Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4
czuję się pocieszona, że nie ja jedna mam takie napady głodu.
one są takie nieznośne chyba tylko wtedy, jak nie jem co 3h. Jak się pilnuję, żeby jest regularnie, to jest ok :)
mentorka - jak USG?!?!?
Kamyczek1234 - nic się nie martw, jeszcze wcześnie na ruchy :) poza tym czujesz przecież te puknięcia, więc czym się martwisz..? Maleństwo na razie jest zbyt małe, żebyś czuła coś więcej. Spokojnie, jeszcze da Ci popalić :D
Panno - mnie odrzuca od ryb na ciepło. Sałatkę z tuńczykiem zjem (wiem, tuńczyk niezdrowy, raz na razie w ciąży jadłam), w lodówce leżą zabłąkane śledzie, trzeba będzie je skonsumować, ale to też na zimno.. ale zapach gorącej ryby.. ble.. jak widzę na zdjęciu, czy czytam przepis, to miałabym ochotę, ale jak już jest zrobione, to nawet nie tknę :D
dumelek - ja mam navingtona, będę go chwalić po wsze czasy :)
jeśli chodzi o pieluchy, to też uważam, że jedynek max 2 paczki trzeba. Dzieciaczek w pierwszych tygodniach mega szybko wyrasta ze wszystkiego, czy to pieluchy, czy ubranka :)
o diecie karmiącej akurat fajnie było u nas na szkole rodzenia. Mój Synuś nie jest uczuleniowcem i ja bardzo szybko miałam dietę baaardzo urozmaiconą :) Ale na początku byłam bardzo ostrożna. Po kilku tygodniach przestałam wprowadzać po jednym składniku co trzy dni, zaczęłam co trzy dni wprowadzać 3-4 składniki :D
a przede wszystkim jestem po usg. To było takie usg ze skierowania, co już Wam kiedyś pisałam, że dodatkowe badania krwi miałam. No i się okazało, że usg też mam w tym zestawie i to było to. Niestety, nie widziałam Maluszka, bo p. doktor nie obróciła monitora. Nie chciała także wpuścić Synka, którego pilnował Mąż, więc mało brakowało, a i Mąż nic by nie zobaczył.. na szczęście dała się jednak uprosić i Mąż z Synkiem na rękach stanął za nią i widział Maleństwo.
Powiedziała, że synek będzie i to na 200% ;] jutro mam normalne połówkowe usg w mojej przychodni, więc ciekawe, czy lekarz potwierdzi :D
Waży 370g. Z wymiarów jest wszystko w normie, ale jest drobnej budowy, starszy też tak miał :) także wielkie prawdopodobieństwo, że znów urodzę po terminie :)
aha, i dostałam na wszelki wypadek skierowanie na echo serca płodu, żeby już było kompleksowo, bo p. doktor powiedziała, że może takie skierowanie dać, ale nie mam się niczym martwić, bo serduszko jest dobrze zbudowane :)
ja nie mogę, drugi syn!! trzeba się będzie żwawo zabrać za dziewczynkę :D zbyt duża ilość testosteronu w domu jest bardzo niezdrowa :D
0
0