MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Witajcie :)
Ja mam pytanko trochę z innej beczki... Kiedy zaczęłyście czuć ruchy dziecka? Ja zaczęłam 18tc i jeszcze nic nie czuje... Zaczynam sie tym denerwować, bo to moje drugie dziecko, a przy drugim podobno czuje sie szybciej...naprawde sie stresuje... w ubiegłym tyg byłam na usg i było ok, ale lekarz powiedział że w tym tyg powinny juz sie zacząć, a tu mija kolejny dzień i nic.
image

kararinah a mogę się spytać ile przybrałaś, że lekarz zalecił Ci przejście na dietę? mi się wydaje że też sporo przytyłam i trochę się tym martwię...

Kararinah łączę się w bólu :) ale pomyśl, że masz o tyle dobrze, że czasem jak jednak zjeść ciacho lub loda to nic a nic się nie stanie :)) ja muszę uważać na każdy malutki skok cukru więc wybryki odpadają na kolejne 4 miesiące... mam nadzieję że zleci :)

kamyczek i bezglutek ja również przechodzę na dietę, za dużo tyje :( Miałam dzisiaj wizytę u mojej Pani Doktor i wyniki super, ale za dużo przybieram na wadze, od jutra dieta i więcej ruchu :(

Witam Dziewczynya :)
A ja mam energii mnóstwo jakoś :) Dzisiaj córeczki znajomej pilnowałam i stwierdziłam, że taka czterolatka to już fajny mały człowiek :)
Niestety o myciu okien słyszałam, u mnie mąż mył w weekend, kochany jest ale wolałabym sama, nawet firanki wieszał pierwszy raz w życiu :)
Mnie zaczęła troszeczkę oleć pachwina, ale skoro mówicie, że to normalne, to się nie będe przejmować :)
miłego popołudnia
Kamyczku - trzymam kciuki, ja robię glukoze w przyszłym tygodniu i zobaczymy co mi wyjdzie :( oby było dobrze :)

Witam się dziewczyny.
W końcu trochę słońca zbieram się za sprzątanie,ale jakoś brakuje mi energii jeszcze z powodu przedłużającej się zimy:( mama przyjedzie teraz w tyg okna mi umyć bo lekarz powiedział,że absolutnie nie wolno nam myć okien w ciąży bo zbyt długie podnoszenie rąk może skończyć się odklejeniem łożyska więc nie szalejcie dziewczyny!

Tak mnie boli kość łonowa od kilku dni,że ledwo z łóżka wstaję później jak już trochę pochodzę to jest lepiej,ale w nocy do toalety to jest trgedia i nie wiem jak się tego pozbyć chyba się nie da?

Witam nową mamuśkę lipcową.

Miłego dnia dziewczyny.

dzięki Bezglutek ;) poszukam, ostatnio kupiłam tam makaron z fasoli mung i był pyszny - zjadłam z odrobiną pesto ;)

Kamyczek współczuje naprawdę :-( ale to tylko kilka miesięcy. Ja też tam mam jak wchodzę do sklepu to płakać mi się chce, szczególnie teraz. Ciąża i dieta jakakolwiek to nie jest dobre połączenie. W auchanie na dziale ze zdrową żywnością jest kukurydziany makaron bezglutenowy. Ma bardzo niski indeks glikemiczny :-). W zielonym opakowaniu firmy Sam Mills.

kararinah - sa na Świętokrzyskiej (daleko byś nie miała). Tu masz info http://bodymindclub.pl/
Najbliższe zajęcia będą w czwartek po świętach. Wpadnij zobaczyć - jak Ci sie spodoba to zostaniesz ;-)) Ja wczesniej nie mogłam chodzić bo zwolnienia nie miałam. Dziś byłam 2 raz - i jest naprawdę super! Fajne studio, miła atmosfera, pogaduszki i ćwiczenia które dają w kość (o ile mogą w ciąży) :-))

aknahh
a gdzie dokładnie są zajęcia aktywne 9 miesięcy i ile kosztują? bo ja mieszkam na wawelskiej, więc daleko chyba bym nie miała, od dzisiaj jestem na wolnym i chętnie bym się poruszała. Bo jakoś narazie nie mogę się oswoić z tym że sama tyle w domu :( jakaś byłam dzisiaj bez humoru :( w planie miałam mnóstwo różnych rzeczy, nie zrobiłam prawie nic :(
brak energii, no ale apetyt oczywiście dopisuje, jak słoń już wyglądam :(

na razie tylko dieta, w piątek powtórka badania, a w środę po świętach idę do ginki i zobaczymy............. jakaś chodzę dobita ostatnio przez to :/ pilnuje aby jeść co 2 godziny, po każdym posiłku się ruszać żeby cukier się spalał. Najgorzej jest w sklepie.... widzę tylko to czego nie mogę, mam wrażenie że te wszystkie słodkości i desery oraz smażone kotleciki się na mnie rzucą ;)

Kamyczku trzymaj się dzielnie! a bierzesz jakieś leki czy regulujesz dietą? nie wiem czy pisałaś, ostatnio nie byłam na bieżąco :D

ja miałam swoją glukozę, specjalnie mąż biegł rano do apteki, pewnie niepotrzebnie ale już trudno :)

hehe no tak plusy są ...ale jak pomyślę o świętach
: serniki pasztety, sałatki a ja nic nie mogę. Będę wsuwać sałatę z pomidorem i chleb razowy ehh wiem, że muszę wytrzymać ale ciężko mi cholernie

Kamyczek, za to jaką będziesz miała figurę. Kumpela powiedziała, że na figurę nie ma nic lepszego niż dieta cukrzycowa w ciąży i karmienie piersią potem :) Musisz się trzymać dla dobra maluszka, często też dzieci cukrzycowe rodzą się troszkę większe niż normalnie, ale nie ma się czego bać i uważać, co się ma na talerzu :)

Aknahh ja robiłm prywatnie w brusie i nie trzeba mieć swojej.
Zazdroszczę Wam tych dobrych glukoz... ja dziś 5ty dzień na diecie i chce mi się wyć do księżyca.... i tak jeszcze 4 miesiące?? :(:(:(

aknahh nie wiem jak w Brussie ale np w medicover mają swoją glukoze, także domyslam sie, że tam gdzie idziesz prywatnie to nie musisz miec swojej ;)

aknahh nie bój się, ja się niepotrzebne stresowałam, nie było tak źle;)

pilotka nie strasz! 15 maja to straaaasznie daleko ;/ musieli się pomylić :D

Niby spadek energii a jak sie ładnie rozgadałyście dziś :))

Ja dziś rano byłam na aktywne 9 miesięcy i się tak wymęczyłam, że później na zakupach prawie zasypiałam.
A właśnie apropo zajęć - może któraś ma ochotę dołączyć? Zajęcia są na Świętokrzyskiej w Gdańsku i jest naprawdę super. Na razie ze mną są 3 osoby, po świętach ma dołączyć dumelek. To taki pillates dla ciężarnych. Zajęcia w poniedziałki i czwartki o 10.10 rano.

czytam o tej glukozie i już się boje tego co mnie czeka. Czy któraś z Was robiła może badanie prywatnie w Brussie? Podobno jak się idzie z NFZ trzeba mieć swoją glukozę. Ja zawsze chodze prywatnie i się zastanawiam czy tez musze mieć.

heja heja :)

ja na glukozę pójdę chyba w pt bo wziełam urlop przed świętami :D trzeba odpocząć :D

Działa, ale w poprzednie wakacje np. w weekendy nie działała. Ludzie wolą spędzać czas na dworze :)

Miała cc, bo drugi maluch był ułożony pośladkowo, więc nie ryzykowali.