MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

a mnie nadal martwi mój ból piersi a w zasadzie jego zanik.....z dnia na dzień bolą coraz mniej a dziś to już ledwo co .... martwię się :(

Hej, dołączam do Was!
Termin wg miesiączki 18 lipca, wg usg 29 lipca, usg zrobiłam kilka dni temu, ze względu na torbiela na lewym jajniku...trochę mnie to martwi, tak samo wyniki na toxoplazmoze, teraz ide do innej ginekolog 4.12, wiec wtedy dowiem się co i jak... mam 26 lat, mieszkam w Gdyni, też jestem przerażona, to moja pierwsza ciąża, mam problem z rzuceniem papierosów.

dziewczyny też macie kłopoty ze snem? zawsze myślałam, że na początku śpi się mega dużo a ja mam z tym kłopot :( normalnie byłam śpiochem a teraz po 4-5 godzinach budzę się i nie mogę spać :( dziś obudziłam się po 3 w nocy i tak leże od tej godziny

Ja mieszkam za granicą;) Więc nawet nie mam ginekologa tylko położną.

Dziś jestem właśnie po pierwszej wizycie. Bardzo przesympatyczna babeczka i jakoś mi tak kamień spadł z serca:)
Niestety na tutejsze warunki pierwsze USG miałabym dopiero w 13 tyg. Ale że jadę do Polski to ich trochę wyprzedzę;)

Dostałam całą książkę o ciąży, masę ulotek, kwas foliowy. Kolejna wizyta położnej u mnie w domu 5 stycznia.

To teraz odliczam czas do 20 grudnia;)

na patomorfologii - masa odczynników w tym ksylen, formalina itd ;/

mentorko a gdzie pracujesz jeśli mogę spytać?

ja nie jestem trójmiasta więc o ginekologu nie napiszę :)

ja mam szkodliwe warunki pracy (ginekolog stwierdził że nie ma mowy żebym chodziła do pracy) i jak tylko dowiedziałam się o ciąży wziełam 2 tyg urlopu żeby nie musieć chodzić a jeszcze nikogo nie informować, dzisiaj już dostałam zwolnienie więc czeka mnie trochę leniuchowania :)

ale ostatnie dni w pracy bywało mi trochę słabo i jakby nogi się pode mną uginały... mdłości tez nie mogę się pozbyć czasem pomaga mi cola - wiem, że szkodliwe ale to mi przynosi ulgę :) ogólnie jak juz jem to o wiele mniejsze porcje bo jak zjem jeden kęs za dużo to już masakra...

pozdrawiam:)

I nic nie pomaga próbowałam juz w łóżku pić wodę jeść sucharki, banana żuje migdaly,skórke od chleba , wącham imbir,pije herbatę imbirowa i nic !! Dzisiaj przeczytałam ze należy zrezygnować z nabialu więc od jutra to wyprobuje ;)

Pamietam ze z pierwszej ciąży najlepiej wspominam ta senność spalam w ciagu dnia i cała noc jakby na "chmurkach" tak mi było dobrze ;) nie mogłam sie doczekać kiedy juz będę w domu i poloze sie spać ;) potem z dużym brzuchem juz nie było tak wygodnie ale tez dużo spalam ;) teraz juz niestety nie jest tak łatwo dużo wiecej obowiązków no i synus którym trzeba sie zając akurat jak mnie bierze na spanie ;) nie potrafię sobie wyobrazić nawet jak sie muszą czuć te wszystkie ciężarne co wymiotuja przez cała ciążę ja teraz mam takie mdłości i ledwo żyje przez to :/ juz nie wiem co lepiej czy to poprostu zwymiotowac ( a wcale nie mogę) czy żeby tak mdlilo człowieka cały dzień

mam nadzieje:)z 1sza ciaza udalo sie od razu teraz wyglada dosc podobnie tz podobne termin ost @ no i test wtedy tez wychodzil "-" aleeee ile mozna czekac:)

Zuzanko uda się!!! my staraliśmy się 8 m-cy dla mnie była to wieczność !

kurcze ale wam zazdroszcze u mnie jeszcze niepewnosc...testy negatywne @ nie ma ale czesto sa nieregularne hmmm w przyszłym tyg dalej robie test weekend na odpoczynek

a, i nikt nie odpowiedział, jakich lekarzy wybrałyście :)

a ja dziś po raz pierwszy zrozumiałam co znaczy źle się czuć w ciąży :) od rana mega mi słabo i mam mdłości, ciągle mi gorąco i dosłownie na nic nie mam siły...musiałam zwolnić się wcześniej z pracy bo zasypiałam przy biurku ;) a skmką ledwooo dotarłam do domu myślałam, że zemdleje :/

hej dziewczyny!

u mnie końcówka 7 tygodnia, właśnie wróciłam z USG widzieliśmy i słyszeliśmy pięknie bijące serduszko:):):)

termin mam na 14 lipca :)

mdłości mam gdzieś od tygodnia ... mało jem, głównie sucharki ale da się przeżyć :)

pozdrawiam :):)

-mTusia- to mamy prawie tyle samo lat :)
mi właśnie niedawno stuknęła 30 i jak urodzę wciąż 30 będę mieć :D
konia masz? ale fajnie!! Jak byłam nastolatką to jeździłam trochę konno :) fajna sprawa :)
z mdłościami Ci nie pomogę, bo nie miałam ani w pierwszej ciąży, ani teraz.

W pierwszej ciąży wymiotowałam do końca. Czasami raz dziennie czasami kilka...bleh.
Dlatego życzę sobie w tej ciąży przejść ją w błogosławionym stanie;)

Mdłości to sprawa bardzo indywidualna...powinny przejść po pierwszym trymestrze...ale ja np. w pierwszej ciąży wymiotowałam co rano DO KOŃCA...i nie mogłam nic zjeść jakieś 3 h od wstania z łóżka...teraz wymiotuję cały dzień...ale JEM...mam chęci i smaki...tylko potem mi się robi niedobrze...ehhh....cudowny stan prawda?

Czy mam jakies obciążenie ? Cieżko stwierdzić, mam 30 lat będę miała 31 jak urocze, niby te badania zaleca sie po 35 roku życia, w mojej rodzinie z tego co sie orientuje żadnych chorób genetycznych nie było ale ja sie zastanawiam, muszę jeszcze porozmawiać z koleżankami
jak im wyszły te badania No bo one podobno określają tylko prawdopodobieństwo :( ja mam konia wiec raz dziennie jad do stajni w każda pogodę, oczywiście już nie jeżdżę ale odwiedzić pomiziac trzeba :)!i pójść na jakiś spacerek :) na padok na trawę :) dzisiaj świeci słońce i od razu aż żyć sie chce :) dziewczyny te w drugiej ciąży mam pytanie czy te mdłości rzeczywiście przechodzą ? Bo ja nie wymiotuje ale mam wstret do jedzenia i mam nadzieje ogromna ze to minie bo głośna chodzę a nie mogę nic zjeść :(

Ja w pierwszej przytyłam 21 kg...ale 12 zeszło w moment...niestety później nie miałam takiego zaparcia i nie pilnowałam się tak jak powinnam...no i teraz mam za swoje...muszę BARDZO uważać na wagę tym razem...

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....