MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

Ja nie dostałam potwierdzenia na warsztaty, ciekawe dlaczego :(

Kasiula1986 - nie wiem, czy wspomniałam że zapisy na Zaspę są w godzinach 15 - 15:50 jak dobrze pamiętam i musisz mieć zaświadczenia od lekarza, że możesz uczestniczyć.

Dziewczyny ja Wam zaczynam "zazdraszczać" :D tego wicia gniazdka, wystroju pokoju dla maleństwa i tych wszystkich przygotowań.
Ja będę rzucona na głęboką wodę, niemalże ocean :) Bo dopiero w okolicy czerwca ruszamy z remontem nowego mieszkanka, więc ja mam pewne obawy, że pokoik będę szykowała, jak już maluszek będzie z nami, bo zanim skończymy remont, mogę już nie być w stanie. Nie mam jeszcze nic przygotowanego, ciągle zwlekam i cały czas twierdzę, że mam jeszcze czas na zakupy dla maleństwa. A Wy co niektóre już widzę pierzecie ciuszki :)
Kurcze, chyba wezmę od Was przykład i zacznę chodzić chociaż po sklepach :D

a no właśnie mój brat mi go wczoraj polecał, ale mówię nic narazie nie biorę we wtorek mam wizytę to poproszę.tylko nie wiem czy mi da, bo w sumie miałam dopiero dwa, jeden taki strasznie długi i na całej prawej połowie ciała i płakałam z bólu, dziś w nocy już znacznie mniejszy i tylko łydek.

Na skurcze moj lekarz mi polecił Aspargin 3 razy 1 tabletka. Po około 20 dniach nie powinny mnie już dopadać. Mam nadzieję, bo już miałam tak, że jeden za drugim mnie brał. Oczywiście zanim poszłam na wizytę do ginekologa, to w aptece nic mi nie chcieli dać. Czasem po prostu przesadzają:)

Witam, też postanowiłam do was dziewczęta dołączyć, czytam watek już jakiś czas, zmotywowała mnie koleżanka która dziś w nocy urodziła...i jakoś tak poczułam że zbliża się zbliża powolutku ten czas, a ja jeszcze nic nie mam, nic nie wiem, jest to moja pierwsza ciąża więc jestem zielona na fasolka :) aktualnie jestem w 28 tyg. to będzie córcia-- póki co :) jutro wizyta u gina , mąż cały czas ma nadzieje hehe. termin mam na początek sierpnia, ale to się jeszcze może zmienić, bo mała jest cały czas jakby o tydzień mniejsza.ostatnio zaczęły mnie męczyć objawy nocne..skurcze nóg, straszne, bolące, nie do wytrzymania.Nie wiem jak się tego pozbyć, aktualnie mam remont generalny w domu i śpię na super niewygodnym łóżku więc to jeszcze poteguje efekty. jak sobie poradzić z takimi skurczami???

hej dziewczyny!
Czytam wątek już od dawna i w końcu zdecydowałam się dołączyć.
Termin porodu z ostatniej miesiączki wyznaczony mam na 17.08.2013, będzie synek.
Pozdrawiam

Hej,

Może umówimy sie na jakiś spacer, kawę? Proponuje okolice bulwaru itp. Fajnie byłoby Was poznać. Dajcie znać, które z Was byłyby chętne. Może najlepiej byłoby sie umówić jutro? Z doświadczenia wiem, że takie terminy są najskuteczniejsze:) Ja dodatkowo byłabym z moim roczniakiem. :)

Mój jest bardzo nisko, ze względu na krótką szyjkę, teraz ma 23 mm. Czasami mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie, szczególnie jak d*pką zapiera się o żebra i próbuje się prostować :-) Wieczorem jest najgorzej, muszę się wtedy położyć.

Ja jeszcze syndromu gniazdowania nie mam. Cały czas myślę o tym co jeszcze muszę przygotować ale jakoś tego nie robię. Jak jeszcze tyle jest do przygotowania to mam wrażenie, że mam jeszcze dużo czasu. A wcale tak nie jest. Chyba sama sobie chcę w ten sposób udowodnić, że jeszcze wytrzymam te 6 tygodni. Głupie to strasznie :-). Chce się przygotować ale jednocześnie nie chce :-)

Mój się w dół nie pcha, w ogóle jest raczej miły - nie uciska, nie puchnę itd. Dlatego coraz bardziej się stresuję, czy wszystko ok z jego wielkością.

Co do humorów - lepiej mam niż w pierwszej ciąży, wtedy płakałam nawet na reklamie papieru (ze wzruszenia, była tam rodzina pokazana) a teraz pełen luz. Myślę, że te wszystkie obawy o to, jak będzie, dają o sobie znać. Będzie dobrze! Zawsze można gdzieś pomoc znaleźć :)

Ja z kolei cierpię na poważny syndrom gniazdowania :) Meble kupuję, w końcu w dziecięcym nakleiłam naklejki które czekały dobre dwa lata na wenę :)) Buszuję w necie w poszukiwaniu różnych rzeczy, ciuszków mniej, raczej akcesoriów i dekoracji. Przy pierwszym się jakoś skupiłam na stronie praktycznej, teraz idę w estetykę.

A naklejki ma takie: http://bobom.pl/ bardzo fajne i kolorowe :) No i w końcu na swoim miejscu :)

Kasiula - dzięki za cynk, jaka różnica. Przepisałam się na spotkanie w Gdyni :)

Ananao - jak najbardziej, lekko się nie oddycha.. :/ Odetchniemy, jak się nam brzuchy obniżą, już się nie mogę doczekać - codziennie rano sprawdzam :P bo to nawet na kilka tygodni przed porodem może się obniżyć. Ciekawa jestem, czy w tej ciąży zauważę ;]

czy Wasze Maluchy też się tak w dół pchają?!? normalnie czuję Go zaraz nad kością łonową.. i to nie kopniaki, ale też po prostu, że tam jest.. jak lekko uciskam, to czuję, że właśnie tam jest.

Justa78 odpisali mi, że :

" Witaj Kasiu,

wszystko się zgadza. W Gdańsku mamy 3 grupy i dodatkowo Mustelę, która będzie mówiła o pielęgnacji skóry kobiety w ciąży, a w Gdyni mamy 2 grupy. Reszta jest bez zmian. Daj nam koniecznie znać na które Warsztaty się decydujesz

Serdecznie pozdrawiamy,
--------------------------------------------------------------------------------
Organizatorzy "Warsztatów Mamo, To Ja"

Rejestracja@warsztatymamotoja.pl
http://www.warsztaty.mamotoja.pl "

Dziewczyny a macie tez takie problemy z oddychaniem? bo mi to strasznie.ciezko sie oddycha..

My kupilismy Maxi Cosi Cabrio Fix i bazę easy fix, można wpiąć bazę na isofixy, moża ją wpiąć na pasy i sam fotleik też mozna wpiąć na same pasy :) i pasuje do wózka :)
Kararinah - nie przejmuj się humorami, ja też ostatnio mam różnie, czasami jest super, czasami pierdoła potrafi wyprowadzić mnie z równowagi, do tego brzuch też coraz częściej twardnieje, dzisiaj rano mnie bolał, tak że wzięłam nospę :( do tego mała preferuje prawą stronę brzucha, więc nogi pod żebra pakuje w prawej strony, pachwinę prawą też mam spuchniętą, musi mi coś uciskać bo teraz do pachwiny doszła jeszcze spuchnieta prawa kostka, ale w związku z tym że tylko jedna to obstawiam że to mały łobuz w brzuchu jest temu winien a nie zatrzymywanie się wody w organizmie, tragedii jeszcze nie ma, w buty wchodzę, nie boli, ale wkurza :/
Puściłam pierwsze pralki, teraz przerwa na prasowanie i nasze pranie musze jakieś nastawić no i dokupic kolejne rzeczy, bo tak dzielę na miesiące sobie i chyba powinnam juz w tym miesiącu skończyć w końcu :(
Dziewczyny a jak po weekendzie, jak humorki i samopoczucie ?
Ja jutro do lekarza, ciekawe co mi powie, bo brzuch rośnie w oczach :)
Miłej nocy :)

cześć dziewczyny,
coś mi ostatnio często brzuch twardnieje, na dodatek co chwilę bym ryczała, mąż mnie wkurza, niby to kobiety mają problem z pamięcią, a on kompletnie o niczym nie pamięta, w czwartek nawet zapomniał że miał mnie odebrać ze SR :(
co do fotelików to troszkę mogę podzielić się wiedzą, udało nam się dokonać zakupu a troszkę się naszukaliśmy.
Kupiliśmy Cybex Aton z bazą insofix. Plus jest taki że fotelik można montować w samochodach za pomocą bazy, ale bazę można też zamontować pasem, no i można też sam fotelik zamontować pasem. Wszystko w zależności od możliwości samochodu. Zdecydowaliśmy się na ten fotelik, bo pasuje nam do wózka, dodatkowo sam fotelik dobrze leży na siedzeniu, znaczy prawidłowo. Gdy wybieraliśmy fotelik byliśmy w świecie dziecka we wrzeszczu i w akpolu, w akpolu nie ma problemu żeby przymierzyć fotelik i wcale nie trzeba się od razu decydować, a we wrzeszczu pozwolą przymierzyć dopiero jak się zdecydujesz (chyba że nie wszyscy sprzedający robią tak samo). W akpolu dowiedzieliśmy się o tym że foteliki różnie leżą i trzeba mierzyć, czego we wrzeszczu nie mówią.
Foteliki z bazą mają też maxi cosi i wiem że mają też taką bazę którą można montować i za pomocą pasa i zaczepów isofix.
Do powyższych fotelików można zakupić bazę którą montuje się tylko za pomocą pasa. Foteliki są tak samo bezpieczne bez takiej bazy, jak i z nią, plus jest taki żę łatwiej się taki fotelik montuje. Co innego już jeśli baza montowana jest za pomocą zaczepów(insofix). takie foteliki są bezpieczniejsze.

Ja dziś wieczorkiem do nich napiszę i się dowiem co i jak :)

Kasiula ja też dostałam potwierdzenie.Nie wydaję Ci się,że jakiś błąd się im wkradł.W Gdańsku warsztaty mają trwać 4h20min,a w Gdyni 3h30min.Coś mi tu nie gra ta godzina z Gdańska.

HEJO :)
DOSTAŁAM POTWIERDZENIE NA WARSZTATY 06.06, czwartek).
Warsztaty odbywają się w hotelu Scandic mieszczącym się przy ulicy Podwale Grodzkie 9 i trwają od 16.25 do 20.45.

DZIEŃ PÓŹNIEJ TE SAME WARSZTATY SĄ W GDYNI (07.06, piątek), w godzinach:17.00 - 20.30, w Hotelu Hotton mieszczącym się przy ulicy św. Piotra 8.

Yewele - ja na Twoim miejscu to zasiałabym już taką panikę i rozryczała się na pewno w głos, oczywiście niepotrzebnie.

Coś w tym cukrze może być, bo rzeczywiście, kiedy ograniczam to jest lepiej.
A odnośnie picia wody to słyszałam, że za dużo w sensie 3l dziennie to też nie jest dobrze, bo wypłukujemy sobie składniki mineralne...

http://www.promobaby.pl/

Polecam Wam dziewczyny stronkę wszystkie dzieciowe promocję w każdym sklepie;)

Dziewczyny jeśli chodzi o obrzęki to ostatnio moja gin mówiła, że od lat obserwuje, że u kobiet na diecie cukrzycowej takie obrzęki nie powstają. Ja też ich nie mam jak na razie więc może poza solą trzeba też ograniczyć cukier, białe pieczywo itd. :/

Aniulek_80 - w poniedziałek zadzwonię i się zapiszę na SR :)

Pieluchy mam 2 paczki z Reala. A co do Biedry to kupiłam dziś komplet pościeli niemowlęcej (1x kubuś puchatek i 1x myszka mini) oraz kołderkę z poduszką, natomiast w poniedziałek zamierzam jechać dalej na zakupy i kupić body niemowlęce, komplet niemowlęcy, kocyk, pieluchy flanelowe i tetrowe oraz zestaw kąpielowy - o ile nie wszyscy wykupią :D, a 20go zabezpieczenia przed dziećmi ;)

Przemeblowaliśmy Nasz pokój ( na razie sypialnia Nasza ) a jakoś w tygodniu zabieramy sie za malowanie mniejszego pokoju dla maleńkiej =)

Miłej Nocki dziewczynki !!!

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...