MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

a zapomniałam napisać, że można ze sobą zabrac cytrynę :) ja napewno skorzystam, będzie łatwiej przełknąć :)

Ehhh :/ ja też wybieram się na glukozę w poniedziałek i już mam stresa przed tym świństwem :( Ale pocieszam się tym, że może to mi obrzydzi apetyt na słodycze :D

Mi pobierali raz i za dwie godziny drugi raz. Mi było słabo z głodu aż mi się w głowię kręciło więc na prawdę trzeba uważać!

o jaaaa dopiero teraz czytam, że pobierają krew za godzinę znów, i jeszcze raz za kolejną godzinę.... myślałam, że tylko 2 razy :/

ciekawe jak ja potem skmką do pracy dojadę i tam wytrzymam 8h :]

Ja musze tez tę glukozę 75 zrobić, ale dopiero za jakies 2 tygodnie bo przed kolejna wizytą u gink.
Dziewczyny pamiętajcie, że najlepiej by Was potem ktoś odebrał, bo po tym badaniu często chce się spać i moja gin mówiła, że się zdarzyło, że jakaś dziewczyna zasnęła na przystanku.

niestety też 75 g :( no ale trudno dla dzidzi wszystko więc dam radę, muszę chyba zapasy gazet do czytania kupić na te 2 godziny :)

Ja miałam teraz obciążenie na 75mg glukozy cały taki plastikowy kubeczek musialam tego wypic i to jeszcze średnio rozpuszczone same grudki w buzi prawie tam wymiotowałam,ale ja ogólnie słabo reaguję na wszelkiego rodzaju leki i syropy,a w pierwszej ciaży jak miałam ten test na obciążenie to pamiętam,że piłam 1/3 takiego kubeczka.
Kamyczek-nie nastawiaj się od razu na to,że będzie źle bo każdy ma jakąś granice smaku i zobacz na skierowaniu na ile mg masz ten test;))
Powodzenia!!!

Kamyczek to daj znać jak było, ja idę w piątek :(
dobrze że jutro już środa, jeszcze tylko dwa dni pracy i wooolne :) w piatek biorę urlop na żądanie, idę na badania, a w poniedziałek do lekarza i biorę już zwolnienie i się strasznie cieszę, już mam dość, a po dzisiejszym zimowym dniu już w ogóle

Agusia ja jutro wybieram się na glukozę :] mniam mniam już się cieszę, serio aż takie to straszne?

przespałam się troszkę i zjadłam chrupiący chlebek z nutellą dla poprawy nastroju i co by moje dziecię mogło się odstresować;))

co za dzień.. miałam byc w pracy - nie pojechałam bo obwodowa stała, ludzie podobno i po 5 godzin stali :( Potem miałyśmy jechać na jogę, ale się okazało, że Sopot od Wrzeszcza tez stoi wiec odpuściłyśmy... no i siedzę w domu i czuje że dzień marnuje.. nie lubię takiego stanu!

Panna - piecz, piecz, wyszło naprawdę super! Szkoda, że tak szybko sie skończyło :(

mam nadzieję, że zima w końcu odpuści.. bo bo ile można :(

no, pogoda kiepska i to baaardzo, ja już po baseniku - supcio było :P i po obiadku :) a jutro idę oddać mocz na badania i krewke, jak wrócę to sie z haty nie ruszam, choćby mnie siłą wyciągali nie dam sie :)

Agusia, straszna historia.. Dobrze, że wszystko ok. Spokojnie teraz dotrzymaj do nocy, żeby młody za bardzo nie wyczuł stresu. Może coś smaczenego sobie zjedz :)

O Boże!

Ja też dzisiaj zaczęłam dzień od telefonu do mamy, czy brat jest w domu, bo miał jechać :/

Hej dziewczyny. Nie miałam czasu się odzywać,ale czytałam na bierząco bo później ciężko nadążyć.
U nas powoli do przodu. Kiepska noc,a poranek jeszcze gorszy za mną.
Zasnęłam koło 1 dopiero o 4 wstałam do kibelka na siku i nie mogłam już spać o 6 już zbierałam się z łóżka do lekarza na krew mocz i cukrzyce fuu...włączyłam wiadomości i słyszę o strasznym wypadku,biegnę do telefonu mąż nie wie o co mi chodzi i wydzwaniam do siostry,która właśnie wracała z chłopakiem z meczu...cisza skrzynka pocztowa,dzwonię do mamy nic w końcu odebrała,pytam co z siostrą,a mama o co mi chodzi i zaczyna płakać krzyczeć jaki wypadek odłączyłam się i dostałam powiadomienie,że mogę już zadzwonić do siostry ODEBRAŁA mówi u mnie wszystko okej nie byłam w tym akutokarze... myślałam,że zejdę na zawał na prawdę... przeżyłam najgorszą chwilę jaka mi się przytrafiła.Nie życzę nikomu dziewczyny!
W końcu musiałam się uspokoić i udać na badania stojąc dobrą godzinę w samochodzie w korkach dojechałam,a wypicie na czczo glukozy było drugą nie przyjemną rzeczą dnia dzisiejszego! Na szczęście jestem już w domu i nie zamierzam się z niego ruszać dziś ani na krok! Może uda mi się zdrzemnąć i odespać kiepską noc...
No to się wygadałam...
Pozdrawiam i mimo pogody trzymajcie się cieplutko!

No i witam się tak wogóle :)

Ale zasypało, jak dobrze, że nie muszę nigdzie wychodzić :)

hehe...zapisałam się też na Mamo to ja, na 06.06 :)
Mam nadzieję, że dam radę :P

Chusteczki bardzo się przydały :) Przymierzam się do zrobienia sernika od aknah - zapomniałam o kilku składnikach, więc pewnie jutro będę piekła. A tymczasem słoik nutelli nadpoczęty ;)

Warunki na drogach straszne, jechałam dziś na badania, prędkość jakieś 30 km/h, ale jak skręcałam, to mnie tak zarzuciło, że już widziałam się na słupie. Na szczęście jestem mistrzynią kierownicy i pięknie odbiłam :) Ale ciśnienie mi się na maksa podniosło, dobrze, że to badanie krwi było a nie ciśnienia. Jutro mam wizytę u gina, ciekawe, co nowego mi powie.

Co do ćwiczeń na Zaspie - mi ten rejon nie pasuje, ale mam nadzieję, że grupa się stworzy :)

Hej,
jestem z wątku wrześniowo-październikowego, ale mam do Was pytanko, czy któraś z Was jest zainteresowana ćwiczeniami w ciąży? Znalazłam ciekawą propozycję na Zaspie (zajęcia są po południu) i cena bardzo atrakcyjna w stosunku do innych (od 55 zł/miesiąc).
Więcej informacji tu: http://www.strefaaktywna.pl/index.php/majka/aktywna-ci.html

Problem w tym, że musi być min. 6 osób, żeby utworzyli grupę. Na razie nie ma tylu chętnych. Fajnie jeśli ktoś z Was się zdecyduje (zgłosić się można tu: strefaaktywna@wp.pl).

aknah to super :) już się cieszę, że Was poznam, jakoś narazie nie było okazji. Narazie nie chodzę na żadne ćwiczenia, bo jeszcze pracuję i cieszę się z zajęć w szkole rodzenia. Dodatkowo chcę sie zapisać od kwietnia do Medisona, bo wymieram się po świętach już na L4, już mam dość, nie mogę się już doczekać, zwłaszcza jak za oknem pogoda taka jak dzisiaj :)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (34 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...