MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

No to antoza trzymam kciuki za Córeczkę ;)
Byłoby wydarzenie w Rodzinie ;)

Mój Mąż w swoim pokoleniu pierwszy będzie miał parkę :) Bo albo mają samych chłopaków, albo same dziewczyny ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłam w piątek u ginekologa i powiedział że na 70% będzie dziewczynka. Dzidzia tak wachlowala nogami że ciężko było zobaczyć. Na razie się nie nastawiam.
W środę idę jeszcze na jedno USG do innego lekarza żeby powiedział mi konkretnie bo rodzina nie daje mi spokoju.
To byłaby pierwsza dziewczyna od strony mojego męża od 31 lat. Wszystkie kuzynki i kuzyni mają synów.
Poza tym w piątek lecę na ferie do Anglii i chcę porobić zakupy w Primarku a wiecie jakie tam są śliczne rzeczy i za bardzo małe pieniążki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

asski super, że wszystko ok i gratuluję synka:)))

A czy gdzieś w Gdyni są zajęcia dla cieżarnych - ale inne niż joga?? Wiecie coś??

Widzę że coraz więcej z Was używa rogali, ja będę miała nieco inny od Kuzynki, odbieram na początku marca, ale nie potrzebuję jeszcze, bo mój brzucho...hmmm cóż...nie rośnie....jest tylko bardziej napięty niż był przed ciążą...ale przed miałam parę kilo do zgubienia, więc nie martwię sie tym, że na razie nie tyję ;)

Przepraszam, że wczoraj nie zajrzałam, ale byłam PADNIĘTA, tyle emocji wywołało u mnie wczorajsze USG :)

A więc u nas bedzie SYNUŚ :)
Ma się świetnie, wszystko OK, następne USG połówkowe mam 23-go lutego :)
Aktualizuje listę :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik
17.08 Sensimilia
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Smykuś w Bydgoszczy :) ale przypuszczam, że w Akpolu w Gdańsku też jest:) tylko nie wiem jak ceny. Ja dałam 149 zł, pewnie dałoby się kupić taniej przez internet ale mnie już mocno bolał kręgosłup i nie chciałam czekać:))

Dziękuję.
Faktycznie przepatrzę na ofery moze nawet przez CENEO.
A w jakiej hurtowni dziecięcej kupowalaś tę poduchę?

ja mam taką, musisz poszukać gdzie jest najtaniej. Ja akurat kupowałam u mnie w mieście w hurtowni z artykułami dla dzieci
http://allegro.pl/poduszka-kojec-do-karmienia-spania-motherhood-i2996664372.html

Dziewczynki możecie jeszcze raz wkleić link poduszki -rogala który już został wypróbowany przez jedną z Was.
Z góry dziękuję.

Cześć Dziewczyny,

Mogę się przyłączyć? Termin mam na 01.07.2013 :-), to moja druga ciąża. Mamy córeczkę prawie 5 letnią, teraz będzie prawdopodobnie synek. Ciąża jak na razie przebiega bez nieprzyjemnych niespodzianek choć tak mogę ją nazwać trudną. Od dwóch mam zdiagnozowaną celiakie i od dwóch lat jestem na diecie. Ciężko żyć z czym takim, szczególnie teraz kiedy hormony szaleją, zachcianki mam a niewiele mogę. I na 90% ciąża zakończona będzie cesarką, tak jak poprzednia z powodu wady wrodzonej bioder.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki :-)

jak Wasze sobotnie nastroje :)) pogoda pięęękna, niestety mąż w pracy ale chyba potem wybiorę się na spacer.... w poniedziałek wracam do pracy muszę oswoić się z powietrzem po tym moim choróbsku.

Mnie coś tak kłuje i ciągnie brzuch w dole od wczoraj.... mam nadzieje, że to jedynie objaw tego, że rośnie ;)

witam kochane, ja wczoraj byłam u swojej ginekolog i od razu dała mi skierowanie na USG i przeróżne badania, których nie zrobiłam przed ciążą.
USG miałam robione dopochwowo, i Pan robiący powiedział mi, że to bd najprawdopodobniej chłopak. Poczekam do następnego USG i zobaczymy co wyjdzie. Mój mąż jak sięf dowiedział, ze ma być chłopak to zasmucił się troszkę bo wiedział, ze ja i on pragniemy dziewczynki :)

aha, w przyszłym tygodniu na awfie trochę inaczej są zajęcia:
w poniedziałek jest sala X zamiast XII
w środę zajęcia na 9:30 zamiast na 9:00
w piątek jest sala XII zamiast X

nie wiem, czy ta zmiana jest tylko na tydzień czy na dwa (sesja?), ale to jeśli nic się nie zmieni z moimi planami, to się dowiem w przyszłym tygodniu :)

..mi się chyba uda w najbliższym tygodniu być jeszcze w poniedziałek (oprócz piątku) :)
ktoś się wybiera?!?

Panno - a chodziła 3 razy w tygodniu? czy rzadziej? :)
znów masz USG?!?
my w czwartek :P
kuruj Młodego.. biedaczek, się męczy.. :/

z tym pozwoleniem na awf to można przyjść bez i ćwiczyć na własną odpowiedzialność podpisuje się kwitek, a pozwolenie można donieść..

niestety, edyt postów jest chyba do 2 minut po opublikowaniu :/

Pillotka - możesz edytować post i dodać link do poprzedniego wątku? http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-3-t441224,1,160.html

Tak, chodziła na te konkretne.
Jak tylko się uporam z chorobami w domu, to na pewno zacznę chodzić - starszy ma zapalenie oskrzeli i zmiany na lewym płucu, co oznacza jednostronne zapalenie płuc.. Najbliższy tydzień na pewno kiblujemy w domu.
Ja sobie załatwiłam pozwolenie pisemne już ponad miesiąc temu, ale wtedy się u nas zaczęła zła passa - dwa tygodnie w domu, bo pęknięty obojczyk, tydzień przerwy i to zapalenie płuc.. Niech już nadejdzie wiosna..

No i w poniedziałek w końcu idę na USG, zacznę 18 tydzień :) Brzuch już mam spory, ale jeszcze nie wszyscy zauważają, że jestem w ciąży.

http://www.awf.gda.pl/index.php?id=734
ale masz pozwolenie pisemne? :)
ja się jeszcze zastanawiam nad zajęciami w gymnasionie też są dla ciężarnych i na późniejszą godz niż na awfie

Na ten awf są jakieś specjalne zapisy? Dajcie mi jakaś stronę może albo spis zajęć i namiary jak tam się zapisać. Jutro idę na fitness u mnie na
osiedlu zobaczyć jak wyglądają zajęcia dla ciężarnych. Dostałam wczoraj pozwolenie od lekarza i odstawil mi leki mam tylko brać witaminy więc mogę wziąć się za siebie.

Panno - no to do roboty,żeby ciężko nie było :) bądź przykładem, może mentorka się jednak zmotywuje :D
i mówisz, że efekty widziałaś? hmm.. ale ona chodziła właśnie na awf? i tak super :) no ja też mam nadzieję widzieć jakieś efekty :) a nawet jak nie będzie, to i tak żałować tych ćwiczeń nie będę :) mam nadzieję, że spaliłam dziś na tych zajęciach wczorajsze pączki :D

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...