MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

hehe mi na szczęście się nie zdarzyło, ale muli mnie potwornie, 35 minut jazdy w mękach - wysiadam cała mokra :)

Cześć Dziewczyny, czy któraś z Was była dość szybko u lekarza, że nie było jeszcze widać nawet pęcherzyka ?
Ja już dostaję schizy, kolejną wizytę mam dopiero 17 grudnia i strasznie się denerwuję, do tego dopadł mnie wirus gardła :/

ja na szczęście siedzę z małą w domu, inaczej to bym załamkę strzeliła...mama mi opowiadała, że jak była ze mną w ciąży to zanim z Przymorza dojechała skm do gdańska głównego to co 2 przystanki musiała wysiadać i wymiotować na peronach:D

dziewczyny jak z Waszymi podróżami do i z pracy? u mnie dziś koszmar...wsiadłam do skm i się załamałam. Po 16 a w kolejce po prostu kongo. Ludzie mnie tak ściskali próbowałam jakos osłaniać brzuszek, ale myślałam że się poryczę. Łokciami, kolanami po prostu koszmar.......a co będzie dalej. Jeżdżę z Wejherowa do pracy do Gdyni

Witam się po weekendzie...ja niestety mam problem z kurtką zimową...bo od zeszłej zimy nieco przytyłam...więc jest na styk...jak za m-c zacznie mi sie wypinać brzuch to będzie już za mała...i teraz poszukuję czegoś taniego a w miarę ładnego...i CIEPŁEGO...bo w tej ciąży jest mi okropnie ZIMNO!!!!! Ciągle i wszędzie :/

Wymiotuję codziennie...wieczorem więcej, ale np rano dziś miałam taki skręt kiszek, że znów wyszłam jak po przyduszaniu...zaryczana i czerwona...nie znoszę tego..na czczo po prostu nie mam czym...a konwulsje mam straszne...

Nie przytyłam na razie nic...to mnie cieszy bo w poprzedniej ciąży tyłam od 1-go m-ca...a teraz jest już 3-ci...

Chcę zacząć chodzić na basen...szczególnie, że mam kartę i darmowe wejscia na wiele basenów...o cwiczeniach też myślę ale dopiero po nowym roku...jak już będę w 2-gim trymestrze...heh...śmiesznie się czuję z Wami...bo w pierwszej ciąży miałyśmy wątek, w którym miałam termin na końcu listy...a z Wami jestem jedna z pierwszych... ;)

Tinkel - ja wiem jak bardzo NIE chciałam bliźniąt, więc z całego serca życzę Ci, żeby jednak było jedno... :*

Basieniak - super, gratuluję:D

pilotka- mi koleżanka mówiła, że mam fajnie, że termin na lipiec bo nie będę musiała za bardzo kombinować z garderobą :):)

01.07. Agata
04.07. asski
08.07. pillotka
10.07. -mTusia-
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Murka
Mangolia
Gosia

wpisuję termin z usg, najwyżej będę modyfikować:D

Witam
my po usg i fasolka jest tam gdzie być powinna:) ma już 14,5 mm, serduszuszko bije 153 i wychodzi 8 tc. Termin z usg na 21.07, a z miesiączki na 24.07

W pierwszej ciąży też terminy zawsze szybsze z usg, a i tak urodziłam wg miesiączki, a nawet dzień później, bo tyle to wszystko trwało:)

teraz mam to szczegółowe usg 19.01...miałam sobie wybrać między 5 a 20 stycznia, im później dla mnie tym lepiej, bo może się lepiej poczuje

u mnie dziś pierwsze wymioty, masakra...cieszę się, że to moja ostatnia ciąża, bo trzeciej chyba bym nie przeżyła...mam dość tego jak się czuję:(((

Betti_174 - wiem, wiem, jeszcze trochę przede mną :D
ale ostatnio sobie uświadomiłam, że końcówka będzie lżejsza, niż w pierwszej ciąży. Wtedy rodziłam na początku kwietnia, a wiosna przyszła prawie równo z porodem - ciężko było mi zimą w sporym śniegu i w kilogramach ubrań na sobie. Teraz mam nadzieję, że będzie lżej, w końcu w lipcu mało się na sobie nosi :D
no i ten fakt ostatnio mnie bardzo cieszy :D

Pilotka gratuluje 10 u %:) jeszcze trochę przed tobą.
Mentorka wiem coś o tym ze poranne to tylko ściema haha
Tinket bell super ze juz ci nic nie jest.

Zato ja dzis oficjalnie ochrzcilam juz toaletę i podejrzewam ze będzie to co z pierwsza ciaza czyli wymioty bon stop.
Nie wiem jak jak będę w stanie chodzic do pracy??? Dzis zostajemy bo moja Maja kaszle juz 3 tydzien i idę z nia do lekarza.

Miłego dnia kobietki

Mi generalnie już nic nie jest. :) I niech już tak zostanie:)
Ja weszłam w 8 tydzień:)
Z mężem dziś nie mogliśmy się nadziwić, że to już :)

5 stycznia mam położną i dostanę wtedy skierowanie na wszystkie badania. Mamo, to już będzie II trymest:):)

pilotka bo te "poranne mdłości " poranne są chyba tylko z nazwy;) u mnie są 24h/dobę nawet w nocy mnie budzą;/ a ja też sobie robię podobną herbatkę - do jednego kubka saszetka mięty, saszetka rumianku i zalewam:)

helloł!!
już jedna czwarta za nami!!! :D czyli 10 z 40 tygodni minęło i zaczynam 11 :)

u mnie w pierwszej ciąży brzuszek szybko się pojawił. Tyle że jadłam ile wlezie, bez opamiętania, nie potrafiłam nad tym zapanować i dużo spałam, więc kg przybywało :D Właściwie, to ja go bardzo widziałam, ale że to była jesień/zima, to się chował w swetrach i tunikach - jak na początku 4 miesiąca oznajmiliśmy rodzince, to nie kojarzę, żeby mój brzuch był dla nich widoczny, żeby coś mówili, że się domyślali, albo coś w tym stylu :)
teraz też zima, i też na razie nikt się nie domyśla :D będą mieć niespodziankę :]

Jeśli chodzi o ciuszki, to na razie normalnie "się noszę". Czasem jak wieczorem mam trochę wzdęty brzuch, to rozpinam guzik, ale ogólnie nie czuję żadnego dyskomfortu w normalnych spodniach.

basen - ja chwilę przed tym, jak wiedziałam, że jestem w ciąży wykupiłam karnet na basen na zajęcia dla synka. To są zajęcia z udziałem rodzica. Ginka powiedziała, że nie widzi przeciwwskazań do chodzenia. W pierwszej ciąży chodziłam od połowy ciąży chyba przez 2 miesiące na zajęcia dla kobiet w ciąży, ale je rozwiązali (zajęcia, nie kobiety w ciąży) ;] więc się zapisałam na basen i chodziłam raz w tygodniu, chyba przez miesiąc.

jeśli chodzi o spacery to gwarantują mi je pies i synuś :D

muszę Wam powiedzieć, że na moje lekkie wieczorne mdłości super działa kubek miętowej mocnej herbaty :D
swoją drogą nigdy nie słyszałam o wieczornych mdłościach.. ;]

no ja właśnie też nie jestem podatna, swojego czasu chodziłam bardzo często i nigdy nic nie złapałam.. uważam, że nie można popadać w paranoję a ta niestety dopada mojego męża ... ehh. Jak mi ginekolog da zielone światło to nie będzie miał nic do gadania :)

co do spacerów to moja przyjaciółka została dzisiaj przyjęta na wywołanie porodu bo jest tydzień po terminie. Więc jak maluszek się urodzi i już będą mogli wychodzić na dwór to będę z nimi chodzić na spacerki :) albo zabierać małego a ona będzie miała chwile dla siebie tak więc mam nadzieję, że trochę ruchu będę miała:)

Agusia Gdansk współczuje, ja z pierwsza ciąża wymiotowalam do 8 miesiąca.
Dzis mnie juz 3 razy zabrało na wymioty ale jakoś dałam radę. Nie pamietam dokładnie kiedy zaczęłam wymiotowala z Maja. Boże m nadzieje ze teraz tak nie będzie.

Kiedy wy zaczrlyscie wymiotowala?mnie modli juz 1,5 tyg a jestem w 6 tyg.??

8 tydz:)

a w którym Ty jesteś tygodniu ?:) Ja jestem ciekawa, co mi lekarz powie, mam nadzieję, że nie będę musiała rezygnować z tego co lubię :)

No u mnie lekarze zalecają basen. Dużo basenu.

Na zumbę mi nie pozwolili już chodzić. Biegać mogę ale tempem konwersacyjnym. Ale mi już za zimno na bieganie. I siłownia odpada.

Ja nie jestem podatna na grzybki czy wirusy, więc się nie martwię.

Powiem Ci, że ja też boję się basenu a uwielbiam, żeby właśnie niczego nie załapać. Ogólnie do tej pory regularnie chodziłam na fitness i siłownię, na razie zaprzestałam, choć podobno nie powinno się przerywać, ale ja wolę żeby mi lekarz potwierdził, że wszystko jest w porządku i dopiero zacznę, choć już zauważam skutki przerwy :/ A orientujecie się jak to jest z tymi zajęciami dla ciężarnych ? Bo obiło mi się o uszy, że to są zajęcia dla bardziej zaawansowanych ciężarnych :)

Witamy Cię Aniulek ;)

oj to sobie jeszcze poczekam na ten brzuszek :) chociaż jak noszę takie zwykłe spodnie na zamek i guzik to czuję lekki dyskomfort i mam wrażenie że mnie uwierają w podbrzusze. Najwygodniej mi teraz w leginsach lub treginsach (tych dżinsach na gumke:)) jeszcze przed ciążą kupiłam sobie dwie pary bo mi się spodobały i teraz są jak znalazł :)

a co do ćwiczeń to ja mam straszną ochotę chodzić na basen ale mój mąż mi jęczy, że to niebezpieczne ;/ że mogę coś złapać ... a on teraz wyjątkowo nadopiekuńczy zrobił i trochę wymyśla :) pogadam o tym z ginekologiem na następnej wizycie :)

Inne tematy z forum

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...