MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Ja w pierwszej ciąży też na początku schudłam, i dopiero zaczęłam się zaokrąglać w 5-6 mcu.

Teraz już niestety przytyłam. Ale to przez to, że chyba zbyt dobrze się czuję;) Jem tak samo jak jadłam. No dobra może zwiększyła się ilość słodyczy bo jak je widzę to mam ślinotok;)
Ale też zrezygnowałam z ćwiczeń:( A u mnie to wystarczy by waga poszła w górę.:(

Od nowego roku zapiszę się na Jogę i na basen, bo ja dziękuję. Nie chcę wyglądać jak hefalump;/

I staram się dużo spacerować. Choć pogoda nie zachęca.

Co do ciuszków, to moje dżinsy mnie uciskają w podbrzusze i poszukuję już czegoś z gumką wygodnego. Tuniki kupiłam sobie teraz fajne, można je nosić bez brzucha i potem z brzuchem.

Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa :)
Jeszcze nie tak do końca oficjalnie, bo wizytę mam dopiero 17 grudnia, byłam na pierwszej był to zaledwie 4 tydzień i 3 dzień i nie było widać jeszcze nawet pęcherzyka :( ale b-hcg rośnie, więc mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Jeśli chodzi o objawy, nie mam żadnych mdłości, jedynie co, to strasznie bolą mnie piersi i czasami jakieś kłucia/ skurcze nie wiem jak to nazwać w podbrzuszu.

Hej u mnie standard mdłości cały czas nawet wieczorami potrafią męczyć ,apetyt kiepski w pierwszej ciąży aż tak tragicznie nie było chociaż też wymiotowalam. Nie mogę się doczekać kiedy się to skończy;(

A jeśli chodzi o brzuszek to chyba różnie u każdego u mnie mniej więcej w połowie też zaczęło być go widać tak powoli rósł bo na początku schudlam 5kg a potem jak już zaczął rosnąć to jak na drożdżach;) bo przy końcu maluch najwięcej przybiera a my razem z nim ;))
miłego weekendu dziewczyny odpoczywajcie

Pilotka pewnie masz racje.
Mentorka ja pamietam ze szlam na usg w 18 tyg to juz był ładnie zaokraglony ale nie sadze ze jak ktoś nie wiedział ze jestem w ciazy to by zauważył. Spodnie ciazowe zaczęłam nosić szybko bo mnie uwieralo. Juz chyba w 12 tyg ale zawijalam pas do połowy.

hej dziewczyny, jak Wam mija weekend?

ja wczoraj czułam się super, dzisiaj duużo gorzej ale i tak myślę, że idzie ku lepszemu:) w końcu jutro zaczynamy 10 tydzień więc kiedyś te mdłości muszą przejść ;p

a mam pytanie do tych z Was które już są mamami :) kiedy było u was widać brzuszek w poprzednich ciążach? bo ja przyznam, że nie mogę się doczekać, chociaż to pewnie jeszcze kilka tygodni :)

U mnie dziś zaczął się 8my tydzień :) mdłości mam cholerne, choć nie wymiotuje na szczęście. Natomiast same mdłości mam od rana do samej ciemnej nocy i takie odruchy wymiotne co kilka godzin....bleee :) w środę usg.... nie mogę się doczekać

Basieniak - powodzenia jutro:) tez już bym chciała pójść i podejrzeć fasolkę :D

pilotka - już mi lepiej chyba jakąś taką dwudniową wirusówkę mąż przytargał, już się bałam, że bez antybiotyku się nie obejdzie ale na szczęście już się lepiej czuję:) został tylko katar i trochę kaszel, gorączka przeszła:)

mentorka - jak dziś zdrówko? lepiej Ci? Herbatkę z miodem pij :) i z cytrynką :) a w ogóle co Ci dolega?

Betti_174 - u mnie też się nie zgadza tydzień wg miesiączki do tygodnia z usg, ale to się chyba żadko zgadza - w poprzedniej ciąży też nie było to samo :)
mi gin powiedziała, że ważniejsza jest ta data, co wychodzi na usg. Wg niej będę też miała badanie na przezierność karku, a nie wg miesiączki, więc mam nadzieję, że się nie walnęła, że badanie nie będzie za późno.. ;] trochę się tym stresuję, ale co tam, chyba ona wie lepiej niż ja, nie? komuś trzeba zaufać. Poza tym co ma być to będzie :)

Tinker Bell - co "nie chcę bliźniaków"?!? :D może być wesoło :D

Basieniak - no to miłego oglądania fasolki na usg!! i opowiedz jutro, jak było :)

Hej ja jutro idę do ginki na 8.20, ja nie wiem jak wstanę...poza tym non stop mdłości, mam dość:((( a tu jeszcze mloda się trzeba zająć

Nie za późno. Lekarze nie powinni wykonywać USG przed 8 tyg;)
Hyhy:)

Serduszko będzie widać, ale później:)

Kurczę, ale ja nie chcę bliźniaków:]:]:]

Witajcie dziewczyny! Trochę poczytalam wasze posty bo mnie nie było. Dzis byłam w madisonie na usg bo miałam plamienia lekarz powiedziała ze to 5 tydz a wszystkie kalkulatory mówią ze 6. Ost miesiaczka 1 listopada. Jest pecherzyk 9 mm w macicy i nic wiecej co to znaczy? Czy serduszko nie powinno juz bić? Ona mówi ze wszystko ok i ze to implamtacja, ale czy to nie za późno? Co wy o tym myślicie?

Pozdrawiam i życzę zdrowia chorym

Tinker Bell u mnie test wyszedł 10 dni po owulacji :):) i też miałam nadzieję, że będzie dwójeczka :)

ja dzisiaj obudziłam się chora, mąż jakieś choróbsko przytargał :( czuję się tragicznie a nawet nie wiem czym mogłabym się leczyć ;/

oo, ale fajnie :) czyli szanse są :)
to po usg koniecznie daj znać, nie tylko jak fasolka rośnie, ale ile ich jest :D

No właśnie ze strony mojej babci jest Jaś i Agatka;]

TinkerBell - a macie w rodzinie bliźnięta?
..chociaż w dzisiejszych czasach obserwuję w środowisku ludzi, których znam, że częściej bliźnięta są nie po genach, ale po tabletkach anty .. ;]
Podobno też przy bliźniętach poranne mdłości są mega silne.
Ja na pierwszą ciążę nie chciałam bliźniąt, stwierdziłam, że to byłoby za ciężko. W rodzinach bliźniąt nie mamy, tabletek anty nie widziałam od studiów, także u nas marne szanse. Ale jak teraz zaszłam w ciążę i szłam do gina na usg, to tak sobie marzyłam, że może byłyby dwie fasolki.. Jednak na dwóch usg gin widziała tylko jedną, a głupio tak zapytać: a może poszuka Pani bardziej, może znajdzie się druga? ;]
My jednak odżałowaliśmy tę pogodę i zostaliśmy w domu. Synka właśnie położyłam na drzemkę i sama chyba pójdę w jego ślady - to naprawdę nie mój dzień :D
Mam nadzieję nabrać sił i może pojechać na 18tą do centrum na to zapalenie choinki :)

U mnie dziś słychać, pranie i sprzątanie;)
Ale za oknem brzydko więc nie tracę nic z pogody:)

A tak to od wczoraj czuję się wyśmienicie. I gdyby nie wieczorne bóle brzucha i potworne łaknienie nigdy bym nie uwierzyła, że jestem w ciąży.

Poza tym, ostatnio wpadam na bliźniaki;) Mój test wyszedł piękny jeszcze przed terminem spodziewanej @. W dodatku wszystkie objawy miałam książkowe i bardzo szybko;] I jeszcze córka mnie wkręca, że mogłaby być dwójeczka. Więcej do kochania.......Teraz to dopiero będę czekać na to USG jak na szpilkach.;]

Dzień dobry :)
Co u Was słychać?
Ładna dziś pogoda, tylko ziiiiiiiimno!
Co dziś robicie? Ja mam lenia ;] Synuś dostał na mikołajki resoraka, to się sam trochę bawi na szczęście :D Wcale mi się nie chce iść na spacer :/ z drugiej strony takie słoneczko, że żal siedzieć w domu.. no i mam dylemat :D

Mam umowę o pracę do kwietnia 2014 ...

Kamyczku a jaką masz umowę?? Na jaki okres??
Nie denerwuj się...i IDŹ NA ZWOLNIENIE...na zwolnieniu nie mogą Ci wręczyć wypowiedzenia...i koniec...nawet jak będą chcieli mogą Ci nagwizdać

I bardzo dobrze zrobiłaś:)

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...