MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Ja widziałam jeszcze sklep z ciuchami ciążowymi przy Grunwaldzkiej, obok kasyna, w takim pawilonie handlowym obok dworca we wrzeszczu. Trzeba wejść po schodkach. Sklep nazywa się kamama czy coś w tym stylu - sklep nie jest jakis duży, ale trochę ciuchów różnego typu, sukienek jest. Też wybieram się na wesele w maju i na chrzest i będę czegos szukać.

Ja też w Huppy Mum coś kupiłam - teściowa zrobiłam mi prezent i kupiła bluzki ciążowe, które zupełnie do mnie nie pasowały. Na szczęście wzięła paragon i mogłam spokojnie je wymienić na coś, co mi odpowiada. Ceny wysokie, ale np. jedną bluzkę z tej firmy, którą kupiłam w pierwszej ciąży noszę już trzy lata (także po ciąży, bo krój nie jest ewidentnie ciążowy, kolor neutralny i bez wzoru). Więc można powiedzieć, że się zamortyzowało ;)
Teraz jest jednak dużo ciuchów w normalnych sklepach "luźnych", pasujących na nasze figury, więc warto się rozejrzeć też tam :)
Na poprzedniej wizycie okazało się, że od początku ciąży przytyłam 3 kilo, mam nadzieję, że właśnie w takim tempie będę przybierać i zaraz nie wyskoczę :)

Hej!
któraś z Dziewczyn idzie na wesele i szukała sklepu z fajnymi ciuchami ciązowymi, prawda?! Polecam Happy Mum w Gdyni w Klifie. Byłam tam dzisiaj i zaopatrzyłam się w świetne spodnie :))) Mają piękne rzeczy, oczopląsu mozna dostać, fasony chyba dla każdej przyszłej mamusi, jakość też super! Szkoda, że ceny troche wysokie, ale w jakis jeden czy dwa ciuszki można zainwestować... Dla zainteresowanych podaje ich strone: http://www.happymum.pl
... miłych zakupów :)

Cześć Dziewczyny=)
Dawno się nie odzywałam.. u nas remontu ciąg dalszy, więc ciężkie czasy trwają... ale w przyszłym tygodniu powinien się skończyć =) zostanie nam tylko meblowanie i sprzątanie.

Śmiesznie tak bo jak Was czytam to mi zazwyczaj zwiastujecie objawy ciążowe =P Najpierw tak było z krwotokami z nosa, jak o nich pisałyście to się cieszyłam, że nie mam i niedługo potem dopadły i mnie. Potem tak było z zaparciami... teraz czekam na ten ból w pachwinach, ciekawe czy mnie też dopadnie =P

Też się już nie mogę doczekać wizyty. Stęskniłam się za naszym synkiem, chociaż ostatnio mocno dokazuje i ciągle mnie kopie =) Uwielbiam to kopanie, ale zobaczyć go też bym chciała =)

Miłego wieczoru =)

Hej Dziewczyny, u mnie jako tako, ogólnie dużo na głowie, bo nowe mieszkanie już prawie wykończone i jest dużo drobiazgów do zrobienia, więc też pomagam.
Pachwina boli co raz mocniej, teraz już nawet przy chodzeniu. Koleżanka mówiła mi, że miała rwę kulszową w ciąży, albo że macica może naciskać na pachwinę. W piątek idę do gina, to się zapytam. Już się nie mogę doczekać tej wizytę. Może dowiem się na 100% jaka płeć, no i zobaczę naszego dzieciaczka :)

aknahh ja chętnie wybiorę się do body&mind. Trochę przeraża mnie godzina, bo ostatnio źle śpię, ale się postaram.

hejka

ja nigdy nie nadrobię tych zaległości w czytaniu i normalnie nie jestem w temacie:)

pozdrawiam i przy okazji Wesołych Świąt życzę:)))

Z tą glukozą to najczęściej jest tak, że jak się idzie prywatnie np do Brussa to mają swoją glukozę, a jak na NFZ to trzeba mieć swoją :)
Ja też słyszałam, że jak jest wszystko ok to do końca 7 miesiąca mżna śmiało podróżować.
Dziewczyny współczuję diety, ciekawe jak u mnie wyjdzie glukoza, z drugiej strony jakbym miała bat nad sobą to może nie jadłabym tyle :( zwłaszcza owoców :( a to sam cukier :(

POŁANIECKA NIE WIEM co masz za lekarza.. skoro wszystko jest dobrze to nie powinien nic takiego mówić. Ja tydzień temu wróciłam z wakacji w Hiszpanii i lekarz nie miał nic przeciwko temu - dodam że podróż powrotna trwała 24 godziny bo samoloty itp.. no ale cóż widzę ze co lekarz to lekarz...

W Body&Mind na początku zaświadczenia nie potrzeba, ale trzeba podpisać oświadczenie ze się ćwiczy na własną odpowiedzialność. Później trzeba donieść. Ja jestem na L4 i zaświadczenie na ćwiczenia brałam później - lekarka mi nie robiła żadnych problemów - przeciez to są dwa różne świstki!
Wg mnie dobrze ze wymagają zaświadczeń - z tego co słyszałam to niektóre kobiety potrafią być mega nieodpowiedzialne i np w 4 mcu ciąży chodzić na pilates i klasc sie brzuchem na piłce - bo uważają ze się im nic nie stanie, a np. nie dały znac instruktorce o ciąży.. paranoja!
Połaniecka - moze po prostu zapytaj lekarza dlaczego nie chce dać zwolnienia? Lepiej wiedziec na czym się stoi.

Ja dziś się kiepsko czuję. Mam jakies uciski w dole brzucha, prawie w okolicy łona i sie stresuję. Dzwoniłam do ginki i powiedziała, że mam nospę wziac i jutro zorbic badanie moczu... Kurcze a cały czas było tak dobrze :((

połaniecka najlepiej zadzwoń tam gdzie będą Ci pobierać krew i się spytaj. Ja kupowałam (jest bez recepty) ale dziewczyny pisały że nie musiały.

Co do wyjazdu to lekarz ogólnie ma takie zdanie czy są u Ciebie jakieś przeciwwskazania? Mi gin powiedział że dalsze podróże i wczasy owszem ale max do 2 miesięcy przed porodem potem lepiej nie.

To mnie pocieszyłyście - bo ja już koniecznie muszę sie gdzieś ruszyć - raczej nie schudne pewnie od takich ciążowych ćwiczeń, ale przynajmniej się czlowiek porusza.

Jeszcze w kwestii tej glukozy chciałam pociagnąć temat: czy tą glukozę to sie samemu kupuje czy dają w przychodni? A jak się samemu kupuje to z czy bez recepty? Byłam dzisiaj u obcego gina i jakos tylko mnie ta wizyta zdenerwowała. Dowiedziałam się, że jak mi zależy na zdrowiu dziecka to się w żadne podróże nie powinnam wybierać - a ja chciałam jeszcze mamunię odwiedzić, posiedzieć w południowym słonku, buzie opalić. Wygląda na to, że już jestem wyrodną matką:/

połoniecka-u mnie na zajęciach instruktorka tylko pyta czy lekarz wie o uczestniczeniu w zajęciach i czy wyraził zgodę żadnych zaświadczeń nie trzeba,ale mój lekarz pytał czy ma wypisać zaświadczenie u mnie wystarczyło słowne "pozwolenie"

współczuje dziewczyny diety szczególnie ze względu na zbliżające się święta! Ja staram się oszczędzać od samego początku i przybrałam niby dopiero 4 kilo zobaczymy co będzie po świętach;)

Za mną okropna noc! Pełnia nie dała mi w ogóle spać,a jak rano przysnęłam to obudziłam się z takim bólem gardła,że nie mogę mówić:( młody też przeziębiony,wszystko przez tą pogodę;/ a zaraz mama przyjedzie myć okna bo później czasu nie będzie a w Wielkanoc Ksawciu ma urodziny więc goście będą.

Miłego dnia dziewczyny oby ta wiosna już do nas przyszła!

mentorka tak mi troszkę lepiej że nie jestem sama :) czas zacząć się ruszać i przestać podjadać słodkości a będzie dobrze :)
miłego dnia :)

połoniecka moja też mi nie dała zaświadczenia, mówi że jak wystawiła zwolnienie, to nie może. A wystarczyło tylko troszkę dobrej woli i wypisać zwolnienie zalecające np ćwiczenia na kręgosłup. No ale... jeszcze wczoraj zajrzałam na stronę siłowni, zagadałam z koleżanką i na ogół nie wymagają takiego zaświadczenia. Więc ja od przyszłego tygodnia zapisuje się na zajęcia, czas zacząć się ruszać!! :)

kararinah to ja w zeszłym tygodniu byłam 8 kg na plusie .. teraz pewnie jest z 9 ;/ hmmm może też powinnam przejść na dietę ... bo jak tak dalej pójdzie to się toczyć zacznę... ;/

Dziewczyny, czy na tych zajęciach fitnesowych musicie mieć jakieś zaświadczenia od gina, że wolno ćwiczyć?

Nie wiem dlaczego, ale mój nie chce mi takiego zaświadczenia dać - a obiektywnie to nic się ani ze mną ani z dzieciątkiem nie dzieje. Nie wiem co robić... Chciałabym się trochę poruszać, choćby na pilatesie bo jak sobie pomyślę, że będę taka zastana, nieruszająca się i utyta rodzić to mi słabo...

Dzięki:) Troche mnie pocieszyłyście! Ja w sumie nie wiem gdzie mam łożysko, bo lekarz nie mówił, a na żadnym opisie usg też nic nie jest napisane. Cóż, wypada czekać, może moja Dzidzia sprawi mi prezent na święta?! Kararinah- spróbuję Twojej metody, ciekawa!!!

Miłego dnia!!! Dzisiaj wreszcie czuć w powietrzu wiosnę :)

image

Aisak ja poczułam Kruszka dopiero po 20 tc. Mam łozysko z przodu i podobno wtedy ruchy czuje sie pozniej, bo łożysko chroni.

Mentorka wg mojej wagi 8 (bo ważę się rano) wg. wagi w gabinecie 9. Najwięcej przytyłam przez ostatnie 6 tygodni, bo 4 kg. i to chyba o to ten "krzyk", no ale rzeczywiście apetyt mi ostanio strasznie dopisuje i sobie za dużo pozwoliłam i teraz dietka! Zła jestem sama na siebie i jakaś od rana bez humoru :(
Aisak nie martw się, dużo zależy od tego gdzie dziecko jest ułożono, to jest moja pierwsza ciąża, a ruchy poczułam dopiero w 22 tyg. też się martwiłam, ale koleżanka jest ginekologiem i mnie uspokoiła. Jeśli chcesz poczuć ruchy, bo napewno są, tylko nie potrafisz wychwycić :) to po jedzonku połóż się na lewy bok i po ok 10 min powinny być wyczuwalne delikane ruchy :) ja tak zrobiłam :)

Aisak ja poczułam szybko bo 15/16 tydzień ale moja koleżanka dopiero w 20 więc nie ma reguły, spokojnie:)

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...