysko może będzie w taką stronę przyrastać, że suma jednego i drugiego tak zmieni położenie łożyska, że poród naturalny będzie możliwy, a ciążę bez problemów donosisz. Więc bądź dobrej myśli!!

Z pomysłów obiadowych, to w łikend ;] była szynka pieczona w tymianku, a dziś pierogi z truskawkami :)

będziecie zmażyć pączki w czwartek? ja zamierzam - zakupy zrobione, przepis wybrany, smalcu tylko w sklepie zabrakło ;]

witam , dawno nie pisałam , jestem na zwolnieniu bo w czwartek coś mnie brala choroba i wolałam wyleżeć w domu , do końca tygodnia odpoczne, dzisiaj byłam w przychodni i odciągneli mi troche krwi , ciekawe jakie wyniki będą ale dowiem się dopiero 12 lutego , już nie moge doczekać się USg może dowiem się i ja co w środeczku jest czy chłopiec czy dziewczynka :)
dzisiaj właściwie od kilku dni jakoś bolą mnie nogi tak łudki i w dół , nie wiem od czego będe musiala powiedziec lekarzowi , a tak to chyba wszystko ok , codziennie nie czuje maleństwa ale co jakiś czas daje znać :)

Pozwoliłam sobie do Was napisać.
Zapraszam na moje aukcje same firmowe ubranka znanych angielskich marek od rozmiaru 50 do 74 w stanie nowym, idealnym i bdb.
Wcale nie zniszczone i dla chłopca i dla dziewczynki codziennie dokładam nowe. Dopiero połowa została umieszczona.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4466707

możliwość odebrania Gdańsk Orunia, Chłem, Nowy Horyzont lub Wrzeszcz, raz w miesiącu Puck. Może czasem w weekendy Gdynia. Zapraszam do kontaktu.

Mam jeszcze do sprzedania lerzaczek bright Starts hybrydowy używany 3m sporadycznie. Mała woli leżeć na płasko. Baterie gratis,

A u mnie cudownie, dalej żadnych objawów, brzuch delikatnie się powiększa. Dziecko ma już 8 cm, ręce, nogi, serce. Najlepsze są paluszki.

I termin porodu mi zmienił z 1 na 4 sierpnia.

Mój 15tygodniowy lokator pozdrawia. I jego mama też :)

Ps.
wczoraj czułam takie jednorazowe dziwne ruchy w brzuchu, jakby ktoś z hura przebijał bąbelkową folię, kto wie może to ruchy dziecka?

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...