MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Witamy nową mamusię:)

Aniulek może to nic takiego i się wchłonie, może na kolejnym usg nic nie będzie, trzymam kciuki

ja dziś lepiej się czuję i mam ochotę na fasolkę po bretońsku, mąż musi mi dziś ją kupić MUSI, bo oszaleję hehehe

Mentorka super data:)))

Witaj asienkaj i gratuluje :)

cześć dziewczyny to i ja z moja druga dzidzią dołączam do was :)
termin mam na lipiec :)

Agusia_ gdansk ja własne brałam szwedzki aviomarin pomógł na tydzien ale ważne zeby brać go przed SNEM!!! Zeby rano nie wymiotowac. Mi nikt w ostatniej ciazy tego nie powiedział i wymiotowalam 8 miesięcy.

Aniulek_80 na pewno będzie wszystko dobrze ale ja bym tez poszła jeszcze przed świętami moze w piątek sprawdzić do innego lekarza zeby sie nie zamarfwiac na święta.

Ja pracuje i zasypiam. Powiedziałam dzis szefowej i spadł mi kamień z serca.

ja aktualnie w pracy jeszcze troszkę popracuje.
ja od pierwszej wizyty biorę d*phaston czyli od 7 tygodnia lekarz mi kazał brać rano i wieczorem w razie czego ze względu na synka,który ciągle jeszcze wymaga dużo i czasami siła wyższa i trzeba go wziąć na rączki (bo on taki malutki w marcu 4 lata a ciągle dzidzia;)) i dlatego przepisał mi,żeby dmuchać na zimne więc i ja biorę mimo,że niby nic się nie dzieję a jednak mam wrażenie jak by parę razy mi się na prawdę przydało branie tych tabletek.

Aniulek jak też mega leniwa co mi się nie zdarzało w niedzielę się wzięłam za porządki bo już nie mogłam patrzeć i w żółwim tempie jakoś mi się udało cokolwiek zrobić,ale co z tego jak do świąt muszę zrobić to jeszcze raz generalnie:D i zbieram siły normalnie to codziennie sprzątałam teraz mój własny mąż mnie nie poznaje

Dzięki dziewczyny za pocieszenie, wiem , że pewnie popadam w paranoje, ja chodzę prywatnie i do lekarz która ma same dobre opinie więc mam nadzieję że mogę jej zaufać. Także nic mi nie pozostaje jak pozytywne myślenie :) póki co będę się oszczędzała, chociaż i tak za wiele nie mogę zdziałać ostatnio bo ciągle bym siedziała, leżała i nic nie robiła, to do mnie nie podobne. Aaaaaaa !!!! :) A d*phaston dala mi chyba ze względu na to co niepokoi na usg żeby w razie czego nic się nie narobiło. Ale z tego co wiem mnóstwo z Was to bierze, więc tym się specjalnie nie niepokoi. Dobrze że jestem na zwolnieniu. A jak Wy dziewczyny, pracujecie, czy też już leniuchujecie ? :)

pilotka-nie brałam jeszcze tego aviamorinu myślałam,że tamte tabletki może jednak zaczną na mnie działać,ale nic;/ dziś kupię aviomarin i zobaczę co mi to da;)

Aniulek trzymam kciuki, na pewno wszystko jest ok. a Może skonsultuj to z jakimś innym lekarzem?

pilotka to zdrówka życzę, przeziębienie w ciąży jest wstrętne i nawet nie wiadomo czym to leczyć

Betti fajnie, że sprawdziłaś i wszystko ok :)

Ja dzisiaj jadę odwiedzić przyjaciółkę która urodziła w zeszłym tygodniu :) 12.12.12 :) mały sobie niezłą datę wybrał :) widziałam go już w czwartek w szpitalu jak ją odwiedziłam i mały jest śliczny, maleńki okruszek:) aż szok że w tym swoim wielkim brzuchu nosiła tego małego człowieczka :)

Aniulek - no własnie, staraj się nie oszaleć.. Jak Ci nie zaleciła leżenia, to znaczy, że nie musisz leżeć. A 4. stycznia już niedługo. Ja też mam 4. stycznia wizytę. :) pójdziemy razem ;D Mówiła Ci, dlaczego masz brać dphaston?
8mm - łaaadnie :)
pamiętaj - pozytywne nastawienie :)
no i kwestia zaufania do lekarza.
Zawsze możesz gdzieś prywatnie iść, jeśli masz na to kasę. I zobaczyć, co inny lekarz na innym sprzęcie zobaczy i powie.
nic się nie martw na zapas, bo więcej z tego szkody niż pożytku :)

Betti - to dobrze, że wszystko w porządku. :) Teraz jeszcze czekamy na informacje od Murki. :/ coś się długo nie odzywa..

Ja też już nie co wieczór mam te mdłości. I dobrze. Może od nowego roku już w ogóle ich nie będzie? :)
agusia-gdansk - no to czyli Ci awiomarin nie pomógł..?

ja jeszcze do tego jestem przeziębiona. Katar mam w nosie jak beton, ani się nie wylewa, ani nie ma jak wydmuchać. Drugą noc już nie śpię (a w zasadzie śpię, ale nie ciągiem i w sumie tylko po 4-5h), bo jakoś nie mogę spać z otwartą buzią :D biorę wit.C i piję herbaty malinowo-lipowe z dodatkiem miodu. Na wieczór wczoraj objadłam się czosnkiem, że aż sama ze sobą ledwo w łóżku wytrzymywałam :D Dziś zamierzam pić więcej niż wczoraj, może będzie lepiej.

miłego dnia :)

Dziewczyny, trzymam kciuki, żeby okazało się, że to nic poważnego.
Ja tak się zastanawiam nie raz, jak my mamy na siebie uważać i nie denerwować się, jak tyle się dzieje. Ja jestem po swojej długo oczekiwanej wizycie, miałam wczoraj robione usg, a więc fasolka ma 8 mm i bije jej serduszko- widok i przeżycie nie do opisania :)
Jednakże mojej pani doktor nie spodobało się coś na usg i ma obawy, że to skutek przebytej tydzień temu infekcji gardła. Strasznie się boję, bo lekarz nie potrafiła mi powiedzieć co to jest, bo jeszcze fasoleczka jest za mała a wygląda to tak, jakby koło zarodka była jakaś pusta przestrzeń. Następne usg mam dopiero 4 stycznia a do tego czasu chyba oszaleję. Mam brać d*phaston, ale nic mi lekarz nie powiedziała, że mam leżeć, tak jak niektórym to zalecają, więc nie wiem co to może być i odchodzę od wczoraj od zmysłów. Czy któraś z Was też miała coś niepokojącego na usg ?

to super,że wszystko ok dobrze,że pojechałaś sprawdzić
mi te tabletki przeciwwymiotne nie pomagają;/lekarz mi powiedział,żebym spróbowała jeszcze aviomarin dziś rano pół godziny wisiałam nad kibelkiem;/

Wszystko jest w porządku widziałam serduszko, poprostu taka moja uroda i plamie. Mamy tylko uważać z sexem. Dostałam receptę na leki przeciwwymiotne.

Dziewczyny ja mieszkam wSzwecji.
Czekam właśnie na lekarza,

Dziewczyny też trzymam kciuki...

niech mi też przejda te mdłości, bo mam dość, ale mam dobrą nowinę, bo moja mama się zdecydowała przylecieć w styczniu do nas na 2 tygodnie i ja nie będę musiała nic robić:D:D:D

ona pogotuje i zajmie się Nikusią:))) już nie mogę się doczekać:)

ja, tak jak mentorka - rano mam płaski brzuszek, ale za to wieczorem... :D całkiem okrągły, hehehehe :D
na razie przytyłam nawet nie 1,5kg. Mieszczę się we wszystko. Ale jak dłużej muszę siedzieć, np. w aucie, to rozpinam guzik i trochę rozporka :D bo wygodniej :)

dzięki za wątek;)

u nas w mieście w szpitalu jest oddzielna izba przyjęć dla ginekologii i położnictwa i tam zawsze są lekarze dyżurni ... sama tam kiedyś trafiłam jak mi torbiel pękła czy właśnie jak miałam to krwawienie.

Ja jak na razie to w całokształcie raczej schudłam, czuje że mi spodnie zaczynają na pupie wisieć ;p ale powoli zaczynają przechodzić mdłości więc pewnie ten stan nie utrzyma się długo :) za to piersi to tak, urosły znacznie :)

Ja jak miałam problem ginekologiczny to zawsze jechałam do redłowa na odział gin. a nie na pogotowie, żeby własnie uniknąć takich niespodzianek.

Wracając do tycia, to ja tak czy inaczej przytyłam, w dżinsy się swoje nie mieszczę (uda też przybrały). I w piersiać - tutaj to już masakra. Nie dość, że ja naturalnie mam obfity biust, to teraz wylewa mi się z każdego stanika, górna część garderoby jest mi za mała. Więc nie mam w co się ubrać;/

I jak będę teraz w PL to idę na zakupy i już kupię sobie dżinsy ciążowe bo mi szkoda kupować jakiś za dużych dżinsów, które później do niczego mi się nie przydadzą, a te z gumką wynoszę całą ciążę.

W pierwszej ciąży czyli 8 lat temu nie miałam zbytniego wyboru, i wyglądałam okropnie, teraz chcę ominąć ten stan, i postanowiłam wyglądać zarąbiście;)

ja mam rano płaski brzuch a wieczorem tak mi go wydyma, że wyglądam jakbym w 5 miesiącu była;p a podbrzusze to jakby takie trochę twardsze się zrobiło..

Betti dziwne, że Cię nie przyjęli ...trzymam kciuki żeby jutro wszystko było ok :):)

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (45 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?