MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

Cześć Dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia. U mnie dzisiaj już lepszy humor, tzn dodzwoniłam się do mojego lekarza, który kazał mi tydzień leżeć plackiem, co lekarz to opinia, bo ten u którego byłam w sobotę powiedział, że mogę chodzić, ale nie przemęczać się. Słucham mojego także duuużo leżakowania przede mną! Mam nadzieję, że to pomoże i łożysko się podniesie :)

Hej dziewczyny.

Ja też mam kiepską noc za sobą;/ Najpierw śniło mi się,że mój synek wpadł pod tramwaj obudziłam się z krzykiem cała spocona;/nie mam pojęcia skąd mi się wziął taki chory sen. Później nie mogłam zasnąć, koło 4 obudziłam się znowu siku tradycyjnie i zasnęłam po 7 masakra co za noc;/

W dodatku dalej nie wiem co z tymi r******i dziecka dalej nic, nie wiem co mam myśleć już w czwartek mam wizytę z USG i jestem mega nerwowa:(

Eminar-Współczuje takich nerwów na pewno wszystko będzie dobrze! Dużo odpoczywaj!

Miłego dnia dziewczyny mimo wszystko.

Cześć Dziewczyny :)
Myślałam, że jak będę siedziała w domu, to będę siedzieć na forum cały dzień....jednak jest zupełnie inaczej...ale zaglądam do Was i sprawdzam jak się macie...
U nas wszystko OK, w piątek mam USG, bardzo bym chciała, żeby po 1- wszystko było OK, a po 2 - Maleństwo się ujawniło KIM JEST....bo już mnie strasznie irytuje to myślenie...czy będę musiała sprzedawać i kupować, czy będe mogła się dalej lenić :P

Pisałyście o bólach głowy - ehhh witam w klubie...masakra jakaś....ta pogoda mnie wykańcza przede wszystkim...no i mam problemy ze snem :/

Eminar -oszczędzaj się i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze :)

emimar - moja kumpela miała przodujące łożysko (jest w 21. tygodniu teraz). Jakoś tak koło 16. tygodnia, po plamieniach, lekarz kazał jej się położyć. Miała też robione jakieś wyniki krwi, z których wynikało, że jest u niej szansa, ze łożysko się podniesie. Leżała miesiąc plackiem i okazało się, że łożysko się podniosło, ale nadal ma się bardzo oszczędzać. Jak nie chodziła, to nie miała żadnych plamień. Także koniecznie leż, niech Cię nie podkusi, żeby wstawać (choć wiadomo, że na leżąco można zwariować..). Będzie dobrze!

bezpłatne ćwiczenia w Gdańsku na AWF: http://m.trojmiasto.pl/news/Przyszla-mama-w-dobrej-formie-dzieki-cwiczeniom-n65158.html kumpela chodziła, bardzo zadowolona była :)

Kamyczku - mam nadzieję, że przestaniemy sobie wkręcać, bo to był niezły koszmar :( i do tego tak rzeczywisty że szok :( A go wszystko dlatego, że mój gin nie popiera za bardzo seksu w ciązy, bo jego zona dwa razy poroniła i on uważa że z kobietą w ciąży trzeba sie obchodzić jak z surowym jajkiem :) no i pomimo tego, że niby wszystko ok, maluch zdrowy, szyjka 3,5 cm więc też w miarę ok to mam jakies lęki no i ochaliśmy się z mężem a potem miałam koszmary :(
Miłego dnia dziewczyny :)
ps czy któraś z Was zna może jeszcze jakiegos fajnego fryzjera ??

Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, bo znowu byłam chora :( Ech ciągle mnie się coś czepia a tak naprawdę nigdzie nie wychodzę, bo jestem cały czas na zwolnieniu. No ale na szczęście obeszło się bez gorączki i już jest ok. Gratuluje tym co znają już płeć, super ! :) Ja tydzień temu miałam USG prenatalne i wielką nadzieję, że zobaczymy płeć, no ale podobno jeszcze za wcześnie :( więc nic innego nie pozostało, jak czekać do następnej wizyty. Ale powiem Wam, że tak naprawdę dopiero po tym USG na którym obydwoje strasznie się wzruszyliśmy dotarło do mnie że jestem w ciąży :)

No i jeszcze jedna dla mnie super wiadomość, moja p. Doktor powiedziała, że jak wyzdrowieję, mogę w końcu zacząć chodzić na zajęcia, nawet sobie nie wyobrażacie jak mi tego brakowało :D

Czy któraś z Was mogłaby polecić jakiś klub z fajną prowadzącą zajęcia dla ciężarnych ? Chciałabym jeszcze chodzić na aquaaerobic dla ciężarnych, ale chyba u nas w Gdańsku nie ma takich zajęć :/ Noo chyba, że któraś z Was słyszała ?:)

Kamyczku ja kupiłam spodnie po 129 zł a bluzkę 79zł.... Ale powiem Ci że jedne kupiłam z allegro dużo tańsze i leżą fatalnie :/ więc już wolałam zainwestować, przymierzyć itd

Dziewczyny NIGDY nie chwalcie fryzjera przed umyciem i wysuszeniem włosów... :(

Mentorko a jak teraz cenowo w H&M MAMA? jak byłam ostatnio to maksakra, spodnie po 160 :(

Emimar, na pewno (!) będzie wszystko dobrze, wiem że to może być trudne ale trzeba myśleć pozytywnie i tak jak piszę mTusia jak będziesz pod kontrolą lekarza to wszystko będzie super! Trzymam za Was kciuki;)))

aknahh ja w sobotę kupiłam sobie w h&m bluzkę i spodnie ciążowe :) bluzek kupować nie planowałam ale ta mi się wyjątkowo spodobała i myślę że spokojnie będę mogła ją nosić po ciąży:)

pilotka - ja właśnie mam takie wrażenie że fryzjerzy tną metodą "jak mi się uda" ...

mTusia ja dzisiaj w nocy miałam koszmar, krzyczałam przez sen :D śniło mi się, że rodzę :D ale to chyba przez to że byliśmy odwiedzić męża kuzynkę która ma zaraz termin:D

-mTusia- ja tak samo sobie wkręciłam z tymi wodami - identycznie ;) więc najwidoczniej ta ilość upławów jest normalna.....eh kiedy przestaniemy sobie wkręcać? :)

mój mąż dziś stwierdził, że jak przykłada ucho do brzuszka to słyszy serduszko............czy to możliwe?? nie chce mi się wierzyć, a on jest przekonany :P

Emimar na pewno będzie dobrze, nie ma się co martwić tylko odpoczywaj dużo !

Emimar - trzymam kciuki za Ciebie, z tego co czytałam , to takie łozysko może nie powodować żadnych komplikacji jeśli jestes pod opieką lekarza i dosyć dużo odpoczywasz :) Tylko że cesarka na pewno :)
Wszystko będzie dobrze, zobaczysz, donosisz, jeszcze będziesz chciała by już się urodziło :)
ja za to miałam koszmary senne, miałam jakies upławy w nocy i wkręciłam sobie, że wody mi odchodzą i potem mi się śniło, że poroniłam i było mnóstwo krwi, budziłam sie co chwila, strasznie realistyczne to było :(
pozdrawiam

U mnie niestety nieciekawie, wczoraj wieczorem strasznie rozbolał mnie brzuch, normalnie zastanawiałam się czy do szpitala nie jechać, ale mojego męża jak na złość nie było, wzięłam nospę i jakoś mi przeszło. W nocy, jak byłam siusiu, na papierze pojawiło się plamienie. Dziś pojechaliśmy do gina prywatnie, cudem wcisnęli mnie na wizytę,do Invicty do dr Puzio, ale nie do mojego. Z Maleństwem wszystko w porządku, mierzył, ważył, w ogóle dokładne usg mi zrobił, między nogami pępowina się zaplątała, także nie było widać za dużo, ale stwiedził, że po długich nogach może być dziewczynka ;P No Hanka jak nic! A z nieciekawych spraw to mam łożysko centralnie przodujące Nastraszył mnie krwotokiem, w razie którego w razie czego mam dzwonić po karetkę, a nie jechać w korkach do szpitala. Ogólnie powiedział też, że może się jeszcze przesunąć, ale w moim wypadku nie liczyłby że dużo, ale myśle sobie, niech przesunie się chociaż trochę, jak macica będzie rosła. Nadzieja jest i tego będę się trzymać! Powiedział, że dobrze by było jakbym donosiła do 35 tyg i wtedy cesarka, bo jak sie nic nie zmieni, to naturalnie nie urodzę Z seksu nici już raczej do końca ciąży! Także trzymajcie kciuki, żebym donosiła jak najdłużej. Ajj beczeć mi się chce jak to piszę, ale co zrobić, trzeba się modlić i mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

pillotka - dzis chyba wszyscy mają "problem z głową", ciśnienie chyba spadło jakoś. Ja byłam u rodziców i wszyscy zasypialiśmy a tata też mówił że głowa go boli. Jakoś trzeba przezyc te skoki pogodowe.

Co do fryzjerów ja poszłam jakies 2 tyg temu i ścięłam włosy (dość sporo jak na mnie). Jak mnie dziewczyny w pracy zobaczyły powiedziały, że wszystkie w ciąży ścinały włosy. Widac Was też dopada :)
mTusia - ja bylam u fryzjera w tej nowej galerii na Kowalach - jestem zadowolona. Ale byłam pierwszy raz i tylko ścinałam, więc cieżko powiedzieć na ile faktycznie są ok.

Tymczasem dziś by poprawić sobie humor w tą okropną pogodę poszlam na zakupy i uwierzylam, że jednak istnieja kolorowe ciuchy dla kobiet w ciąży - w H&M sa teraz spore przeceny na dziale mama - jakby kogoś interesowało :)

Aaa no i zamówilam kojec :) na merlin.pl za 120 zł są

mi też dziś rozsadza głowę :( do tego od 3 dni nie śpię praktycznie wcale.....kaszel tak mnie męczy, że jestem wykończona :(( wszystko mnie boli :(

Pillotka - nie ma za co :) oby ciebie głowa przestała boleć :) mnie za to kluje brzuszek i maluch sie przewala w środku :) a odnośnie fryzjera czy możecie mi jakiegoś polecić? Mieszkam koło auchan ale jestem mobilna na terenie Gdańska, zawsze robiłam balejage w malborku jak jeździłam do rodziców ale w koncu stwierdziłam ze pójdę do fryzjera na osiedlu bo muszę znaleść kogoś w Gdańsku i nie jestem zadowolona :( zrobiła mi za dużo ciemnych pasemek, o wiele wiecej niż miałam i do tego dorosły trzymała zbyt krótko i są ciemniejsze od reszty włosów i jestem zła :( pomóżcie ? Buziaki i miłego wieczoru :)
Sensimilia - gratuluje zdrowego malucha :) ja idę w przyszły pn :) to juz bedzie takie połowkowe u mojego gina bo to bedzie koniec 19 tygodnia :)

współczuję z bólem głowy - ostatnio przerabiałam i wiem, jakie to niefajne.

Dziewczyny z Gdyni - ten bal karnawałowy wypadł bardzo fajnie, mnóstwo rodziców z dziećmi, dzieciaki poprzebierane i nie było tłumów :) Za rok też pójdziemy.

Dziewczyny, czy Was też dziś tak okropnie boli głowa?!? Mnie tak rzadko boli głowa, że nawet nie wiem, kiedy bolała ostatni raz. Ale dziś to po prostu mi rozsadza.. a jak się schylam, to już w ogóle, mam wrażenie, że wybuchnie.. Męża też boli głowa.. czy to dziś jakiś taki dzień?!?

-mTusia- serdecznie dziękuję za priva, przeczytałam, obejrzę linki, gdy już mi będzie lepiej, dziś nie dam rady :(

mentorka - to Ci życzę, żeby Cię super ścinała za każdym razem :) Ja poszłam w nowe miejsce i też mnie super obcięli. Od tamtej pory -prawie rok- byłam tam chyba jeszcze ze trzy razy i niestety, fryzurki już nie były takie genialne :/ ostatnio nawet byłam z fotką tej pierwszej.. dam im jeszcze jedną szansę i zobaczymy..

Sensimilia - to fajnie, że u Króla Juliana wszystko w porządku :) niech tańczy i fika, póki ma miejsca sporo :D

idę nic nie robić (albo też robić nic). Może od nicnierobienia przestanie mnie boleć głowa?!?! :(

Cześć Dziewczyny! =)

Miałam dziś USG prenatalne, maluszek jest zdrowy jak rydz =). Na początku badania sobie spał i trudno go było obudzić, a jak się udało to fikał i tańczył, doktor stwierdził, że jak Król Julian =). Niesamowite przeżycie zobaczyć jak takie maleństwo, którego w ogóle nie czuję tak się tam rusza i wierci =) Niestety nie dał sobie sfotografować twarzy, jak spał to był odwrócony a później ciągle zasłaniał ją rączkami. Wygląda jak mały alien ale i tak jest uroczy, a może właśnie to mu tego uroku dodaje =)
Pogoda paskudna i mam mnóstwo nauki na egzamin, ale dzisiaj mi nic humoru nie popsuje =)

Aha i chciałam jeszcze zaktualizować mój termin porodu, już od jakiegoś czasu jest przesunięty.

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik
17.08 Sensimilia
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

miłego weekendu mimo okropnej pogody =)

hej dziewczyny :)

ja wczoraj byłam pierwszy raz od ślubu u fryzjera i wyszłam suuuper zadowolona, chyba w końcu znalazłam "swoją" fryzjerkę:)) zawsze farbuje włoski sama, ale w ciąży nie chciałam tego robić bo mam małą łazienkę i zawsze się krztuszę tą farbą :) a babka poleciła mi farbę bez amoniaku, kolorek wyszedł pięknie no włoski wycieniowała idealnie :) ahhh ale jestem zadowolona ;)))

a zaraz jedziemy do teściów, na resztę weekendu, pokazać zdjęcia naszego Julka :)))

miłego weekendu!:))

Pillotka - by nie zaśmiecać napisałam na priv :) staniki to temat rzeka :)

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...