MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Witajcie :)
Ja mam pytanko trochę z innej beczki... Kiedy zaczęłyście czuć ruchy dziecka? Ja zaczęłam 18tc i jeszcze nic nie czuje... Zaczynam sie tym denerwować, bo to moje drugie dziecko, a przy drugim podobno czuje sie szybciej...naprawde sie stresuje... w ubiegłym tyg byłam na usg i było ok, ale lekarz powiedział że w tym tyg powinny juz sie zacząć, a tu mija kolejny dzień i nic.
image

kararinah a mogę się spytać ile przybrałaś, że lekarz zalecił Ci przejście na dietę? mi się wydaje że też sporo przytyłam i trochę się tym martwię...

Kararinah łączę się w bólu :) ale pomyśl, że masz o tyle dobrze, że czasem jak jednak zjeść ciacho lub loda to nic a nic się nie stanie :)) ja muszę uważać na każdy malutki skok cukru więc wybryki odpadają na kolejne 4 miesiące... mam nadzieję że zleci :)

kamyczek i bezglutek ja również przechodzę na dietę, za dużo tyje :( Miałam dzisiaj wizytę u mojej Pani Doktor i wyniki super, ale za dużo przybieram na wadze, od jutra dieta i więcej ruchu :(

Witam Dziewczynya :)
A ja mam energii mnóstwo jakoś :) Dzisiaj córeczki znajomej pilnowałam i stwierdziłam, że taka czterolatka to już fajny mały człowiek :)
Niestety o myciu okien słyszałam, u mnie mąż mył w weekend, kochany jest ale wolałabym sama, nawet firanki wieszał pierwszy raz w życiu :)
Mnie zaczęła troszeczkę oleć pachwina, ale skoro mówicie, że to normalne, to się nie będe przejmować :)
miłego popołudnia
Kamyczku - trzymam kciuki, ja robię glukoze w przyszłym tygodniu i zobaczymy co mi wyjdzie :( oby było dobrze :)

Witam się dziewczyny.
W końcu trochę słońca zbieram się za sprzątanie,ale jakoś brakuje mi energii jeszcze z powodu przedłużającej się zimy:( mama przyjedzie teraz w tyg okna mi umyć bo lekarz powiedział,że absolutnie nie wolno nam myć okien w ciąży bo zbyt długie podnoszenie rąk może skończyć się odklejeniem łożyska więc nie szalejcie dziewczyny!

Tak mnie boli kość łonowa od kilku dni,że ledwo z łóżka wstaję później jak już trochę pochodzę to jest lepiej,ale w nocy do toalety to jest trgedia i nie wiem jak się tego pozbyć chyba się nie da?

Witam nową mamuśkę lipcową.

Miłego dnia dziewczyny.

dzięki Bezglutek ;) poszukam, ostatnio kupiłam tam makaron z fasoli mung i był pyszny - zjadłam z odrobiną pesto ;)

Kamyczek współczuje naprawdę :-( ale to tylko kilka miesięcy. Ja też tam mam jak wchodzę do sklepu to płakać mi się chce, szczególnie teraz. Ciąża i dieta jakakolwiek to nie jest dobre połączenie. W auchanie na dziale ze zdrową żywnością jest kukurydziany makaron bezglutenowy. Ma bardzo niski indeks glikemiczny :-). W zielonym opakowaniu firmy Sam Mills.

kararinah - sa na Świętokrzyskiej (daleko byś nie miała). Tu masz info http://bodymindclub.pl/
Najbliższe zajęcia będą w czwartek po świętach. Wpadnij zobaczyć - jak Ci sie spodoba to zostaniesz ;-)) Ja wczesniej nie mogłam chodzić bo zwolnienia nie miałam. Dziś byłam 2 raz - i jest naprawdę super! Fajne studio, miła atmosfera, pogaduszki i ćwiczenia które dają w kość (o ile mogą w ciąży) :-))

aknahh
a gdzie dokładnie są zajęcia aktywne 9 miesięcy i ile kosztują? bo ja mieszkam na wawelskiej, więc daleko chyba bym nie miała, od dzisiaj jestem na wolnym i chętnie bym się poruszała. Bo jakoś narazie nie mogę się oswoić z tym że sama tyle w domu :( jakaś byłam dzisiaj bez humoru :( w planie miałam mnóstwo różnych rzeczy, nie zrobiłam prawie nic :(
brak energii, no ale apetyt oczywiście dopisuje, jak słoń już wyglądam :(

na razie tylko dieta, w piątek powtórka badania, a w środę po świętach idę do ginki i zobaczymy............. jakaś chodzę dobita ostatnio przez to :/ pilnuje aby jeść co 2 godziny, po każdym posiłku się ruszać żeby cukier się spalał. Najgorzej jest w sklepie.... widzę tylko to czego nie mogę, mam wrażenie że te wszystkie słodkości i desery oraz smażone kotleciki się na mnie rzucą ;)

Kamyczku trzymaj się dzielnie! a bierzesz jakieś leki czy regulujesz dietą? nie wiem czy pisałaś, ostatnio nie byłam na bieżąco :D

ja miałam swoją glukozę, specjalnie mąż biegł rano do apteki, pewnie niepotrzebnie ale już trudno :)

hehe no tak plusy są ...ale jak pomyślę o świętach
: serniki pasztety, sałatki a ja nic nie mogę. Będę wsuwać sałatę z pomidorem i chleb razowy ehh wiem, że muszę wytrzymać ale ciężko mi cholernie

Kamyczek, za to jaką będziesz miała figurę. Kumpela powiedziała, że na figurę nie ma nic lepszego niż dieta cukrzycowa w ciąży i karmienie piersią potem :) Musisz się trzymać dla dobra maluszka, często też dzieci cukrzycowe rodzą się troszkę większe niż normalnie, ale nie ma się czego bać i uważać, co się ma na talerzu :)

Aknahh ja robiłm prywatnie w brusie i nie trzeba mieć swojej.
Zazdroszczę Wam tych dobrych glukoz... ja dziś 5ty dzień na diecie i chce mi się wyć do księżyca.... i tak jeszcze 4 miesiące?? :(:(:(

aknahh nie wiem jak w Brussie ale np w medicover mają swoją glukoze, także domyslam sie, że tam gdzie idziesz prywatnie to nie musisz miec swojej ;)

aknahh nie bój się, ja się niepotrzebne stresowałam, nie było tak źle;)

pilotka nie strasz! 15 maja to straaaasznie daleko ;/ musieli się pomylić :D

Niby spadek energii a jak sie ładnie rozgadałyście dziś :))

Ja dziś rano byłam na aktywne 9 miesięcy i się tak wymęczyłam, że później na zakupach prawie zasypiałam.
A właśnie apropo zajęć - może któraś ma ochotę dołączyć? Zajęcia są na Świętokrzyskiej w Gdańsku i jest naprawdę super. Na razie ze mną są 3 osoby, po świętach ma dołączyć dumelek. To taki pillates dla ciężarnych. Zajęcia w poniedziałki i czwartki o 10.10 rano.

czytam o tej glukozie i już się boje tego co mnie czeka. Czy któraś z Was robiła może badanie prywatnie w Brussie? Podobno jak się idzie z NFZ trzeba mieć swoją glukozę. Ja zawsze chodze prywatnie i się zastanawiam czy tez musze mieć.

heja heja :)

ja na glukozę pójdę chyba w pt bo wziełam urlop przed świętami :D trzeba odpocząć :D

Działa, ale w poprzednie wakacje np. w weekendy nie działała. Ludzie wolą spędzać czas na dworze :)

Miała cc, bo drugi maluch był ułożony pośladkowo, więc nie ryzykowali.

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...