MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Kasiula, ja na bóle nóg mam brać chelamag B6 3 razy dziennie. Biorę trochę mniej i jest dużo lepiej. Już mnie nie budzą w nocy. Ale w sumie zdecydowanie tez polecam kostke ciemnej czekolady minimum 70% kakao:)

Kasiula, wez magnez. Najlepiej w postaci naturalnej w jedzeniu (ciemna czekolada). Ja w poprzedniej ciazy na takie akcje bralam tez magnez rozpuszczalny, bo szybko dziala:-)

Ratunku dziewczyny !!!

Przedwczoraj nad ranem złapał mnie skurcz łydki (do dzisiaj boli), natomiast wczoraj skurcz stopy ( tej samej, czyli prawej ), he he.
Do Ginki mam wizytę na 8.04.2013r, co w takim wypadku mam zrobić ?

Hej Dziewczyny :) Super było Was poznać! Mi się dzisiejsze spotkanie podobało chyba nawet bardziej niż Maluszek, bo było takie bardziej luźne, a wykłady wg mnie mniej komercyjne (poza bankiem :-P).

Gratuluje dziewczyny wygranych :) ja dzisiaj siedzialam sobie na spokojnie w domku, jakoś tak nijak mi było, wyszłam tylko na chwilke na spacer, ale taka pogoda ze nawet psa by nie wygonil :( a juz wiosna była :)
Ja na basen będę chciała iść z mała, a właściwie wysłać męża :) bo ja jestem anty basenowa :)
Jutro usg :) juz sie nie moge doczekać, mam nadzieje ze wszystko ok, trzymajcie kciuki :)
Miłego wieczoru :)

kolejne spotkanie mnie ominęło :(
czy w najbliższym czasie odbędą się jakieś kolejne warsztaty?

Dumelek - ja się cieszę z brunczu, bo z basenu i tak bym nie skorzystała. Mam z młodym problemy - po basenie, nawet latem zaczyna natychmiast kaszleć. Dlatego mamy zakaz wstępu na basen. No i z młodszym pewnie też bym nie chodziła, bo mam złe wspomnienia.

W 7. miesiącu trafiłam do szpitala z zakażeniem wewnątrzmacicznym i groźbą przedwczesnego porodu, na szczęście udało się zatrzymać akcję i skurcze i zwalczyć bakterie, ale wyszło, że prawdopodobnie złapałam coś na basenie.. Także teraz jestem na maksa ostrożna. Oczywiście większość osób, które znam i chodziły w ciąży na basen nic nie złapała, ale ja miałam to nieszczęście i o krok od urodzenia wcześniaka. Ja chodziłam od samego początku i dopiero w 7-mym miesiącu miałam tę "przygodę".

~kararinah no widzisz ;) to fajnie, zgadamy się na priv żeby się jakoś poznać na tej szkole :)

Tym razem ja wygrałam naukę pływania dla maluszka :D

Agusia - a położne możesz wybrać poprzez tę stronę family coś tam, o której piszą dziewczyny. Tam też jest darmowa szkoła rodzenia (Gdańsk, Gdynia, Pruszcz i Wejherowo). Zaczyna się 8 kwietnia, więc się świetnie z terminem wstrzeliłyśmy :)

Nasza grupa znowu zgarnęła nagrody, choć myślałam, że nosidełko będzie losowane na spotkaniu, a nie, że trzeba będzie napisać wypracowanie..

Dumelek mówimy o tej samej szkole, myślałam że to jest Orunia :) super, jest nas dwie :)

hehe ale porady, szkoda że mnie nie było :)

Trzy ŚWIETNE laski :))

Rozumiem ze 3 laski z małym chłopcem i chusteczkami? :)) dobra bedziemy szukac :)

Dobra, laski, to tym razem na poważnie - paczka chusteczek w dłoni i czasami wyciągamy ją do góry. My będziemy w zwartej grupie z Pillotką i Jotenką (z chusteczkami), więc jak nas zauważycie, to się przyznajcie, że Wy z wątku :)

ok, Pillotka - 11.25, mi nie robi żadnej różnicy :)

Hej no wlasnie - znow sie nie znajdziemy pewnie :p Ja z dumelkiem bede troche szybciej bo jak tam ma byc znowu 80 babeczek to znow bedzie tłok.

Dziewczyny jak mnie zobaczycie na LM, to pociągnijcie mnie za rękaw, żebym mogła się z Wami poznać. Chyba, że będzie znak rozpoznawczy? :)

11:25 ;]
o 11:30 bierzemy Jotenkę przy parku technologicznym.
Później to chyba nie, biorąc pod uwagę to, jak było na BM.. Jak zobaczyłam, jak po nas szybko przyrasta kolejka, to się cieszyłam, że byliśmy wcześniej.. :)

Pillotka, to zabierzesz mnie jutro? Moglybysmy sie umowic na Piłsudskiego, na parkingu przed UM. Pasowaloby Ci? Bym czekala o 11.30? Czy pozniej?

mentorka - brzmi super :)
bo o porodzie to można w necie poszukać, są na portalach odcinki szkoły rodzenia. Najwyżej na porodówce będziesz pytała co i jak :)
a obsługa niemowlaka jest ważna, nie będziesz miałą kogo zapytać, jak wrócisz po porodzie do domu :)

~kararinah - a gdzie to jest na Oruni? ja zapisałam się na Chełmie na Wawelskiej :)

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (26 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...