MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

O to fajnie, będziesz miała parkę :) Odpoczywaj dużo, wiadomo, że przy starszym dziecku trudno, ale nie daj się zajechać :)

Cześć dziewczyny,

Jestem po wizycie u lekarza. U maluszka bardzo dobrze, na 100% będzie SYNEK!!!!. Córeczka wybrała imię: Mateusz. Tylko leżeć muszę i teraz przez jakiś czas co tydzień do lekarza. Szyjka mi się skraca. Dostała nospe, magnez i wit. b6.

Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Panno zerknę na tę stronę, dzięki. Tapioki jeszcze nie próbowałam :-)

pytałam farmaceutę:) http://www.pharmagea.pl/show/37,Sollievo-Liofibra

Dziękuję Mentorka :)
Muszę spróbować, a brałyście to na własną rekę czy pytałyście może lekarza o to?

mTusia ja na początku ciąży miałam taki problem i mi pomogły tabletki (bezpieczne dla kobiet w ciąży) Sollievo LioFibra (wyciąg z malwy). Mi wystarczyła jedna tabletka na noc (trzeba popić zawsze min 2 szklankami wody) natomiast koleżanka brała chyba dwa razy dziennie :))) a na opakowaniu jest napisane że można nawet 3 tabletki 2 razy dziennie:)

A ile tych moreli trzeba zjeść dziennie ?? :( Bo morele jadłam, tak 3-5 dziennie i nie było lepiej, śliwki też jem i jadłam :(
A zapach zaparzonej kawy lub świeżo mielonej uwielbiam, tylko pić nie mogę bo mi nie smakuje :)

mTusia z moich sprawdzonych sposobów mogę Ci polecić suszone morele,mają właściwości przeczyszczające.
Ja kawy też nigdy nie piłam i nie piję,sam zapach mnie drażni,a gdzie to jeszcze pić.

Czekolady nie lubię, w śliwkę to nie długo się chyba zamienię a kawy nigdy nie piłam i nie pije :( Załamać się idzie :(

hej dziewczyny:))

ja dzisiaj trochę przeziębiona, cieknie mi z nosa no i 37 stopni, mam nadzieję że nic więcej się z tego nie wykluje ...;/

a mam pytanie do Was bo przez ostatnie tygodnie ciąży okropnie mi się pogorszyła cera... :( Zamówiłam sobie z ziaji med żel do mycia twarzy i krem na trądzik ale dopiero jak przyszło przeczytałam ulotkę że w składzie jest kwas salicylowy, kwasy AHA itd ..;/ no i w takim razie chyba nie powinnam tego używać...? ehhh dobrze, że te kosmetyki po kilka złotych kosztowały:)

Czasem pomaga zjedzenie kawałka czekolady lub innego batona, ale zasadniczo skutek powinien być odwrotny. No i kawa, ja teraz piję zbożową, ale czasem na mieście skuszę się na bezkofeinową. Teoretycznie suszone śliwki regulują pracę jelit, ale ja osobiście nie mogę już na nie patrzeć ;-)

Ja mam 11 i 12 :) Napatrzę się na Malutką :)
Dziewczyny ja zgagi nie mam, mam inny problem, zaparcia, zawsze miałam, ale teraz to jakaś maskara :( nic nie pomaga, jem owoce, warzywa, płatki owsiane, piję mnóstwo płynów i nic :( Macie jakieś sprawdzone metody ?

eni_a to ja idę zaraz po was bo 12 i też mam nadzieję że dziecię się ujawni :)

mi niestety na zgagę nic nie pomaga z tych leków bez recepty, a gaviscon dla mnie to chyba najgorsze swiństwo:D mi ginka przepisuje na receptę i jak reką odjął:)

Mnie też pani z poradni laktacyjnej zaprosiła na te warsztaty, choć przyznaję jakoś ta informacja, że są to zajęcia dla pracowników ochrony zdrowia jakoś mi umknęła.

mTusia ja też 11 mam wizytę u lekarza :-) może wtedy moje maleństwo zdradzi swoją płeć :-)

co do zgagi to farmaceutka poleciła mi gaviscon - w informacji medycznej jest podane, że kobiety w ciąży i karmiące mogą go zażywać. dostępny jest w tabletkach do gryzienia i żucia oraz w zawiesinie. ja wzięłam tabletki i póki co działają.

no już jestem po wszystkich badaniach, USG dzisiaj nie miałam, ale za to moja gin przepisała mi Gynalgin oraz Furaginum + witamina C.

Wyniki mam dobre ;-)

Pozdrawiam

Witam po weekendzie;))

Słońce tak pięknie świeci od kilku dni,że aż chce się żyć;) Jeszcze niech temperatury podskoczą to będzie super,żeby zrzucić te kilogramy kurtek i dodatkowych okryć;)

-Połaniecka witaj. Ja mogę Ci polecić mojego lekarza z czystym sumieniem wspaniały, konkretny, facet,odpowie Ci na każde pytanie i na każdej wizycie robi USG maluszka i mierzy go dokładnie oczywiście opowiada przy tym czy wszystko ok,ale on przyjmuje tylko prywatnie i tylko w czwartki no i plusem jest to,że pracuje w szpitalu na Zaspie jeśli może wybierasz się tam rodzić;) A jeśli chodzi o ślub to ja pierwszego synka urodziłam też bez ślubu i jak miał 7 miesięcy braliśmy ślub więc nie masz się czym przejmować,ślub w tych czasach nie jest najważniejszy,może lepiej załatw to po porodzie,żeby się w ciąży nie stresować przygotowaniami.

Miłego słonecznego dnia ciężarówką wszystkim;)

Bezglutek - a jak jest z tapioką? Chyba bezglutenowa? Tapioka gotowana na mleku kokosowym plus kandyzowana skórka z limonki i cytryny - pyyyyycha :) Jest wiele rzeczy bezglutenowych, które lubię - sajgonki albo spring rollsy np. :)

Moja kumpela jest na diecie bezglutenowej i ma świetne pomysły na jedzenie, możesz sobie zerknąć na http://www.matkaodkuchni.pl
Podziwiam ją, bo u niej to nie jest kwestia nietolerancji tylko diety ze względu na tarczycę. Mogłaby brać leki, a tak świetnie sobie reguluje gospodarkę hormonalna samą dietą :)

no, a ja dziś ide do mojej ginekolog na 10:00, jestem ciekawa czy da mi skierowanie na USG :)
Jak coś bd wiedziała to wejde i napisze . Miłego poranka życzę :)

No u nie ten 1 kg to poodrobieniu :)
Bo najpierw było -3,5 kg i w sumie to nie wiem jak powinnam potem liczyć kg na plus :)

połaniecka, witamy :)
u mnie po nadrobieniu też 1 kg na plusie ale chyba szybko się zmieni bo ostatnio codziennie wcinam lody i ciasteczka, no cóż zachcianki górą :)

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...