MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Panna - ale CC? wyniki wagowe rzeczywiście ładne :)
mi już kwitnące gałęzie przekwitły, będę się musiała rozejrzeć za czymś.. :)
a GM działa też przez wakacje..?

Co do tej mojej przyjaciółki - w nocy ją ruszyło i chłopaki są już na świecie. Jeden 2900 drugi 2400 także bardzo dobry wynik.

Ja też się dołączam do tych ze spadkiem energii, na szczęście młodego namówiłam na drzemkę o godz. 11.00 i się oboje przespaliśmy ;) Nie wiem - jakieś przesilenie wiosenne, czy co?

W miejscu, gdzie na BN stoi choinka teraz postawiłam kompozycję z forsycji, bazi i gałązek jakiejś kwitnącej rośliny, chyba magnolii. Młody wieszał jajka jak trzy miesiące temu bombki :) Jeszcze wszystko pamiętał. Jakoś tej wiosny w ogóle nie widzę, po 15-tym maja cieplej? Czyli dopiero po zimnych ogrodnikach? Nieźle.
Jeśli to prawda, że to wszystko zwiastuje upalne lat, to współczuję nam bardzo. Końcówka ciąży w czerwcu, lipcu, sierpniu.. Dzięki, już takie jedno upalne lato przerabiałam, po prostu nie wychodziłam za dnia z domu. A ze starszym tak się nie da..

Panno - z bliźniakami? i tak długo nosi je? ładnie :) to się chyba rzadko zdarza, prawda?

Bezglutek - no to się oszczędzaj :) ważne, że plackiem nie musisz leżeć :)
ja to przeciwnie, raczej się nastawiam znów na po-terminie :D

cześć, Ananao :)

mentorka - właśnie w teleekspresie mówili, że ma być cieplej.. po 15. maja!!!! jestem ciekawa, czy się sypnęli i chodziło o kwiecień jednak, czy rzeczywiście o maj.. :/

ja to się dziś kawą uraczyłam, bo drugi dzień bez energii przy odstawianiu smoczka to samobój.. oczywiście dała mi kopa i wiecie co..? nie mogłam się z chałupy ruszyć, tak jak planowałam, bo ponad dwie godziny nie było prądu!!! że winda nie działa, to pikuś, ale z garażu nie mam jak wyjechać.. masakra jakaś, nie mogło być awarii wczoraj..? :/
przynajmniej się z Synkiem wybawiłam w domu :) hehehe, głupio przyznać, ale najlepiej mi się z Nim bawi.. na czworaka ;] ganiać Go w pionie jest mniej wygodniej niż na czworaka :D w ogóle nie czułam brzuszka :)
a jak już w końcu prąd się pojawił, to migiem pojechaliśmy na zakupy i do akpolu, bo musiałam tam reklamować niekapek. Przy okazji pokazałam ten bon na butelkę TT, który dostałam na którymś z brzuszkowych spotkań. ale się zdziwiłam, że "zapasy się jeszcze nie skończyły" :D no więc jedna mała butla w domu dla juniora jest :)

Cześć Dziewczyny :)
Miałam dziś totalny zanik energii...ocknęłam się koło 14-tej dopiero...wcześniej nie zrobiłam nic...
Teraz się zwijam do Mamy na noc, bo jutro jadę na glukozę, więc nie miałby kto z Małą posiedzieć, a po co Ją rano zrywać ;)
No i witamy nową Koleżankę :)

Hej witam nowe dziewczyny!

Ja też dzisiaj miałam glukozę, nie było tak źle, czekam na wyniki. A ogólnie jakoś ten czas leci, mogłoby być cieplej na dworze :)

hej dziewczyny, trochę mnie nie było tylko czasem Was podczytałam jak miałam chwilę. Cały tydzień siedziałam u babci bo trzeba było się nią zająć po operacji... na szczęście już wszystko ok :)

ja dzisiaj jestem po glukozie:) i wyniki są w normie:) nie było tak źle to wypić, wcisnęłam sobie trochę cytrynki:) potem tylko mnie trochę mdliło ale byłam z mężem i wróciłam do domku na te dwie godziny i się położyłam:) także do przeżycia:)

witam nowe dziewczyny:) gratuluję udanych usg :))

ahhh ja już chcę wiosnę!! mam nadzieję, że na Wielkanoc już będzie ładnie :D

no podobno juz niedlugo ma być cieplo :D oby...
bo z checią wyszloby sie na jakis wiekszy i dluzszy spacer :D ...

szkoda tylko ze na rower ni eza bardzo mozna isc - chyba ze stacjonarny ;/

Witam Dziewczyny poweekendowo :)
Gdzie ta wiosna ? W niedzielę padał śnieg, dobrze, że chociaż dzisiaj świeci słońce :) Podobno ma przyjśc od razu lato :) Super by było :)
Jak zdrówko ? Jak samopoczucie?
U mnie z jednym i drugim dobrze, nic nie kłuje nie ciągnie nie mdli ;) odpukać tfu tfu :) a i energii sporo :) dzisiaj sprzątania poremontowego ciąg dalszy, dzień w biegu, zakupy, spacer itd, tylko oddycha mi się czaami ciężko i łapię zadyszkę jak staram się mówić za dużo i za szybko :)
Pozrdrawiam
Bezglutek - trzymaj się ciepło i oszczędzaj się, by dzidzia zdrowo rosła :)

hehe no nie da sie ukryc ze ten sam :D:D:D choc mam przeczucie ze bedzie duzo szybciej :D

a co do porodowki to jeszcze sie ludze ze bede rodzila w swissmed ale zobaczymy :P a jak nie to raczej na zaspie albo w wejherowie :)

Witamy kolejną lipcową mamę :)
Masz ten sam termin, co ja :) Jeśli jesteś z Gdyni to jeszcze się na porodówce spotkamy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

dopisuje sie do ;isty :) 20.07. Kubuś :)

Dziewczyny podobno w święta ma przyjść wiosna!!!!!

Byłam z moją glukozą i z morfologią u lekarza. Glukoza ok i morfologia o dziwo też. Szyjka ok, wygląda na to że skracanie się zatrzymało. Mam dalej leżeć, może nie plackiem ale nie forsować się. I tak do 32 tygodnia. Później mogę powoli zacząć się ruszać. Nie sądzę, żebym dotrzymała do terminu, chyba będę pierwsza, która się na forum rozsypie :-) Ja stawiam na połowę czerwca.

Ooo, to ja wczoraj miałam taki dzień. Nie zrobiłam nic, co nie było fajne - od rana kawa z koleżanką, potem warsztaty z lepienia gliny z młodym i drzemka w ciągu dnia, na obiad pizza ;) ale dzid od rana porządki zimowe (bo raczej nie wiosenne..). Swięta coraz bliżej. Rozmawiałam dziś z koleżanką która jest w ciąży z bliźniakami . ma termin za 2 tygodnie i jeszcze nie ma akcji porodowej . jak na bliźniaki to niezły wynik w. podobno brzuch ma tak wielki że ludzie patrzą się na nią jak na potwora ;)

cześć, Dziewczyny :)
ale mam dziś dzień do kitu :/ Jakoś nie mam dziś ani siły, ani ochoty, żeby cokolwiek robić.. Jakoś się w sobie zawzięłam i byłam nawet 45 minut na spacerze z Synkiem, żeby się zmęczył, bo... postanowiłam dziś rano, że odstawiam smoczek. Także trzymajcie kciuki prze znajbliższy tydzień ;]

gratuluję wyników usg i przeżycia glukozy :D

Aisak - witam :) ale masz termin :D

co do kiecek i okazji do ich kupienia.. nas czeka weselicho kuzyna, jakoś w drugiej połowie czerwca, także, hehehe, ostatnie nogi, jak nic, brzuch będzie jak u słonia, pewnie obojętnie co ubiorę, to i tak będę się czuła jak hipopotamica ;] więc po prostu poproszę Teściową, żeby mi przysłała worek po kartoflach ;]

z tym elefunem, to hm.. z jednej strony bym chciała, z drugiej - mam nadzieję, że odpadamy, bo chyba od początku lub od połowy kwietnia będzie chodził do żłoba ;]
przedszkola na szczęście w tym roku nie przerabiamy :D

..ale mnie dziś Maluszek kopie :)
aaaaaaa, a w czwartek idę do gina, ciekawe co będzie na wizycie :)

Asski - tak, my się też będziemy ze starszym starali o przedszkole, ale raczej na Władysława. Mam stresa, że się nie dostanie i nie wiem, co zrobię w takiej sytuacji, bo na prywatne raczej nas nie stać. Teraz młody chodzi do przedszkola na trzy dni i nie wychodzi jakoś strasznie, ale jakbym go miała posłać gdzieś na całe pięć dni, to byłoby już pewnie koło 800-900 zł.
Z tego elefuna nie skorzystam, bo młody już chodzi do tego prywatnego od września.

No to doczytałam, witam nową Koleżankę :)

Wiecie, ja o tym elefunie myślę od jakiegoś czasu...i planuję się wybrać po świętach na tą akademię z moją Córcią...któraś może byłaby chętna?? tylko nie wiem czy od razu po świętach czy jeszcze tydzień później...bo mamy w planach wyjazd do Rodziny po Świętach...

A czy którąś z Was czeka nabór do p-kola w Gdyni??
My się przymierzamy do Harcerskiej...

Cześć Dziewczyny :)
Dawno mnie nie było...tyle mam do nadrobienia...widzę że glukoza na tapecie - ja się wybieram we wtorek...więc poproszę o kciuki coby wyszła jak najniższa :)
Muszę Was doczytać koniecznie ;)

Cześć Aisak, przebiłaś mnie z terminem :)

kararinah ostatnio byłam w fashion house i okazało się, że tam w vero modzie mają kolekcję firmy mama-licious. Kupiłam sobie śliczną sukienkę za 90zł, możesz spróbować tam, podobno w środy mają wykładany nowy towar. A tak jak pisała aknah też mają bardzo duży wybór sukienek na hali targowej w gdańsku (parter, po lewej stronie od głównego wejścia). Kupowałam tam jeansy i jak patrzyłam na te śliczne, eleganckie, ciążowe sukienki, to aż żałowałam, że nie mam żadnej okazji podczas ciąży:) Ceny niezbyt niskie, ale jak możesz wydać trochę więcej to polecam.

Miłego dnia dziewczyny!

kararinah - w H&M popatrz - czasami np na Matarni są fajne przeceny taki bardziej eleganckich rzezczy. Ja w maju mam isc na wesele - i już się boję co będę miała załozyć.
Na Oruni masz sklep Pchełka (podobno i sklep i odzież z drugiej ręki dla ciężarnych; ale z tego co słyszałam nie ma za dużego wyboru).
Jest też sklep na Hali Targowej i nie wiem czy w nie w pawilonie na Placu Węglowym.
W Klifie w Gdyni sa też jakies markowe sklepy: Mothercare na pewno.
Ewentualnie zawsze masz Allegro ;-)))

A tymczasem ja uciekam do lasu na imprezę na orientację - mam nadzieję, że nie zamarźniemy ;-)

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...