MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

heloł, Dziewczynki

Panno - no ja już dawno Ci pisałam, że jestem chętna na tę jogę.

mentorka - śmieszne to, co wkleiłaś :D
ja w większości przypadków traktowałam Synka, jak drugie dziecko, mało tego! jestem wyjątkowo wyrodną matką: wsadziłam Go zeszłej zimy, jak miał kilka miesięcy, w różowy kombinezon i to kilkukrotnie na spacery :D nie miałam wtedy innego, a ten różowy kupił mój ojciec, gdy jeszcze byłam w ciąży i nie wiadomo było, czy chłopiec czy dziewczynka :D

a poza tym, to jestem chora. Wczoraj przeleżałam cały dzień prawie.. Rano wbiłam się do Mamy na kanapę i pod koc.. wróciłam do domu i położyłam Synka spać. Niestety pospał tylko godzinkę i jakoś musiałam dotrwać do 20tej, wtedy Mąż wrócił wykończony z pracy, ale ja byłam w takim stanie, że od razu poszłam do łóżka.. :( było fatalnie, jakby grypa. wszystko mnie bolało, paracetamol nawet nie pomagał. dziś lepiej, ale też leżę pod kocem, dobrze, że Mąż ma dziś wolne i prawie cały czas jest w domu :)

byłam dziś u gina. Skóra. nie polecam. rozumiem, że nie zrobił połówkowego, mam być w przyszłym tygodniu. Ale nie kumam, czemu mi nie może powiedzieć, co mam brać przy przeziębieniu - wysłał mnie do ogólnego.. tylko ja się nie czuję na tyle, żeby siedzieć w kolejce. chyba powinien wiedzieć, co mogę brać?!? moja gin wciąż na urlopie, jestem pozostawiona na pastwę Skóry :(

a z dobrych wiadomości: wg kalkulatora haczewski dziś jest dokładnie połowa ciąży :D 20 tyg od dnia miesiączki i 20 tyg do porodu :D ..mój Mąż stwierdził z uśmiechem, że teraz już będzie z górki. zabiłam Go wzrokiem ;]

piękna ta bielizna która pokazujecie :) a na allegro zawsze taniej http://moda.allegro.pl/koszula-do-karmienia-mama-sugar-r-38-gratis-i3009770944.html

ja się trochę obawiam kupować drogich biustonoszy, na razie miseczka urosła mi z D do E a to pewnie nie koniec i na tym E nie stanie :)) więc się sama zastanawiam jaki rozmiar kupić żeby się nie okazało, że za miesiąc będzie za mały;)

Mi się marzy coś takiego, ale to dopiero jak urodzę, niech pierwsza opuchlizna zejdzie, nawał minie, jak wszysko będzie z karmieniem OK to się wtedy zmierzę i zamówię na allegro (bo taniej)

http://sklep.alles.pl/produkt,mama-dream-top,163.html

Koleżanka poleca, więc się skuszę, podobno ładnie kryje brzuch po porodzie :)

Asski - dokładnie. Naprawdę fajne babki, przymierzyłam chyba z 15 staników, ale w końcu znalazłam ten najlepszy. Od razu się człowiek lepiej czuje, jak sobie coś kupi :) Ja myślę o takie koszuli: http://sklep.alles.pl/produkt,sugar-01,295.html bo poprzednio też miałam jakąś byle jaką. U mnie zupełnie na odwrót - w pierwszej ciąży się mniej przejmowałam niż teraz ;)

Dziś w przedszkolu pani pytała nasze dzieci, co by kupiły, gdyby miały pieniądze. Mój odpowiedział, że jedzonko :) W domu sprecyzował, że banana :) Inny chłopiec powiedział, że buty dla słonia by kupił ;)

Witam,

Troszkę długo mnie nie było, ostatnie kilka dni nadrabiałam zaległości w czytaniu Waszych wpisów. Oj, troszkę tego jest ;)
Strasznie szybko ten czas leci!

Gratuluję wszystkim, które już wiedzą KOGO noszą w brzuszku :) jestem ciekawa, czy miałyście przeczucie i czy ono się sprawdziło?
Jeszcze kilka tygodni a sama się przekonam, mam nadzieję :)

Ponuro dziś i smutno :( nic się nie chce.

Dziś w lidlu podobno ciuszki dla dzieci - byłyście już może? warto?

Pozdrawiam ciepło!

Witajcie;)
Widzę,że każdego już pogoda wykańcza mi też się nie chcę nic i młody mój przeziębiony dodatkowo;/
Moje bóle brzucha po piątku się nie powtórzyły dziś robiłam badania jak co miesiąc i w czwartek wizyta;)
Zgaga w pierwszej ciąży towarzyszyła mi non stop praktycznie,a teraz cały czas jej nie miałam...do wczoraj:( na szczęście szklanka mleka dalej jest niezawodna i przechodzi oczywiście do czasu.

Kto to dziś ma USG? Czekamy na wieści ;)

ja też dziś średnio mam mało energii...ale może to dlatego, że coś mnie w nosie kręci i to strasznie wqrwia...nażarłam się czosnku, w=opiłam miodu, lipy cytryny i się grzeję....mam nadzieję że się nie rozkręci...

panna z mokrą głową - sklep koło empiku??? Mój ulubiony :)

Ja już mam 2 staniki alles, a po porodzie chcę sobie kupić taki top, coby jeszcze brzuch trzymał :)

Ja dziś na niskie ciśnienie zrobiłam sobie dzień dla siebie. Młody w przedszkolu a ja hop do kosmetyczki i na zakupy. Kupiłam dziś świetny biustonosz, bo ten, który miałam do tej pory mnie cisnął. W Gdyni na Świętojańskiej jest bardzo fajny sklep z bielizną, gdzie pomagają dobrać odpowiedni rozmiar. Przymierzyłam różne modele, ale najbardziej mi się spodobał taki z funkcją odpinania do karmienia :) Także pierwszy już mam z głowy. http://www.alles.pl/ polska firma, więc kosztował tylko ok. 100 zł. Naprawdę wygodny :)
Poprzednio miałam taki najzwyklejszy z canpola, biały, bawełniany i brzydki. I teraz postanowiłam kupić sobie coś ładnego :))

Ja tez jestem jakaś ospała. Jeszcze gardło mnie boli :-/. Córcia moja też przeziębiona, wymyślamy zabawy i zajęcia. Zaraz za obiad się biorę , nie chce mi się :-/
Zaczyna m dokuczać zgaga, szczególnie wieczorem. Już zaopatrzyłam się w migdały choć w poprzedniej ciąży, szczególnie pod koniec, niewiele pomogły.
Oby do wiosny...

Moja też kopie, wczoraj po obiedzie to miałam wrażenie, że jest na karuzeli, razem z moim żołądkiem, nawiasem mówiąc ;/
Ale kopie dosyć mocno i dłoń na brzuchu jej nie przeszkadza, sporadycznie udaje jej się kopnąć na tyle mocno, że czuję to na dłoni :) Nawet mój mąż uberwał już w ucho :)
ja po spacerze, kąpieli i 2 herbatach i drugim śniadaniu i jakoś chyba dochodzę do siebie :) Mnie przygnębia pogoda i do tego brak mi jazdy konnej, to już 3 miesiące, :( i jeszcze z 4,5 :( buuu poskakałabym sobie :(

mTusia mam dokładnie ta samo, ledwo się zwlokłam z łóżka ;/ a wczoraj popołudniu, po spacerku też sobie pospałam później wieczorem zasnęłam bez problemu i dzisiaj spałam do 11 ;/ tłumaczę to sobie pogodą ehhh ;)

a nasz synuś kopie już coraz mocniej, czasami to aż podskoczę :) no i czasem udaje mi się go przyłapać i poczuć to ręką :) bo nie wiem czemu ale może kopać raz za razem, a jak przykładam rękę do brzucha to przestaje... ;/ chyba jest jakiś wstydliwy ;)))

hej Dziewczyny !
Czy wy też nie macie dzisiaj energii do niczego??
Nawet ruchy małej jakoś nie poprawiają mi humoru :(
nie wiem czy jest na to rada :(
pozdrawiam

A jednak zdecydowałaś się dołączyć :)

Widziałam to już wcześniej, ale wtedy z perspektywy pierwszej ciąży. Wszystko prawda, tyle, że ja pierwsze dziecko traktowałam jak drugie. Więc teraz drugie będzie pewnie jak trzecie :)

przeczytajcie, my się z mężem uśmialiśmy :)))

JAK ZACHOWUJE SIĘ MATKA PRZY PIERWSZYM, DRUGIM I TRZECIM DZIECKU?

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog

potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi

ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie oskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,

do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

* * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż w******.

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Pillotka - ta w Gdyni ruszy jak się tylko zbierze grupa (trzy osoby). Bo "joga dla normalnych" ;) jest cały czas, a chodzi o grupę ciężarówek. Jakbyś była chętna to tylko jeszcze jedna nam zostaje i ruszamy w kameralnym gronie :)

Są tu jakieś mamy z Zaspy? Dzisiaj byłam w kawiarni Ale Ciacho (w Hali Lotni, jak się orientujecie, gdzie to jest). Jest tam kącik dla dzieci, wybór herbat i kaw i mnóstwo ciast i ciasteczek. Mama, która prowadzi tę kawiarnię piecze wszystkie słodkości, naprawdę pyszne i czuć, że prawdziwe. A ja jestem bardzo wyczulona na wszelkie sztuczne dodatki. Właśnie wcinam ciastka czekoladowe z chilli.. mniam! Robi też torty na zamówienie, jakby któraś szukała czegoś nie z sieciówek ;) Polecam z czystym sercem i pełnym brzuchem ;)

o rany, kilka dni mnie nie było, a wątek dwa razy dłuższy i ponad 50 wpisów do przeczytania!! pędzicie :)

Aniulek_80 - ze szkołą rodzenia to chyba jest tak, że to SR ustala od kiedy można chodzić :) tam, gdzie chodziłam w pierwszej ciąży, można było dołączyć około 24. tygodnia ciąży.
a na bezsenność to polecam jakąś aktywność fizyczną na świeżym powietrzu :) o tej porze roku to chyba tylko spacer..

Panno - ja tarczycę robiłam prywatnie w spółdzielni lekarskiej (żeby nie czekać tak długo na badanie ze skierowania) i na nfz w wspl.
w obu są dokładne opisy, aczkolwiek bardzo się różnią (np. wg jednego wielkość jest odpowiednia, a wg drugiego sporo za mała). Lekarz (albo endo albo chirurg) mówił, że to normalne, bo są różne sposoby mierzenia tarczycy, można po wewnątrz, albo po zewnątrz i że nie ma określonych norm, wg których oni powinni mierzyć.. :/

witaj izabell_ :) Borys to rzadkie imię :) a gdzie zamierzasz rodzić? ciekawe, czy mąż zdąży wrócić :D to pierwsza ciąża? pierwsza zwykle jest przenoszona :)

mentorka - wygląda na to, że ta joga rzeczywiście jest fajnym spotkaniem :)

dziewczyny, Wy też polecacie tą w Sopocie? ..może bym chodziła.. pokombinuję :) Panno - wiesz już kiedy rusza joga, o której mówiłaś?

antoza - gratuluję cudu dziewczynki :) no to sobie zaskarbiłaś całą rodzinkę :D

no i byle do poniedziałku. Muszę zrobić badania ft4 i tsh, a trochę po południu wizyta u gina. I jeszcze się zastanawiam, czy iść rano na fitnes na awf :D można iść na fitnes po pobraniu krwi?!?! Zastanawiam się też, czy jak wstanę duuuuużo wcześniej niż zwykle + fitnes, to czy Maleństwo będzie miało siły brykać na usg.. ;]

Witam w weekend =)
Ja ostatnio tez najadlam sie strachu, mialam bardzo duzo stresu zwiazanego zd stanem zdrowia siostry i przez to wszystko mialam silne bole brzucha i delikatne plamienie. Ale skonsultowalismy z lekarzem i nie jest tak zle, dostalam leki, mam sie nie wysilac i nie stresowac (jakby to bylo takie proste).

Antoza gdyby u nas byla dziewczynka to by byla pierwsza w rodzinie Meza od ponad 80 lat, takze to by dopiero byl szok. Mam slodkie zachcianki takze po cichu licze na taki cud, ale nastawiam sie raczej na chlopca. 80 lat to nie wiem czy sa jeszcze jakies szanse =p w sumie to nawet nie wiem czy bym chciala dziewczynke w takiej sytuacji bo wszyscy by zwariowali ma jej punkcie i trudno by było jej nie rozpiescic =p moze poznamy plec za tydziem..

Milego dnia i weekendu =)

Basieniak - super że czujesz się lepiej :)
Agusia - t0 odpoczywaj i się nie przemęczaj :( poproś kogoś o pomoc :)
Dziewczyny, jak tak początek weekenedu, u mnie trochę ponuro, za oknem i w domu bo mąż w pracy :( Dopiero zwlekłam się z łózka, całą noc nie spałam, przewracałam się z boku na bok, śniły mi sie jakies bzdury i dopiero nad ranem zaczęłam przysypiać, aż dziwne bo byłam zmęczona :( Zaraz lecę na zakupy :)
Miłego dnia :)

Dzień dobry;)
Skontaktowałam się z lekarzem swoim kazał mi wziąć 3 nospy i paracetamol i leżeć cały dzień tak więc uczyniłam. Obiecałam sobie,że jak do wieczora nie przejdzie pojadę na IP. Dziś już jest lepiej będę się oszczędzać bo wczoraj chyba przesadziłam z porządkami zawsze muszę sobie znaleźć jakąś pracę;/ W poniedziałek idę robić świeże badania bo już miesiąc minął łącznie z CRP więc będę wiedziała co i jak.

Miłego weekendu.

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (26 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...