Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013
Najpierw aktualizacja:
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174
Maruszka
Mangolia
Gosia
Wpisujcie się dziewczyny, aktualizujcie, będziemy na biężąco :)
Pillotka z tego co słyszałam, czytałam i z tego co mówił mi mój Gin to USG tzw. genetyczne min. z określeniem przezierności karkowej oraz sprawdzeniem czy jest kość nosowa, najlepiej robić od 11 tygodnia i 1 dnia do 13 tygodnia i 6 dnia, czyi cały 11,12 i 13 tydzień, wtedy podobno najlepiej to się określa, zazwyczaj lekarze robią w 13 tygodniu, często podobno dlatego by przyjśc na dwie wizyty :( np. wychodzi Tobie wizyta w 11 tygodniu a lekarz i tak karze przyjść Ci jeszcze w 13 dodatkowo, ale mówimy tutaj oczywiście o opcji prywatnej, dlatego też mi zrobił w sumie w 11 tygodniu i 5 dniu, bo 13 tydzień wypada na przerwę świąteczno-sylwestrową.
Mentorka, mi lekarz zrobił najpierw USG przez brzuch, bo był z nami mój mąż, a on nie robi dopochwowego przy mężach ;) a potem przyszłego tatusia wyprosił i zrobił jeszcze jedno dopochwowe, dokładniejsze jeszcze jednak niż przez brzuch i to w nim oceniał wszystkie parametry i rzeczywiście było lepiej widać :)
Co do cytologii, to ja chodzę do lekarza prywatnie a i tak mi nie zrobił jeszcze, bo ja mam robioną regularnie co roku i on jeszcze nie minął, więc stwierdził, że jest aktualna.
Betti_174 - trzymaj się dziewczyno :( Nie powiem Tobie że będzie dobrze, bo różnie to bywa, ale bądź dobrej myśli, trzymaj się i nie martw za dużo ze względu na dzidziusia, twój tata napewno chce by się urodziło zdrowe i będzie mu jeszcze gorzej jak będzie widział, że to wpływa na Wasze zdrowie, wiem, co przeżywasz, w mikołajki zmarła moja mama, zdążyłam jej tylko powiedzieć, że będzie babcią, a jeszcze nie była :( Teraz staram się żyć z myślą, że ona byłaby bardzo zła gdybym się zamartwiała i jeśli z tego powodu miałoby to zaszkodzić dziecku :( Trzymaj się cieplutko, pogłaszcz brzuszek i bądź dobrej myśli :)
0
0