MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Tak, jak Bezglutek polecę pana od fotelików z Mama i ja - nie wciska najdroższych, pokazuje co i jak i kiedy potrzebowaliśmy "serwisu" fotelika - kiedy młody trochę podrósł i nie wiedzieliśmy, czy wszystko mamy dobrze ustawione, to zajrzał, poprawił bez problemu. Taki naprawdę facet z wiedzą.

Agusia - mega pogryzione brodawki, mało pokarmu miałam, jakoś wytrwałam 9 miesięcy, ale w pewnym momencie raz dziennie młody dostawał już mm na noc. Zastoje też były i nawet zapalenie piersi, ale raczej miałam problem z ilością pokarmu.
Teraz mam zamiar się okopać pomocą i zapisać do prywatnej położnej, która przyjdzie do mnie do domu po urodzeniu dziecka (4-6 wizyt). A żeby było ciekawie - płacić za wizyty będzie NFZ, a położna zdejmie szwy i przede wszystkim pomoże z laktacją, przystawianiem itd.

aknahh dzięki za info, tylko powiedz jeszcze jaką trasą jeździcie, ja z wrzeszcza jestem :)

mentorka, to chyba jednak nie, babeczka od komórek macierzystych była brunetką, a z enfamila blond z loczkami, ale też mówiły że najlepiej jak najdłużej karmić piersią. Może ratownik był ten sam :)

kararinah - z trójmiejskich sklepów znam Akpol (na ulicy Jaśkowa Dolina, wygląda tak sobie ale zaopatrzenie super) i Mama i Ja (to na Grunwaldzkiej mniej więcej na przeciwko Media Markt). Wózków więcej chyba w Mama i Ja, tam też gości fajnie opowiedzą też o fotelikach. Jak kupowałam wszystko przez internet bo dużo taniej ale można skorzystać z ich wiedzy.

Kasiula1986 ja i dumelek mamy multisporta i wtedy jest za darmo. Normalnie sie chyba bierze karnety jakos. Ale np mozesz isc na jedne zajecia i normalnie zaplacic za jedne i zobaczysz czy Ci sie podoba.
Ja jade autkiem a Zakoniczyna i biore po drodze dumelka - jakby cos mozemy Cie we wtorek wziac z Oliwy. Jakby cos daj znac na prv.
Yevele - jak wyżej - jakby cos mamy jeszcze miejsce w aucie :)

A jesli chodzi o Bezpiecznego maluszka - jak dla mnie mega długo i szkoda, że przerw w zasadzie nie było. Ale wiedzowo całkiem fajnie. Ratownik był najlepszy - ten wykład mógłby być dłuższy.

Połaniecka - byłaś na macierzystych na końcu - jesli tak to byłysmy chyba w jednej grupie :)

kararinah - Witaj! W Gdańsku na pewno znajdziesz mnostwo znajomych mam, więc sie nie martw ;-)

Kasiula1986 ja i dumelek mamy multisporta i wtedy jest za darmo. Normalnie sie chyba bierze karnety jakos. Ale np mozesz isc na jedne zajecia i normalnie zaplacic za jedne i zobaczysz czy Ci sie podoba.
Ja jade autkiem a Zakoniczyna i biore po drodze dumelka - jakby cos mozemy Cie we wtorek wziac z Oliwy. Jakby cos daj znac na prv.

właśnie się zastanawiam nad tym toruniem, może się wybiorę, zobaczę:)

a co do bezpiecznego malucha to sie zastanawiam czy te same osoby były co u mnie... Pani od enafimilu - taka młoda w ciemnych długich włosach? u nas na każdym kroku podkreślała, że mleko matki jest najlepsze i najlepiej karmić piersią jak najdłużej. Pani z PBKM taka blondynka, włosy do ramion? dla mnie średnie wystąpienie ale nie jakieś tragiczne. Oczywiście ratownik medyczny, młody, ciemny to chyba wszędzie ten sam - super poprowadził. Ogólnie sporo informacji ogólnych, bardzo przydatnych a przy okazji reklama własnych produktów:))

a o jakich wózkach mówił?
jakie polecacie? ja szukam takiego co mało zajmuje miejsca po złożeniu i ma dużą gondolę i wysoką rączkę, oboje z mężem mamy ponad 180cm wzrostu, więc... jest to dla nas ważne :)
gdzie w Trójmieście są fajne sklepy dla mam i dzieci?

Chciałam jeszcze trochę napisać o Bezpiecznym maluchu
No ta babka od komórek macierzystych mnie mocno zniechęciła. Nie przekazała wiedzy w ciekawy sposób, zachowywała się wyniośle, pomijała temat kasy, narzekała, nie wytłumaczyła problemu, z tego co zrozumiałam to na 32000 materiału, który pobrali, to przydało się 12 razy (+2 w tym roku). To pokazuje, że nie do końca Bank Komórek działa, bo przecież reszta leży i czeka. Nie wiem, nie znam się, ale póki co wrażenie po spotkaniu na nie.
Wyluzowany ratownik "ok?" fajny, bezdech i zakrztuszenie pokazał fenomenalnie. Będzie wiadomo jak ratować, jeżeli zajdzie potrzeba.

Pan od wózków i fotelików to dobry przedstawiciel swojej firmy, przekonywająco opowiadał o tych wózkach.
Pani z Nuka szybko, po łebkach, ale jasno.

Reszta - marketing i sprzedaż.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK

panno-świetnie się rozpisałaś straszne to jest jak ktoś coś wciska wiedząc,że tak na prawdę "normy" są inne,ale taka ich praca. Ja też robiłam tak jak mi sumienie podpowiadało. Jeśli chodzi o karmienie piersią ja miałam mega problemy i się poddałam po dwóch tygodniach walki:( teraz boję się,że znowu będzie to samo,a chcę koniecznie karmić. Może panno podpowiesz mi jakie miałaś problemy i jak sobie z tym poradziłaś jeśli masz ochotę? ;)

kararinah-witamy kolejną dziewuszkę w naszym wątku;))

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
bardzo się cieszę że mogę dołączyć. Mam termin na 07.07 będzie córeczka :)
cały wczorajszy dzień zajęła mi lektura wpisów :), niestety za późno dowiedziałam się o warsztatach i nie byłam :( martwi mnie to że chyba wszystkie ćwiczycie, a ja jeszcze nie. Nadal pracuje, od kwietnia będziemy z mężem chodzić do szkoły rodzenia i od kwietnia chcę chodzić na zajęcia do medisona. Mieszkam w Gdańsku od niedawna i jakoś nadal nie mogę się odnaleźć, nie wiem gdzie rodzić, nic jeszcze nie kupiliśmy, kompletnie, a widziałam że niektóre już kupują pieluszki itd. Mam nadzieję że po kursie w szkole rodzenia troszkę się uspokoję :) to nasze pierwsze dziecko i z tego co widziałam to przytyłam już najwięcej 7kg, pewnie dlatego że nie ćwiczę :( USG też robimy rzadko, pierwsze było w 12 tygodniu, kolejne połówkowe, następne mam mieć w 32, tak zaleciła Pani doktór prowadząca moją ciążę. Czuję się super, z małą też w porządku, dolegliwości ciążowych żadnych, poza wzmożonym apetytem :)
ale się rozpisałam...

Tak nam dobrze idzie w obskakiwaniu wszystkich imprez, że może wynajmiemy busa i wszystkie pojedziemy na wycieczkę do Torunia? :D To byłby wesoły autobus :))

Mnie wkurzała jeszcze pani z Enfamilu i ta wronia położna. Wkurza mnie, że mówią, że należy dietę dziecka rozszerzać od 4-go miesiąca, pokazuje od razu wprowadzanie sztucznego mleka a z karmiących dłużej niż pół roku robi się wariatki, które nie chcą dziecku dać jeść.. Pomijając, że WHO zaleca WYŁĄCZNE karmienie mlekiem mamy do 6-go miesiąca, a potem wprowadzanie nowych pokarmów przy jednoczesnym karmieniu piersią do dwóch lat. A nikt o tym słowem nie pisnął. Ja jestem bardzo do przodu w tym temacie, bo przechodziłam problemy z laktacją z pierwszym. Zresztą, dzięki innym problemom i chodzeniem przez rok na rehabilitację z młodym miałam do czynienia z logopedami, psychologami i neurologami.

Pani z NUKa najwidoczniej nie wie, że logopeda zaleci picie wody z kubka, jak tylko dziecko zacznie sięgać, żadnych niekapków nie trzeba. I karmić należy najzwyklejszą łyżeczką od herbaty, metalową.

Ja wiem, że te spotkania są po to, żeby nam coś sprzedać, no ale czasami jest już tak nachalnie, że masakra. Mówię - ja się powkurzam i i tak zrobię swoje, ale to tylko dzięki mojemu doświadczeniu. A laski, które będą miały pierwsze dziecko i to co ci "eksperci" mówią traktują poważnie, mają niefajnie. No, wygadałam się :))

Super, ja nic nie wygrałam ale i tak było fajnie, tylko ile ludzi szok :D
A ratownik był boski to był mój ostatni warsztat i już byłam zmęczona ale co się uśmiałam to moje :D

dumelek, a skąd jeździcie? Też bym może się zabierała na multisporta

mentorka, a Ty jakbyś chciałą podskoczyć do Torunia to tam w maju są warsztaty z Akademii Mama pyta

Super, że wszystko u Was dobrze i kolejne dzieciaczki ujawniają płeć:)
Ja ostatnio miałam małą histerię, bo dzidziuś się nie ruszał 2 dni, ale wczoraj za to dokazywał cały dzień - więc już jestem szczęśliwa i spokojna.
Byłam wczoraj na BM i szczerze powiem, że nie spodziewałam się takich tłumów! Pani od komórek macierzystych z okularami przeciwsłonecznymi na głowie po godz 20 i w ciemnej sali i skarżąca się, że ona już 6 raz musi mówić to samo rzeczywiście słaba. W każdym bądź razie ja i tak już od jakiegoś czasu się nad tą krwią pępowinową zastanawiam...
Ogólnie jestem zadowolona, trochę przerażona ilością rzeczy, których jeszcze nie wiem, a powinnam, zachwycona jak piękne, zadbane i chude!!są kobitki w ciąży:) Pan ratownik rzeczywiście przesympatyczny:)
A i wygrałam zestaw od super mamy: olejek do kąpieli dla niemowląt i dwie próbki kremu do sutków oraz przeciw rozstępom.
Miłego dnia Kobiet!

Cześć dziewczyny, też wczoraj miałam okazję być na warsztatach :) żadnej z Was nie mogłam wypatrzeć, za dużo ludzi :) Uważam podobnie jak panna z mokrą głową, babka od komórek macierzystych zrobiła na mnie okropne wrażenie, Ona nawet mnie nie zainteresowała specjalnie tym tematem a tym bardziej nie zachęciła, a myślałam że po tych warsztatach będę bardziej na TAK jeśli chodzi o kwestię komórek macierzystych. Jeśli chodzi o pozostałe warsztaty było dość ciekawie, trochę się jeszcze wynudziłam na NUK ale pewnie dlatego, że był to ostatni temat i już byłam zmęczona i bolał mnie zadek od siedzenia :)
Ja nadal czekam kto tam u mnie siedzi w środku i mam wielką nadzieję, że już za 2 tyg dołączę do listy z płcią :)

Znowu zima powraca a z nią niechęć do wszystkiego :( Ja chcę SŁONECZKO !!!

Bezglutek - zaktualizowałam listę, bo u mnie imię Napoleon to naprawdę tylko dla śmiechu i totalnie roboczo (niektóre laski mówią o fasolkach, ja o Napoleonie ;) Żeby nie było nigdzie oficjalnie wpisane, bo naprawdę zamierzamy synka nazwać inaczej :))

Bezpieczny Maluszek - ta pani od komórek macierzystych była najgorsza, taka jakaś obrażona i zniesmaczona od początku. Brr. Fajny był ratownik, z tej wiedzy na pewno skorzystam. No i wesoło było na Osmozie :)

Ale takie tłumy, ze masakra!

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
08.07. pillotka /raczej SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986

Dziewczyny, gratuluje udanych USG :)
widzę że dzieciaczki rosną :) co do przewagi chłopców nie ma wątpliwości, a zawsze wydawało mi się że jest więcej dziewczynek.

Ja po bezpiecznym maluchu, fajnie było tylko tyłek mnie bolał od siedzenia tyle godzin :) W tym tłumie nie byłam w stanie dojrzeć nikogo z chusteczkami a już tym bardziej w czerwonym sweterku ! :)
Może tak jak proponuje aknahhh spotkamy się po Lady Mamie po prostu w jakiejś kawiarni?

Kasiula my chodzimy raz w tygodniu we wtorki na karte multisport wiec mamy "za darmo". Cennik jest na stronie jakby co :) kaucji 100 zł nie trzeba płacić - to stare informacje.

Dzień dobry :-)
Zaktualizowałam naszą listę, zerknijcie czy wszystko się zgadza czy kogoś nie przegapiłam.

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
08.07. pillotka /raczej SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986

Melduje się po USG u Nas wszystko jak najbardziej w porządku! Młody waży już 660gram klocek;))

Trzymam kciuki za następne USG!

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...