MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

kamyczek gratulacje!!!!!

okresso się spóźnia, zobaczymy ;) za parę dni dam znać czy dołączam

@Pillotka

W pierwszej ciąży wyglądałam okropnie. I wszyscy mi mówili, że to dziewczynka będzie bo mi urodę zabrała;)
Ale z drugiej strony jak można wyglądać dobrze, jeśli od 5 tyg to przeprowadziłam się do toalety;]
Kilka razy na odwodnieniu wylądowałam.....

Sama chciałam mieć córeczkę, nie pamiętam czy miałam przeczucia - ale za to dość wcześnie lekarz potwierdził płeć dziecka.

Za to teraz wyglądam dobrze, super cera. Więc zobaczymy;)
Najważniejsze by zdrowy Bąbelek był:)

asski - to nie zazdroszczę samopoczucia, za to Mąż stanął na wysokości zadania :D
Tinker - a w pierwszej ciąży miałaś przeczucia co do płci? sprawdziły się?
mTusia - a witamy :) mój termin będzie chyba niedaleko Ciebie :) mam nadzieję się dowiedzieć w przyszłym tygodniu :) a umierasz ze strachu bo? czego się boisz? ciąży czy tego co po rozwiązaniu? :)

to jak wygląda lista ciężarówek?
01.07. Agata
10.07. -mTusia-
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
asski
pillotka

Ja dziś miałam zawroty głowy...słabo mi się zrobiło 3 razy, cały dzień wymioty i nudności...senność na potęgę...jednym słowem wszystko co najgorsze...

Mój kochany Mąż zlitował się nade mną i gotuje obiadek na jutro...mnie zemdliło na samą myśl o dotknięciu surowego mięsa...więc sobie odpuściłam dziś klopsiki z mielonego...będzie sos z warzywkami :)

Kamyczek - super że wszystko OK...jutro już czwartek...coraz bliżej moje USG :)

Kamyczku, no tak właśnie mi coś świtało jak podałaś datę ostatniej @;)

Ja miałam 21.10 więc wg kalkulatorów ciąży poród wychodzi na 28.07:)

Także, będziemy na tym samym wozie:)

Mimo, że to moja druga ciąża to ja się również stresuję. I chyba nie tyle o to by ją donosić - bo tutaj jestem dobrej myśli, tyle co Bąbel był zdrowy.
Moja córka urodziła się z wadą. I mam nadzieję, że tym razem ominą mnie te przyjemności.

jestem :):) wszystko ok :):) co prawda dzidzi nie widać, ale źle obliczyłam te tygodnie....okazało się, że dziś dopiero 4 tc i 5 dzień. widać za to piękny pęcherzyk - P. DR. mówi, że piękny jak na ten tydzień ciąży :) i ciałko żółtkowe w środku :) ogólnie wszystko ok, mam jeść więcej bo chudnę z braku apetytu i troszkę się uspokoić bo ciśnienie ciut za wysokie. następna wizyta 12 grudnia wtedy już zobaczymy fasolkę :) termin porodu - 26 lipiec....ahhh :)

Witam Dziewczyny :) Dołaczam do Was :)
Obecny termin - 10.07.

Dzisiaj zaczynamy 8 tydzień :) Jesteśmy po pierwszym USG, serduszko bije :) Następna wizyta za 4 tygodnie, wymiotów brak, tylko lekkie mdłości i brak chęci na jedzenie :( Mogę jeść tylko owoce i chleb z pomidorem :(

To moja pierwsza ciąża i umieram ze strachu :(

Pozdrawiam :)

Chciałaby bardziej siostrę:)

Natomiast moje przeczucia są na chłopca:)

A chce bardziej siostrę czy braciszka? :)

Za to ja sama nie wiem jak się czuję. W głowie mi się trochę kręci i mam wrażenie że coś stoi mi na żołądku - ale ruszyć się w żadną stronę nie chce....
Plus dzisiejsze ataki głodu. Pierwszy raz chyba tak mam.

Za to moja córka jest kochana - gdyby nie ona to ja poważnie zapomniałabym brać kwas foliowy;) Ona mi ciągle przypomina;)

asski - a co Ci dolega?
ja parę dni temu byłam nie do życia, ale ostatnio coś mam sporo energii :) wtedy nie miałam apetytu, a teraz głodna chodzę ;]

Ależ ja się dziś koszmarnie czuję...

Kamyczek - jak USG??

Ja mam pierwsze usg w sobotę...to będzie 9-ty tc ...lekarka mi kazała spokojnie poczekać z tym USG żeby się właśnie niepotrzebnie nie stresować, czy widać serduszko itd...więc choć wydawało mi się to koszmarem...czekam już 3-ci tydzień od pierwszej wizyty u gin...i choć korciło mnie strasznie, to nie poszłam szybciej...sobota już tuż tuż...

Niemniej trzymam kciuki za Kamyczkowe usg :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak te dni się dłużą;)

Człowiek zaczyna żyć tylko tym, że marzy o wizycie u gina;)

moja też teraz druga ciąża. W pierwszej nie chcieliśmy wiedzieć płci. My wytrzymaliśmy, ale dwóch ginów się wygadało, hehehe :D teraz chyba też chcemy mieć niespodziankę. Gin zmieniony, mam nadzieję, że wpadki nie będzie miał ;]
U mnie na usg w 6 tc było widać pęcherzyk, na serduszko było albo za wcześnie, albo sprzęt nie za bardzo dokładny ;]

A ja chcę znać;)

Przy pierwszej ciąży dość wcześnie wiedziałam, że będzie córa:)
Wiadomo, że na początku mówi się, że wygląda na;)
Ale u mnie zostało tak do końca:)

Mi wychodzi USG w PL właśnie 7-8 tydzień.

Tutaj mam wizytę w piątek i dopiero się dowiem co mi ciekawego zaoferują.

Trzymam kciuki jednak jak masz jeszcze trochę cierpliwości to poczekaj tydzień naprawdę dużo wiecej można zobaczyć - lekarka jak jutro nic nie dojrzy karze przyjść za 2 tyg więc podwójne koszty wizyty i podwójne czekanie ;) ja polecam usg 7-8 tydzień potem 12 bo to obowiązkowe a potem 20 bo juz raczej na dobrym usg można dojrzeć płeć ;) ja w tej ciąży mam w planie płci nie sprawdzać chce mieć niespodziankę ale wątpię czy wytrzymam ;)))

Idę prywatnie :) tak mi gin kazała przyjść....mam nadzieję, że jednak zobaczę maleństwo

Zobaczysz tylko mała kropeczke czasami przed 7 tyg nie słychać nawet bicia serduszka ja bym jeszcze poczekala najlepiej iść na usg w 7-8 tyg ,w państwowych przychodniach czasami maja takie usg ze sami nic nie dojrza więc na pierwsza wizytę polecam iść prywatnie ;) zawsze będzie to milsze wspomnienie bo w przychodni jak w fabryce ;) nie zawsze oczywiście zależy tez od lekarza ;) ja mam termin 1 lipca i to juz moja druga ciąża jak narazie przechodzona "tragicznie" ;( mdłości ,złe samopoczucie,zmęczenie itd mam nadzieje ze to zaraz minie ;) pozdrawiam wszystkie lipcowe mamy!

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...