MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Tak, jak Bezglutek polecę pana od fotelików z Mama i ja - nie wciska najdroższych, pokazuje co i jak i kiedy potrzebowaliśmy "serwisu" fotelika - kiedy młody trochę podrósł i nie wiedzieliśmy, czy wszystko mamy dobrze ustawione, to zajrzał, poprawił bez problemu. Taki naprawdę facet z wiedzą.

Agusia - mega pogryzione brodawki, mało pokarmu miałam, jakoś wytrwałam 9 miesięcy, ale w pewnym momencie raz dziennie młody dostawał już mm na noc. Zastoje też były i nawet zapalenie piersi, ale raczej miałam problem z ilością pokarmu.
Teraz mam zamiar się okopać pomocą i zapisać do prywatnej położnej, która przyjdzie do mnie do domu po urodzeniu dziecka (4-6 wizyt). A żeby było ciekawie - płacić za wizyty będzie NFZ, a położna zdejmie szwy i przede wszystkim pomoże z laktacją, przystawianiem itd.

aknahh dzięki za info, tylko powiedz jeszcze jaką trasą jeździcie, ja z wrzeszcza jestem :)

mentorka, to chyba jednak nie, babeczka od komórek macierzystych była brunetką, a z enfamila blond z loczkami, ale też mówiły że najlepiej jak najdłużej karmić piersią. Może ratownik był ten sam :)

kararinah - z trójmiejskich sklepów znam Akpol (na ulicy Jaśkowa Dolina, wygląda tak sobie ale zaopatrzenie super) i Mama i Ja (to na Grunwaldzkiej mniej więcej na przeciwko Media Markt). Wózków więcej chyba w Mama i Ja, tam też gości fajnie opowiedzą też o fotelikach. Jak kupowałam wszystko przez internet bo dużo taniej ale można skorzystać z ich wiedzy.

Kasiula1986 ja i dumelek mamy multisporta i wtedy jest za darmo. Normalnie sie chyba bierze karnety jakos. Ale np mozesz isc na jedne zajecia i normalnie zaplacic za jedne i zobaczysz czy Ci sie podoba.
Ja jade autkiem a Zakoniczyna i biore po drodze dumelka - jakby cos mozemy Cie we wtorek wziac z Oliwy. Jakby cos daj znac na prv.
Yevele - jak wyżej - jakby cos mamy jeszcze miejsce w aucie :)

A jesli chodzi o Bezpiecznego maluszka - jak dla mnie mega długo i szkoda, że przerw w zasadzie nie było. Ale wiedzowo całkiem fajnie. Ratownik był najlepszy - ten wykład mógłby być dłuższy.

Połaniecka - byłaś na macierzystych na końcu - jesli tak to byłysmy chyba w jednej grupie :)

kararinah - Witaj! W Gdańsku na pewno znajdziesz mnostwo znajomych mam, więc sie nie martw ;-)

Kasiula1986 ja i dumelek mamy multisporta i wtedy jest za darmo. Normalnie sie chyba bierze karnety jakos. Ale np mozesz isc na jedne zajecia i normalnie zaplacic za jedne i zobaczysz czy Ci sie podoba.
Ja jade autkiem a Zakoniczyna i biore po drodze dumelka - jakby cos mozemy Cie we wtorek wziac z Oliwy. Jakby cos daj znac na prv.

właśnie się zastanawiam nad tym toruniem, może się wybiorę, zobaczę:)

a co do bezpiecznego malucha to sie zastanawiam czy te same osoby były co u mnie... Pani od enafimilu - taka młoda w ciemnych długich włosach? u nas na każdym kroku podkreślała, że mleko matki jest najlepsze i najlepiej karmić piersią jak najdłużej. Pani z PBKM taka blondynka, włosy do ramion? dla mnie średnie wystąpienie ale nie jakieś tragiczne. Oczywiście ratownik medyczny, młody, ciemny to chyba wszędzie ten sam - super poprowadził. Ogólnie sporo informacji ogólnych, bardzo przydatnych a przy okazji reklama własnych produktów:))

a o jakich wózkach mówił?
jakie polecacie? ja szukam takiego co mało zajmuje miejsca po złożeniu i ma dużą gondolę i wysoką rączkę, oboje z mężem mamy ponad 180cm wzrostu, więc... jest to dla nas ważne :)
gdzie w Trójmieście są fajne sklepy dla mam i dzieci?

Chciałam jeszcze trochę napisać o Bezpiecznym maluchu
No ta babka od komórek macierzystych mnie mocno zniechęciła. Nie przekazała wiedzy w ciekawy sposób, zachowywała się wyniośle, pomijała temat kasy, narzekała, nie wytłumaczyła problemu, z tego co zrozumiałam to na 32000 materiału, który pobrali, to przydało się 12 razy (+2 w tym roku). To pokazuje, że nie do końca Bank Komórek działa, bo przecież reszta leży i czeka. Nie wiem, nie znam się, ale póki co wrażenie po spotkaniu na nie.
Wyluzowany ratownik "ok?" fajny, bezdech i zakrztuszenie pokazał fenomenalnie. Będzie wiadomo jak ratować, jeżeli zajdzie potrzeba.

Pan od wózków i fotelików to dobry przedstawiciel swojej firmy, przekonywająco opowiadał o tych wózkach.
Pani z Nuka szybko, po łebkach, ale jasno.

Reszta - marketing i sprzedaż.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK

panno-świetnie się rozpisałaś straszne to jest jak ktoś coś wciska wiedząc,że tak na prawdę "normy" są inne,ale taka ich praca. Ja też robiłam tak jak mi sumienie podpowiadało. Jeśli chodzi o karmienie piersią ja miałam mega problemy i się poddałam po dwóch tygodniach walki:( teraz boję się,że znowu będzie to samo,a chcę koniecznie karmić. Może panno podpowiesz mi jakie miałaś problemy i jak sobie z tym poradziłaś jeśli masz ochotę? ;)

kararinah-witamy kolejną dziewuszkę w naszym wątku;))

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
bardzo się cieszę że mogę dołączyć. Mam termin na 07.07 będzie córeczka :)
cały wczorajszy dzień zajęła mi lektura wpisów :), niestety za późno dowiedziałam się o warsztatach i nie byłam :( martwi mnie to że chyba wszystkie ćwiczycie, a ja jeszcze nie. Nadal pracuje, od kwietnia będziemy z mężem chodzić do szkoły rodzenia i od kwietnia chcę chodzić na zajęcia do medisona. Mieszkam w Gdańsku od niedawna i jakoś nadal nie mogę się odnaleźć, nie wiem gdzie rodzić, nic jeszcze nie kupiliśmy, kompletnie, a widziałam że niektóre już kupują pieluszki itd. Mam nadzieję że po kursie w szkole rodzenia troszkę się uspokoję :) to nasze pierwsze dziecko i z tego co widziałam to przytyłam już najwięcej 7kg, pewnie dlatego że nie ćwiczę :( USG też robimy rzadko, pierwsze było w 12 tygodniu, kolejne połówkowe, następne mam mieć w 32, tak zaleciła Pani doktór prowadząca moją ciążę. Czuję się super, z małą też w porządku, dolegliwości ciążowych żadnych, poza wzmożonym apetytem :)
ale się rozpisałam...

Tak nam dobrze idzie w obskakiwaniu wszystkich imprez, że może wynajmiemy busa i wszystkie pojedziemy na wycieczkę do Torunia? :D To byłby wesoły autobus :))

Mnie wkurzała jeszcze pani z Enfamilu i ta wronia położna. Wkurza mnie, że mówią, że należy dietę dziecka rozszerzać od 4-go miesiąca, pokazuje od razu wprowadzanie sztucznego mleka a z karmiących dłużej niż pół roku robi się wariatki, które nie chcą dziecku dać jeść.. Pomijając, że WHO zaleca WYŁĄCZNE karmienie mlekiem mamy do 6-go miesiąca, a potem wprowadzanie nowych pokarmów przy jednoczesnym karmieniu piersią do dwóch lat. A nikt o tym słowem nie pisnął. Ja jestem bardzo do przodu w tym temacie, bo przechodziłam problemy z laktacją z pierwszym. Zresztą, dzięki innym problemom i chodzeniem przez rok na rehabilitację z młodym miałam do czynienia z logopedami, psychologami i neurologami.

Pani z NUKa najwidoczniej nie wie, że logopeda zaleci picie wody z kubka, jak tylko dziecko zacznie sięgać, żadnych niekapków nie trzeba. I karmić należy najzwyklejszą łyżeczką od herbaty, metalową.

Ja wiem, że te spotkania są po to, żeby nam coś sprzedać, no ale czasami jest już tak nachalnie, że masakra. Mówię - ja się powkurzam i i tak zrobię swoje, ale to tylko dzięki mojemu doświadczeniu. A laski, które będą miały pierwsze dziecko i to co ci "eksperci" mówią traktują poważnie, mają niefajnie. No, wygadałam się :))

Super, ja nic nie wygrałam ale i tak było fajnie, tylko ile ludzi szok :D
A ratownik był boski to był mój ostatni warsztat i już byłam zmęczona ale co się uśmiałam to moje :D

dumelek, a skąd jeździcie? Też bym może się zabierała na multisporta

mentorka, a Ty jakbyś chciałą podskoczyć do Torunia to tam w maju są warsztaty z Akademii Mama pyta

Super, że wszystko u Was dobrze i kolejne dzieciaczki ujawniają płeć:)
Ja ostatnio miałam małą histerię, bo dzidziuś się nie ruszał 2 dni, ale wczoraj za to dokazywał cały dzień - więc już jestem szczęśliwa i spokojna.
Byłam wczoraj na BM i szczerze powiem, że nie spodziewałam się takich tłumów! Pani od komórek macierzystych z okularami przeciwsłonecznymi na głowie po godz 20 i w ciemnej sali i skarżąca się, że ona już 6 raz musi mówić to samo rzeczywiście słaba. W każdym bądź razie ja i tak już od jakiegoś czasu się nad tą krwią pępowinową zastanawiam...
Ogólnie jestem zadowolona, trochę przerażona ilością rzeczy, których jeszcze nie wiem, a powinnam, zachwycona jak piękne, zadbane i chude!!są kobitki w ciąży:) Pan ratownik rzeczywiście przesympatyczny:)
A i wygrałam zestaw od super mamy: olejek do kąpieli dla niemowląt i dwie próbki kremu do sutków oraz przeciw rozstępom.
Miłego dnia Kobiet!

Cześć dziewczyny, też wczoraj miałam okazję być na warsztatach :) żadnej z Was nie mogłam wypatrzeć, za dużo ludzi :) Uważam podobnie jak panna z mokrą głową, babka od komórek macierzystych zrobiła na mnie okropne wrażenie, Ona nawet mnie nie zainteresowała specjalnie tym tematem a tym bardziej nie zachęciła, a myślałam że po tych warsztatach będę bardziej na TAK jeśli chodzi o kwestię komórek macierzystych. Jeśli chodzi o pozostałe warsztaty było dość ciekawie, trochę się jeszcze wynudziłam na NUK ale pewnie dlatego, że był to ostatni temat i już byłam zmęczona i bolał mnie zadek od siedzenia :)
Ja nadal czekam kto tam u mnie siedzi w środku i mam wielką nadzieję, że już za 2 tyg dołączę do listy z płcią :)

Znowu zima powraca a z nią niechęć do wszystkiego :( Ja chcę SŁONECZKO !!!

Bezglutek - zaktualizowałam listę, bo u mnie imię Napoleon to naprawdę tylko dla śmiechu i totalnie roboczo (niektóre laski mówią o fasolkach, ja o Napoleonie ;) Żeby nie było nigdzie oficjalnie wpisane, bo naprawdę zamierzamy synka nazwać inaczej :))

Bezpieczny Maluszek - ta pani od komórek macierzystych była najgorsza, taka jakaś obrażona i zniesmaczona od początku. Brr. Fajny był ratownik, z tej wiedzy na pewno skorzystam. No i wesoło było na Osmozie :)

Ale takie tłumy, ze masakra!

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
08.07. pillotka /raczej SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986

Dziewczyny, gratuluje udanych USG :)
widzę że dzieciaczki rosną :) co do przewagi chłopców nie ma wątpliwości, a zawsze wydawało mi się że jest więcej dziewczynek.

Ja po bezpiecznym maluchu, fajnie było tylko tyłek mnie bolał od siedzenia tyle godzin :) W tym tłumie nie byłam w stanie dojrzeć nikogo z chusteczkami a już tym bardziej w czerwonym sweterku ! :)
Może tak jak proponuje aknahhh spotkamy się po Lady Mamie po prostu w jakiejś kawiarni?

Kasiula my chodzimy raz w tygodniu we wtorki na karte multisport wiec mamy "za darmo". Cennik jest na stronie jakby co :) kaucji 100 zł nie trzeba płacić - to stare informacje.

Dzień dobry :-)
Zaktualizowałam naszą listę, zerknijcie czy wszystko się zgadza czy kogoś nie przegapiłam.

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
08.07. pillotka /raczej SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986

Melduje się po USG u Nas wszystko jak najbardziej w porządku! Młody waży już 660gram klocek;))

Trzymam kciuki za następne USG!

Inne tematy z forum

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....