MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

Pillotka - ja mam dzisiaj USG i już sie nie moge doczekać :) i przykro mi z powodu pogrzebu :(

Mam ten sam problem :-) Skrupulatnie wszystko po córeczce chowałam a teraz jak wiem że będzie synek zaczęłam wystawiać na allegro. Znalazłam też znajomą, która chce się wymienić ciuszkami. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.

asski - ja nie mówię nie :D

heloł wszystkim, także bezglutka :D
wszystkim usg dobrze wychodzi, miło słyszeć :)
u nas niestety będzie obsuwa z usg, zamiast w czwartek do ginki, to idę w poniedziałek do gina :/ nie cieszę się, że do niego, bo raz u niego byłam jeszcze przed ciążą i nieciekawe wrażenie na mnie zrobił.. ale trudno, lekarza się nie wybiera, hehehe :]
no i czeka nas niespodziewany wyjazd na kilka dni, niestety na pogrzeb.. stąd zmiana planów usg.
aha, zdecydowaliśmy, że jednak raczej będziemy chcieli poznać płeć, ze względów logistyczno-zaopatrzeniowych - jak będzie dziewczynka, to chyba trzeba będzie zacząć kupować dziewczęce ciuszki, co by później za jednym zamachem nie wydać zbyt wiele (bo dla chłopca to wszystkie ciuszki mamy po Synku)

Panno - być może jedna lub dwie dziewczyny, które chodzą na zajęcia na awf byłyby chętne na jogę w cisowej. Znaczy się powiedziały, że na pewno chciałyby przyjść i sprawdzić co to :)

jak byłam w kilka sobót u pani Guć na tych ćwiczeniach, to tak słabo mi się podobało.. za dużo dziewczyn, za mało miejsca/piłek/drabinek.. może teraz się coś zmieniło, ale mi dużo bardziej odpowiadają takie zajęcia, jak na awf. No i mam nadzieję, że joga też sprosta moim wyobrażeniom. U pani Guć miałam wrażenie, że tak to było trochę naciągane ćwiczenie..

antoza - obejrzę te filmiki w wolnej chwili, ale mi to lepiej się zorganizować i wyjść z domu na takie zajęcia. Przy Synku ciężko znaleźć tak po prostu czas i samej ćwiczyć, a jak wychodzę, to tak bardziej zobowiązująco jest i dla mnie, i dla osoby, która pod moją nieobecność zajmuje się Synkiem :D

Panno - Ty dziś masz usg?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

cześć Wszystkim...

Miałam pracowity weekend, a ten tydzień zapowiada się nie lepiej...
Ponieważ wiem już że będę miała Synka, czas zrobić porządki w ciuszkach po Córeczce....i wszystko co wybitnie dziewczęce muszę sprzedać...
No więc wiecie....może któraś się skusi na zakupy u mnie ;)
Tylko na razie mało u nas dziewczynek hehe...
Ale jak któraś chętna to mówcie :)

Czesc Dziewczyny
Nie było mnie kilka dni, a tu juz nawet nowy watek :)))
Zrobiłam sobie Wasze linkowe tetsy na płeć dziecka i z jednego wychodzi chłopiec, a z drugiego dziewczynka, więc już sama nie wiem :) W środę mam USG więc może Kruszyna się w końcu ujawni :)

Antoza - ja poduszke kupiłam w merlin.pl, zapłaciłam chyba 120 zł plus przesyłka i to była najtańsza opcja jaką znalazłam.

Z Dumelkiem byłyśmy w czwartek na jodze dla ciężarnych. Ogólnie pozytywnie. Było 12 babeczek w różnych etapach ciążowych. Joga, jak to joga - było raczej spokojnie, ale i tak zakwasy miałam :) Ćwiczyłyśmy oddechy i obroty. Babeczka bardzo miła. Ja na pewno będę chodzić we wtorki.
Na zajęcia musze chodzic, bo inaczej zwariuję. Za bardzo aktywna byłam przed ciążą :)

Antoza - dzięki za fajny link :) Ja to muszę mieć bat, żeby ćwiczyć, ale takie domowe ćwiczenia to świetne uzupełnienie innych zajęć :)

a tutaj sa inne zestawy ćwiczeń
http://www.youtube.com/user/KobietaAktywnaPL/videos

Polecam ćwiczenia darmowe na YOU TUBE
http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE

jest tam kilka fajnych zestawów ćwiczen dla ciężarnych.
Uwielbiam je i wykonuje co drugi trzeci dzień.

OOO Guć ma w Kwiatkowskim???
To muszę się dowiedzieć co i jak :)

Gratuluję kolejnych udanych usg (czyli zdrowych dzieciaczków i poznanych płci) i witam bezglutka :)
Nie wiem, czy w Gdyni są ćwiczenia dla ciężarnych oprócz sobotnich ćwiczeń u Iwony Guć (w fitnesie w Kwiatkowskim). Ale tamte są fajne :)

Byłam w UK w grudniu, ale to był chyba 10 tydzień, więc duuużo za wcześnie na zakupy. Ale potwierdzam - bodziaki, pajace za grosze. Z jakością różnie - można dostać w Primarku fajne ciuszki, ale niektóre to po prostu szmatki, które się rozciągają po pierwszym praniu.

Ja miałam pracowity weekend, dużo czasu spędziłam w samochodzie i teraz odpoczywam. Nie wiem, jak będę pracować w czerwcu czy lipcu..

Bezglutek - witamy :)
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik
17.08 Sensimilia
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Witam w niedzielne popołudnie :)
Jak u Was zdrówko i samopoczucie??
U mnie wczoraj rozpoczął sie remont, a mnie jak na złość cały dzień bolał brzuch, tak jakbym miała dostać okres :( Ale na szczęście żadnych innych objawów nie było dzisiaj juz tochę lepiej, ale nadal nie czuję się do końca dobrze, na szczęście jutro idziemy do lekarza, więc mam nadzieję, że potwerdzi, że z maluchem wszystko ok :)
Przez to wszystko zalegałam cały weekend w domu bo nawet nie miałam ani sił ani chęci na ruszenie się z domu :(
Mam nadzieję, że u Was lepiej :)
Miłego wieczoru
:)

Cześć Dziewczyny,

Mogę się przyłączyć? Termin mam na 01.07.2013 :-), to moja druga ciąża. Mamy córeczkę prawie 5 letnią, teraz będzie prawdopodobnie synek. Ciąża jak na razie przebiega bez nieprzyjemnych niespodzianek choć tak mogę ją nazwać trudną. Od dwóch mam zdiagnozowaną celiakie i od dwóch lat jestem na diecie. Ciężko żyć z czym takim, szczególnie teraz kiedy hormony szaleją, zachcianki mam a niewiele mogę. I na 90% ciąża zakończona będzie cesarką, tak jak poprzednia z powodu wady wrodzonej bioder.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki :-)

http://forum.trojmiasto.pl/Oddam-materacyk-do-lozeczka-za-paczke-pieluch-t446238,1,130.html

Może wiecie czy ktoś potrzebuje,albo może któraś z Was jest chętna! Materacyk w bdb stanie zalega mi teraz razem z drugim w domu,a szkoda,żeby tylko stał i się kurzył.

niestety - kolejne dopiero 6 marca ;)

może jeszcze zdążysz usg zrobić ;)

hehh moja przyjaciółka - przyszła mama chrzestna mojej dzidzi też za 2 tyg wybiera się do Anglii na zakupy, no i był plan na zakupy w primarku dla maluszka, ale niestety kurcze no wstydzioch się nie ujawnił :)

Gratuluje udanych usg. Powiększyło się grono chłopców,więc dobrze by było,żeby jakaś dziewczynka się "pojawiła";)))
miłej niedzieli dziewczyny!

Antoza to ja również trzymam kciuki za dziewczynkę:)))

no i zazdroszczę Ci tego primarku słyszałam, że są tam śliczne ciuszki za grosze:)

Inne tematy z forum

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?