MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 37

Zakładam nowy wątek:)

***SIERPIEŃ***
4.08 antcia - synek :)
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
08.09 AniaMorena
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) - Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) - Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) - Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
04.09(termin 28.08)-karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-CZ-36-t181894,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 37

brrr aż sie boje tego usg bioderek ;/ we wtorek mamy i mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku

yecath - czy dzis jest taki dzien czy co - ja juz na swoim koncie poklocilam sie z mezem, mala wyprowadzila mnie z rownowagi tym placzem i mam ochote usiasc i zaczac ryczec!!!!!!!!

Aniaa poradzisz sobie , choc ja pierwszy dzien jak zostalam sama to wpadlam w panike jak tylko zaczynala plakac ale juz nastepnego dnia bylo ok. Po cesarce to chyba mozna szybciej niz po sn

Nyzosiu nie badz wstydziochem pochwal sie fryzurka :D

Aniu ,ja po cc uprawialam sex po 5tygodniach:P Akurat maz wrocil na 2tygodnie wiec to byla siła wyzsza haha:P:P

Moj Maly pil na poczatku 90ml Bebiko pozniej od 2miesiace pije 100-120ml zalezy jak mu sie chce,potrafi tez wypic 60ml i odczekac 3h do nastepnego karmienia,nie ma reguly a zawsze mowia ze dziecko sie nie przekarmi ani nie wyglodzi ,samo wie ile potrzebuje;)

Nyzosia, ponawiam prośbę o fotencję :)
Ja mam całkowicie proste włosy, nic nie chcą się kręcić.

Fajnie, że podobało się Wam na spotkanku! A jaką tkaną Wam dziewczyny polecały?

Ja Wojtka z dysplazji też chustą i leżeniem na brzuszku wyleczyłam :)

A tak poza tym, to mam mega doła :/ W poniedziałek już uczelnia, boję się, że sobie nie poradzę, że nie będzie z kim dzieci zostawić (teściowa ma wolny tylko poniedziałek i wtorek), że na uczelni nie będą przychylni mamusiom... :/ I sobie ryczę. To chyba przez ten okres-nieokres. Miałam plamienie jednego dnia, potem 2 dni nic, potem znowu plamienie i teraz znowu nic. Ale nastrój mam jak na okres.

Aniaa - dasz radę. Są tu dziewczyny, których mężowie wyjeżdżają do roboty za granicę i nawet w nocy są same i sobie radzą :) Ja byłam sama w dzień od pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala i dałam radę. To kwestia przyzwyczajenia - będziesz miała męża wieczorem w nocy i rano, więc można powiedzieć, że to luksusowe warunki ;)

Gosiaro - mam chytry plan używać więcej chusty niż szyny - ortopeda powiedział mi, że czas w chuście można wliczać do ogólnego czasu w szynie, bo to tak samo działa. A przynajmniej go przytulam, więc jest spokojny i szczęśliwy :)

Byłyśmy dziś z Nyzosią na spotkaniu Klubu Kangura - dziewczyny z KK mają tyle chust i nosideł, że głowa mała... :) Przekonywały mnie do chusty tkanej, przymierzam się właśnie do niej :)
Potwierdzam - Nyzosia ma bombową fryzurę! Ale do takiej fryzury trzeba mieć odpowiednie włosy - ja bym musiała spędzić parę godzin z prostowarką, żeby osiągnąć taki efekt jaki Nyzosia ma tylko po suszeniu :) Pozazdrościć :)

Kurcze a ja jestem dopiero 2 tyg po porodzie i juz mam ochote na sex, a tu trzeba miesiac jeszcze czekac:P Tak sobie mysle ze moze po cesarce jest inaczej w tej kwestii bo w sumie ja szwow tam na dole nie mam, wiec nie boje sie ze bedzie mnie bolalo czy cos takiego.
Czytam sobie Wasze zmagania z kolkami i kurcze boje sie ze moja tez bedzie miala, ale poki co jest cisza, mam nadzieje ze tak zostanie...
Boje sie tylko ze sobie sama nie dam rady z Mala, mąz od poniedzialku do pracy i zostajemy same...

Tez bym poszla sobie do fryzjera, ale kompletnie nie mam na siebie pomyslu.Krotkie włosy by byly najlepsze, bo mała mi je stale wyrywa ,a poza tym jak jej się ulewa to czesto przy tym ucierpi nie tylko moja odziez ale tez one.Tylko przy włosach ktore stale sie podkręcaja to niestety musilabym prostowac krotka czuprynkę, a ja nie radze sobie zbyt dobrze z prostownicą.

Panna wspolczuje szyny Kostkowi, ale zobaczysz ze nim się obejrzysz to bedziesz mu ja mogla sciagnać, a tak jak pisza dziewczyny on tego na pewno nie odczuje tak bardzo jak ci sie wydaje, a moze nawet wcale.No i okazalo się, że jednak chusta działa cuda ;-).

nilkaa ja też chcilam uniknąc smoczka, ale nie dalo rady.Maja uwielbia swojego "przyjaciela-pocieszyciela" i bez niego nie zasnie.Ma nawet wersję na noc swiecaca w ciemnosci zebym mogla latwo go znalezc i wsadzic do buzki ja wypadnie przez sen, bo inaczej jest ryk.Tylko w dzień ograniczam jego uzycie.

Madziulka mi rozpuszczalne szwy sie rozpuscily tak po miesiącu dopiero.

Ja tez bym chciala drugie bobo, ale tak jakos za 3 - 4 lata.Moj mąż mowi nawet o trojeczce.Marzyciel ;-)

Mi przedwczoraj dopiero zdjęto te czarne szwy, o tamtych to nawet nie myślę ...No, ale na szczęście wszystko ładnie się goi :). Ja to 10 minut po porodzie już wiedziałam, że chcę następne dziecko - myślałam, że będzie zdecydowanie gorzej ...
Na szczęście też lekarz te szwy mi dobrze założył, więc też połóg nie jest taki zły ..No - ale tu wszystko zależy od lekarza ...
A mi dziś mała nie chce spać w łóżeczku, jedynie jak ją kanguruję ... Dopiero teraz jest troszkę lepiej, ale nie wiem na jak długo.

No właśnie - tylko by przy cycu była. I w kółko tylko przewijanie, jedzenie, przewijanie. Na szczęście smoczek trochę pomógł. Dziś na szczęście jeszcze nie zgłasza na niego zapotrzebowania.

Madziulka do mnie jak położna przyszła po tygodniu to już kompletnie nic nie było, ale może są różne rodzaje??

pije różnie po 90, 120 max czasami jak ją boli przy jedzeniu to tylko 60 ale ładnie przybiera na wadze wiec wszystko ok :)

a ile naraz Twoja Liwia wypija?

beata zapraszam do naszego grona ;)

a co do zabezpieczenia to ja bym nie chciala brac tabletek - po nich mialam takie cyrki z cyklami i zajsciem w ciaze ze nie chcialabym juz tego wiecej przechodzic.,Zresztą co ja mowie przeciez ja juz nie chce dziecka :D:D:D a tak swoją drogą jeszcze o tym nie myslalam - trauma poporodowa - a bardziej połogowa powoli mi mija ale jakos nie mysle jeszcze o seksie ;/

a kiedy odpadły Wam szwy rozpuszczalne? bo ja je nadal tam widze ;/

Madziulka lepiej jej za dużo nie karm tj mniej a częściej przy tak mocnych kolkach, tak mówili mi lekarze by dodatkowo nie podrażniać żołądka, z czasem po trochu zwiększaj dawkę

Beata pewnie ze Cie przygarniemy:)

Dziewczyny mam pytanie o kryzys laktacyjny...czy jak jest taki kryzys to w cyckach nie ma w ogóle mleka??? Bo mam problem z jedną piersią. w jednej mam dużo mleka - ściągnęłam 150 ml a z drugiej 10:(((( co prawda mam w tej gorszej mały zastój ale nie az taki żeby nic nie leciało. cholerka cos jest nie tak:(

błoga cisza w domu ;)

przyszla mama widze że mamy takie same przeboje z tymi naszymi dziewczynkami :D jaka rozbieznosc cenowa tego leku szok!!!! musze mame poprisic bo ma blizej zeby go kupila - bo w tej mojej dziurze to nigdzie nie ma :)

do mamus karmiacych modyfikowanym - ile ml wypijalo / pije wasze dziecko w 1 miesiacu?? a ile teraz? moja pije 90 ml 6-7 razy na dobe ale czasem zdarza jej sie że to jest za mało. Jak byłam u pediatry to mi mowila że 120-150ml na kg dziecka się liczy wiec moja nawet wiecej wypije. Jak jest głodna to odpala taka syrene że z tej mojej wioski to chyba w centrum ja slysza ;/ wiec biegne z ta butelka w zebach hehe

nilkaa dokładnie tak było u nas- Wiki miała od urodzenia tak silną potrzebę ssania, ze najlepiej nie odchodziłaby od cycka, więc i dla smoczek okazał sie wybawieniem- teraz z jedzonkiem już sie unormowało, ale smoczka dziumdzia z przyjemnościa :) tak jak pisałam wczesniej troszke boje sie, ze za bardzo sie przyzwyczai, ale z drugiej strony skoro sprawia jej to taką przyjemność...

Dziewczyny od dluzszego czasu Was czytam. Moge sie do Was dolaczyc?

Madziulka jakbym czytała swój wczorajszy dzień ;)) jest na kartuskiej "dom leków" 24 zł, wałowa przy przychodni 37zl i apteka koło przychodni wilanowska 24 zl, rozbieżność w cenie jest kolosalna, moja mama była dziś w aptece w oliwie to mogą zamówić za 58 zl ! jak dzwoniłam do wszystkich !:) aptek w trójmieście to maja ceny ok 50 - 60 zl za 15ml w hurtowni ! chyba działa, opinie ma same pozytywne poki co mała zasnęła, chociaż sama nie wiem czy to nie oby z tego płaczu ;) Madziulka chyba ze na Nasze dziewczynki nic nie działa ;)))

a co do zabezpieczenia to chyba zostają mi tylko tabletki ;/ a tak na marginesie tez się tak boicie ze od razu zajdziecie w ciąże tzn bedzie "wpadka"? :) u mnie to chyba już obsesja ;))

u mnie te pediatra plecila ten delicol ale nie moge go nigdyie dostac gdyie go dostalas???? i co najwazniejsze działa??

ja dzis pierdolca dostane, od 4 rano moje dziecko nie spi tylko ryczy!!!!!! teraz udalo mi sie ja uspic, ciekawe na jak długo. Czekam tylko na meza niech ja przejmie bo mi juz rece opadaja ;/

Hej:)

Liwka dziś spała 6 h pierwszy raz :) dostałyśmy super środek na kolki od pediatry ( w końcu się zlitowała ;) ), podobno nowość a opinie ma świetne nazywa się Delicol tylko jest cholernie drogi ;/

chyba zima idzie :) u nas w nocy było -2C ;/ widziałyście gdzieś jakieś cieplejsze ciuszki ?

A my dziś pierwszy dzień same -mąż na cały dzień pojechał do Redy. Trzeba będzie szybko tam skończyć "brudne" roboty, to będziemy mogli tam naszą małą zabierać.

Smoczek okazał się wybawieniem, tyle się wczoraj nassała, że w nocy krócej jadła, zamiast standardowych 40 minut najedzona była już po 20tu ...Widocznie tak silna była potrzeba ssania. To nie o mleczko chodziło.

Inne tematy z forum

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...